Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011



Διαβάστε την Παρασκευή 28-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


 «Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις»
(άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη)

Το σχόλιο της ημέρας

«Έφυγε» ο Jade Hunter

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 28-01-2011

Πίνακας των συμμετεχόντων ίππων σε σχέση με το στίβο (Ελληνικές ιπποδρομίες)

Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 28-01-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Παρασκευής 28-01-2011

 Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 28-01-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της  Πέμπτης 27-01-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΔΙΕ (27-01-2011)

27/1/2011

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε ενημερώνει ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 30/01/2011 θα διεξαγάγει γαλλικό ιπποδρομιακό στοίχημα με αφορμή το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο του TROT με αμαξίδια, από το Ιπποδρόμιο στο Παρίσι «Paris-Vincennes». Στο στοίχημα θα συμπεριληφθεί και η μεγάλη Ιπποδρομία «Prix d’ Amerique Marionnaud» με χρηματικό έπαθλο 1.000.000 ευρώ.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε

ΑΛΛΑΓΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ 25/1/11


- Oι ίπποι ΧΙΛ ΙΝΒΕΪΝΤΕΡ, ΤΖΩΝΝΥΟ, ΤΑΜΑΜ, ΠΑΛΙΑΤΖΗΣ,ΣΟΥΠΕΡΜΠ ΛΑΪΤ και το μισό του ίππου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ αγοράστηκαν από τον κ. Αρ. Μυκονιάτη στις 25/1/11.
- Ο ίππος ΡΟΣΙΑΝ ΜΟΥΝ ανατέθηκε στην προπόνηση Λ. Σιγάλα.
- Στους ίππους ΚΑΘΗΒΟΣ(21/1/11) και ΠΡΕΣΤΙΣΙΜΟ(24/1/11) έγινε εκτόμηση στις αντίστοιχα αναγραφόμενες ημερομηνίες.
- Οι ίπποι ΧΙΝΤΑΛΚΟ, ΓΑΛΛΟΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ και ΓΚΑΣΤΟΝΕ απομακρύνθηκαν οριστικά από τον ιππόδρομο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΡΟΪΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ (24-01-2011)

Π.Ε.Π.Π.Σ.

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την από 20/1/2011 ανακοίνωση-δελτίο τύπου της ΠΟΕΠΠΠ σχετικά με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της και ειδικώς την αναφορά πως όταν σε κάθε μελλοντική απεργιακή κινητοποίηση των πρακτόρων ΟΠΑΠ θα κλείνουν τα πρακτορεία για κάθε δραστηριότητα τους (συμπεριλαμβανομένου και του ΟΔΙΕ), διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Εάν τα αιτήματα μιας μελλοντικής απεργιακής κινητοποίησης των πρακτόρων ΟΠΑΠ αφορούν και τον δικό μας κλάδο, η ένωση μας, εφόσον ενημερωθεί έγκαιρα, θα αποφασίσει μέσω των οργάνων της για την συμμετοχή ή όχι των πρακτόρων μελών της στην κινητοποίηση αυτή. Ωστόσο η απόφαση για το αν θα απεργήσουν οι πράκτορες ΟΔΙΕ είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ της Ένωσης μας και όχι της ΠΟΕΠΠΠ. Συνεπώς είναι τουλάχιστον άστοχη και ατυχής η αναφορά για το κλείσιμο των πρακτορείων ΟΔΙΕ και στο μέτρο που τυχόν αποτελεί συνδικαλιστική παρέμβαση, την απορρίπτουμε ως απαράδεκτη. Γιατί εμείς οι πράκτορες του ιπποδρομιακού στοιχήματος θα αποφασίσουμε εάν και πότε θα κλείσουμε τα πρακτορεία μας και όχι οποιοσδήποτε τρίτος.

2. Συμβουλεύουμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης της ΠΟΕΠΠΠ και καλούς  συναδέλφους να είναι στο μέλλον πιο προσεκτικοί στις ανακοινώσεις τους, να ασχολούνται με τα «του οίκου τους» και να μην επεμβαίνουν σε χώρους που δεν έχουν δικαιοδοσία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΠΠΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΟΜΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ   ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

Ανάλυση και σχόλια επί του Σχεδίου Νόμου για τα τυχερά παιχνίδια (1ο μέρος)

Προχθές το βράδυ δόθηκε στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου τον οποίο προτίθεται σύντομα η Κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να ρυθμιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στο σύνολό της. Το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου που απαρτίζεται από 38 άρθρα αναφέρεται και ρυθμίζει θέματα σχετικά και με τον Ελληνικό Ιππόδρομο (ειδική μνεία γίνεται στα άρθρα 35 και 36, τα οποία από χθες δημοσιεύσαμε εκτάκτως για τους αναγνώστες μας). Ας δούμε λοιπόν βήμα – βήμα τι ακριβώς περιγράφεται σε αυτά:

Άρθρο 35
Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.)

1. Η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 5 του α.ν. 598/1968 “Περί ιδρύσεως Οργανισμού τελέσεως Ιπποδρομιών και άλλων τινών διατάξεων” αντικαθίσταται ως εξής :
«1. Οι ακαθάριστες εισπράξεις από κάθε είδους αμοιβαία στοιχήματα με εξαίρεση το πρόσθετο αμοιβαίο στοίχημα (sweepstake) της παραγράφου 3 του άρθρου 4 διανέμονται ως εξής:
α). σε αυτούς που κερδίζουν, ποσοστό επί των ακαθαρίστων εισπράξεων το οποίο θα ορίζεται ανά είδος στοιχήματος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΟΔΙΕ ΑΕ».
Ακολούθως, και επί του ποσού που απομένει μετά τη διανομή των υπό στοιχ. (α) κερδών του στοιχήματος :
β). ποσοστό 25 % για έπαθλα ιπποδρομιών. Επί στοιχήματος που αφορά αλλοδαπές ιπποδρομίες ή ιπποδρομίες που διενεργούνται με ηλεκτρονικά μέσα, και εν γένει επί κάθε στοιχήματος ή παιγνίου πλην αυτών των ημεδαπών ιπποδρομιών, το ποσοστό αυτό αποδίδεται απευθείας προς το λογαριασμό επάθλων της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος.
γ). ποσοστό 0,625 % στη Φίλιππο Ένωση

δ). ποσοστό 2,5 % στα ακόλουθα ασφαλιστικά ταμεία, κατανεμόμενο αντίστοιχα ως εξής: προς τον Ο.Α.Ε.Ε. ποσοστό 1,05 %, προς το Ε.Τ.Ε.Α.Μ. ποσοστό 0,825 % και προς το ΤΑ.Π.Ι.Τ. ποσοστό 0,625 %.»

Το άρθρο 5 του Νόμου 598/1968 που ισχύει σήμερα (κάντε κλικ για μεγέθυνση)
 


Σύμφωνα λοιπόν με την περίπτωση (α) της παραγράφου 1 του άρθρου αίρεται το ποσοστό 20,00% της γκανιότας που ισχύει σήμερα (Σημ. «Ιπποδρομιών»: χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε τι απέγινε με τα ευρήματα του πορίσματος της Γενικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων, η οποία έχει επιληφθεί της εξέτασης – σύμφωνα με την αναφορά των «Ιπποδρομιών» - για το αν έχει ήδη επιβληθεί «κρυφή» αύξηση στη γκανιότα των ιπποδρομιακών παιχνιδιών του ΟΔΙΕ). 
Η κορυφαία είδηση που προκύπτει από εδώ είναι η ανάθεση της επιβολής της γκανιότας των ιπποδρομιακών παιχνιδιών στον ίδιο τον ΟΔΙΕ και μάλιστα χωρίς ποσοτικούς ή ποιοτικούς περιορισμούς, χωρίς να είναι απαραίτητη η επιβολή ομοιόμορφης γκανιότας σε όλα τα είδη του ιπποδρομιακού στοιχήματος και τέλος χωρίς να απαιτείται έγκριση (σήμερα, που είναι Κρατικός Οργανισμός) των Υπουργών Πολιτισμού και Οικονομικών, όπως ισχύει σήμερα σε περιπτώσεις αύξησης της γκανιότας. Μας έμεινε πάντως ερωτηματικό για το αν ισχύει η παράγραφος 2 του άρθρου 10 του Νόμου 3708/2008 («Ρύθμιση θεμάτων Φιλίππου Ενώσεως – Ιπποδρόμου») με την οποία παρέχεται σήμερα η δυνατότητα ανακαθορισμού του ποσοστού της γκανιότας με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού.  θα συμπληρώσουμε τέλος πως όποιες μεταβολές της γκανιότας αποφασίζονται μελλοντικά θα πρέπει οπωσδήποτε να ανακοινώνονται έγκαιρα και δημόσια από τον Οργανισμό, τώρα που του παρέχεται πλέον αυτή η δυνατότητα.

Η παράγραφος 2 του άρθρου 10 του Νόμου 3708/2008 (κάντε κλικ για μεγάθυνση)

Εκτός του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη προσθήκη στο Σχέδιο Νόμου δικαιώνει πλήρως τις εκτιμήσεις των «Ιπποδρομιών» πως οδηγούμαστε πλέον (και πολύ σύντομα μάλιστα) σε αύξηση της γκανιότας των ιπποδρομιακών παιχνιδιών, κρατήστε υπό σημείωση τη δυνατότητα που παρέχεται στον ΟΔΙΕ να διαμορφώνει μόνος τους το ύψος της γκανιότας, διότι ακριβώς αυτό το γεγονός αναλύει στο σημερινό του άρθρο με τίτλο: «Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις» ο υπεύθυνος λειτουργίας των «Ιπποδρομιών», Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης. Τέλος, εκτιμούμε πως η συγκεκριμένη προσθήκη ενισχύει τη δράση του ΟΔΙΕ - σε σχέση με τη ΦΕΕ - αφού πλέον του ανατίθενται ξεκάθαρες αρμοδιότητες δυναμικής παρέμβασης (κάτι που σαφώς δεν έγινε αντίστοιχα και με τη ΦΕΕ, η οποία φαίνεται πως μάλλον αργά – αλλά σταθερά – άρχισε πλέον να «τίθεται στο περιθώριο»).
Οι περιπτώσεις (β), (γ) και (δ) της ίδιας παραγράφου με τα σημερινά δεδομένα (με τη γκανιότα δηλαδή στο 20,00%) προβλέπουν τα ίδια ακριβώς ποσοστά όπως και στον προηγούμενο Νόμο που βρίσκεται σε ισχύ και ρυθμίζει όλα τα διανεμόμενα ποσοστά από τα έσοδα του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Η διαφορά στο Νέο Νόμο που πρόκειται να εφαρμοστεί έγκειται στο γεγονός πως (βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού των διανεμόμενων ποσοστών) με κάθε αύξηση της γκανιότας εφεξής θα αυξάνονται αναλογικά και τα ποσοστά των επάθλων, της Φιλίππου Ενώσεως και του ποσού των εισφορών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, όπως επίσης στο Λογαριασμό επάθλων θα εισρέουν πλέον ποσοστά από το σύνολο των παιχνιδιών (παιγνιομηχανήματα, ιπποδρομιακό στοίχημα κλπ) που θα διενεργεί στο μέλλον ο ΟΔΙΕ.


(διαβάστε την συνέχεια στο 2ο μέρος)

«Ιπποδρομίες»

Ανάλυση και σχόλια επί του Σχεδίου Νόμου για τα τυχερά παιχνίδια (2ο μέρος)

(συνέχεια από το 1ο μέρος)

2. Η διάταξη του άρθρου 2 παρ. 1 του α.ν. 598/1968, “Περί ιδρύσεως Οργανισμού τελέσεως Ιπποδρομιών και άλλων τινών διατάξεων” αντικαθίσταται ως εξής:
« Σκοπός του Οργανισμού είναι η άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων :
α). Η Οργάνωση και διεξαγωγή κατ’ αποκλειστικότητα ιπποδρομιών στη χώρα καθώς και η διοργάνωση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου αμοιβαίων σε σχέση με τις Ιπποδρομίες στοιχημάτων, λαχειοφόρων ή μη, εντός και εκτός του χώρου των Ιπποδρομιών.
β). Η ανάληψη δραστηριοτήτων συναφών προς τις ιπποδρομίες και τα ιπποδρομιακά στοιχήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης, διεξαγωγής και εκμετάλλευσης αμοιβαίων στοιχημάτων για αλλοδαπές ιπποδρομίες ή της συμμετοχής στη διοργάνωση, διεξαγωγή και εκμετάλλευση αλλοδαπών αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών.
γ). Η με κάθε νόμιμο τρόπο εκμετάλλευση και εμπορική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και των εγκαταστάσεών του.
δ). Η εγκατάσταση και εκμετάλλευση τεχνικών παιγνίων στις εγκαταστάσεις του και μέσω του δικτύου του, καθώς και η διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών που διενεργούνται με ηλεκτρονικά μέσα».

Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του Νόμου 598/1968 που ισχύει σήμερα (κάντε κλικ για μεγέθυνση)


Η περίπτωση (α) είναι ίδια με ο, τι ισχύει σήμερα. Αυτά που προστίθενται είναι οι περιπτώσεις (β), (γ) και (δ).
Στην περίπτωση (β) δίνεται πλέον το περιθώριο στον ΟΔΙΕ να επεκταθεί (ή ακόμα και να συνεργαστεί με άλλες εταιρίες) στο εξωτερικό σε ο, τι αφορά πάντα στα αμοιβαία ιπποδρομιακά στοιχήματα, αφήνοντας «ανοικτό παράθυρο» σε άλλες εταιρίες στοιχημάτων (ακόμα και στον ΟΠΑΠ, αν επιθυμεί κάτι τέτοιο) να διαθέσουν στην αγορά το ίδιο ιπποδρομιακό προϊόν αλλά με προκαθορισμένες αποδόσεις.
Στην περίπτωση (γ) δίνεται πλέον το «πράσινο φως» για την εμπορική εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων χώρων στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου, γεγονός το οποίο παράλληλα διευκολύνει τη φιλοξενία και την εγκατάσταση παιγνιομηχανημάτων, όπως προβλέπεται από την περίπτωση (δ), καθώς και τη δημιουργία όλων των κατάλληλων προϋποθέσεων για την προσέλκυση (εντός του Ιπποδρόμου) διαφόρων μορφών επιχειρηματικής δραστηριότητας (θέμα το οποίο σκοπεύουμε να αναλύσουμε προσεχώς, σε άλλο δημοσίευμα). Η άλλη «μεγάλη» είδηση έρχεται από την περίπτωση (δ) αυτής της παραγράφου στην οποία αναφέρεται ρητά η δυνατότητα του ΟΔΙΕ να διεξάγει (αμέσως με την ψήφιση του Νόμου) αμοιβαίο στοίχημα μέσω του Διαδικτύου (αμοιβαίο στοίχημα που διενεργείται με «ηλεκτρονικά μέσα» αναφέρει χαρακτηριστικά το Σχέδιο Νόμου). Οι προσθήκες των τελευταίων περιπτώσεων ((β), (γ) και (δ)) δίνουν χωρίς υπερβολή «το φιλί της ζωής» στον Ελληνικό Ιππόδρομο αφού αναμένεται να τονώσουν σε σημαντικότατο βαθμό τα έσοδά του. Από την άλλη, θα πρέπει να σημειώσουμε την πλήρη ικανοποίησή μας διότι αυτές ακριβώς ήταν οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί στη Δημόσια Διαβούλευση από τον υπεύθυνο λειτουργίας των «Ιπποδρομιών», Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στη Δημόσια Διαβούλευση για τα τυχερά παιχνίδια), αισθανόμενοι – ίσως για πρώτη φορά – πως οι προσπάθειες που καταβάλλουμε βρίσκουν κάποια ανταπόκριση και  πως – επιτέλους – υπάρχουν «ευήκοα ώτα» που κρίνουν και αξιολογούν με γνώμονα την ανάπτυξη των Ελληνικών ιπποδρομιών και το συμφέρον του Δημοσίου. Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι η επιτακτική ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση όλου του δυναμικού του Οργανισμού ώστε από σήμερα κιόλας να καταστρωθεί ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τις επόμενες κινήσεις του ΟΔΙΕ οι οποίες πρέπει να είναι άριστα σχεδιασμένες και να υλοποιηθούν ταχύτατα (αμέσως δηλαδή με την ψήφιση και εφαρμογή του νέου Νόμου). Μόνον έτσι εκτιμούμε πως θα μπορέσει να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα με πραγματικό αντίκρυσμα για τις Ελληνικές ιπποδρομίες.


3. Το στοιχείο (ε)  της άρθρου 2    παρ.  2  του α.ν.  598/1968,  “Περί ιδρύσεως Οργανισμού τελέσεως Ιπποδρομιών και άλλων τινών διατάξεων” αντικαθίσταται ως εξής:
(ε) να ιδρύει στην ελληνική επικράτεια πρακτορεία διενέργειας των αμοιβαίων στοιχημάτων και παιγνίων του.

Το στοιχείο (ε) του άρθρου 2 της παραγράφου 2 του Νόμου 598/1968 που ισχύει σήμερα (κάντε κλικ για μεγάθυνση)

Η προσθήκη αυτή ουσιαστικά έγινε ώστε να μπορέσουν και οι πράκτορες του ιπποδρομιακού στοιχήματος να τοποθετήσουν με τη σειρά τους παιγνιομηχανήματα στα καταστήματά τους (υπό την εποπτεία φυσικά του ΟΔΙΕ που θα τους τα χορηγήσει), εκτός των εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο. Κατά τη δική μας εκτίμηση η εγκατάσταση των παιγνιομηχανημάτων στα πρακτορεία του ΟΔΙΕ πρέπει να αρχίσει πρώτα από εκείνα που διαθέτουν σήμερα μόνον άδεια ιπποδρομιακού στοιχήματος, ώστε να στηριχτούν κάπως οικονομικά για να μπορέσουν κι αυτά να ανταπεξέλθουν στις πολύ αντίξοες σημερινές συνθήκες.


4. Η διάταξη του άρθρου 13 του α.ν. 598/1968, “Περί ιδρύσεως Οργανισμού τελέσεως Ιπποδρομιών και άλλων τινών διατάξεων” αντικαθίσταται ως εξής:
«Με κανονισμούς που καταρτίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Π. και εγκρίνονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορούν να ρυθμίζονται: α) Η οργάνωση και λειτουργία των αμοιβαίων στοιχημάτων της ΟΔΙΕ ΑΕ και β) Η σύσταση πρακτορείων στοιχημάτων και παιγνίων της ΟΔΙΕ ΑΕ και τα της λειτουργίας αυτών».

Το άρθρο 13 του Νόμου 598/1968 που ισχύει σήμερα (κάντε κλικ για μεγέθυνση)


Η προσθήκη αυτή έγινε για τον ίδιο ακριβώς λόγο με την προηγούμενη προσθήκη, προκειμένου δηλαδή να υπάχει η δυνατότητα τοποθέτησης παιγνιομηχανημάτων και στα πρακτορεία του ΟΔΙΕ. Να προσθέσουμε πάντως πως ο μόνος περιορισμός που υπάρχει για τα πρακτορεία του ΟΔΙΕ ώστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν σε αυτά παιγνιομηχανήματα είναι η απόστασή τους (σε ευθεία γραμμή) κατά τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα από τα ήδη λειτουργούντα casinos, όπως προβλέπεται ρητά στη (β) περίπτωση του άρθρου 20 του Σχεδίου Νόμου («Κατηγορίες πιστοποίησης καταστημάτων»), μιας και τα πρακτορεία ιπποδρομιακού στοιχήματος πρέπει να λάβουν πιστοποίηση τύπου Β’ (ανήκουν στα καταστήματα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών σε αμιγείς χώρους).

Συμπερασματικά, ο νέος – υπό ψήφιση – Νόμος περιέχει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον Ιππόδρομο και βοηθά σημαντικά στην προσπάθεια ανάκαμψης των εσόδων του. Ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις σημειωθούν στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο οποίο μπορεί να περιέλθει (διότι είναι σαφές κατά τη δική μας εκτίμηση πως οι ρυθμίσεις αυτές έχουν στόχο να κάνουν τον Ελληνικό Ιππόδρομο ελκυστικό για επενδυτές και επίδοξους αγοραστές) αναμφίβολα δίνεται πλέον μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δεχθούν τέτοια «ώθηση» οι Ελληνικές ιπποδρομίες ώστε να αποκτήσουν και πάλι την κάτι από την αίγλη του παρελθόντος και – μακροπρόθεσμα – να επιχειρηθεί το «μεγάλο βήμα» (κάτι που επίσης προβλέπεται στο Νομοσχέδιο): το «άνοιγμα» των Ελληνικών ιπποδρομιών προς το εξωτερικό.


«Ιπποδρομίες»

Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Όσοι ήδη διαβάσατε την ανάλυση των «Ιπποδρομιών» για το Σχέδιο Νόμου που προωθεί ήδη η Κυβέρνηση προκειμένου να ρυθμίσει την ευρύτερη αγορά των τυχερών παιχνιδιών, θα παρατηρήσατε πως αμέσως με την εφαρμογή του δίνεται στον ΟΔΙΕ μία μεγάλη «εξουσία»: η δυνατότητα να αποφασίζει το ύψος της γκανιότας (και την όποια αύξησή της) για όλα τα ιπποδρομιακά παιχνίδια. Από τις όποιες «διαθέσεις» δηλαδή του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και – κυρίως – από την πορεία των εσόδων του θα καθορίζεται στο μέλλον το ποσοστό της γκανιότας στα ιπποδρομιακά παιχνίδια, τα οποία (με βάση το Σχέδιο Νόμου) θα μπορούν να έχουν διαφορετική γκανιότα το καθένα.
Το εγχείρημα εμπεριέχει κάποιους κινδύνους, τους οποίους πρόκειται μαζί να εξετάσουμε. Η αύξηση της γκανιότας αμέσως με την ψήφιση του Νομοσχεδίου πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη, λαμβάνοντας υπόψη τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει εδώ και καιρό ο Οργανισμός. Η προσδοκία της αύξησης των εσόδων του πάντως μέσω μιας τέτοιας ενέργειας μπορεί να αποδειχθεί φρούδα ελπίδα, αν συνεκτιμήσει κάποιος (κατ’ αναλογία πάντα) τι συμβαίνει σήμερα στην ευρύτερη κοινωνία, όπου το κόστος ζωής ανεβαίνει διαρκώς ενώ παράλληλα η αγοραστική δύναμη συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις σε όλα τα επίπεδα (και στο τζόγο φυσικά) να σημειώνουν αισθητή κάμψη. Η επιβολή λοιπόν υπέρμετρης γκανιότας από τον ΟΔΙΕ είναι δυνατό να επιφέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Θα πρέπει να προσθέσω σε αυτό το σημείο πως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα στο Σχέδιο Νόμου αν ισχύει η παράγραφος 2 του άρθρου 10 του Νόμου 3708/2008 (με βάση την οποία οι Υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού έχουν τη δυνατότητα να ανακαθορίζουν το ύψος των διανεμόμενων ποσοστών), διότι αν εξακολουθεί να ισχύει, πιθανώς να δούμε στο μέλλον τη γκανιότα των ιπποδρομιακών παιχνιδιών σε δυσθεώρητα (για τα σημερινά δεδομένα) ύψη.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα πάντα με όσα προβλέπονται στο νέο Νομοσχέδιο, μετά την ψήφισή του κάθε αύξηση της γκανιότας θα συμπαρασύρει προς τα πάνω όλα τα έσοδα (από τα ποσοστά) των επαγγελματιών του Μαρκόπουλου, όπως και τα έσοδα του Λογαριασμού επάθλων. Αυτός ίσως θα είναι και ο κυριότερος λόγος (ή η αφορμή, αν προτιμάτε) για την πρώτη «μεγάλη» αύξηση της γκανιότας, προκειμένου δηλαδή να στηριχθούν οικονομικά όλες οι επαγγελματικές τάξεις του Ιπποδρόμου. Με τον όρο «μεγάλη αύξηση» εκτιμώ πως η γκανιότα θα φτάσει (κατά μέσο όρο σε όλα τα παιχνίδια) στο 25,00%.
Ένα ζήτημα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και αντιμετώπισης είναι η ριζική αναδιαμόρφωση των Γενικών Διατάξεων ούτως ώστε να μη φτάσουμε ποτέ στο σημείο να «πληρώνουν» οι φίλιπποι για κάθε είδος οικονομικής διένεξης ή διαφοράς που μπορεί να προκύψει στο μέλλον. Δεν πρέπει – και δεν μπορεί - με άλλα λόγια η ΦΕΕ για παράδειγμα να αποφασίσει ξαφνικά μείωση των ποσοστών από τα έπαθλα κάποιων επαγγελματικών κλάδων του Μαρκόπουλου (όπως επιχειρήθηκε να γίνει πρόσφατα) και ο ΟΔΙΕ (προκειμένου να μην οδηγηθεί η κατάσταση για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο) να αποφασίσει με τη σειρά του αύξηση της γκανιότας (συνεπώς και των ποσοστών των επαγγελματιών) ώστε να εξαλειφθεί η διαφορά.
Ένα άλλο σημείο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι η επιλογή του ποσοστού της γκανιότας ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού. Αν επικρατήσει η λογική της επιβολής μεγαλύτερης γκανιότας στα εμπορικότερα παιχνίδια τότε αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει απίστευτες απώλειες στα συνολικά έσοδα από το ιπποδρομιακό στοίχημα. Χωρίς να είναι απόλυτα συγκρίσιμα τα παραδείγματα, θυμίζω ενδεικτικά την «καθίζηση» όλων των ΣΚΟΡ και των πολύπλοκων παιχνιδιών μόλις αυξήθηκε η τιμή της στήλης τους και επιβλήθηκε η φορολόγηση στα κερδισμένα δελτία (η λογική πάντως του συγκεκριμένου παραδείγματος παραμένει ίδια, με την έννοια ότι το αποτέλεσμα εκείνων των μέτρων ήταν να συρρικνωθεί αισθητά η αγοραστική δύναμη των φιλίππων, γεγονός που αντανακλάται οπωσδήποτε στο συνολικό καθημερινό στοίχημα). 
Όπως και να’ χει το πράγμα, χρειάζεται σύνεση και προσοχή σε ο, τι αφορά στις προσφερόμενες αποδόσεις του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Ενόψει μάλιστα του επερχόμενου «αδυσώπητου» ανταγωνισμού μέσω του Διαδικτύου (ίσως ακόμα και off-line, με προκαθορισμένα ιπποδρομιακά στοιχήματα, αφού αφήνεται «ανοιχτό παράθυρο» στο νέο Νόμο) θα πρέπει η στρατηγική που θα επιλεχθεί από τον Οργανισμό να βασιστεί σε δύο κεντρικούς άξονες: στην ικανοποίηση των φιλίππων – πελατών του και στην «επικράτηση» του ΟΔΙΕ στον «άτυπο πόλεμο» για τη στοιχηματική «μερίδα του λέοντος», ενός «πολέμου» που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα λόγω της απελευθέρωσης της εγχώριας αγοράς των τυχερών παιχνιδιών.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Το σχόλιο της ημέρας

Η δεύτερη ημέρα μετά το «αναγκαστικό» ρεπό ήταν σαφώς καλύτερη για εμάς παικτικά. Και αυτό το αναφέρουμε διότι οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» σε ο, τι αφορούσε στις δύο καλύτερες επιλογές μας για την ημέρα τα πήγαν πολύ καλά, αν αναλογιστεί κάποιος πως στην πρώτη από αυτές (Κύπελλο Ταχύτητας) υποδείξαμε με πρώτη τύχη το σύνθετο ΚΡΕΩΝ Χ ΘΑΜΥΡΑΣ (22,10 €) ενώ στη δεύτερη κυριολεκτικά «σαρώσαμε», αφού υποδείξαμε με πρώτη τύχη το δίδυμο ΜΕΤΩΝ Χ ΣΠΑΡΤΟΝ ΝΤΙΟΥΚ (3,77 €), το φορκάστ (7,68), το τρίο με τον ΒΟΡΑ επίσης με πρώτη τύχη (21,01 €), το tricast (55,68 €) και το τετραπλό με τον ΖΟΥΜ (244,73). Νομίζουμε πως τα πήγαμε αρκετά καλά, ειδικότερα τώρα που διανύουμε «μεταβατική περίοδο» μετά από αποχή στο Μαρκόπουλο!
Στις υπόλοιπες υποδείξεις μας (σε ο, τι αφορά σε προτάσεις για σύνθετα και ΣΚΟΡ) είχαμε 3 γκανιάν με τους ΚΡΕΩΝ (5,32 €), ΘΑΜΥΡΑΣ (3,47 €) και ΜΕΤΩΝ (2,44 €), ενώ «ευτυχήσαμε» να υποδείξουμε με πρώτη τύχη όπως προείπαμε το σύνθετο ΚΡΕΩΝ Χ ΘΑΜΥΡΑΣ (22,10 €). Ασφαλώς δε μείναμε ικανοποιημένοι σε αυτό το κομμάτι των υποδείξεών μας, πάντως η ημέρα έκλεισε «με θετικό πρόσημο» (δεδομένου ότι εμείς προτείνουμε το «βάρος» του παιχνιδιού να δίνεται στις δύο καλύτερες επιλογές μας για την κάθε ημέρα). Αισιοδοξούμε ότι όσο περνούν οι μέρες και η αγωνιστική δράση θα συνεχίζεται κανονικά στο Μαρκόπουλο οι υποδείξεις μας θα φτάνουν όλο και πιο κοντά σε περισσότερες επιτυχείς και (ει δυνατόν) «ακριβές» υποδείξεις!
Ραντεβού λοιπόν και πάλι αύριο με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ολυμπίας!

«Ιπποδρομίες»
Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 25-01-2011


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το τημ των «Ιπποδρομιών» επέλεξε να παρουσιάζει συνοπτικά (με την μορφή πίνακα) την ανάλυση των ιπποδρομιών που διεξήχθησαν ώστε να μην κουράζουν τους αναγνώστες μας και να είναι «συμπυκνωμένες» όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε.




1η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΤΖΕΣΣ ΤΖΕΪΜΣ
Ακολούθησε από κοντά και εξωτερικά τον πρωτοπόρο ΤΑΡΤΑΝ ΤΟΥΡΜΠΑΝ - από τα 600μ πέρασε μπροστά στο βήμα του - αποσπάσθηκε στην ευθεία εύκολα
Έχει και άλλη νίκη μέσα του
2
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΣ
Ακολούθησε με πίεση προσπαθώντας να κρατήσει επαφή με τους πρώτους - στην ευθεία πάλεψε για κάτι καλό και έμεινε στη 2η θέση σε απόσταση - υστέρησε ελαφρά λόγω μάλλον βιαστικής διαδρομής
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμμετοχή
3
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΡΑΣ
Κρέμασε τελευταίος - από τα 800μ αναπτύχθηκε σταδιακά  - με πολύ ωραίο τρόπο φιγουράρισε στην άφιξη - δε μείναμε ικανοποιημένοι από την ίππευσή του
Προειδοποίησε έντονα
4
ΑΝΤΩΝΗΣ
Έπιασε στη μέση του ομίλου τρέχοντας πολύ ανοιχτά - στην ευθεία εξώκειλε πολύ - κάλυψε κάποιο έδαφος στο φίνις του
Θέλει δουλειά
5
ΚΑΠΤΑΙΝ ΟΛΓΚΡΗΝ
Με μικρο-επαφές στην εκκίνηση - ακολούθησε στις τελευταίες θέσεις - στα 800μ έμεινε τελευταίος - επανήλθε στην ευθεία με σχετικά καλό φίνις
Θέλει δουλειά
6
ΤΑΡΤΑΝ ΤΟΥΡΜΠΑΝ
Με μικρο-επαφές στην εκκίνηση - οδήγησε σε σχετικά γρήγορο ρυθμό ακολουθούμενος από τον νικητή ΤΖΕΣΣ ΤΖΕΪΜΣ - από τα 600μ άρχισε να χάνει σταδιακά τη θέση του - στην ευθεία υποχώρησε αισθητά - τραυματίστηκε
Ρεπό
7
ΜΠΟΥΤΛΕΓΚ
διεγράφη
Ρεπό


2η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΚΑΛΗΤΩΡ
Από την αρχή βγήκε στην πρωτοπορία - από τα 800μ συνεκάλπασε με τον ΙΛΑΣ ΝΤΙΛΑΪΖ - στα 600μ δέχθηκε την επίθεσή του και αναγκάστηκε να πιεστεί - πάλεψαν σκληρά όλη την ευθεία και κατάφερε να επανέλθει νικώντας με δυσδιάκριτη διαφορά
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμμετοχή
2
ΙΛΑΣ ΝΤΙΛΑΪΖ
Με επαφές στα πρώτα μέτρα - ακολούθησε με τους πρώτους καλπάζοντας στην εξωτερική - από τα 800μ συνεκάλπασε με τον ΚΑΛΗΤΩΡΑ και στα 600μ προηγήθηκε ελαφρά - πάλεψε γερά μέχρι τέλους και έχασε για δυσδιάκριτη διαφορά
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ
Με πολλά προβλήματα στα πρώτα μέτρα - έπιασε στις πίσω θέσεις, σε επαφή με τον όμιλο - επανήλθε στην ευθεία με πολύ ωραίο φίνις, καλύπτοντας πολύ έδαφος
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
4
ΚΑΡΝΙΒΑΛ ΤΑΪΜ
Με ανακοπές στα πρώτα μέτρα - έπιασε στη μέση του ομίλου τρέχοντας ανοιχτά - στα 1000μ περίπου είχε κι άλλες μικρο-ανακοπές στην προσπάθειά του να βρει καλή θέση στον όμιλο - με πολύ καλό φίνις στην ευθεία κάλυψε σημαντικό έδαφος
Προειδοποίησε έντονα
5
ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ
Ακολούθησε με τους πρώτους - επιτέθηκε στην είσοδο της ευθείας - δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο στην ευθεία - έκοψε λίγο στα τελευταία 200μ
Δεν ικανοποίησε
6
ΤΡΑΪΣΤΑΡ ΓΟΥΕΪ
Έπιασε κοντά στους πρώτους τρέχοντας ανοιχτά - προσπάθησε όσο μπορούσε στην ευθεία κάνοντας καλό φίνις
Σε στεγνό στίβο να ληφθεί υπόψη
7
ΓΟΝΟΣ
Έμεινε στις τελευταίες θέσεις του ομίλου - δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα
Θέλει δουλειά
8
ΤΖΙΝΓΚΛ ΜΠΕΛ
Παρενοχλήθηκε άσχημα και σκόνταψε επικίνδυνα στα πρώτα μέτρα - ακολούθησε τον όμιλο από μακράν - δε φάνηκε πουθενά στην κούρσα
Απογοήτευσε

3η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΣΙΡΟΚΟ ΓΟΥΕΪ
Με σχετική πίεση κοντά στους πρώτους - επιτέθηκε στην ευθεία και ξέφυγε στα τελευταία 150μ - νίκησε άνετα
Ικανοποίησε
2
ΜΑΓΟΥΑΣΕΜ
Λόξευσε και τράκαρε στην εκκίνηση - έπιασε στη μέση του ομίλου καλπάζοντας εύκολα - επιτέθηκε στην είσοδο της ευθείας και κάλυψε πολύ έδαφος με ωραίο τρόπο
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΝΤΑΚΟΤΑ ΧΙΛΣ
Δέχθηκε παρενόχληση στην εκκίνηση και ανέκοψε - έχασε έδαφος και έμεινε πίσω τρέχοντας πολύ ανοιχτά - ξεκίνησε από νωρίς την προώθησή του τρέχοντας έξω - κράτησε πολύ ωραίο βήμα στην ευθεία πλησιάζοντας αισθητά τους πρώτους
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
4
ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ
Δέχθηκε παρενόχληση στην εκκίνηση - έμεινε πολύ πίσω - στην ευθεία πραγματοποίησε πολύ δυνατό φίνις
Προειδοποίησε έντονα
5
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
Λόξευσε ελαφρά και ήρθε σε επαφή με τον ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ - ακολούθησε στη 2η θέση - επιτέθηκε στην είσοδο της ευθείας και πάλεψε για λίγο με το νικητή ΣΙΡΟΚΟ ΓΟΥΕΪ - υστέρησε λίγο προς το τέλος, παρόλα αυτά τερμάτισε κοντά στους βασικούς πρωταγωνιστές
Αν αφεθεί να οδηγήσει θα βρεθεί πολύ κοντά στην νίκη
6
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
Έπιασε κάπως πίσω τρέχοντας ανοιχτά - στην ευθεία το φίνις του είχε πολλή διάθεση και κάλυψε σημαντικό έδαφος
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμμετοχή
7
ΝΤΟΥΜΠΙΤΑΝΤ
Πλασαρίστηκε με τους πρώτους - πιέστηκε μάλλον λίγο πιο πολύ από ο,τι του ταιριάζει - μέχρι τα τελευταία 200μ φαινόταν ανταγωνιστικός - υστέρησε κάπως στο τελικό κομμάτι της ευθείας
Να μην αγνοηθεί στην επόμενη συμμετοχή
8
ΕΞΤΜΑΝ
Έμεινε τελευταίος - στην ευθεία προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε κάτι ιδιαίτερο - ρινορράγησε
Ρεπό
9
ΦΡΑΝΣΙΣ ΓΟΥΟΛΣΙΝΧΑΜ
Οδήγησε άνετα την ιπποδρομία - από την είσοδο της ευθείας φαινόταν εκτός κούρσας - υποσκελίστηκε διαδοχικά από τους αντιπάλους του - διαπιστώθηκε πνευμονορραγία
Ρεπό
10
ΣΙΛΒΕΡ ΤΖΩΡΤΖΙΟ
Έμεινε στις τελευταίες θέσεις - δε φάνηκε πουθενά στην κούρσα
Απογοήτευσε
11
ΧΙΕΡ ΚΑΜΣ ΝΤΑΝΥ
Έμεινε κάπως πίσω - από την αρχή της ευθείας ήταν αρνητικός - τα παράτησε στα τελευταία 250μ - διαπιστώθηκε πνευμονορραγία
Ρεπό
12
ΜΠΛΟΥ ΜΠΟΟΥΤΜΑΝ
διεγράφη
Χωρίς σχόλια


4η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΚΡΕΩΝ
Προηγήθηκε ελαφρά στην αρχή και γρήγορα έπιασε 2ος του ΙΝΒΙΝΣΙΜΠΛ ΜΠΟΜΠΥ, καλπάζοντας εύκολα δίπλα του - στην είσοδο της ευθείας δοκίμασε να ξεφύγει και κράτησε κάπως δύσκολα τη νίκη μπροστά από τον επελθόντα με δυνατό φίνις ΤΡΟΥΛΥ ΕΪΖΙΑ
Ικανοποίησε
2
ΤΡΟΥΛΥ ΕΪΖΙΑ
Έπιασε στην 3η θέση - στην είσοδο της ευθείας επιτέθηκε και κατεδίωξε με αξιώσεις μέχρι τέλους τον νικητή ΚΡΕΟΝΤΑ
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΣΚΟΡΠΙΟΝ ΓΟΥΕΪ
Έπιασε στη μέση του ομίλου - από τα 800μ άρχισε να τρέχει αρκετά ανοιχτά - στην ευθεία κάλυψε έδαφος με καλό τρόπο
Ικανοποίησε
4
ΜΑΝΟΛΕΡΟ
Έμεινε πίσω χάνοντας κάπως την επαφή του με τον όμιλο - στην ευθεία είχε δυνάμεις και κάλυψε αρκετό έδαφος
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμμετοχή
5
ΑΘΥΜΟΣ
Έφυγε με μικρή ανόρθωση και έμεινε πίσω - με βιαστική προώθηση εκ της εξωτερικής πιεζόταν συνεχώς από τον αναβάτη του - από τα 900μ περίπου έτρεχε πολύ ανοιχτά - παρότι τερμάτισε πίσω, είχε σταθερό βήμα μέχρι τέλους
Να μη ληθφεί ιδιαίτερα υπόψη η τελευταία συμμετοχή
6
ΙΝΒΙΝΣΙΜΠΛ ΜΠΟΜΠΥ
Οδήγησε από τα 1100μ - στην ευθεία υστέρησε σημαντικά
Απογοήτευσε
7
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ
Έφυγε κάπως νωθρά μένοντας καθαρά τελευταίος - έδειξε να δυσφορεί έντονα στο λασπωμένο στίβο - δε φάνηκε πουθενά
Απογοήτευσε
8
ΤΕΤΖΙΜ
διεγράφη
Χωρίς σχόλια


5η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΘΑΜΥΡΑΣ
Έπιασε στο κάγκελο στη μέση του ομίλου - προωθήθηκε γλυκά δείχνοντας γεμάτος στα 700μ - στη στροφή προηγήθηκε και με την είσοδο στην ευθεία ξέφυγε - κράτησε άνετα το προβάδισμα μέχρι τέλους
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμμετοχή
2
ΣΕΜΠΕΡΒΙΡΕΝΣ
Προσπάθησε για το κεφάλι και στα 1000μ έπιασε στο κάγκελο πολύ κοντά στους πρώτους - στα 600μ πέρασε μπροστά και στην είσοδο της ευθείας δέχθηκε την επίθεση του ΘΑΜΥΡΑ - με πολύ αξιόλογο φίνις κάλυψε έδαφος έναντι του νικητή, ξεχωρίζοντας καθαρά των υπολοίπων
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΓΚΟΟΥ ΟΝ ΓΚΡΗΝ
Έμεινε κάπως πίσω πιεζόμενος όμως διαρκώς από τον αναβάτη του - στην ευθεία έκανε καλό φίνις και ξεχώρισε εύκολα στην 3η θέση
Προειδοποίησε έντονα
4
ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΤ
Με πίεση από την αρχή για το κεφάλι - συνεκάλπασε σε γρήγορο ρυθμό με τους πρωτοπόρους τρέχοντας αρκετά ανοιχτά - υστέρησε κάπως στο τελικό κομμάτι της κούρσας, παρόλα αυτά κράτησε την 4η θέση
Να μη ληφθεί σοβαρά υπόψη η τελευταία συμμετοχή
5
ΜΠΑΣΦΟΥΛ ΜΠΡΑΪΝΤ
Με πίεση πάνω στους πρώτους τρέχοντας αρκετά ανοιχτά - στην ευθεία πραγματοποίησε καλό φίνις διεκδικώντας κάτι καλό
Ικανοποίησε
6
ΣΑΡΠ ΕΚΛΙΨ
Έμεινε πίσω πιεζόμενος από τον αναβάτη του να κρατήσει επαφή - στα 600μ πλησίασε και στις αρχές της ευθείας έδειχνε ικανός για κάτι καλό - από τα 300μ έδειξε να μην μπορεί - στα 150μ τα παράτησε
Θέλει δουλειά
7
ΡΑΤΑΤΟΥΛΗΣ
Έμεινε πίσω τρέχοντας αρκετά ανοιχτά - δεν μπόρεσε να φανεί στην κούρσα - διαπιστώθηκε χωλότητα
Ρεπό
8
ΛΑΚΥ ΤΖΕΝΕΡΑΛ
Σκόνταψε ελαφρά στην εκκίνηση - έμεινε τελευταίος - κάλυψε κάποιο έδαφος σε απόσταση στην ευθεία
Δεν ικανοποίησε
9
ΤΑΜΠΙΤ
Προσπάθησε για το κεφάλι - συνεκάλπασε σε πολύ γρήγορο ρυθμό στην πρωτοπορία - από τα 600μ άρχισε να υποχωρεί - υστέρησε σημαντικά στην ευθείας
Θέλει δουλειά
10
ΝΟΥΤΑΟΥ
Πήγε στο κεφάλι καλπάζοντας 3η ρόδα και με γρήγορο τέμπο μαζί με άλλους ίππους - από τη στροφή έδειχνε να μην έχει ιδιαίτερες δυνάμεις - υποχώρησε στο ίσωμα
Απογοήτευσε
11
ΡΙΝΑΛΝΤΟΣ ΚΙΝΓΚ
Πίεσε στην αρχή για να βρεθεί κοντά στους πρώτους - σταδιακά έχασε τη θέση του καλπάζοντας ανοιχτά - στην ευθεία υστέρησε υπερβολικά
Απογοήτευσε


6η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΠΟΪΝΤ ΑΠ
Οδήγησε στο κέφι του την κούρσα - στην είσοδο της ευθείας δέχθηκε την πίεση του ΜΑΝΤΖΑΜ - από το μέσον της ευθείας ξεχώρισε και νίκησε επιβλητικά - επέστρεψε με τραύμα
Έχει και άλλη νίκη μέσα του
2
ΛΕΝΟΝ
Κρέμασε στις τελευταίες θέσεις - από τα 800μ πιέστηκε δυνατά και ξεκίνησε την προώθησή του - με πολύ δυνατό φίνις στην ευθεία, κατάφερε να πάρει τη 2η θέση πάνω στον τερματισμό
Προειδοποίησε έντονα
3
ΜΑΝΤΖΑΜ
Πλασαρίστηκε με τους πρώτους - πιέστηκε λίγο από τα 800μ για να παρακολουθήσει το ρυθμό του πρωτοπόρου - στην είσοδο της ευθείας επιτέθηκε στον ΠΟΪΝΤ ΑΠ και προς στιγμήν φάνηκε απειλητικός - στα μέσα της ευθείας έδειξε να μην μπορεί να συναγωνιστεί το νικητή - στον τερματισμό έχασε και τη 2η θέση από τον επελθόντα με δυνατό φίνις ΛΕΝΟΝ - σε απόσταση των υπολοίπων
Προειδοποίησε έντονα
4
ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ
Ξεκίνησε λίγο διστακτικά - με σταδιακή προώθηση εκ της εξωτερικής έπιασε 2ος του ΠΟΪΝΤ ΑΠ - στην ευθεία πραγματοποίησε καλό φίνις κρατώντας βήμα μέχρι τέλους - καλύτερος των υπολοίπων που τερμάτισαν πίσω
Ικανοποίησε
5
ΦΑΝΚΟ
Έπιασε στην μέση του ομίλου - δεν μπόρεσε να φανεί στην κούρσα - τερμάτισε πίσω
Απογοήτευσε
6
ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ
Κρέμασε τελευταίος τρέχοντας αρκετά ανοιχτά - δεν μπόρεσε να φανεί στην κούρσα, τερμάτισε σε απόσταση
Απογοήτευσε
7
ΕΞΠΕΝΣΙΒ ΝΤΕΤΟΥΡ
Πετάχτηκε πολύ καλά στα πρώτα μέτρα και στα 1500μ έπιασε 4ος κοντά στους πρώτους - από τα 1000μ ήταν αρνητικός και άρχισε σταδιακά να χάνει τη θέση του έναντι των αντιπάλων του - στα 600μ έμεινε τελευταίος - δεν είχε δυνάμεις στην ευθεία, τερμάτισε πολύ πίσω
Θέλει δουλειά
8
ΕΤΖΜΠΑΣΤΟΝ
διεγράφη
Χωρίς σχόλια


7η ιπποδρομία
Ίππος
Παρατηρήσεις διαδρομής
Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΘΩΡΑΞ
Έπιασε πολύ κοντά στους πρώτους τρέχοντας στην εξωτερική - από τα 800μ προηγήθηκε ελαφρά στο βήμα του - στα 600ν δοκίμασε να ξεφύγει των αντιπάλων του παίρνοντας ικανή διαφορά - στην ευθεία πιέστηκε και ξέφυγε περαιτέρω - σημείωσε εύκολη νίκη
Έχει και άλλη νίκη μέσα του
2
ΜΑΝΙΠΙΟΥΛΕΪΤ
Έπιασε εύκολα στη μέση του ομίλου - από τα 900μ αναπτύχθηκε γλυκά προωθούμενος εκ της εξωτερικής -από τα 600μ πέρασε καθαρά 2ος καταδιώκοντας τον ΘΩΡΑΚΑ - στην ευθεία πραγματοποίησε δυνατό φίνις παρά τα υψηλά του βάρη, κρατώντας με ευκολία τη 2η θέση
Προειδοποίησε έντονα
3
ΗΣΤΕΡΝ ΕΜΠΕΡΟΡ
Πλασαρίστηκε εύκολα με τους πρώτους στο κάγκελο - μικρές ανακοπές στα 650μ και στα 550μ - επιτέθηκε στην ευθεία και πάλεψε δυνατά για μία υψηλή διάκριση
Προειδοποίησε έντονα
4
ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΤΟΚΙΝΓΚ
Έφυγε καλά μέσα στον όμιλο αλλά στα 1400μ έχασε την επαφή του μένοντας στις τελευταίες θέσεις - με πίεση από τα 800μ προωθήθηκε εκ νέου - στην ευθεία πραγματοποίησε δυνατό ανέβασμα τερματίζοντας πολύ κοντά στους βασικούς πρωταγωνιστές - δε μείναμε ικανοποιημένοι από την ίππευσή του, ιδιαίτερα από το μέσον της ευθείας και μετά
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
5
ΜΙΧΑΛΟΣ ΤΕΡΖ
Πετάχτηκε πολύ καλά στα πρώτα μέτρα και στα 1500μ έπιασε 2ος - μετ' ολίγου έμεινε 3ος πίσω από τον ΘΩΡΑΚΑ και από τα 700μ πιέστηκε από τον αναβάτη του προκειμένου να παρακολουθήσεις το ρυθμό των πρώτων - στην ευθεία κράτησε βήμα παρότι υστέρησε κάπως, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της ευθείας
Ικανοποίησε
6
ΑΛΠ ΜΑΡΙΤΙΜ
Έμεινε στις πίσω θέσεις έχοντας επαφή με τον προπορευόμενο όμιλο - στην ευθεία προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικός - κράτησε βήμα στην ευθεία
Ικανοποίησε
7
ΜΥΣΤΙΚ ΝΤΑΝΣΕΡ
Πετάχτηκε καλά και οδήγησε από τα 1500μ - στα 800μ συνεκάλπασε με τον ΘΩΡΑΚΑ, ενώ άρχισε να πιέζεται εκείθεν από τον αναβάτη του για να παρακολουθήσει το ρυθμό της διαδρομής - στην ευθεία δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός - στα τελευταία 200μ τον έσβησε ο αναβάτης του
Θέλει δουλειά
8
ΗΓΕΜΑΧΟΣ
Κρέμασε πίσω εξαρχής τρέχοντας ανοιχτά - από τα 900μ πιέστηκε για να πιάσει καλή θέση κοντά στους πρώτους - στα 600μ πέρασε 3ος και στη στροφή φαινόταν απειλητικός - στην ευθεία το φίνις του δεν είχε την αναμενόμενη ένταση
Απογοήτευσε
9
ΧΕΝΡΥ ΔΕ ΣΕΒΕΝΘ
Κρέμασε εξαρχής τελευταίος σε απόσταση από τον όμιλο - δεν μπόρεσε να φανεί πουθενά στην κούρσα
Απογοήτευσε
10
ΤΑΧΝΤΗΝΤ
Δυστρόπησε, αρνήθηκε να βγει από τα σταρτ και δεν διαγωνίστηκε
Χωρίς σχόλια


8η ιπποδρομία
Ίππος Παρατηρήσεις διαδρομής Σχόλια «Ιπποδρομιών»
1
ΜΕΤΩΝ
Βγήκε στην πρωτοπορία πιεζόμενος ελαφρά από τον ΝΑΡΟΥΤΟ - έσβησε την κούρσα και ο όμιλος ήταν σφιχτός πίσω του - στα 600μ δέχθηκε την πίεση εκ της εξωτερικής του ΒΟΡΑ και από τα 500μ πιέστηκε δοκιμάζοντας να ξεφύγει - πάλεψε όλην την ευθεία με τον ΣΠΑΡΤΟΝ ΝΤΙΟΥΚ του οποίου κατάφερε να αποκρούσει τις επιθέσεις μέχρι τέλους - προσωπική νίκη του Δημητσάνη
Να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην επόμενη συμμετοχή
2
ΣΠΑΡΤΟΝ ΝΤΙΟΥΚ
Έπιασε στη μέση του ομίλου κοντά στους πρώτους - από τα 600μ ξεκίνησε το ανέβασμά του - στην ευθεία επιτέθηκε και πάλευε μέχρι τέλους με τον ΜΕΤΩΝΑ για τη νίκη
Πολύ κοντά στην νίκη προσεχώς
3
ΒΟΡΑΣ
Έπιασε στη μέση του ομίλου τρέχοντας στην εξωτερική - στα 600μ προωθήθηκε εξωτερικά του ΜΕΤΩΝΑ - στην ευθεία πραγματοποίησε δυνατό φίνις παλεύοντας για υψηλή διάκριση
Προειδοποίησε έντονα
4
ΖΟΥΜ
Έπιασε κοντά στους πρώτους - έχασε λίγο τη θέση του στα 600μ τρέχοντας λίγο ανοιχτά - επανήλθε στην ευθεία με πολύ δυνατό φίνις με το οποίο κάλυψε πολύ σημαντικό έδαφος
Προειδοποίησε έντονα
5
ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ
Λόξευσε ελαφρά στην εκκίνηση και ήρθε σε επαφή με αντιπάλους του - πλασαρίστηκε στο κάγκελο κοντά στους πρώτους και κάλπαζε πανεύκολα στα 700μ - στην είσοδο της ευθείας έδειχνε πως θα διεκδικήσει τη νίκη - δε μείναμε καθόλου ικανοποιημένοι από την ίππευσή του
Να μη ληφθεί σοβαρά υπόψη η τελευταία συμμετοχή
6
ΘΗΡΑΪΚΟΣ ΟΙΝΟΣ
Παρενοχλήθηκε έντονα από δύο αντιπάλους του στην εκκίνηση και έμεινε στις τελευταίες θέσεις - επανήλθε στην ευθεία αλλά το φίνις του δεν είχε την αναμενόμενη ένταση
Θέλει δουλειά
7
ΙΝΔΟΣ
Αλληλοπαρενοχλήθηκε στα πρώτα μέτρα και ανέκοψε ελαφρά - κρέμασε τελευταίος σε απόσταση από τον όμιλο - στην ευθεία κάλυψε κάποιο έδαφος αλλά τερμάτισε πίσω
Θέλει δουλειά
8
ΝΑΡΟΥΤΟ
Με μικρή δυσφορία στην εκκίνηση - πιεζόμενος πήγε πάνω στον ΜΕΤΩΝΑ - από τα 800μ πιέστηκε κι άλλο προκειμένου να κρατήσει τη θέση του - στην ευθεία υστέρησε πλήρως
Απογοήτευσε
9
ΣΤΗΛ ΜΑΪ ΦΑΪΑΡ
Παραβίασε τις πόρτες πριν την εκκίνηση - έπιασε κοντά στους πρώτους - στα 1000μ έχασε απότομα τη θέση του (δε φάνηκε για ποιο λόγο λόγω της λήψης) και άρχισε να καλπάζει ανοιχτά - τερμάτισε σε απόσταση
Απογοήτευσε

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»