Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011



Κριτήριο Διετών: pre – race analysis

Η «ώρα της κρίσης» έφτασε για τους επτά καλύτερους κατά τεκμήριο διετείς καθαρόαιμους του Μαρκόπουλου, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι τελικά «ο βασιλιάς» (ή «η βασίλισσα») στο χώρο των διετών στην Ελλάδα. Στην ιπποδρομία του Κριτηρίου Διετών (ίπποι 2 ετών ΒΗ – απόσταση: 1.600 μέτρα) που θα διεξαχθεί την Κυριακή 04-12-2011 συμμετέχουν επτά Ελληνικής προέλευσης ίπποι που θα διεκδικήσουν το πλούσιο έπαθλο των 73.790,00 €.
 
Το κυρίαρχο στοιχείο για την επιλογή μας στο ιπποδρομιακό παιχνίδι (κάτι που εξάλλου πιστεύουμε πως θα πρέπει να ισχύει σε κάθε κούρσα που επιλέγουμε για να στοιχηματίσουμε) είναι πρωτίστως η «χαρτογράφηση» της διαδρομής καθώς και η εκτιμώμενη άνοδος και αγωνιστική εξέλιξη που μπορούν να επιδείξουν οι διαγωνιζόμενοι ίπποι (το δεύτερο στοιχείο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό σε κούρσες νεαρών ίππων και δη των διετών).  Αυτή τη μέθοδο ως τρόπο σκέψης προτείνουμε σε όλους τους φίλους αναγνώστες μας που ασχολούνται με το ιπποδρομιακό στοίχημα, διότι ανεξάρτητα από την επιτυχή έκβαση του παιχνιδιού μας, ο τρόπος σκέψης και αντίληψης κατά την άποψή μας είναι αυτός που τελικά μετράει ως το πιο απαραίτητο εφόδιο στη  «μάχη για το ταμείο», ενώ επιπλέον μας βοηθά να κατανοήσουμε τι ακριβώς «πήγε στραβά» σε ο, τι αφορά στις επιλογές μας αλλά και αν όλα εξελίχθησαν κανονικά σε μια ιπποδρομία.

Έτσι λοιπόν, από τις δικές μας παρατηρήσεις και λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη όλες τις προηγούμενες συμμετοχές όλων των συμμετεχόντων ίππων, εκτιμούμε πως κατά πάσα πιθανότητα θα επικρατήσει «γλυκός» ρυθμός στην κούρσα. Με δεδομένο μάλιστα το ολιγομελές του ομίλου (κάτι που συντείνει στην μειωμένη οπωσδήποτε πιθανότητα κάποιων κλεισιμάτων ή ατυχιών στα πρώτα μέτρα της διαδρομής, στοιχεία που είναι κατά την άποψή μας εξόχως σημαντικά και που μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και αποφασιστικά την τελική έκβαση μιας ιπποδρομίας) δεν προβλέπεται να συμβεί «μελόδραμα», τουλάχιστον σε ο, τι αφορά στην εξέλιξη της διαδρομής. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως στο κεφάλι θα επιχειρήσει να βγει ο Τουταγχαμών (ο οποίος έδειξε «ελαστικότητα» και καλή ρεπρίζ στην παρθενική του συμμετοχή προ λίγων ημερών) ενώ και ο Μπραβάτο θα μπορούσε επίσης να διεκδικήσει το κεφάλι στα πρώτα μέτρα της διαδρομής. Εκτιμώντας πάντως ως κατά τι ταχύτερο τον Τουταγχαμών (σε συνδυασμό με το εσωτερικότερο σταρτ του έναντι του Μπραβάτο) θεωρούμε πως αυτός τελικά θα αναλάβει να οδηγήσει τον όμιλο, ακολουθούμενος από τους Μπραβάτο, Ζανή και Βέρτικαλ Γουέι, ενώ για τους ίππους Βάλιαντ Γουέι, Χάι Χόουπ και Μικρή Λυδία πιστεύουμε πως θα ακολουθήσουν πιο «συντηρητική» διαδρομή (κάτι που δεν νομίζουμε πως θα επηρεάσει την απόδοση των δύο τελευταίων, διότι για τον Βάλιαντ Γουέι ομολογούμε πως γενικά δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι). 

Τα «κρίσιμα ερωτήματα» αρχίζουν ακριβώς εδώ κατά τη γνώμη μας και αφορούν στο ποιος ίππος (και κυρίως πότε) θα επιχειρήσει πρώτος το ανέβασμά του αλλά και ποιοι θα τον ακολουθήσουν ενδεχομένως στην αλλαγή του ρυθμού που θα επιχειρηθεί να γίνει. Ανάλογα λοιπόν με την απάντηση στο παραπάνω «δύσκολο γρίφο» πολλά θα εξαρτηθούν στο τελικό κομμάτι της κούρσας που αναμένεται να καθορίσουν την τελική άφιξη (αν και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως εμείς έχουμε ήδη σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη, τουλάχιστον σε ο, τι αφορά στους βασικούς πρωταγωνιστές της ιπποδρομίας, κάτι που θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε αύριο, μαζί βεβαίως με τις προτάσεις μας για ιπποδρομιακό στοίχημα στην κούρσα του Κριτηρίου Διετών).

Τα παραπάνω δεδομένα – μαζί με την πιθανολογούμενη άνοδο των συμμετεχόντων ίππων – είναι τα βασικά κριτήρια με τα οποία καταλήξαμε στη δική μας άποψη για το ποιος θα περάσει τελικά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στην κούρσα του Κριτηρίου Διετών. Σήμερα σας παραθέτουμε την ανάλυση της διαδρομής (όπως εμείς αναλύσαμε το μοντέλο της) και αύριο θα επακολουθήσουν οι εξειδικευμένες προτάσεις μας για το στοίχημα.

«Ιπποδρομίες»

21,00% πτώση κερδών στον ΟΠΑΠ για το 2011!

 
Σε 409,1 εκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη σε ενοποιημένη βάση της ΟΠΑΠ ΑΕ το εννεάμηνο του 2011, έναντι 413,1 εκατομμύρια ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 1%.

Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 3.196,2 εκατ. ευρώ, έναντι 3.878,7 εκ. ευρώ, της αντίστοιχης περιόδου του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 17,6%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 549,3 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 695,9 εκατομμυρίων ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (μείωση 21,10%).

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Ιωάννης Σπανουδάκης σε δηλώσεις του αναφέρει ότι σε ένα γενικώς δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ο Οργανισμός κατόρθωσε μέσω της στρατηγικής του να διατηρήσει υγιή περιθώρια κερδοφορίας μειώνοντας το λειτουργικό κόστος, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς και βελτιώνοντας την παραγωγικότητά του. Ο κύριος Σπανουδάκης επισήμανε ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ παραμένει προσηλωμένη στην αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που πλέον παρουσιάζονται και στην ενίσχυση της ηγετικής της θέσης.

Η φτώχεια δεν ενισχύει τον τζόγο;

«Αυτό που λένε ότι όπου φτώχεια ο τζόγος ανεβαίνει είναι μύθος», σχολίασε στο Reuters ο Κυριάκος Τοπτσίδης, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, που διατηρεί δικό του πρακτορείο στη Δράμα εδώ και 27 χρόνια.

«Όταν ο κόσμος δεν έχει να φάει, δεν θα πάει να παίξει τυχερά παιχνίδια. Δεν κόβουν τη συνήθεια, αλλά τη μειώνουν στο ελάχιστο», πρόσθεσε.

Από τις αρχές του 2009, τα κέρδη του ΟΠΑΠ υποχωρούν συνεχώς. Στο τρίτο τρίμηνο του 2011, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 135,4 εκατομμύρια ευρώ, 16% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 130,5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters.

Η εταιρία πάντως συνεχίζει να τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Από το υψηλό του 2008, όταν ξεκίνησε η ύφεση στην Ελλάδα, οι λιανικές πωλήσεις έχουν υποχωρήσει 25,00% περίπου, ενώ το ίδιο διάστημα η πτώση των εσόδων για το ΟΠΑΠ ήταν 20,00%.

Στο τρίτο τρίμηνο, οι πωλήσεις μειώθηκαν 11,4% στα 1,01 δισ ευρώ, με τον κόσμο να ποντάρει πολύ λιγότερα στο Στοίχημα και το Kino που αποτελεί το 85,00% περίπου των συνολικών πωλήσεων.

«Ο βαθμός της πτώσης σε σχέση με άλλους κλάδους λιανικής, όπως τα ηλεκτρονικά και η ένδυση είναι μικρότερος», σχολίασε στέλεχος της εταιρίας που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος. «Αλλά φυσικά δεν μπορεί να είναι συν».

Τα έσοδα από το Στοίχημα υποχώρησαν 20,30% στα 346,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το Kino κατέγραψε πτώση 14,40% στα 516 εκατομμύρια ευρώ.

«Βλέπω ανάπτυξη από το 2013 και μετά, γιατί τότε θα αναπτυχθούν πλήρως τα βιντεολόττο», σχολίασε ο Σταμάτης Δραζιώτης, αναλυτής στην Eurobank EFG Equities.

O ΟΠΑΠ αναμένει ότι τα βιντεολόττο θα συνεισφέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό στην κερδοφορία του μέχρι το 2015.

Πηγή: www.24betgr.com
«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Handicap Gulf Stream

Νικητής ίππος: Que Chistoso

Que Chistoso

 
2011 Handicap Gulf Stream
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Provincia de Buenos Aires

Νικητής ίππος: El perdedor Lloyd

El perdedor Lloyd

2011 Clasico Provincia de Buenos Aires
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Mariano Ignacio Prado

Νικητής ίππος: Al Qasr

Al Qasr

2011 Clasico Mariano Ignacio Prado
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Handicap Su Alteza
Νικητής ίππος: Cupid Lover

Cupid Lover

2011 Handicap Su Alteza
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»