Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011



Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομιακή Διαδικτυακή εκπομπή «Τίπποις… και ουσία»



Αγαπητοί φίλιπποι, αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

H εκπομπή «Τίπποις… και ουσία» είναι και πάλι κοντά σας!

Η καινούργια ιπποδρομιακή εκπομπή του Διαδικτύου είναι και πάλι κοντά σας! Στη θεματολογία της σημερινής εκπομπής υπάρχουν όπως πάντα όλα τα κυριότερα ιπποδρομιακά γεγονότα που απασχόλησαν την ιπποδρομιακή κοινή γνώμη κατά την εβδομάδα που πέρασε και όχι μόνο, με ειδήσεις και ρεπορτάζ για τις Ιπποδρομίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκπομπή «Τίπποις… και ουσία» αποτελεί την πρώτη όπως επίσης και τη μοναδική μέχρι στιγμής προσπάθεια  ιπποδρομιακής εκπομπής μέσω του Διαδικτύου στη χώρα μας και όπως είναι φυσικό η φιλοδοξία μας είναι σύντομα να καθιερωθεί στις καρδιές όλων των φιλίππων! 
 
Eκπομπή «Τίπποις… και ουσία» της Τετάρτης 07-09-2011

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Όλες οι εβδομαδιαίες εκπομπές «Τίπποις… και ουσία» μεταφοτώνονται και στο Ελληνικό κανάλι των «Ιπποδρομιών» (εκεί που φιλοξενούνται σήμερα οι Ελληνικές Ιπποδρομίες) καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

«Ιπποδρομίες»


Ρεπορτάζ από το διήμερο ιπποδρομιακό φεστιβάλ της Κωνσταντινούπολης


Tο Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε τη διεξαγωγή του διήμερου Διεθνούς Τουρκικού Ιπποδρομιακού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο ιπποδρόμιο Veliefendi της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο μάλιστα συμμετείχαν και δύο ίπποι Ελληνικών συμφερόντων. 
Πρόκειται για τον 6ετή Αμφιτρύων και την 5ετή Ρούντολφ Σμιτ, και οι δυο τους ιδιοκτησίας του κυρίου Αλέξανδρου Μητσόπουλου οι οποίοι διαγωνίστηκαν κόντρα σε πανίσχυρους αντιπάλους και προσπάθησαν όσο μπορούσαν για μία καλή διάκριση. Ο Αμφιτρύων τελικά τερμάτισε 5ος στην ιπποδρομία Anatolia Trophy, ενώ η Ρούντολφ Σμιτ τερμάτισε 9η στην ιπποδρομία Istanbul Trophy.
Dordogne

Στην κούρσα που διαγωνίστηκε ο Αμφιτρύων τη νίκη κατέκτησε ο ίππος Dordogne που προπονείται από τον Mark Johnston και ιππεύτηκε από τον αναβάτη Alan Munro. Ο χρόνος του νικητή ίππου ήταν 2':02'':62 στην απόσταση των δύο χιλιομέτρων, ενώ ο χρόνος που σημείωσε ο Αμφιτρύων ήταν 2':04'':86. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο πως 2ος τερμάτισε ο ίππος Belgian Bill και 3ος στην άφιξη ήταν ο ίππος Emirates Champion, ενώ το έπαθλο της διαδρομής ανήλθε στα 195.500,00 €. 

Ο Αμφιτρύων δεν ευνοήθηκε από το ρυθμό της ιπποδρομίας και κυρίως από το γεγονός ότι δε συνάντησε ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες διαδρομής, δεδομένου ότι βρέθηκε να καλπάζει κάπως κλεισμένος πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τρέχει εντελώς ξεμπλοκάριστος, όπως του αρέσει.

Ας παρακολουθήσουμε σε αυτό το σημείο την ιπποδρομία Anatolia Trophy, στην οποία διαγωνίστηκε ο Αμφιτρύων:

 

2011 FRBC France Gallop Anatolia Trophy


Vanjura
Στην κούρσα τώρα που διαγωνίστηκε η Ρούντολφ Σμιτ τη νίκη κατέκτησε ο ίππος Vanjura που προπονείται από τον Roland Dzubasz και ιππεύτηκε από τον αναβάτη Alexander Pietsch. Ο χρόνος της νικήτριας ήταν 1':34'':22 στην απόσταση των 1.600 μέτρων, ενώ η επίδοση που σημείωσε η Ρούντολφ Σμιτ ήταν 1':36'':42. Στη 2η θέση τερμάτισε η Rhythm of Light και στην 3η θέση η Antara, ενώ το έπαθλο της διαδρομής ανήλθε επίσης στα 195.500,00 €. Η Ρούντολφ Σμιτ φάνηκε πως δεν είχε τις δυνατότητες για να επιζητήσει μία αξιόλογη διάκριση σε αυτόν τον πολύ απαιτητικό όπως αποδείχτηκε όμιλο, παρόλα αυτά έτρεξε αρκετά ικανοποιητικά και απέδωσε το κατά δύναμη.

Ας παρακολουθήσουμε σε αυτό το σημείο την ιπποδρομία Istanbul Trophy, στην οποία διαγωνίστηκε η Ρούντολφ Σμιτ:

 

2011 International Istanbul Trophy


Συνοψίζοντας για την εμφάνιση των δύο ίππων στις Ιπποδρομίες της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο που πέρασε, θα μπορούσαμε να πούμε πως γενικά ήταν μία καλή εμφάνιση για τους εκπροσώπους του κυρίου Μητσόπουλου (κυρίως σε ο, τι αφορά στον Αμφιτρύωνα) ενώ η εμπειρία που αποκόμισαν οι δυο ίπποι από τη συμμετοχή τους σε Ιπποδρομίες τέτοιου επιπέδου είναι οπωσδήποτε πολύ σημαντική για τη μετέπειτα αγωνιστική πορεία κι εξέλιξή τους. Σημαντικό στοιχείο επίσης αποτελεί το γεγονός ότι και οι δύο ίπποι επιστρέφουν καλά στην υγεία τους, προκειμένου να συνεχίσουν τις πρωταγωνιστικές τους διακρίσεις στο Μαρκόπουλο.

Presvis
Η δική μας ευχή είναι κάποια στιγμή να δούμε κι άλλους εκπροσώπους περισσότερων Ελλήνων ιδιοκτητών που να «τολμούν» να διαγωνίζονται στα μεγάλα ιπποδρομιακά μήτινγκς του εξωτερικού και – γιατί όχι – να επιζητήσουν μία αξιόλογη ή/και πρωταγωνιστική ακόμα διάκριση, ανάλογες με αυτές του Presvis που απολαύσαμε στο παρελθόν.
 
 «Ιπποδρομίες»

 

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Irish Champion Stakes

 

 

 Νικητής ίππος: So You Think
 


So You Think

   
2011 Irish Champion Stakes
«Ιπποδρομίες»


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Polla de Potrancas

 
Νικητής ίππος: Maria Morena

Maria Morena

2011 Clasico Polla de Potrancas
 «Ιπποδρομίες»



Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Gran Premio Polla de Potrillos


Νικητής ίππος: Chuck Berry

 

Chuck Berry

  
2011 Gran Premio Polla de Potrillos
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»