Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Επιλογές TV: Εκπομπή «Ιππόδρομος»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομιακή τηλεοπτική εκπομπή της Παρασκευής 1 Απριλίου 2016 και δείτε τα προγνωστικά για στοίχημα στις Ελληνικές ιπποδρομίες του Σαββάτου 2 Απριλίου 2016
Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Παρασκευής 1-4-2016, σε νέα ημέρα και ώρα προβολής (κάθε Παρασκευή πρωί στις 6:45 π.μ., από την τηλεοπτική συχνότητα του  HIGH TV) είναι διαθέσιμη σε video με εικόνα και ήχο υψηλής ποιότητας για όλους τους φίλους των «Ιπποδρομιών». Ήδη η εκπομπή έχει ενσωματωθεί στο video player των «Ιπποδρομιών» και στο κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο YouTube (κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στο αρχείο των τηλεοπτικών εκπομπών «Ιππόδρομος» του HIGH TV που δημιουργήσαμε στο ένα από τα κανάλια μας στο YouTube) καθώς και στην σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Facebook.

Κάντε κλικ στην εικόνα και παρακολουθήστε την εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Παρασκευής 1-4-2016:
Να σημειώσουμε επίσης πως τα videos της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και στην ανάλογη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum «Απ΄την αλάνα του Δέλτα στο VIP του Belmont» (κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα) ενώ επίσης υπάρχει και η ειδική θεματική κατηγορία στο κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο YouTube με τις μεταφορτωμένες εκπομπές «Ιππόδρομος» του HIGH TV (κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε άμεσα στο αρχείο των ιπποδρομιακών εκπομπών των «Ιπποδρομιών»).

«Ιπποδρομίες»

Απόψεις: Νίκος Τσαούσης: «Αξιέπαινη προσπάθεια αλλά...»

Ο κύριος Νίκος Τσαούσης, εκδότης του ιπποδρομιακού περιοδικού «ΚΟΥΡΣΕΣ», σχολιάζει «με τη δική του πένα» διάφορα περιστατικά της τρέχουσας ιπποδρομιακής επικαιρότητας. 

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να διαβάσετε το σχόλιο του κυρίου Νίκου Τσαούση:
https://www.scribd.com/doc/305387365/%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%A4%CF%83%CE%B1%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-20-3-2016-pdf
 «Ιπποδρομίες»

Ιππόδρομος: «Πουλιέται ο Ιππόδρομος Μαρκοπούλου μετά των αρχαίων»


Της Νινέττας Κοντράρου-Ρασσιά
 
Η ιδιωτικοποίηση ενός «φιλέτου» της αττικής γης, όπως είναι η τεράστια έκταση του νέου Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο και του Ιππικού Ολυμπιακού Κέντρου, χωρίς να εξαιρεθούν οι αρχαιότητες, όπως προβλέπει ο νόμος, έχει ανησυχήσει τους αρχαιολόγους που προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να μπλοκάρουν την τελική πράξη παραχώρησης.

Παρά ταύτα εγκρίθηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων χωρίς να εξεταστεί καν το γεγονός ότι υπάρχουν 20 σημεία με ορατές αρχαιότητες. Ο σχετικός νόμος του ΥΠΕΧΩΔΕ καταπατείται συστηματικά, όπως και η σχετική Οδηγία της Ε.Ε., που απαγορεύει την έγκριση ΜΠΕ εφόσον η έκταση περιλαμβάνει αιγιαλό, ρέμα, αρχαιότητες, κ.λπ. Βεβαίως υπάρχει και το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο μπορεί να προσφύγει κανείς και να δικαιωθεί, αλλά πότε; Όταν έχει προχωρήσει η επένδυση;

«Η περιοχή παραχωρήθηκε από τον ΟΔΙΕ στην ΟΠΑΠ Α.Ε. και θα πουληθεί σε ένα ιδιωτικό κλαμπ χωρίς να αναφέρεται πουθενά ότι υπάρχουν αρχαία» μας ανέφερε η ανασκαφέας της περιοχής (από το 1983 μέχρι το 2004), επίτιμη διευθύντρια αρχαιοτήτων Όλγα Κακαβογιάννη που πονάει τη Μερέντα γιατί τη γνωρίζει όσο κανείς άλλος και έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα για τη σωτηρία και ανάδειξη του αρχαίου δήμου Μυρρινούντος.

Από καιρό μάλιστα έχει συντάξει ένα Υπόμνημα και το έχει στείλει προς όλους τους εμπλεκόμενους στο υπουργείο Πολιτισμού, Τουρισμού, στην Περιφέρεια Αττικής, στη δημοτική αρχή Μαρκοπούλου, Κορωπίου Σαρωνικού, Λαυρεωτικής και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ενημερώνοντάς τους ότι εκεί έχει αποκαλυφθεί «το θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο
» του αρχαίου δήμου Μυρρινούντος. Ένας αρχαίος ναός με την κρήνη του, 8 μικρότερα κτηριακά συγκροτήματα με λατρευτικό και δημόσιο χαρακτήρα, τεμένη, 9 νεκροταφεία, και επιπλέον 2 προϊστορικοί οικισμοί της Νεολιθικής και της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού (6000 π.Χ. – 2000 π.Χ.), και μικρό μυκηναϊκό νεκροταφείο.

Η αρχαιολογική θέση ήταν γνωστή από το 19ο αιώνα για αυτό είχε κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ302/Β/25-4-1989). Για τον ίδιο λόγο η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων αρχικά είχε αντιταχθεί στη δημιουργία εκεί του Νέου Ιπποδρόμου και του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου. Εφόσον το έργο έγινε και πολλές αρχαιότητες αποκαλύφθηκαν, η κ. Κακαβογιάννη πρότεινε τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού περιβαλλοντικού πάρκου στη Μερέντα για μαθητές σχολείων αλλά και το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με την πρότασή της «ο αρχαιολογικός χώρος μέσα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο, το οποίο διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ένα ωραίο φυσικό πάρκο χωρίς νεότερα κτίσματα, όπου εκτός από τη φυσική χλωρίδα (πεύκα, δρυς, πουρνάρια, σκίνα και χαμηλή βλάστηση) διατηρούνται πολλές από τις παραδοσιακές καλλιέργειες (τα ελαιόδεντρα, οι φιστικιές, οι αμυγδαλιές και λίγες κληματαριές) και είναι πανέμορφο όλες τις εποχές του έτους. Το μεγαλύτερο μέρος του διατρέχεται από τη διαδρομή του Ολυμπιακού Τριάθλου, που αποτελεί μια ωραία πορεία κατάλληλη όχι μόνο για ιππικά αγωνίσματα, αλλά και για άλλα ήπια αθλήματα, όπως ο δρόμος, αλλά και για ιατρικό αθλητισμό με έμφαση στον ιππικό».

Θεωρεί πως «με τη συντήρηση και ανάδειξη όλων των αρχαίων μνημείων, τόσο του ναού όσο και των μικρών ιερών και των δημόσιων κτηρίων, των αγροικιών και των ταφικών περιβόλων, και τη μερική αναστήλωση της κρήνης, μπορεί να αναδειχθεί σε έναν ελκυστικό αρχαιολογικό χώρο, που η περιήγηση σε αυτόν θα παρέχει παιδεία και αναψυχή. Αυτός λοιπόν ο χώρος με το σύνθετο χαρακτήρα, ως αρχαιολογικό, αθλητικό και φυσικό πάρκο, μπορεί να αποτελέσει χώρο εξόδου χιλιάδων μαθητών της Αθήνας, για επαφή με τη φύση, περίπατο και ήπιες αθλητικές διοργανώσεις, για εκπαίδευση των φοιτητών της Αρχαιολογικών και των Γεωπονικών πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και πόλο έλξης απλών επισκεπτών και τουριστών. Επιπλέον μπορεί να αποτελέσει την βάση για πληροφόρηση και κατεύθυνση των επισκεπτών και σε άλλες περιοχές της Μεσογαίας, που έχουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον και διατηρούν τις φυσικές ομορφιές τους, όπου μπορούν να διοργανωθούν πολιτιστικές διαδρομές. Για να είναι ολοκληρωμένη η παιδευτική λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και η ενημέρωση των επισκεπτών, μπορεί να ιδρυθεί (σύμφωνα και με το ΦΕΚ 347/Δ/ 1-5-02) ένα Μουσείο για τις πολυάριθμες και σημαντικές αρχαιότητες που ήδη από το 19ο αι. έχουν βρεθεί στην Μεσογαία. Για το έργο της οργάνωσης και διαχείρισης αυτού του αττικού πάρκου μπορούν να συνεργασθούν το ΥΠΠΟ (Αρχαιολογική Υπηρεσία, και υφυπουργείο Αθλητισμού) και το υφυπουργείο Τουρισμού και η "Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε." και να υποστηριχθεί από την Περιφέρεια Αττικής, τους γειτονικούς Δήμους, ακόμη και την Ιππική Ομοσπονδία, καθώς και να αναζητηθούν χορηγοί από τους ντόπιους οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να έχουν πολλαπλά οφέλη από τη λειτουργία του».

Πηγή: enetpress.gr

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»