Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 3 Απριλίου 2011



Διαβάστε τη Δευτέρα 04-04-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Τέταρτη προεγγραφή για το Κριτήριο Τριετών

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 04-04-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 04-04-2011

Ελληνικό πρόγραμμα της Δευτέρας 04-04-2011

Γαλλικό πρόγραμμα της Δευτέρας 04-04-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών



Καθυστερεί η έγκριση του Νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Απρόβλεπτες διαστάσεις φαίνεται πως προσλάβει η αποστολή προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχεδίου νόμου για την Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων.
Αν και απεστάλη στις 23/3/2011 στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. (κατ’ εφαρμογή της οδηγίας 98/34), η μη ανάρτηση του νομοσχεδίου στο κοινοτικό σύστημα πληροφόρησης μέχρι αργά χθες το βράδυ προκάλεσε σύγχυση. Αρχικά, η εξήγηση που δόθηκε περιορίστηκε σε ένα «τεχνικό πρόβλημα» που ανέκυψε. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι πληροφορίες που έφθαναν στην Αθήνα έκαναν λόγο για πολύ σοβαρότερο ζήτημα που οδήγησε στην επιστροφή του σχεδίου νόμου προς «διόρθωση»  στην Αθήνα.
 
Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό στις Βρυξέλλες, το ν/σ «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» κοινοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το αίτημα για επείγουσα εξέταση της συμβατότητάς του με το κοινοτικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει εντός μηνός, αντί της προβλεπόμενης από τις κοινοτικές ρυθμίσεις τρίμηνης διαδικασίας έγκρισης. 

Οι υπηρεσίες της Ε.Ε. ζήτησαν εξηγήσεις και πλήρη αιτιολόγηση για το επείγον του θέματος, από την οποία προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως η «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» έλαβε τελικά τη μορφή της «Συμμόρφωσης σε απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) για τεχνικά ψυχαγωγικά παίγνια». Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει καταδικαστεί και πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πλήρη απαγόρευση των πάσης φύσεως παιγνίων, η οποία μας στοιχίζει πρόστιμο 31.536 ευρώ την ημέρα.

Έτσι καθώς το σχέδιο νόμου, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν περιλαμβάνει μόνο διατάξεις συμμόρφωσης με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα τεχνικά ψυχαγωγικά παίγνια, αλλά πλείστα άλλα ζητήματα που αφορούν το σύνολο της αγοράς (αδειοδότηση on-line στοιχήματος, παιγνιομηχανημάτων κ.α.), το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αρχικά αμηχανία και στην συνέχεια, όπως μεταφέρθηκε στα  δημοσιογραφικά γραφεία, ένταση στο οικονομικό επιτελείο. Με δεδομένο ότι, εκτός απροόπτου, θα υπάρξει βέβαιη καθυστέρηση της έγκρισης από την Ε.Ε. και κατ’ επέκταση από το ελληνικό Κοινοβούλιο, η επίτευξη του στόχου είσπραξης εσόδων ύψους 700 εκατ. ευρώ από την πώληση των αδειών και τη συμμετοχή του Δημοσίου στα κέρδη των κατόχων τους μέσα στο 2011 καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη. (Σημ. «Ιπποδρομιών»: αυτό με μία πρώτη ανάγνωση «δείχνει» ανάλογη καθυστέρηση στα σχέδια που αφορούν στον Ιππόδρομο, εξέλιξη πάντως καθόλου ευχάριστη, δεδομένου ότι υπάρχει εδώ και καιρό «στο τραπέζι» η ιδέα που κάνει λόγο για κλείσιμο ή συγχώνευση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ).

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί ότι το σχέδιο νόμου κοινοποιήθηκε  στις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες παρά τις προειδοποιήσεις που είχε λάβει το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με σημεία «ασυμβατότητας» με το κοινοτικό δίκαιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε χθεσινό report της Alpha Finance επαναλάμβανε την πιθανότητα αντίδρασης της Κομισιόν στο «δικαίωμα πρώτης άρνησης» του ΟΠΑΠ για τα VLTs και, κυρίως, στην διαφορετική φορολόγηση του Διαδικτυακού στοιχήματος και των παιγνιομηχανημάτων σε σχέση με άλλα παιχνίδια, όπως αυτά του Οργανισμού (Σημ. «Ιπποδρομιών»: το ζήτημα της διαφορετικής  φορολόγησης του Διαδικτυακού στοιχήματος το είχαμε επισημάνει με τις παρατηρήσεις μας στη δεύτερη φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης του Νομοσχεδίου).


Πηγή:www.capital.gr

«Ιπποδρομίες»

Σπουδαίο κοινωνικό έργο και αξιέπαινες πρωτοβουλίες από την Ιαπωνική Ιπποδρομιακή Αρχή (JRA)

Η Ιαπωνική Ιπποδρομιακή Αρχή (JRA) πρωτοστατεί αυτήν την εποχή στις ενέργειες φιλανθρωπικού χαρακτήρα με στόχο τη στήριξη των πληγέντων από τον πρόσφατο μεγάλο καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο και τις συνέπειες που προκλήθηκαν εξαιτίας του, η JRA έθεσε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης με την ονομασία «Aid for Tohoku-Kanto Earthquake program».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η JRA στις 30-03-2011, μόνο κατά το διάστημα μεταξύ 19 και 27 Μαρτίου συγκεντρώθηκαν από δωρεές πολιτών 542.735,00 δολάρια ΗΠΑ. Η ίδια η JRA πρόσθεσε από το δικό της ταμείο το ποσό των 1.213.200,00 δολαρίων ΗΠΑ επιπλέον του ποσού των 12.320.000,00 δολαρίων ΗΠΑ που είχε ήδη διατεθεί από τα έσοδα των ιπποδρομιών μέχρι τώρα, ενώ μαζί με άλλες ενέργειες που υλοποιήθηκαν μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ανέρχεται σε 14.012.778,00 δολάρια ΗΠΑ.

Οι δωρεές που έγιναν από ιδιοκτήτες, προπονητές και αναβάτες με βάση το πλήθος των συμμετοχών τους στις ιπποδρομίες ανήλθαν σε 472.215,00 δολάρια ΗΠΑ, ενώ το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν πρόκειται να διοχετευθούν στους πληγέντες μέσω του Ιαπωνικού Ερυθρού Σταυρού. Επιπροσθέτως, η ιπποδρομία March Stakes (ιπποδρομία Grade 3) η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στις 10-04-2011 (ημέρα διεξαγωγής της κούρσας Japanese 1000 Guineas) αποφασίστηκε να ενταχθεί και αυτή στο «Aid for Tohoku-Kanto Earthquake program», με το 5,00% από τα έσοδά της να διατίθενται για το σκοπό αυτό (Σημ. «Ιπποδρομιών»: σας θυμίζουν μήπως κάτι αυτές οι ενέργειες; Μόλις πριν από λίγους μήνες οι «Ιπποδρομίες» είχαν προτείνει τα ίδια και ακόμα περισσότερα, καταθέτοντας δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων με σκοπό τη στήριξη των επαγγελματιών του Μαρκόπουλου και των αναξιοπαθούντων του Ιπποδρόμου, όσοι επιθυμείτε μπορείτε να αναζητήσετε το σχετικό δημοσίευμα της 30ης-12-2010 με τίτλο: «Οι «Ιπποδρομίες» καταθέτουν δέσμη προτάσεων για τη στήριξη των εσόδων όλων των επαγγελματιών  του Μαρκόπουλου»).

Εμείς επικροτούμε θερμά τις ενέργειες της Ιαπωνικής Ιπποδρομιακής Αρχής και ελπίζουμε το παράδειγμά της να βρει και στη χώρα μας μιμητές κάποτε…

«Ιπποδρομίες»

Αλλαγές Ιδιοκτησίας – Προπόνησης (29-03-2011)
 
- Οι ίπποι ΛΑΧΑΡΙ και ΜΙΝΟΤΟΡΙΟΥΣ αγοράστηκαν από τον κ. Νικ. Μίγδο στις 28-03-2011.

- Oι ίπποι ΜΠΟΛΣΟΪ ΚΙΝΓΚ και ΖΑΡΣ ΓΚΟΛΝΤ αγοράστηκαν από τον κ. Παν. Κοκκότη στις 28-03-2011.

- Οι ίπποι ΕΛΛΗ, ΝΕΛΙΝΑ, ΝΙΟ, ΜΠΛΟΥ ΣΟΥΑΝ και ΜΕΛΙΑ απομακρύνθηκαν οριστικά από τον Ιππόδρομο.

- Ο ίππος ΒΡΟΝΤΕΑΣ αγοράστηκε από τον κ. Νικ. Καλογερόπουλο στις 29-03-2011.

- Οι ίπποι ΘΑΛΕΡΟΣ και ΚΑΝΘΟΣ ανατέθηκαν στην προπόνηση Παν. Κάσση.
 
Πηγή: ΕΙΔΙΕ

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»