Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 2 Απριλίου 2011



Διαβάστε την Κυριακή 03 -04-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Καθυστερεί η έγκριση του Νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια 
από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σπουδαίο κοινωνικό έργο και αξιέπαινες πρωτοβουλίες από την Ιαπωνική Ιπποδρομιακή Αρχή (JRA)

Αλλαγές Ιδιοκτησίας - Προπόνησης (29-03-2011)

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών 
του Σαββάτου 02-04-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών



Το σχόλιο της ημέρας

Στο «Σχόλιο της ημέρας» της Παρασκευής έγινε αναφορά στην αποτυχία του εγχειρήματος του ΟΔΙΕ με τις ιπποδρομίες από το Cheltenham και το Dubai. Εκτός από τα ήδη γνωστά αίτια που έχουν απομακρύνει την πλειοψηφία των φιλίππων από τις ιπποδρομίες, είχαμε και κάποιες «ειδικές συνθήκες» οι οποίες έπαιξαν αρνητικό ρόλο στη συγκεκριμένη προσπάθεια:

Σε ο, τι αφορά στις κούρσες από το Dubai δεν υπήρξε ζωντανή μετάδοση στην πλειοψηφία των διαδρομών εξαιτίας των κακών επιλογών των Γάλλων οι οποίοι προτίμησαν να «προωθήσουν» το δικό τους εγχώριο ιπποδρομιακό προϊόν. Στην περίπτωση του Cheltenham (όπου εκεί θα εστιάσουμε σήμερα) υπήρξε η αδυναμία του Ιπποδρομιακού Τύπου να οργανωθεί έγκαιρα εξαιτίας των δηλώσεων των διαγραφών για τις κούρσες εμποδίων, οι οποίες πραγματοποιούνται ελάχιστες ώρες πριν τη διεξαγωγή τους. Από αυτό μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει πως το σημερινό Ιπποδρομιακό Εκδοτικό κατεστημένο δεν «καλοβλέπει» την είσοδο των Αγγλικών ιπποδρομιών στο καθημερινό μενού του ΟΔΙΕ, για τους λόγους που προαναφέραμε. Ο Οργανισμός από την πλευρά του δε δείχνει ιδιαίτερη σπουδή να τις εντάξει στο πρόγραμμά του (επαναπαυόμενος ίσως και στη «σιωπηρή ανοχή» των ιπποδρομιακών περιοδικών), συνεπώς μάλλον θα κάνουμε αρκετό καιρό να ξαναδούμε Αγγλικές ιπποδρομίες, ή εν πάσει περιπτώσει θα «παρακαλάμε» να μας τις προσφέρει και πάλι η PMU (πλησιάζει και η διεξαγωγή του Grand National)…

Αυτό που πρέπει να αποκομίσουμε σήμερα ως συμπέρασμα είναι η ανάγκη του Ελληνικού Ιπποδρομιακού Τύπου να μετεξελιχθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στις «προκλήσεις των καιρών». Με άλλα λόγια, η στροφή προς το Διαδίκτυο και η κυκλοφορία όλων των ιπποδρομιακών εντύπων και σε ηλεκτρονική μορφή φαντάζει ως επιτακτική ανάγκη, αν φυσικά τα περιοδικά επιθυμούν να συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον! Οι εγκυρότερες ιπποδρομιακές εφημερίδες του εξωτερικού υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο ήδη εδώ και πολύ καιρό. Κάτι τέτοιο δίνει διεξόδους σε διάφορα προβλήματα όπως αυτό που αναφέραμε παραπάνω και αφορά σε μεταβολές και ειδήσεις της τελευταίας στιγμής. Η αμεσότητα που προσφέρει μία ιστοσελίδα, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να παρέχει συνεχή και άμεση ενημέρωση είναι οι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθούν – και μάλιστα σύντομα – όλα τα έντυπα του χώρου ώστε να προλάβουν τις εξελίξεις. Και αυτό το αναφέρουμε διότι στην προοπτική της μετάβασης του Ελληνικού Ιπποδρόμου σε άλλου τύπου ιδιοκτησιακό καθεστώς οι αποφάσεις πλέον θα «βρίσκονται στα χέρια» του εκάστοτε ιδιοκτήτη του, ανεξάρτητα αν αυτές θα βολεύουν ή όχι μερίδα του Ιπποδρομιακού Τύπου. Γι’ αυτό, όσο είναι καιρός, εκτιμούμε πως θα πρέπει να γίνει μία σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εναρμόνισης με τις ανάγκες του σύγχρονου φιλίππου. Γιατί, σε τελική ανάλυση, όλα για τους φιλίππους γίνονται.

«Ιπποδρομίες»
Δελτίο αποτελεσμάτων της Παρασκευής 01-04-2011

 
Κατάσταση στίβου: Ελαφρά λασπώδης
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 148 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΦΕΝ ΣΠΙΡΙΤ κινήθηκε στην εξωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΣΠΕΣΙΦΙΚ ΓΟΥΕΙ.
-Οι ίπποι ΣΑΜΠΚΑΛΤΣΙΟΥΡ και ΓΚΡΑΝΜΑ συνέκλιναν ήλθαν σε επαφή και ο ίππος ΓΚΡΑΝΜΑ που είχε ξεκινήσει διστακτικά δυσχεράνθηκε.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 149 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΝΑΣΕΛ διεγράφη επειδή δεν βρέθηκε άλλος ισοδύναμος αναβάτης να αντικαταστήσει τον αναβάτη Βαγγέλη που τραυματίσθηκε.
-Ο ίππος ΠΡΙΝΣΕΣ ΧΑΝΑ ξεκίνησε διστακτικά.
-Στο ύψος των 1.500μ. περίπου ο ίππος ΤΑΝΙΑ ΜΠΕΡΕ έκλινε στην εσωτερική και δυσχέρανε ελαφρά τον ίππο ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ. Για τα ανωτέρω γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Γιώργο που ίππευε τον ίππο ΤΑΝΙΑ ΜΠΕΡΕ να είναι πιο προσεκτικός στην τήρηση της γραμμής του.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 150 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΜΙΣ ΠΟΠΗ κινήθηκε στην εξωτερική.
-Ο ίππος ΛΕΙΖΕΡ ΡΟΥΜΠΥ ξεκίνησε δυσφορώντας και ακολούθησε τον όμιλο από απόσταση.
-Η μαθητευόμενη αναβάτιδα Καντιώ στην τελική ευθεία, προώθησε τον ίππο της ΜΙΣ ΠΟΠΗ κτυπώντας τον αντικανονικά με το χέρι της στον τράχηλο, παρόλο που έχει παρατηρηθεί και προειδοποιηθεί επανειλημμένα. Για το λόγο αυτό η ανωτέρω μαθητευόμενη αναβάτιδα τιμωρείται με αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 151 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Η ένσταση που υπέβαλε ο προπονητής του ίππου ΑΛΚΥΟΝΗ που τερμάτισε 2η, κατά του ίππου ΣΙΜΣΕΪΚ που τερμάτισε 1η, επικαλούμενος παρενόχληση στο ύψος των 100μ. δεν έγινε δεκτή διότι από την εξέταση της ιπποδρομίας διαπιστώθηκε ότι η ανακοπή και απώλεια εδάφους του ίππου ΑΛΚΥΟΝΗ προήλθε από την αμοιβαία σύγκλιση των ανωτέρω ίππων και περισσότερο του ενιστάμενου. Ως εκ τούτου η σειρά άφιξης των ίππων ως προς την 1η και 2η θέση παραμένει ως έχει. Το παράβολο επιστρέφεται.
-Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€50) στον ιδιοκτήτη του ίππου ΡΕΪΝΑ ΒΑΣΙΑ διότι δεν παρείχε ως όφειλε στον αναβάτη τα σωστά χρώματα πηλικίου.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 152 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΦΟΥΛΦΙΛΜΕΝΤ διεγράφη επειδή δεν βρέθηκε άλλος ισοδύναμος αναβάτης να αντικαταστήσει τον αναβάτη Βαγγέλη.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΑΝΤΑΪΡΑ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΜΙΝΟΤΟΡΙΟΥΣ.
-Μετά το πέρας της ιπποδρομίας προσήλθε στο γραφείο των Ελλανοδικών ο προπονητής Γ. Αλιμπινίσης και εξέφρασε παράπονα για την ίππευση του αναβάτη Χάλαρη, με τον ίππο ΚΑΛΥΨΩ και συγκεκριμένα για το πρώτο τμήμα της διαδρομής, διότι δεν προώθησε τον ίππο του ώστε να ακολουθήσει τις οδηγίες του και να βρεθεί με τους πρώτους ίππους. Εξεταζόμενος ο αναβάτης Χάλαρης δήλωσε ότι ο ίππος του δεν ξεκίνησε ικανοποιητικά από το μηχάνημα εκκίνησης και δίστασε να αναπτύξει τον ίππο του φοβούμενος πιθανή παρενόχλησή του από περαιτέρω κλίση των προπορευόμενων ίππων στην εσωτερική . Οι Ελλανοδίκες κάνουν τις εξηγήσεις του παραπάνω αναβάτη μερικώς δεκτές και του γίνεται σύσταση να είναι συνεπής στην τήρηση των οδηγιών που του δίνονται.
-Στους παρακάτω αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Χαλιάσος, Ξυνός, Χάλαρης, Π. Κεράτσας και μαθητευόμενος αναβάτης Γιώργος.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 153 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Τον ίππο ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ ίππευσε ο αναβάτης Χάλαρης αντί του αναβάτη Βαγγέλη.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΝΙΝΙΚΟΣ έκλινε στην εξωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΑΝΛΙΜΙΤΕΝΤ αυτός με τη σειρά του ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΜΟΝΤΕΛΑΓΚΟ ο οποίος ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΜΑΣΕΤΟΣ ΦΑΝ που είχε κινηθεί στην εσωτερική.
-Για τεχνικούς λόγους λήφθηκαν ούρα από τον ίππο ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ.
-Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€50) στον προπονητή Στ. Αγγελόπουλο , διότι ο αναβάτης του ίππου του ΝΙΝΙΚΟΣ δεν έφερε τα δηλωθέντα χρώματα πηληκίου.
-Σύμφωνα με το άρθρο 49 των Γενικών 8ιατάξεων πριν την έναρξη των ιπποδρομιών μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε από τους Ελλανοδίκες παρουσία του Διευθυντού της ΦΕΕ, παραγγέλθηκε έκτακτη ουροληψία από τον ίππο ΚΑΛΥΨΩ που κατέλαβε την τελευταία θέση στην 5η ιπποδρομία.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.


Ανακοίνωση της ΦΕΕ (31-03-2011)

31 Μαρτίου 2011

31/3/2011
Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. και έγκριση της Φ.Ε.Ε, το πρόγραμμα των ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης από 1ης Απριλίου 2011 και στο εξής, μεταφέρεται την Δευτέρα. 


Η Black Caviar πρώτη στον πίνακα κατάταξης της IFHA

Black Caviar
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιπποδρομιακών Αρχών (IFHA – International Federation of Horseracing Authorities) εξέδωσε προ ημερών τον περιοδικό πίνακα κατάταξης των καθαρόαιμων παγκοσμίως με βάση την αξιολόγηση που πραγματοποίησε για το χρονικό διάστημα από 01-10-2010 έως 27-03-2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η IFHA, πρώτη στον πίνακα κατάταξης φιγουράρει η περίφημη 5ετής Black Caviar (AUS) που κατάφερε να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία αξιολόγησης (rate) 130.

Η εξαιρετική Αυστραλιανή φοράδα η οποία μετρά στην καριέρα της 11 νίκες επί ισάριθμων συμμετοχών πραγματοποίησε σύμφωνα με την εκτίμηση της IFHA την καλύτερή της εμφάνιση στους τελευταίους έξι μήνες πριν από λίγες ημέρες (στις 12-03-2011) στην ιπποδρομία 2011 Newmarket Handicap στο ιπποδρόμιο Flemington που διεξήχθη στην απόσταση των 1.200 μέτρων και με βάση αυτήν της δόθηκε η υψηλότερη βαθμολογία στην αξιολόγηση. Μάλιστα, με τους βαθμούς που συγκέντρωσε ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε κάποιος σπρίντερ ίππος (συγκεκριμένα ο Oasis Dream, που είχε λάβει rate 125 το 2005). Η επιτυχία της είναι πολύ μεγάλη, αν αναλογιστούμε πως άφησε πίσω της τον Blame (νικητή του 2011 Breeders’ Cup), τον Workforce (νικητής της Αψίδας του Θριάμβου) αλλά και τους νικητές του πρόσφατου μήτινγκ στο Dubai.

2011 Newmarket Handicap


Ακολουθεί ο πίνακας κατάταξης της IFHA (top-10):


World Thoroughbred Rankings
Top 10 horses
 

1st October 2010 to 27th March 2011


Rank

Horse Rating Trained
1 Black Caviar (AUS) 130 AUS
2 Blame (USA) 129 USA
3 Workforce (GB) 128 GB
4 Nakayama Festa (JPN) 127 JPN
5 So You Think (NZ) 126 AUS
6 Goldikova (IRE) 125 FR
7 Twice Over (GB) 125 GB
8 Zenyatta (USA) 125 USA
9 Fly Down (USA) 123 USA
10 Lookin At Lucky (USA) 123 USA


«Ιπποδρομίες»

Πρόγραμμα των τηλεοπτικών ιπποδρομιακών μεταδόσεων του τριημέρου

1/4/2011

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. ενημερώνει ότι η ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις των ιπποδρομιών από το κρατικό κανάλι της Ε.Ρ.Τ. “σπορ +” απο το Σάββατο 02/04/2011 και την Δευτέρα 04/04/2011 θα μεταδοθούν ως εξής:

1) Σάββατο 02/04/2011: από 14:55 έως 20:15

2) Δευτέρα 04/04/2011: από 14:50 έως 17:15

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»