Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ιππόδρομος: Πρόταση – βόμβα από ΕΠΔΙ και ΣΑΔΙΙ


Με σχετική ανακοίνωσή τους «διεκδικούν» να αναλάβουν τις τύχες του Ελληνικού Ιπποδρόμου στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του αθλήματος

Ολόκληρο το κείμενο της πρότασης που θα πολυσυζητηθεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ένωση Προπονητών και ο Σύνδεσμος Αναβατών, εκτιμώντας την ουσιαστική αδυναμία του δημοσίου να υποστηρίξει και να συντηρήσει τον ιπποδρομιακό χώρο, καθώς και την αβεβαιότητα της όποιας ενδεχόμενης αποκρατικοποίησης του ΟΔΙΕ κατέθεσαν ως εναλλακτική λύση για την συνέχιση της απρόσκοπτης ροής και ανάπτυξης των Ελληνικών Ιπποδρομιών την ανάληψη της διαχείρισής τους. Η προτεινόμενη λύση διασφαλίζει τα οικονομικά συμφέροντα του δημοσίου και παράλληλα εξασφαλίζει την διατήρηση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων, αποφεύγοντας όλες τις αρνητικές επιπτώσεις της αναπόφευκτης παύσης λειτουργίας των.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε εκ προοιμίου ότι δεν αναφερόμαστε στην εκ μέρους των ενώσεών μας εξαγορά του ΟΔΙΕ αλλά αναφερόμαστε αποκλειστικά στην ανάληψη της διαχείρισης της οργάνωσης των ιπποδρομιών και της διεξαγωγής στοιχήματος επί αυτών όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει σαφώς τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του ΟΔΙΕ.

Η προσπάθεια αυτή προκειμένου να ευδοκιμήσει προαπαιτεί την αρωγή της πολιτείας στην θεσμοθέτηση νέου νομικού πλαισίου υιοθετώντας τις τροποποιήσεις που προτείνουμε δημιουργώντας νέες προοπτικές και ευνοώντας την ανάπτυξη των ιπποδρομιών χωρίς πλέον την οικονομική υποστήριξη του κράτους.

Οι όροι που θεωρούμε αναγκαίους για την πρακτική αποδοτικότητα του εγχειρήματός μας είναι οι εξής:

i) Βασικός πρωταρχικός όρος είναι το ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε την αποπληρωμή οποιασδήποτε οικονομικής υποχρέωσης του ΟΔΙΕ προς τρίτους που έχει δημιουργηθεί έως και την ημερομηνία ανάληψης.
ii) Σε διοικητικό επίπεδο επιβάλλεται η δημιουργία και στελέχωση νέου διοικητικού συμβουλίου από εκπροσώπους των επαγγελματικών κλάδων καθώς και από εκπρόσωπο του αρμόδιου εποπτεύοντος υπουργείου.
iii) Επανεξέταση και ενδεχομένως επαναπροσδιορισμός των όρων των ήδη υφιστάμενων συμβάσεων του ΟΔΙΕ με τρίτους.
iv) Επαναφορά της αυτοτελούς φορολόγησης των επάθλων και εναρμόνιση του ΦΠΑ της αγοράς ίππων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα προκειμένου να προσελκυστούν νέοι επενδυτές – ιδιοκτήτες ίππων.
v) Σαφής καθορισμός των αρμοδιοτήτων της ΦΕΕ που προσδιορίζονται και συνάδουν με τον ελεγκτικό της ρόλο.

Θεωρούμε ότι παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση, υπάρχει σαφής δυναμική στον ιπποδρομιακό χώρο που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε εφαρμόζοντας μέτρα βελτίωσης στοχεύοντας στην άμεση αύξηση των εσόδων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1) Διαφήμιση – Προσέλευση Χορηγών 2) Πανελλαδική τηλεοπτική κάλυψη των ιπποδρομιών 3) Αξιοποίηση και εκμετάλλευση χώρων 4) Στοιχηματισμός μέσω Διαδικτύου 5) Αύξηση του δικτύου πρακτορείων ιπποδρομιακού στοιχήματος 6) Βελτίωση του κανονισμού στοιχήματος.

Η πρόταση έχει υποβληθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και παράλληλα ετοιμάζεται και οικονομοτεχνική μελέτη.

                                 Ε.Π.Δ.Ι.                                           20/7/2012                                  Σ.Α.Δ.Ι.Ι.


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Για καθαρά τεχνικούς λόγους η παραπάνω ανακοίνωση που ήρθε να «ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα» των Ελληνικών Ιπποδρομιών θα σχολιαστεί εκτενώς στο προσεχές χρονικό διάστημα.
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»