Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Επιλογές TV: «The Black Stallion» (the movie)


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Η ταινία που προστίθεται σήμερα στο Video Club των «Ιπποδρομιών» έχει τίτλο: «The Black Stallion».

Η ταινία «The Black Stallion» που γυρίστηκε το 1979 βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα Walter Farley – που έγραψε το 1941 – και αφηγείται την ιστορία ενός νέου αγοριού που ναυάγησε σε ένα έρημο νησί μαζί με έναν «άγριο» Αραβικό επιβήτορα και έκτοτε άρχισαν να συναναστρέφονται.


Λίγα λόγια για το έργο:

Ο νεαρός Alex Ramsay που ταξιδεύει ακτοπλοϊκώς με τον πατέρα του, γοητεύεται πολύ από έναν «μυστηριώδη» Αραβικό επιβήτορα που συνταξιδεύει μαζί τους. Όταν το πλοίο τους βυθίζεται, ο Alex και το άλογο είναι οι μοναδικοί επιζώντες που καταλήγουν σε ένα έρημο νησί και εκεί κάποια στιγμή γίνονται φίλοι.

Κάποια στιγμή που διασώζονται τελικά και επιστρέφουν στο σπίτι του Alex, συναντούν εκεί τον Henry Dailey, έναν – άλλοτε – επιτυχημένο προπονητή ίππων. Οι δυο τους λοιπόν ξεκινούν από εκείνη την στιγμή να προπονούν το άλογο και να τον προετοιμάζουν προκειμένου να συμμετάσχει στις Ιπποδρομίες και να τεθεί αντιμέτωπος με τα ταχύτερα άλογα του κόσμου…

Με τους: Kelly Reno, Mickey Rooney, Teri Garr, Clarence Muse, Hoyt Axton.

Σκηνοθεσία: Carroll Ballard.


Μερικά πρόσθετα στοιχεία για το έργο:

Η ταινία «The Black Stallion» επιλέχτηκε (το έτος 2002) για να συντηρηθεί από το Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ως «ένα σημαντικό έργο από πολιτισμικής, ιστορικής και αισθητικής άποψης».


Όσοι επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο φιλμ, μπορείτε επίσης να διαβάσετε (κάντε κλικ στον τίτλο):



Καλή διασκέδαση σε όλους!


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»