Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ιππόδρομος: «Ώρα μηδέν»

Λίγες στιγμές πριν από το άνοιγμα της προσφοράς της κοινοπραξίας της Intralot για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος, η αγωνία φτάνει στο κατακόρυφο

«Καταιγισμός» επιστολών (χωρίς αντίκρισμα) προς το ΤΑΙΠΕΔ από όλες σχεδόν  τις επαγγελματικές τάξεις του Μαρκόπουλου – Ούτε τώρα υπήρξε ταύτιση απόψεων και κοινή δράση!

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στις «Ιπποδρομίες»

«Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…»

Με την συνεδρίαση του - υπό νέα σύνθεση πλέον - Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ την Παρασκευή 8 Αυγούστου και στην συνέχεια την αποσφράγιση του φακέλου προσφοράς που κατέθεσε η κοινοπραξία της Intralot, ολοκληρώνεται κι η τελευταία φάση του διαγωνισμού για την εικοσαετή παραχώρηση από το Ελληνικό Δημόσιο της άδειας διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Αυτό που απομένει να γνωστοποιηθεί αύριο είναι το τίμημα που προτίθεται να καταβάλλει η νικήτρια κοινοπραξία και αν αυτό κριθεί ικανοποιητικό από το Ταμείο. Στην περίπτωση αυτή (που η προσφορά κριθεί ως συμφέρουσα δηλαδή) τότε όλα τελειώνουν αύριο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, το Ταμείο θα απευθυνθεί εκ νέου προς την κοινοπραξία της Intralot για να ζητήσει νέα βελτιωμένη προσφορά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δύο είναι τα πιθανά «σενάρια»: Είτε η κοινοπραξία της Intralot θα επανέλθει με μία νέα καλύτερη προσφορά που θα κριθεί συμφέρουσα από το ΤΑΙΠΕΔ, οπότε σε αυτήν την περίπτωση ολοκληρώνεται επιτυχώς η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, ή δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί «άγονος» και πιθανώς να προκηρυχθεί κάποιος νέος διαγωνισμός στο μέλλον.

Από αύριο το πρωί, οι «Ιπποδρομίες» θα προβαίνουν διαρκώς σε έκτακτα δημοσιεύματα, όποτε προκύπτει είδηση σχετική με την συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ και την απόφαση που θα παρθεί. Η ροή της ενημέρωσης θα εξαρτηθεί ασφαλώς από τον «όγκο» πληροφοριών που θα καταφθάνουν και θα προσπαθήσουμε να σας τις μεταφέρουμε σε «πραγματικό χρόνο». Μείνετε στις «Ιπποδρομίες», για να ενημερωθείτε άμεσα και έγκυρα για όλα όσα συμβούν και αφορούν στο μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου.

«Παραφωνία» στην ύστατη στιγμή

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο το γεγονός πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε «μαζική
αντίδραση» από όλες σχεδόν τις επαγγελματικές τάξεις του Ιπποδρόμου (προπονητές και αναβάτες) και τους ιδιοκτήτες. Δύο έγγραφα έφτασαν στο ΤΑΙΠΕΔ, μία επιστολή που υπογράφουν η ΕΙΔΙΕ, η ΕΠΔΙ και ο ΣΑΔΙΙ καθώς και ένα Δελτίο Τύπου από τον ΕΛΣΙΙΠ. 

Παραβλέποντας το γεγονός πως κανένα από τα δύο αυτά έγγραφα δεν είχε κοινοποίηση προς τον Τύπο και ειδικότερα προς τον Ιπποδρομιακό Τύπο (στην πιο κρίσιμη μάλιστα στιγμή για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες, μολονότι αναφέρονται ονομαστικά δέκα!!! διαφορετικοί σύνδεσμοι ιστοσελίδων στην επίσημη σελίδα της ΕΙΔΙΕ οι οποίες «φιλοξένησαν» ολόκληρη – ή μέρος – της επιστολής της, γεγονός που καταδεικνύει χωρίς αμφιβολία «επιλεκτική» ενημέρωση…) εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ούτε τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή για το άθλημα των Ελληνικών Ιπποδρομιών δεν υπάρχει – αν μη τι άλλο – καμία διάθεση για ενότητα και κοινούς αγώνες. Οι δράσεις των τελευταίων ημερών από τις επαγγελματικές τάξεις δεν θα μπορούσαν επ' ουδενί να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα και θα μπορούσε να ερμηνευτεί από έναν ουδέτερο παρατηρητή των γεγονότων ωσάν ορισμένοι (αν όχι όλοι) να ενεργούν με ιδιοτέλεια και όχι με γνώμονα το καλό των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Οι μεν «καλούν» το ΤΑΙΠΕΔ να δράσει με συγκεκριμένο τρόπο, οι δε «απαιτούν» από το Ταμείο να πράξει σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Αυτό που είναι σωστό – κατά την προσωπική μου εκτίμηση – και επιβάλλεται στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν να «παρακολουθούν» κάθε κίνηση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και αν σε αυτές τηρούνται η νομιμότητα και οι κανόνες διαφάνειας. Υποδείξεις, «καλέσματα» και «απαιτήσεις» φαντάζουν ως «πυροτεχνήματα» χωρίς κανένα απολύτως πραγματικό αντίκρισμα που αποσκοπούν πιθανώς στη δημιουργία εντυπώσεων. Πάντως, τα «διαπιστευτήρια» που δίνει η ιπποδρομιακή κοινότητα προς τον (όποιον) νέο παραχωρησιούχο δεν είναι τα καλύτερα δυνατά… Με άλλα λόγια, «ποδαρικό με το αριστερό» κάνετε κύριοι…

Άλλο ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφορά στο γεγονός πως την απόφαση για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος θα λάβει το Ταμείο υπό την νέα του σύνθεση, «κόντρα» στις διαβεβαιώσεις που δίνονταν μέχρι πρόσφατα από εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ πως η απελθούσα Ηγεσία θα ολοκλήρωνε την συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση…

Για ο, τι νεότερο προκύψει μέσα στην ημέρα θα ενημερωθείτε με έκτακτο δημοσίευμα, ενώ από το πρωί της Παρασκευής οι «Ιπποδρομίες» θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση και θα σας ενημερώνουν για οτιδήποτε προκύψει.
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
Διαβάστε επίσης (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο):

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»