Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Επιλογές Videos: Η… εξομολόγηση ενός «Στρατηγού»

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Ο Ελληνικός Ιππόδρομος στο πέρασμα των χρόνων έχει χαρίσει πολλές απίστευτες στιγμές και αναμνήσεις στον κόσμο που αγαπά το άθλημα και τους πρωταγωνιστές του. Εκτός από τα άλογα, τους κατεξοχήν πρωταγωνιστές στην κούρσα, στην μνήμη των φιλίππων μένουν και οι αναβάτες – κατά κύριο λόγο – αλλά και οι προπονητές.

Το καλοκαίρι του 2014 ο κύριος Μάρκος Καζάκος, παλαίμαχος αναβάτης και νυν επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αναβατών, κατόρθωσε να «αποσπάσει» μία πολύτιμη συνέντευξη – παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενεές που πρόκειται να ασχοληθούν με τον Ιππόδρομο και ειδικότερα με τις Ελληνικές Ιπποδρομίες. Μία συζήτηση «εφ’ όλης της ύλης» με μία «ιστορική φιγούρα» των Ελληνικών Ιπποδρομιών, έναν «ζωντανό θρύλο» του αθλήματος, έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με αρκετές από τις πιο ένδοξες, από τις πιο «γεμάτες» σελίδες του Ιπποδρόμου. Ο λόγος γίνεται για τον «Στρατηγό» Βαγγέλη Κεράτσα!

Ο επονομαζόμενος «Στρατηγός» είναι γνωστός στους πάντες μέσα στον Ιππόδρομο με αυτό το προσωνύμιο και ειδικότερα στους θαμώνες του Φαληρικού Δέλτα, όπου και διέπρεψε ως αναβάτης για πολλά χρόνια. Η καριέρα του ως προπονητής έληξε άδοξα θα λέγαμε, στην μνήμη πάντως όλων των φιλίππων που είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν από κοντά είναι βαθιά χαραγμένος ως ο καλύτερος Έλληνας τζόκεϊ όλων των εποχών!

Το επώνυμο «Κεράτσας» αποτελεί σπουδαίο κομμάτι της Ιστορίας του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Ολόκληρη η οικογένεια έχει συνδέσει τη ζωή της με το άθλημα, με τον «Στρατηγό» Βαγγέλη Κεράτσα να «κλέβει την παράσταση», και μάλλον δικαιωματικά! Υπάρχουν ακόμα και σήμερα στον Ελληνικό Ιππόδρομο αρκετοί άξιοι συνεχιστές της οικογενειακής παράδοσης, ενώ η αναδρομή στο παρελθόν από έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο του χώρου μοιάζει με ένα υπέροχο «ταξίδι στον χρόνο»!

Αφού δώσουμε συγχαρητήρια στον κύριο Μάρκο Καζάκο για την πολύωρη αποκλειστική συνέντευξη που πήρε από τον «Στρατηγό» Βαγγέλη Κεράτσα, ευχόμαστε να ακολουθήσουν σύντομα και άλλες τέτοιες, αξιόλογες προσπάθειες που «φωτίζουν» για άλλη μια φορά την ομορφιά του αθλήματος στην χώρα!

Απολαύστε την… εξομολόγηση ενός «Στρατηγού»:


Η… εξομολόγηση ενός «Στρατηγού» (Μέρος 1ο)


Η… εξομολόγηση ενός «Στρατηγού» (Μέρος 2ο)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»