Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ιππόδρομος: «Απόντες» και «φυγόμαχοι» στην πιο κρίσιμη ώρα…


Την στιγμή που χρειάζεται να δοθεί από όλους ο «υπέρ πάντων αγώνας», ΦΕΕ και ΕΙΔΙΕ… «λάμπουν δια της απουσίας τους» - Άλλη μία «ευκαιρία» φαίνεται να πηγαίνει παντελώς χαμένη για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες

Ούτε μία κίνηση από τους ιπποδρομιακούς παράγοντες για την προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος φορολόγησης των επάθλων, την ώρα που το υπό κατάρτιση φορολογικό Νομοσχέδιο… «ξηλώνεται και ράβεται» καθημερινά! 

άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη



Οκνηροί ή ριψάσπιδες;

Η λαϊκή ρήση είναι σοφή: «Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται»… Οι Ελληνικές Ιπποδρομίες «ψυχορραγούν» εδώ και χρόνια, ο ΟΔΙΕ κινείται «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας», το ζωικό δυναμικό του Ιπποδρόμου τείνει πλέον να εξισωθεί με… μεγάλο κοπάδι, αφού η τεράστια μείωση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να αναπληρωθεί ούτε με «ημίμετρα», ούτε φυσικά και με… επιχορηγήσεις…

Ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους εντάθηκε το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα της συρρίκνωσης του συνολικού αριθμού των μάχιμων ίππων στο Μαρκόπουλο είναι – χωρίς αμφιβολία - και η τροποποίηση του καθεστώτος φορολόγησης των επάθλων (θυμίζουμε ότι πρωτύτερα ήταν αυτοτελής) με αποτέλεσμα να «εκδιωχθούν βίαια» ουσιαστικά από τον χώρο ένας σημαντικός αριθμός εν ενεργεία ιδιοκτητών δρομώνων ίππων και να αποθαρρυνθούν παράλληλα από το να εισέλθουν στους κόλπους της Ιδιοκτησίας νέοι, επίδοξοι επενδυτές.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη εφαρμογής του υφιστάμενου καθεστώτος φορολόγησης των επάθλων, δεν υπήρξε σοβαρή αντίδραση από πλευράς τόσο της Φιλίππου Ένωσης όσο και – κυρίως – της Ένωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ), που ενδιαφέρεται άμεσα για το θέμα, καθώς τα μέλη της είναι αυτά που πλήττονται άμεσα. Τις τελευταίες ημέρες τείνει να εξελιχθεί σε «σήριαλ», σε «θρίλερ» με αμέτρητα επεισόδια η κατάρτιση του νέου φορολογικού Νομοσχεδίου, με τις Διατάξεις του να «ισχύουν» και να «καταργούνται» σε… «τηλεοπτικούς χρόνους», τις τροποποιήσεις του «να δίνουν και να παίρνουν»… Τώρα επομένως δεν είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, τώρα δε θα έπρεπε να έχει υπάρξει μία συντονισμένη δράση των δύο ιπποδρομιακών Φορέων (ΦΕΕ, ΕΙΔΙΕ) προκειμένου να επιδιωχθεί η άμεση επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος στον Ιππόδρομο, δηλαδή της αυτοτελούς φορολόγησης των επάθλων;

Διάβασε κανείς μήπως κάποια επιστολή που να εστάλη τις τελευταίες ώρες για αυτό το ζήτημα; Είδε κανείς μήπως να έγινε παράσταση από αντιπροσωπεία των δύο Φορέων στον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημα και να «πιέσουν» για την επίτευξη μιας ικανοποιητικής λύσης; Πότε δηλαδή θα… «αποφασίσουν» να κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι, όταν θα κυρωθεί τελικά το Νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο και θα αποτελεί πλέον Νόμο του Κράτους; Τότε θα είναι πολύ αργά… Άλλωστε, όλες οι προσπάθειες της Κυβέρνησης σήμερα – κάτι που συνομολογείται πλέον ως απόλυτη ανάγκη από ειδικούς και οικονομολόγους – κατατείνουν στην θέσπιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου «μακράς πνοής», που δύσκολα θα αλλάζει δηλαδή, και αν αυτό συμβεί, θα είναι στο απώτερο μέλλον…

Καλοί για «φωτογραφίες» και «διαλέξεις»

Στα «καλά» και στα «ωραία», το «κάδρο» της φωτογραφίας «γεμίζει» πάντα από χαμογελαστά πρόσωπα… Στα «δύσκολα» όμως, την «ώρα της μάχης», δυστυχώς δεν φαίνεται κανείς στον ορίζοντα… 
 
Πρέπει να γίνει άμεσα απολύτως αντιληπτό από όλους – κυρίως από τις Ηγεσίες όλων των Ιπποδρομιακών Φορέων ανεξαιρέτως – ότι τα αξιώματα και οι Ηγεσίες δεν αποτελούν απλώς τίτλους τιμής (που είναι και τέτοιοι ασφαλώς) για όσους τα κατέχουν, αλλά ταυτόχρονα συνεπάγονται ευθύνες και υποχρεώσεις έναντι του φίλιππου κόσμου, τον οποίο ο καθένας αντιπροσωπεύει από το δικό του πόστο. Και αν την πιο κρίσιμη ώρα, εκεί όπου (όπως λένε και στον Στρατό) «…όλοι κοιμούνται με όπλο, κράνος και εξάρτηση…», κάποιοι «κοιμούνται… τον ύπνο του δικαίου», τότε μάλλον είναι ακατάλληλοι για τη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία ή τα μέλη του Φορέα τους κατά περίπτωση.

Συμπερασματικά, είναι ουσιώδους σημασίας λοιπόν η συνειδητοποίηση της κατάστασης από όλους. Και όσοι μεν μπορούν να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες για το καλό των Ελληνικών Ιπποδρομιών, ας το πράξουν λοιπόν τώρα, την «ύστατη στιγμή»… Αλλιώς, ας «αφήσουν χώρο» για άλλους, που και θέλουν και μπορούν…

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Το σχόλιο της ημέρας


«Σαρωτικές αλλαγές» στην εμφάνιση της αρχικής σελίδας των «Ιπποδρομιών» και σημαντικές αλλαγές στην χρήση βασικών εργαλείων!


Πιο γρήγορη, πιο εύχρηστη, πιο «συγκεντρωτική», πιο αποτελεσματική η νέα μορφή του μενού και της αρχικής σελίδας! – Η προσπάθεια για την ποιοτική και την αισθητική αναβάθμιση των «Ιπποδρομιών» συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό!


Βελτιωτικές «παρεμβάσεις» με… «ουσία»!

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Συνεχίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουμε από την πρώτη κιόλας στιγμή της λειτουργίας των «Ιπποδρομιών» για να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες, προβήκαμε σε μία σειρά σημαντικών – και κατά την γνώμη μας, απολύτως ουσιωδών – αλλαγών με στόχο την καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας! Οι βελτιωτικές «παρεμβάσεις» που επιχειρήσαμε αυτήν τη φορά εστιάζονται σε δύο τομείς: στην ζωντανή τηλεθέαση των Ιπποδρομιών και στα δύο μενού της αρχικής σελίδας!

Πιο αναλυτικά:

Ξεκινώντας με το νέο – βελτιωμένο – αρχικό μενού των «Ιπποδρομιών» που βρίσκεται στην αριστερή στήλη της αρχικής σελίδας, πραγματοποιήθηκε μία μικρή «αισθητική παρέμβαση». Σε ο, τι αφορά στα περιεχόμενά του, περιέχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό ενοτήτων, με τη διαφορά ότι τώρα πλέον συμπτύχθηκαν οι δύο προϋπάρχουσες επιλογές, οι δύο «δυνατότητες» για την απευθείας τηλεθέαση των Ιπποδρομιών, στην ενότητα «Ιπποδρομίες live. Επιλέγοντας λοιπόν την συγκεκριμένη ενότητα, εμφανίζεται μπροστά σας ένα νέο μενού με δύο επιλογές, αυτές δηλαδή που παρέχονται μέχρι και σήμερα σε όλους τους φιλίππους, προκειμένου να παρακολουθήσετε ζωντανά τις Ιπποδρομίες:

- ΟΔΙΕ TV – Ιπποδρομίες live!

- ΕΙΔΙΕ – live streaming

Κάνοντας κλικ στην επιλογή της αρεσκείας σας, ανοίγει μπροστά σας το αντίστοιχο video player (μεγάλων διαστάσεων και στις δύο περιπτώσεις) και έτσι θα μπορείτε πια να παρακολουθείτε καθημερινά τις Ιπποδρομίες απευθείας, ζωντανά και – κυρίως - χωρίς να απομακρύνεστε ούτε στιγμή από τις «Ιπποδρομίες»! Επιπλέον, σας παρέχετε η δυνατότητα της άμεσης επιλογής τηλεθέασης των Ιπποδρομιών live, κάνοντας απλώς κλικ στα αντίστοιχα banners που βρίσκονται ψηλά και δεξιά στην αρχική σελίδα. Είναι ευνόητο, τέλος, πως το live streaming video player που υπήρχε μέχρι πρότινος στην αρχική σελίδα, δεν είχε πλέον ουσιαστικά πρακτική αξία και για αυτό αποφασίσαμε να το καταργήσουμε.

Το δεύτερο μενού των «Ιπποδρομιών» που υπέστη τροποποίηση, είναι αυτό που περιέχει ένα «μπουκέτο» με τις καλύτερες – κατά την άποψή μας – Ελληνικές εν ενεργεία ιπποδρομιακές ιστοσελίδες και το οποίο βρισκόταν στη δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας. Και αυτό το μενού «εκσυγχρονίστηκε» με την σειρά του, τοποθετήθηκαν τα αντίστοιχα λογότυπα της κάθε ιστοσελίδας και νομίζουμε πως τώρα το συγκεκριμένο μενού έγινε πολύ πιο καλαίσθητο! Κατά τα άλλα, η λειτουργία του είναι ακριβώς η ίδια, κάνοντας δηλαδή κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο, μεταφέρεστε αυτόματα στην ιστοσελίδα της επιλογής σας!

Το αποτέλεσμα από τις τελευταίες αλλαγές είναι απολύτως ικανοποιητικό: Η αρχική σελίδα των «Ιπποδρομιών» έγινε πιο «ελαφριά», σημαντικά γρηγορότερη, «τακτοποιήθηκαν» καλύτερα διάφορες «εκκρεμότητες» (όπως για παράδειγμα εκείνη των ζωντανών μεταδόσεων των Ιπποδρομιών) και επομένως μπορούμε να πούμε πως πραγματοποιήθηκε μία αρκετά καλή «τακτοποίηση» της σελίδας με αισθητά τα οφέλη για όλους τους χρήστες της!

Είναι αυτονόητο πως όλες οι δικές σας σημειώσεις και παρατηρήσεις για τις πρόσφατες αλλαγές, καθώς και οι δικές σας ιδέες, σκέψεις και προτάσεις είναι πάντοτε καλοδεχούμενες και θα χαρούμε ιδιαίτερα να ανταλλάξουμε απόψεις για αυτές τις τελευταίες πρωτοβουλίες μας καθώς και για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα επιθυμείτε (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ραγδαία άνοδο που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στα emails που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση, προσπαθούμε διαρκώς να ανταποκρινόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα, και λόγω του αυξημένου όγκου αλληλογραφίας είναι πιθανό να παρατηρείται σε κάποιες περιπτώσεις μικρή καθυστέρηση στην απάντησή τους. Να είστε απολύτως βέβαιοι πάντως πως κάθε μήνυμα πάντοτε απαντιέται!)

Υπάρχουν και άλλες ιδέες και προτάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση των «Ιπποδρομιών», οι οποίες θα εφαρμοστούν προσεχώς. Η προσπάθεια συνεχίζεται και ελπίζουμε τελικά να μείνετε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα!
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»