Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011



Εντοπίστηκε και στην Αττική σε δύο ίππους ο ιός του Δυτικού Νείλου
 

Συναγερμός στις υγειονομικές υπηρεσίες, μετά τη διαπίστωση ότι δύο άλογα που βρίσκονται σε εκτροφή στην Αττική και συγκεκριμένα στην Εκάλη, έχουν προσβληθεί και νοσούν από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
 
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κρούσμα της νόσου σε άνθρωπο στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, σε νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται οι τρεις ασθενείς που έχουν εμφανίσει εγκεφαλίτιδα από τον ιό του δυτικού Νείλου μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του δείγματος (τσιμπήματος) των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν είτε ασυμπτωματικοί, είτε εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε μικρό ποσοστό (<1%), κυρίως ηλικιωμένων ασθενών, εμφανίζονται επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.

Η πρόληψη της νόσου επικεντρώνεται στην προστασία από τα κουνούπια τόσο σε προσωπικό επίπεδο (χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σήτες), όσο και σε επίπεδο κοινότητας (συστηματικές κωνωποκτονίες και καθαρισμός λιμναζώντων υδάτων).

Πηγή: healthview.gr

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Παρακαλούνται θερμά όσοι από τους προπονητές διαβάσουν το δημοσίευμα να το επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, διότι οι «Ιπποδρομίες» δε διαθέτουν κάποιον πρόσφορο τρόπο (e-mail, fax) ώστε να έρθουμε σε επαφή με το Προεδρείο της ΕΠΔΙ για να τους ενημερώσουμε σχετικά με το θέμα.

«Ιπποδρομίες»


Αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης 


(01-08-2011)

- Ο ίππος ΚΟΥΗΝ ΤΖΟ (IRE) ανατέθηκε στην προπόνηση του κυρίου Παν. Μπαζέου.

- Ο ίππος ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ανατέθηκε στην προπόνηση του κυρίου Νικ. Κοσκινά.

- Ο ίππος ΜΠΕΡΝΙΣΤ (GB) αγοράστηκε από τον κύριο Χρ. Σταύρου.

- Οι ίπποι ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ και ΚΑΝΘΟΣ αγοράστηκαν από τον κύριο Γ. Κάσση.

- Οι ίπποι ΚΑΛΛΙΜΑΧΗ, ΙΤΥΛΟΣ, ΚΑΛΑΝΟΣ, ΚΕΔΡΕΑ και ΚΑΘΗΒΟΣ αγοράστηκαν από τον κύριο Παν. Κάσση και θα διαγωνίζονται πλέον με τα εξής χρώματα: Γαλάζια, αστέρια βυσσινί, μανίκια και πηλίκιο βυσσινί.

- Ο ίππος ΦΛΑΪΝΓΚ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ αγοράστηκε από τον κύριο Γ. Μπαλωμένο και θα διαγωνίζεται πλέον με τα εξής χρώματα: Μαύρη, μανίκια και πηλίκιο κίτρινα.

(02-08-2011)

- Οι ίπποι ΘΡΥΛΟΣ (IRE), ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ (GB) και ΑΞΙΟΣ (GB) ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Γ. Καμούτση.
 
- Οι ίπποι ΑΪΚΕ, ΓΚΡΑΝΤΕ ΑΡΛΕΝ, ΓΚΡΕΝΤΙΣ ΚΕΝ, ΓΟΥΑΪΛΦΡΕΝΤ, ΓΚΡΑΝΤ ΦΕ, ΓΟΥΪΜΠΚΕ, ΙΛΛΟΥΜΙΝΟΡ, ΚΡΙΣΤΟΜΠΑΛ, ΛΑΡΡΥ, ΜΠΡΕΤ, ΟΠΤΙΜΟΥΣ, ΟΥΡΑΓΚΟΝ ΚΑΪΛ, ΣΙΚΛΟΝ ΚΕΡΚ και ΤΕΜΠΕΤ ΜΠΕΡΤΑ ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Νικ. Εμμανουηλίδη.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»