Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011



Διαβάστε τη Δευτέρα 14-03-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στο Κύπελλο Παναθηναίων

Ανασκόπηση της τελευταίας ημέρας του 2011 Dubai Racing Carnival

Στατιστικά ιπποδρομιών (ενημέρωση 13-03-2011)

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 14-03-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 14-03-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


Το σχόλιο της ημέρας

Οι πολύ-αναμενόμενες εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα Αγγλικές ιπποδρομίες εντάσσονται πλέον στο πρόγραμμα του ΟΔΙΕ με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός την Παρασκευή, σύμφωνα με την οποία η «πρεμιέρα» των Αγγλικών ιπποδρομιών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16-03-2011 με 4 ιπποδρομίες από το Cheltenham.

Το γεγονός αποτελεί οπωσδήποτε μία ευχάριστη εξέλιξη και η κίνηση αυτή αναμένεται να τονώσει κάπως το ενδιαφέρον των φιλίππων, μιας και δεν είναι λίγοι όσοι μέχρι σήμερα στοιχημάτιζαν στις Αγγλικές ιπποδρομίες μέσω του Διαδικτύου. Συνεπώς, η ένταξή τους στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ μάλλον θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο και φυσικά θα βοηθήσει μερικώς το στοίχημα, το οποίο έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα (ειδικά στις Γαλλικές ιπποδρομίες). Η δική μας προσέγγιση εκτιμά πως οι Αγγλικές κούρσες θα πραγματοποιούν τζίρους (κατά μέσο όρο) που θα βρίσκονται ποσοτικά κάπου μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας, δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα εκτιμούμε ως μέσο όρο τζίρου τις 45 – 50 χιλιάδες € ανά ιπποδρομία στο ξεκίνημα, με τάσεις αυξητικές. Αυτό βεβαίως μέλλει να αποδειχτεί στην πράξη, το σίγουρο είναι πως τα δεδομένα αλλάζουν και πρέπει να προετοιμαστούμε όλοι μας για «να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις»!

Για το λόγο αυτό, σκεφτήκαμε να κινηθούμε σε δύο παράλληλους άξονες για αρχή, μέχρι δηλαδή «να βρούμε το βήμα μας». Έτσι, από την Τρίτη και σε ο, τι αφορά στις Αγγλικές ιπποδρομίες θα δημοσιεύουμε υποδείξεις από sites του εξωτερικού μαζί με τις δικές μας, ενώ για τις κορυφαίες ιπποδρομίες του προγράμματος προσανατολιζόμαστε να δημοσιεύουμε κάτι ανάλογο με τις «επιλογές της ημέρας» που κάνουμε στις Ελληνικές ιπποδρομίες, με εκτενή ανάλυση και προτάσεις για όλα τα είδη στοιχήματος που θα προσφέρονται στην κούρσα. Μελετούμε διάφορα πράγματα, προς το παρόν θα δούμε πώς θα ξεκινήσει το νέο εγχείρημα του ΟΔΙΕ και κατά διαστήματα θα προβαίνουμε στις απαραίτητες «διορθωτικές κινήσεις».

Εν αναμονή λοιπόν για το ξεκίνημα των Αγγλικών ιπποδρομιών την Τετάρτη, ενώ προηγουμένως την Τρίτη έχουμε ένα «πρόγραμμα – υπερπαραγωγή» με 11 (!) κούρσες στο Μαρκόπουλο! Πολλή η αγωνιστική δράση εντός και εκτός συνόρων, πλούσια η ιπποδρομιακή επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, αρκετά σπουδαία μήτινγκ προσεχώς… Μία από τις πιο «γεμάτες» εποχές για όλους τους φιλίππους!

«Ιπποδρομίες»

Δεύτερη προεγγραφή για το Κύπελλο Ηνιόχου

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η δεύτερη φάση των προεγγραφών για την κούρσα του Κυπέλλου Ηνιόχου (ίπποι 3 ετών ΒΗΕ – απόσταση: 1.800 μέτρα) που πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή 08-04-2011. Συνολικά 23 ίπποι ανανέωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ το έπαθλο της διαδρομής αυξήθηκε κατά 3.450,00 €.
Ακολουθεί παρακάτω ο πίνακας με όλους τους ίππους που συνεχίζουν προς το παρόν για το Κύπελλο Ηνιόχου:


α/α

Ίππος
Ιδιοκτήτης
Προπονητής
1
ΑΤΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ

Κουήνς Γουέϊ Α.Ε.
Κεράτσα Ειρήνη
2
ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ

Μαργαρίτης Αθ.
Θεοδωράκης Χρ.
3
ΓΟΥΕΣΤ ΛΗΚ ΜΠΡΙΤΖ (IRE)

Μαργαρίτης Αθ./Μαρμαρά Στ.
Θεοδωράκης Χρ.
4
ΔΑΝΔΗΣ (IRE)

Λυδία Ε.Π.Ε.
Σταύρου Χ.
5
ΔΕΞΙΠΠΟΣ (GB)

Σταύρου Χ.
Σταύρου Χ.
6
ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ

Μαργαρίτης Αθ.
Θεοδωράκης Χρ.
7
ΚΑΖΑ ΝΤΙ ΦΑΡΑ

Ιπποάττικα Α.Ε.
Σολομωνίδης
8
ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ (GB)

Μαργαρίτης Αθ.
Θεοδωράκης Χρ.
9
ΚΑΝΑΔΑΣ

Λυδία Ε.Π.Ε.
Σταύρου Χ.
10
ΚΑΣΜΟΝΤΡΕ

Στ. Θεόδωρου Νάνου
Θεοδωράκης Χρ.
11
ΚΗ ΓΟΥΕΣΤ (IRE)
Μαργαρίτης Αθ./Μαρμαρά Στ.
Θεοδωράκης Χρ.
12
ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ (GB)

Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
13
ΜΑΣΤΕΡ ΠΕΡΦΕΚΤ (GB)

Μαργαρίτης Αθ.
Θεοδωράκης Χρ.
14
ΜΠΛΑΝΚΟ (GB)

Τσιγκουνάκης Αγγ.
Καστρινός Π.
15
ΟΝΕΙΤΗΣ

Ιπποτούρ Α.Ε.
Λύμπουρας Χρ.
16
ΟΝΛΥΒΙΝΚΕΡ

Στ. Θεόδωρου Νάνου
Θεοδωράκης Χρ.
17
ΠΟΕΤ

Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
18
ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ

Στ. Θεόδωρου Νάνου
Θεοδωράκης Χρ.
19
ΡΕΝΤ ΜΠΗ (GB)

Μαργαρίτης Αθ.
Θεοδωράκης Χρ.
20
ΣΠΗΝΤ ΤΑΪΜ

Στ. Θεόδωρου Νάνου
Θεοδωράκης Χρ.
21
ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ

Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
22
ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ

Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
23
ΦΟΚΛΑΝΤ ΦΛΑΪΕΡ (IRE)

Μαργαρίτης Αθ./Μαρμαρά Στ.
Θεοδωράκης Χρ.

Πηγή: ΕΙΔΙΕ
«Ιπποδρομίες»

Η ανάπαυση... του πολεμιστή!

Το άλογο κούρσας είναι ένας αθλητής υψηλότατου επιπέδου, με κορυφαίες επιδόσεις και διαρκώς υπό συνεχή και αμείλικτο ανταγωνισμό. Όπως λοιπόν οι πρωταθλητές, έτσι και το άλογο κούρσας ετοιμάζεται πυρετωδώς με πολύ εντατικούς ρυθμούς πριν από τη συμμετοχή του στις ιπποδρομίες με στόχο αφενός να επιδιώξει να πιάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του (και αν μπορεί να τις ξεπεράσει) και αφετέρου να επιτύχει τον απώτερο σκοπό του που δεν είναι άλλος από την νίκη.
Στην προσπάθειά τους βέβαια, όπως όλοι οι πρωταθλητές, έτσι και τα άλογα είτε στην προπόνηση ή στην κούρσα υποφέρουν σειρά τραυματισμών που ανάλογα με την φύση και την έκτασή τους μπορεί να είναι απλοί, όμως άλλοτε δυστυχώς αποβαίνουν ακόμη και μοιραίοι. Μοιραίοι τόσο για την μετέπειτα αγωνιστική τους πορεία και εξέλιξη, όσο και για την ίδια τους τη ζωή.

Οι πιο συχνές περιπτώσεις τραυματισμών των αλόγων είναι οι χωλότητες που εκδηλώνονται στην κούρσα και συμβαίνουν κατά κύριο λόγο στην τελική ευθεία, εκεί όπου οι ίπποι πιέζονται στο έπακρο από τους αναβάτες τους για να εξαπολύσουν το φίνις τους. 
Είναι αρκετοί βεβαίως οι παράγοντες στους οποίους οφείλονται οι τραυματισμοί:

1. Οι συχνές συμμετοχές στις ιπποδρομίες. 
Αποτελεί την κυριότερη αιτία (τουλάχιστον στον Ελληνικό Ιππόδρομο) εμφάνισης τραυματισμών κατά την διαδρομή. Ο μικρός αριθμός «μάχιμων» ίππων στο Μαρκόπουλο και η δυσκολία συμπλήρωσης του αγωνιστικού προγράμματος έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη - πέραν του προβλεπόμενου - συμμετοχή των αλόγων στις ιπποδρομίες, πράγμα που οδηγεί τόσο σε κόπωση όσο και σε έντονες συνήθως χωλότητες (ή/και ρινορραγίες).

2. Κακή κατάσταση του αγωνιστικού στίβου. 
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως – στατιστικά τουλάχιστον – οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν κατά την περίοδο προ των θερινών διακοπών όπου ο στίβος εμφανίζει σημάδια «αλλοίωσης» λόγω απώλειας ποσότητας άμμου από την επιφάνεια και λόγω προσμίξεων ξένων σωματιδίων (πέτρες), όπως επίσης και κατά τους μήνες από Οκτώβριο έως Φεβρουάριο, λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που επικρατούν και μεταβάλλουν επίσης την ποιότητα και τις ιδιότητες του στίβου.

3. Πιθανή ευαισθησία του αλόγου.

4. Αδυναμία προσαρμογής στις καινούργιες συνθήκες (σε περιπτώσεις μεταβολής της ποιότητας της πίστας, για παράδειγμα ένα άλογο που έτρεχε σε στίβο με άμμο να τρέξει ξαφνικά σε στίβο με χόρτο).

5. Πλημμελής εκγύμναση.

6. Βιαστική/λανθασμένη αποθεραπεία ή κακή εκτίμηση του τραύματος. 
Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως οι παθήσεις γίνονται χρόνιες και οι τραυματισμοί αργά ή γρήγορα επανεκδηλώνονται (υποτροπές).

Όλοι οι τραυματισμοί πρέπει να συνοδεύονται από αγωνιστική απραξία (ρεπό) του αλόγου για διάστημα που καθορίζεται (ο ελάχιστος υποχρεωτικός χρόνος) από τους κτηνιάτρους του Ιπποδρόμου. Η αγωγή που ακολουθείται ποικίλει κατά περίπτωση ανάλογα με την σοβαρότητα και την φύση του τραυματισμού. Άλλες χωλότητες δηλαδή αντιμετωπίζονται συντηρητικά (με φαρμακευτική αγωγή), άλλες συνεπικουρούνται από διάφορες εναλλακτικές μεθόδους (πχ θαλασσοθεραπεία), οι σοβαρότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζονται χειρουργικά ενώ σε ακραίες περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η ιατρική παρέμβαση (συντριπτικά κατάγματα) η επιλογή της ευθανασίας προβάλλει ως μονόδρομος για τον δύστυχο αθλητή.

Η κτηνιατρική επιστήμη στις μέρες μας έχει σημειώσει εντυπωσιακά βήματα προόδου και έχει στο ενεργητικό της εξαιρετικά αποτελέσματα στις μεθόδους αποθεραπείας δρομώνων ίππων. Δεν είναι λίγες μάλιστα εκείνες οι περιπτώσεις όπου «ξοφλημένοι» θεωρητικά ίπποι εξαιτίας σοβαρότατων (ή αλλεπάλληλων) τραυματισμών όχι μόνον επανήλθαν υγιείς στους στίβους, αλλά επιπλέον κατάφεραν να διακριθούν και να σημειώσουν ακόμη και νίκες (!), καταδεικνύοντας με τον πλέον έντονο τρόπο τη θέληση, την προσπάθεια και το φιλότιμο αυτών των υπέροχων πλασμάτων, τα οποία αν ήθελε κάποιος να περιγράψει με μία και μόνη φράση θα τα αποκαλούσε «γεννημένους νικητές»!

«Ιπποδρομίες»

ΑΛΛΑΓΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ 10/3/11
 
Ο ίππος ΑΟΥΡΙΤΑ που διαγωνίζεται στην 2η ιπποδρομία της 11/3/11 είναι ιπποπαραγωγής και ιδιοκτησίας της εταιρείας «ΣΤΑΥΛΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΑΝΟΥ ΑΕ».

Oι ίπποι ΝΤΟΝΑΓΟΥΝΤ, ΓΚΛΟΡΙΑ ΓΚΙΒΕΝ, ΦΙΛΟΝΙΚΗ, ΣΑΡΙΝ, ΛΕΪΝΤΥ ΠΟΕΤ, ΣΙΤΖΙΓΙΕ, ΦΟΡ ΓΟΥΪΛ ΝΤΡΑΪΒ, ΠΑΡΜΙΛΟΥ, ΧΑΪ ΛΑΪΦ, ΡΑΝΤΙΚΑΛ ΒΙΟΥΣ, ΑΪΝΤΙΑΛ ΑΠΗΛ, ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΝΟΣ, ΙΝΤΕΝΣΙΦΑΪ, ΝΑΤΣΟΥΡΑΛΛΥ ΒΕΪΝ, και ΣΤΗΛ ΜΑΪ ΦΑΪΑΡ απομακρύνθηκαν οριστικά από τον ιππόδρομο.

Ο ίππος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΣ αγοράστηκε από τον κ. Θωμά Μαρκάτη στις 9/3/11.

Οι ίπποι ΑΝΤΖΕΛΟ, ΝΤΕΜΠΟΡΑ, ΜΙΝΟΤΟΡΙΟΥΣ, και ΛΑΧΑΡΙ ανατέθηκαν στην προπόνηση Π. Καστρινού.

Ο ίππος ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ανατέθηκε στην προπόνηση Μ. Σκουρτέλη.

Πηγή: ΕΙΔΙΕ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΕ (11-03-2011)

ΕΠΑΘΛΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11/3/2011
Η Φίλιππος Ένωσις της Ελλάδος ανακοινώνει ότι βάσει της απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου ΑΠ/86/08/05-08-2010 περί τροποποίησης του άρθρου 23 των Γενικών Διατάξεων, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού και καταβολής των επάθλων ιπποδρομιών στους ιδιοκτήτες ίππων, που δημοσιοποιήθηκε με ανακοίνωση στις 23/08/2010 και σύμφωνα επίσης με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Α.Ν 598/1968 (ΦΕΚ 256Α) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 10 του Ν.3708/2008, η εκκαθάριση των επάθλων έχει ως εξής :


ΠΕΡΙΟΔΟΣ από  01/02/2011 έως και 28/02/2011

- Σύνολο ακαθάριστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος: 12.000.969,89 €
- Εις έπαθλα ιπποδρομιών 5% επί συνόλου ακαθαρίστων εισπράξεων: 600.048,49 €(1*)

1. Κατανομή επάθλων και ΠΡΙΜ
Α. Καταβληθέντα
- Σύνολο Δ1 δόσεων-ελαχίστων επάθλων-ΣΕΠ : 304.985,00 €
- ΠΡΙΜ απόστασης : 19.100,00 €

Δεν περιλαμβάνεται ποσό 15.600,00 € που αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες, προερχόμενο από τις προεγγραφές των τριών κύριων ιπποδρομιών του μηνός.

Β. Καταβλητέα
ΠΡΙΜ ελληνικών ίππων=20% του (1*) : 120.009,69 € 
(οδηγία 90/428/ΕΟΚ)
- Πριμοδοτούμενη κατηγορία ελληνικών ίππων σε ιπποδρομίες Ι.Ε (χάντικαπ)  - (30%) : 36.002,91 €
- Πριμοδοτούμενη κατηγορία ελληνικών ίππων σε ιπποδρομίες ΒΗ, ΒΗΕ – (40%) :  48.003,87 €
- Πριμοδοτούμενη κατηγορία ελληνικών ίππων σε κύριες ιπποδρομίες - (30%) : 36.002,91 €

Υπολογισμός Αδιάθετου Πλεονάσματος (ΑΠ):
ΑΠ = σύνολο δικαιωμάτων λογαριασμού επάθλων μηνός, αφαιρουμένων των ΠΡΙΜ του μηνός και του ΣΕΠ του μηνός = 600.048,49 € - 120.009,69 € -19.100,00 € - 304.985 € =155.953,80 €

Υπολογισμός κάθε Δ2  0,95ΧΑΠΧΔ1/ΣΕΠ=0.95Χ155.953,80ΧΔ1/304.985,00=0,4857811 Χ Δ1

Σύνολο Δ2 δόσεων=95%ΧΑΠ=95%Χ155.953,80=148.156,11 € *

2. Εις πίστωση λογαριασμού επάθλων :  7.797,69 €

3. Εις μεταφορά επόμενου μήνα πριμοδοτούμενης κατηγορίας (Ι.Ε, ΒΗ-ΒΗΕ, κύριες)   :  0

4. Δικαιώματα εγγραφών μηνός Φεβρουαρίου :26.361,67 €
- Καλύπτοντα δαπάνες antidoping :11.531,25 €
- Υπόλοιπο προς  διάθεση σύμφωνα με την απόφαση 86/8/05.08.2010 του Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε  : 14.830,42 €
Συνολικό υπόλοιπο προς διάθεση από Σεπτέμβριο 2010 έως και Φεβρουάριο 2011 :    152.843,52 €

5. Προεγγραφές κύριων ιπποδρομιών μηνός Φεβρουαρίου: 19.800,00 €
- Καταβληθείσες αθροιστικώς με Δ1 δόσεις : 15.600,00 €
- Καλύπτουσες δαπάνες αντιντόπινγκ κύριων ιπποδρομιών : 4.200 €

6. Ποσοστό 0,125% μηνός Φεβρουαρίου υπέρ Φ.Ε.Ε : 15.001,21 €

Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»