Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το σχόλιο της ημέρας



 
 «Βροχή»... τα τζακποτ στις χθεσινές λασπομαχίες του Μαρκόπουλου

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»!

Μία μικρή – ευτυχώς – ασθένεια μας εμπόδισε να τα «πούμε» χθες μέσα από αυτή την στήλη, επανήλθαμε πάντως (αν και όχι απολύτως υγιείς ακόμα) και ξεκινάμε ευθύς αμέσως.

Σε έναν εξαιρετικά λασπώδη στίβο διεξήχθησαν οι χθεσινές Ελληνικές Ιπποδρομίες, και μάλιστα η έναρξή τους καθυστέρησε κατά μισή περίπου ώρα, προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση του στίβου από τους Ελλανοδίκες. Ίπποι και αναβάτες κατέβαλλαν «ηρωικές» προσπάθειες για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα δυσάρεστο απρόοπτο. Βεβαίως, η πίστα «έπαιξε τον ρόλο της» και έτσι σημειώθηκαν αρκετές (μικρότερες ή πολύ μεγάλες) εκπλήξεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστιες αποδόσεις (μέχρι και τζακποτ) στα διάφορα είδη στοιχήματος, ενώ τζακποτ σημειώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο στο παιχνίδι του ΣΚΟΡ6, ακόμα και στο ΣΚΟΡ4!

Η ετήσια γιορτή της ΕΙΔΙΕ διεξήχθη όπως ληταν γνωστό την Κυριακή που πέρασε. Περισσότερες λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη εκδήλωση θα δημοσιευτούν στις επόμενες ημέρες, περιμένουμε μάλιστα και κάποιο Δελτίο Τύπου από την Ένωση Ιδιοκτητών που να αποτυπώνει – από την σκοπιά τους – το «κλίμα» που επικράτησε. Σχετικά με την κλήρωση του ίππου Swift Breeze πάντως, ο λαχνός ανέδειξε ως τυχερό της διαδικασίας την… Intralot (!), η οποία με την σειρά της δώρισε την φοράδα στους ταλαντούχους αναβάτες Γιώργο Συρινίδη και Καντιώ Βουτσίνου (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Μπράβο στην Intralot για την ενέργειά της όσο και για την επιλογή των δωροληπτών!). Εμείς θέλουμε να ευχηθούμε στους καινούργιους ιδιοκτήτες της Swift Breeze πολλές νίκες, αμέτρητες χαρές και μεγάλες επιτυχίες!

Κατά τα άλλα, η θεματολογία των «Ιπποδρομιών» της Τρίτης 06-03-2012 έχει ως εξής:

Τα εξαρτήματα όπως και ο εξοπλισμός ενός αλόγου αποτελούν βασικότατο θέμα και η επιλογή τους χρήζει ειδικών γνώσεων και εμπειρίας. Σήμερα θα γνωρίσουμε μερικές σημαντικές λεπτομέρειες για τον χαλινό του ίππου.

Οι Ιπποδρομίες δεν μπορούν να λείπουν από το καθημερινού «μενού» της θεματολογίας των «Ιπποδρομιών». Έτσι, λοιπόν, σήμερα «φιλοξενούμε» επτά καινούργια videos από διεθνείς Ιπποδρομίες (τρεις από την Μεγάλη Βρετανία, δύο από το Χονγκ Κονγκ και από μία αναμέτρηση από την Ινδία και… τα νησιά Barbados!) Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθήσετε σε video (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο για να μεταβείτε άμεσα) τις εξής Ιπποδρομίες:








Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε σε όλους τους φίλους αναγνώστες πως οι Ελληνικές Ιπποδρομίες της Δευτέρας 05-03-2012 έχουν ήδη ενσωματωθεί τόσο στο video player των «Ιπποδρομιών» (για να τις παρακολουθήσετε μπορείτε να κάνετε κλικ στην αντίστοιχη θεματική ενότητα που βρίσκεται στο μενού της ιστοσελίδας) όσο και στο Ελληνικό κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο YouTube (μπορείτε να κάνετε κλικ στην αντίστοιχη επιλογή του πίνακα στον οποίο αναφέρονται οι υπόλοιπες ιπποδρομιακές ιστοσελίδες και ο οποίος βρίσκεται στα δεξιά της αρχικής σελίδας και προς τα κάτω).

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε πως από αύριο (Τετάρτη 07-03-2012) έχουμε πραγματοποιήσει μία – επιβεβλημένη – τεχνική συντήρηση του εξοπλισμού μας και ως εκ τούτου «αναγκαστικά» θα χρειαστεί να διακοπεί για μικρό (ελπίζουμε) χρονικό διάστημα η κανονική ροή της θεματολογίας των «Ιπποδρομιών». Ζητούμε για αυτό την κατανόησή σας και ελπίζουμε πολύ σύντομα να βρισκόμαστε και πάλι κοντά σας! Εν τούτοις, παρόλο που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα – έστω προσωρινά – για ανάρτηση κειμένων, όλα τα videos από τις Ελληνικές Ιπποδρομίες θα μεταφορτώνονται κανονικά και όσο το δυνατό πιο γρήγορα, μαζί με το αγωνιστικό πρόγραμμα, τις αφίξεις και τις διάφορες ανακοινώσεις.

Επίσης θα πρέπει να σας ενημερώσουμε (αν και για αυτές τις περιπτώσεις οι ημερομηνίες δεν είναι πλήρως οριστικοποιημένες ακόμα) πως αναπόφευκτα και πάλι θα υπάρξουν στο μέλλον άλλες δύο «διακοπές» της συνεχούς ροής θεμάτων των «Ιπποδρομιών».

Η πρώτη – απαραίτητη εκ των πραγμάτων – διακοπή οφείλεται σε ορισμένες νομικής φύσης υποθέσεις οι οποίες απαιτούν οπωσδήποτε την φυσική μας παρουσία (δεν έχουν να κάνουν με ιπποδρομιακά ζητήματα πάντως), γεγονός που θα μας εμποδίσει οπωσδήποτε να ασχολούμαστε όπως πρέπει με την καθημερινή ανανέωση της θεματολογίας της σελίδας, ενώ η δεύτερη διακοπή (αναπόφευκτη και αυτή) έγκειται σε επικείμενη μετακόμιση – με επικρατέστερη χρονική περίοδο μετά από τον Ιούνιο –, κάτι που σημαίνει (εκτός από την μεταφορά του τεχνικού εξοπλισμού μας) πολύ κόπο και χρόνο για τη ρύθμιση όλων των διαδικασιών. Ζητούμε την κατανόησή σας και προσπαθούμε όλα αυτά να περάσουν όσο το δυνατό «απαρατήρητα»…
 
Κατά τα άλλα, η είδηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΔΙΕ κατά δέκα εκατομμύρια ευρώ φαίνεται (ευτυχώς) να απομακρύνει προς το παρόν το ενδεχόμενο κάποιων «απρόβλεπτων» δυσμενών εξελίξεων στον Ελληνικό Ιππόδρομο και έδωσε παράλληλα μερικό (αλλά όχι άπειρο…) χρόνο στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να δρομολογήσει το πλάνο της αποκρατικοποίησής του. Θα ασχοληθούμε με το θέμα πιο αναλυτικά προσεχώς, αφού δούμε βεβαίως και την επίσημη ανάρτηση της σχετικής απόφασης στο πρόγραμμα «δι@υγεια».

Τέλος, μπορείτε να δείτε όλες τις τελευταίες αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης, ενώ θα υπάρξει κάπου προς το απόγευμα η δημοσίευση των προτάσεων για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες της Τετάρτης 07-03-2012, και αν προκύψει κάτι το «εξαιρετικό» ή έκτακτο, θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε με έκτακτα δημοσιεύματα, ακόμα και αν χρειαστεί να μετακινηθούμε αλλού για να βρούμε διαθέσιμο υπολογιστή (μιας και όπως είπαμε ξεκινά σε λίγες ώρες η τεχνική συντήρηση του εξοπλισμού μας)!

Να έχετε όλοι σας μία όμορφη μέρα!
«Ιπποδρομίες»

Αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης


 
- Οι ίπποι ΛΗΘΩ και ΛΥΚΑΝΘΟΣ αγοράστηκαν από την εταιρία «Διαγγελάκης Μον/πη ΕΠΕ».

- Ο ίππος ΜΩΡΑΪΤΙΣΣΑ αγοράστηκε από τον κύριο Χριστόφορο Τσαντούλα.

- Οι ίπποι ΕΡΘ ΤΑΪΓΚΕΡ (GB) και ΣΕΚΕΡ απομακρύνθηκαν οριστικά από τον Ιππόδρομο.
«Ιπποδρομίες»

Εξοπλισμός και Ιπποσκευή

Ιπποσκευή

Η ιπποσκευή περιλαμβάνει τον χαλινό, τη σέλα, τα ηνία και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την καθοδήγηση του αλόγου.


Χαλινός (Σύστημα ηνίων)

Ο χαλινός διασφαλίζει ότι η στομίδα θα παραμείνει τοποθετημένη σωστά μέσα στο στόμα του αλόγου. Αποτελείται από διάφορα λουριά τα οποία δένονται γύρω από το κεφάλι του αλόγου. Ίσως το γνωστότερο σύστημα ηνίων είναι αυτό της σπαστής στομίδας (1) (SNAFFLE). Η κορυφαία (8) εφαρμόζει πίσω από τα αφτία του αλόγου. Οι παραγναθίδες (3) εφαρμόζονται στην κορυφαία (8) που ενώνεται με το υποδέραιο (7). Στο εσωτερικό των ηνίων βρίσκεται το επιρρίνιο (5) το οποίο τοποθετείται στον παραγναθίδιο υποχαλινό, επάνω στη μύτη. Ένα μπροστινό λουρί, η προμετωπίδα (9) εφαρμόζεται εμπρός από τα αφτιά  και στερεώνεται στον παραγναθίδιο χαλινό (3). Τα γκέμια (2) τοποθετούνται στη στομίδα.
Τα σημεία του χαλινού (σχεδιάγραμμα)
Χαλινός

1. Σπαστή στομίδα (SNAFFLE)
2. Γκέμια          
3. Παραγναθίδια  
4. Εκπαιδευτικο επιρρίνιο
5. Επιρρίνιο
6. Υπογνάθιο
7. Υποδέραιο
8. Κορυφαία
9. Προμετωπίδιο

Χαλινάρι στομίδας με στομίδα υποχαλινού

Το χαλινάρι στομίδας με στομίδα υποχαλινού έχει δύο παραγναθίδια τμήματα σε κάθε πλευρά, ένα για τη στομίδα και  ένα για τη στομίδα  υποχαλινού. Η στομίδα υποχαλινού πιέζει κάτω από τις παρειές και προς το λαιμό για να κρατά το κεφάλι σκυφτό. Για έναν έμπειρο αναβάτη, το χαλινάρι στομίδας με στομίδα υποχαλινού βελτιώνει τις εντολές, ενώ απαιτείται σε ορισμένες κατηγορίες ιππικής δεξιοτεχνίας.
Σέλα ιππασίας αμερικάνικου τύπου

Σέλα γενικού τύπου
Πηγή: www.ehorse.gr

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το δημοσίευμα ενσωματώθηκε και στην θεματική ενότητα «Εισαγωγή στις Ιπποδρομίες».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»