Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011


Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για την ιπποδρομία 2011 Qatar Prix de l’ Arc de Triomphe


Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Η διεξαγωγή της ιπποδρομίας της Αψίδας του Θριάμβου αποτελεί χωρίς αμφιβολία το κορυφαίο ιπποδρομιακό γεγονός στην Ευρώπη και τα μάτια όλης της ιπποδρομιακής κοινής γνώμης είναι στραμμένα στο ιπποδρόμιο Longchamp αυτό το Σαββατοκύριακο προκειμένου να παρακολουθήσουμε δεκαέξι κορυφαίους δρόμωνες να διαγωνίζονται στην απόσταση των 2.400 μέτρων για τη νίκη και το έπαθλο που έφτασε φέτος τα 4 εκατομμύρια €!

Οι συγκρίσεις με τα εγχώρια ιπποδρομιακά δεδομένα είναι απαγορευτικές και μόνον κατάθλιψη και στενοχώρια μπορούν να επιφέρουν. Ας αρκεστούμε λοιπόν απλά στο να απολαύσουμε μία ιπποδρομιακή πανδαισία από τη Γαλλία και ας ευχηθούμε κάποτε και στη χώρα μας οι ιπποδρομίες να αποκτήσουν και πάλι τη χαμένη τους αίγλη και δυναμική…

Προτού ασχοληθούμε με το καθαρά στοιχηματικό κομμάτι της κούρσας, ας θυμηθούμε την περσινή ιπποδρομία της Αψίδας του Θριάμβου και τη δυνατή μονομαχία των ίππων Workforce και Nakayama Festa, με τελική επικράτηση του πρώτου:

2010 Prix de l'Arc de Triomphe

Σε ο, τι αφορά στη φετινή κούρσα της Αψίδας του Θριάμβου, συνολικά δεκαέξι κορυφαίοι δρόμωνες ίπποι όπως προείπαμε γράφτηκαν για να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο στίβος έχει ήδη χαρακτηριστεί ως «καλός» (good) και η πιθανότητα βροχής είναι πάρα πολύ μικρή. Το τελευταίο στοιχείο πιθανότατα θα «παίξει ρόλο» μαζί βεβαίως με το ρυθμό της διαδρομής. Από τη συνεκτίμηση των πιο πάνω δεδομένων και μαζί βεβαίως με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που συλλέξαμε σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαγωνιζόμενοι ίπποι προέκυψαν οι τελικές προτιμήσεις μας για την ιπποδρομία, με την απαραίτητη επισήμανση πάντως πως σε τέτοιου επιπέδου διαδρομές κάθε εκτίμηση θεωρείται εκ των προτέρων «ριψοκίνδυνη».

2011 Qatar Prix de l’ Arc de Triomphe
Ίππος
Αναβάτης
Κιλά
Προπονητής
Moore Rl.
59.5 kg
Stoute Sir Mr.
O'brien J.
59.5 kg
O'brien Ap.
Thulliez T.
59.5 kg
Laffon-parias C.
Fujita S.
59.5 kg
Kon M.
Ebina M.
59.5 kg
Ninomiya Y.
Heffernan Ja.
59.5 kg
O'brien Ap.
Sarafina (F/4) T2
Lemaire Cp.
58 kg
De Royer Dupre A.
Dettori L.
58 kg
Dunlop Eal.
O'donoghue C.
56 kg
O'brien Ap.
Meandre (M/3)
Guyon M.
56 kg
Fabre A.
Buick W.
56 kg
Gosden J.
Mosse G.
56 kg
De Royer Dupre A.
Shareta (F/3) T2
Jarnet T.
54.5 kg
De Royer Dupre A.
Pasquier S.
54.5 kg
Bary P.
Starke A.
54.5 kg
Schiergen P.
Galikova (F/3)
Peslier O.
54.5 kg
Head F.


Με όλες λοιπόν τις αναγκαίες επιφυλάξεις, η ανάλυσή μας «δείχνει» σημαντική πιθανότητα εκπλήξεων και ως εκ τούτου οι προτάσεις μας για την ιπποδρομία 2011 Qatar Prix de l’ Arc de Triomphe είναι:

Meandre – Snow Fairy – Masked Marvel – St Nicholas Abbey,

ή αλλιώς (αριθμητικά): 10 – 8 – 11 – 2


Η δική μας μελέτη προκρίνει τους παραπάνω ίππους ως τους πιθανότερους διεκδικητές της νίκης, ενώ να σημειώσουμε πως και ο ίππος Νο 12 (Reliable Man) θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να υπολογιστεί σοβαρά στα στοιχήματα.

Θα αποφύγουμε να προτείνουμε συγκεκριμένους συνδυασμούς διότι η αυξημένη δυσκολία πρόγνωσης της ιπποδρομίας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, έτσι λοιπόν θα αρκεστούμε στις εκτιμήσεις μας για τη νίκη, με την ελπίδα πως θα μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε κι εμείς – στο μέτρο του δυνατού – μαζί με τις δικές προτιμήσεις ασφαλώς, να φτάσετε στο ταμείο!

Όπως και να’ χει το πράγμα, η συγκεκριμένη ιπποδρομιακή συγκέντρωση αποτελεί μία «παγκόσμια ιπποδρομιακή γιορτή» και ανεξάρτητα από το «κλείσιμο του ταμείου μας» στο τέλος της ημέρας, εμείς ευχόμαστε να χαρούμε όλοι μας το σπουδαίο θέαμα, τις δυνατές μονομαχίες και να μείνουμε όλοι στο τέλος με μία «ευχάριστη αίσθηση», που μας λείπει δυστυχώς εδώ και πολύ καιρό…

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»