Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Το σχόλιο της ημέρας



Σύγχυση στους φιλίππους προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε κλείσιμο του Ιπποδρόμου, αντί του ορθού, που είναι κλείσιμο του ΟΔΙΕ

Διαβάστε σήμερα στις «Ιπποδρομίες» τι ακριβώς προβλέπεται στον ψηφισθέντα Νόμο και τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον 

Από χθες, μία ημέρα μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου από την ολομέλεια του Εθνικού κοινοβουλίου που βάζει «λουκέτο» στον ΟΔΙΕ και προκρίνει την παραχώρηση της άδειας για διεξαγωγή ιπποδρομιακού στοιχήματος, σημειώθηκε σημαντική αναστάτωση και επικράτησε αγωνία μεταξύ πολλών φιλίππων, οι οποίοι απεκόμισαν την αίσθηση ότι «ο Ιππόδρομος έκλεισε». Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. 

Ας δούμε μαζί - συνοπτικά - τι ακριβώς προβλέπει ο συγκεκριμένος Νόμος:

1. Αντί να πωληθεί ολόκληρος ο ΟΔΙΕ όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, δηλαδή η άδεια του στοιχήματος μαζί με τις κτιριακές του εγκαταστάσεις, τελικά αντ’ αυτού επιλέχθηκε η λύση να επιστραφεί στο Κράτος η άδεια του ΟΔΙΕ και αυτή μόνο να παραχωρηθεί στον νέο πάροχο για τη διενέργεια του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, επίγειου και διαδικτυακού. Το γεγονός ότι ανακαλείται η άδεια του Οργανισμού δεν σημαίνει ότι σταματά την λειτουργία του άμεσα - τουλάχιστον όχι για αυτόν το λόγο -, επομένως ο ΟΔΙΕ συνεχίζει να λειτουργεί (θα εξετάσουμε παρακάτω για πόσο χρονικό διάστημα) και η άδεια λειτουργίας που σήμερα κατέχει ο Οργανισμός θα αποτελέσει το μοναδικό αντικείμενο παραχώρησης από την πλευρά του Δημοσίου.
 
2. Ο ΟΔΙΕ σε κάθε περίπτωση κλείνει. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:
α. Ανεξάρτητα από την πρόοδο του διαγωνισμού που πρόκειται να γίνει στο μέλλον για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος, ο ΟΔΙΕ θα υποστεί εκκαθάριση και στην συνέχεια λύση, δηλαδή διάλυση, όπως αναφέρεται ρητά στον νέο Νόμο. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση μέχρι το πολύ σε ένα χρόνο από την στιγμή που θα δημοσιευτεί ο Νόμος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
β. Υπάρχει θεωρητικά η πιθανότητα να σταματήσουν να διεξάγονται οι Ιπποδρομίες, στην περίπτωση που εκπνεύσει τελικά το χρονικό διάστημα που περιγράψαμε στην περίπτωση (α) - αυτό δηλαδή που απαιτείται για την εκκαθάριση και την λύση του ΟΔΙΕ - και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ, ή αλλιώς δεν έχει περάσει η άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος στα χέρια του νέου παρόχου.
 
Αυτά προβλέπονται εν πολλοίς από τις διατάξεις του Νόμου και νομίζουμε ότι έτσι όπως τα παρουσιάσαμε θα πρέπει πια να είναι απολύτως ξεκάθαρα για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρερμηνείες και να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, που μόνο καλό δεν κάνουν στις Ελληνικές Ιπποδρομίες. Οι όποιες εκτιμήσεις γίνονται αυτές τις ώρες – και θα γίνουν σίγουρα και άλλες στο μέλλον - από τον Ιπποδρομιακό Τύπο έχουν ως στόχο τους να επισημάνουν τους πιθανούς κινδύνους, να «ενεργοποιήσουν» όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου και να ενημερώσουν πληρέστερα τους φιλίππους.
 
Σε ο, τι μας αφορά, παρακολουθούμε το θέμα διαρκώς από την πρώτη στιγμή και για οποιεσδήποτε νεότερες εξελίξεις προκύψουν, θα τις μεταδίδουμε ως έχουν και θα προβαίνουμε στις απαραίτητες αναλύσεις, μαζί με τα δικά μας σχόλια και εκτιμήσεις.
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»