Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Έρευνα: Πως επηρεάζει η εγκεφαλική μας λειτουργία σε ένα παιχνίδι τζόγου;


Mία αρκετά εντυπωσιακή έρευνα έκαναν Ελβετοί επιστήμονες τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τον τζόγο

Πιο συγκεκριμένα ανακάλυψαν πως σε κάθε τυχερό παιχνίδι το οποίο ποντάρονται χρήματα μία συγκεκριμένη εγκεφαλική λειτουργία επηρεάζει το αν θα κερδίσουμε ή όχι. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπάρχει μια ειδική περιοχή στον εγκέφαλο η οποία ενεργοποιείται μόνο όταν οι άνθρωποι υποτιμούν το ρίσκο που έχει ένα στοίχημα.

Το αποτέλεσμα βγήκε μέσω μίας εικονογράφησης του μυαλού ανθρώπων που έπαιρναν μέρος σε μια ενέργεια τζόγου σε κάποιο καζίνο, στην οποία το ρίσκο άλλαζε συνεχώς. Κατά την διάρκεια αυτού ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι των οποίων η ειδική εγκεφαλική περιοχή ενεργοποιούνταν νωρίς, είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν στο παιχνίδι.

Έτσι όπως αποδείχτηκε η έρευνα αυτή ουσιαστικά είναι το πρώτο βήμα για την ανακάλυψη των λόγων εξάρτησης από τον τζόγο. Μάλιστα οι ερευνητές είναι διατεθειμένοι εντός των επόμενων μηνών να συνεχίσουν την έρευνα πάνω σε άτομα που είναι ήδη εθισμένα στον τζόγο.

Τέλος με αυτήν την έρευνα καταργείται εν μέρη η θεωρία των τυχερών παιχνιδιών αποδεικνύοντας πως περισσότερο αποτελούν παιχνίδια ικανοτήτων, τα οποία καθορίζονται πάντα από το υποκείμενο το οποίο παίζει.


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το συγκεκριμένο άρθρο ενσωματώθηκε στην υπο-ενότητα «Ιπποδρομιακό στοίχημα και ιπποδρομιακά παιχνίδια» της θεματικής ενότητας «Εισαγωγή στις Ιπποδρομίες».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»