Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Ειδήσεις


Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να μεταφερθείτε στην ενότητα που σας ενδιαφέρει: 

http://horseraces.gr/el/content/%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85
«Ιπποδρομίες»

Διαβάστε την Τρίτη 04-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Τι είδαμε στην εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV (1ο Μέρος)

Τι είδαμε στην εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV (2ο Μέρος)

Καραντίνα στο Beulah Park

Πλησιάζει η επάνοδος για τον Calvin Borel

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Τρίτης 04-01-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 04-01-2011
 
Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών του της Δευτέρας 03-01-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Γκανιάν: Το «απόλυτο» ιπποδρομιακό παιχνίδι

Στις ιπποδρομίες εκτός από το θέαμα που κυριολεκτικά καθηλώνει τους θεατές, υπάρχει και το στοίχημα για τους λάτρεις του τζόγου. Η αδρεναλίνη που εκλύεται κατά την διάρκεια της κούρσας (ειδικότερα αν κάποιος έχει στοιχηματίσει σε αυτήν) είναι απερίγραπτη και μόνον μία προσωπική εμπειρία μπορεί να σας πείσει. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια, πολλά είδη στοιχημάτων που μπορούμε να επιλέξουμε για να ποντάρουμε σε μία ιπποδρομία. Στην Ελλάδα, που κυρίως μας ενδιαφέρει (παρότι θα αναφερθούμε και στο εξωτερικό) υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε σχέση με τα προσφερόμενα παιχνίδια σε μία ιπποδρομία και στον αριθμό των αλόγων που διαγωνίζονται σε αυτήν. Το απλούστερο παιχνίδι που διεξάγεται ακόμα και με την συμμετοχή 2 αλόγων στην ιπποδρομία είναι το γκανιάν, που αποτελεί το «απόλυτο» ιπποδρομιακό παιχνίδι.

Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Η ιπποδρομία διεξάγεται για την κερδίσει κάποιο άλογο και κάποιος αναβάτης, ιδιοκτήτης, προπονητής κλπ. Η λέξη γκανιάν λοιπόν που χρησιμοποιούμε για να ποντάρουμε στην νίκη ενός αλόγου (ή win όπως χρησιμοποιούν οι Αγγλόφωνες χώρες) προέρχεται από την Γαλλική λέξη «gagnant» και σημαίνει νικητής! Παίζοντας λοιπόν γκανιάν σε μία κούρσα ποντάρουμε στην πρόβλεψη του νικητή αλόγου της ιπποδρομίας αυτής. Πρόκειται για το πιο απλό παιχνίδι τόσο σε εκτέλεση όσο και σε διαδικασία. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

Έστω ότι έχουμε την 2η ιπποδρομία του προγράμματος, που συμμετέχουν 10 ίπποι και πιστεύουμε πως θα κερδίσει το Νο 1. Τότε, πηγαίνουμε στα ταμεία έκδοσης των στοιχημάτων (αν βρισκόμαστε μέσα στον Ιππόδρομο) ή στον χειριστή του τερματικού στο πρακτορείο στοιχημάτων (αν βρισκόμαστε εκτός Ιπποδρόμου, σε κάποιο εξουσιοδοτημένο πρακτορείο του ΟΔΙΕ) και εκφωνούμε το στοίχημά μας, προσέχοντας τις εξής λεπτομέρειες: Πρώτα αναφέρουμε τον αριθμό της ιπποδρομίας που ενδιαφερόμαστε να στοιχηματίσουμε (πχ 2η ιπποδρομία), αμέσως μετά το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε (πχ γκανιάν), τους συνδυασμούς του παιχνιδιού μας (εδώ επειδή μιλάμε για το απλούστερο παιχνίδι, απλώς αναφέρουμε τον αριθμό του αλόγου που θέλουμε να στοιχηματίσουμε, πχ Νο 1 όπως προείπαμε) και τέλος το ποσό που θέλουμε να στοιχηματίσουμε (σήμερα που γράφεται το άρθρο η ελάχιστη μονάδα στοιχηματισμού στα παιχνίδια του ΟΔΙΕ είναι το 1,00 €, πιθανώς όμως να αλλάξει κάποια στιγμή). Συνοπτικά λοιπόν, εκφωνούμε: «Στην 2η κούρσα γκανιάν το Νο 1 - 5,00 €» και με τον τρόπο αυτό έχουμε αναφέρει στον χειριστή του τερματικού στοιχηματισμού όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται για να εκδώσει το δελτίο μας. Θα μας δώσει ένα δελτίο που θα αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες που του δώσαμε προηγουμένως μαζί με κάποιες άλλες (ημερομηνία και ώρα έκδοσης του δελτίου, σύνολο στοιχημάτων στο δελτίο, κωδικός χειριστή ή πρακτορείου, κωδικός δελτίου, λεπτομέρειες πάντως που δεν μας ενδιαφέρουν σε αυτό το στάδιο).

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε πως στην Ελλάδα (προς το παρόν τουλάχιστον) όλα τα στοιχήματα που ποντάρουμε είναι «υπέρ». Δηλαδή το γκανιάν που περιγράψαμε στο παράδειγμά μας είναι «υπέρ» της νίκης του ίππου Νο 1 της 2ης ιπποδρομίας του προγράμματος. Βασική λοιπόν προϋπόθεση για να κερδίσει το στοίχημά μας είναι η νίκη του συγκεκριμένου αλόγου και η επικύρωση του αποτελέσματος από την Επιτροπή των Ελλανοδικών (αγωνοδίκες που εποπτεύουν την εξέλιξη της διαδρομής και αν όλα συνέβησαν όπως προβλέπονται από τους κανονισμούς). Μόλις «επικυρωθεί το αποτέλεσμα» όπως συνηθίζουμε να λέμε μπορούμε να εξαργυρώσουμε το κερδισμένο δελτίο μας οπουδήποτε υπάρχει μηχανή έκδοσης ιπποδρομιακών στοιχημάτων του ΟΔΙΕ εντός 5 ημερών από την ημέρα που διεξήχθη η ιπποδρομία (αλλιώς δυστυχώς χάνουμε τα χρήματά μας…)

Στο εξωτερικό εκτός από στοιχήματα «υπέρ» της έκβασης ενός αποτελέσματος («back» το λένε οι Άγγλοι) υπάρχει και στοίχημα «κατά» της έκβασης ενός αποτελέσματος («lay» όπως καλείται αντίστοιχα). Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος στην ιπποδρομία που εμείς στοιχηματίσαμε υπέρ του Νο1 να πιστεύει πως το συγκεκριμένο άλογο δεν θα καταφέρει να πάρει την νίκη. Στο εξωτερικό λοιπόν μπορεί να στοιχηματίσει «κατά» του Νο1 της 2ης ιπποδρομίας για την νίκη. Για να κερδίσει ο συγκεκριμένος παίκτης θα πρέπει να νικήσει οποιοσδήποτε άλλος ίππος της 2ης ιπποδρομίας εκτός του Νο 1 (και μετά από την επικύρωση του αποτελέσματος, όρος που ισχύει πάντοτε για να θεωρηθεί ένα δελτίο κερδισμένο ή χαμένο). Ουσιαστικά, το ποντάρισμα «κατά» (lay) ενός αλόγου για την νίκη ισοδυναμεί με ποντάρισμα «υπέρ» (back) όλων των αντιπάλων του στην διαδρομή, νομίζουμε πως είναι προφανές για όλους.

Απόδοση του παιχνιδιού είναι ο συντελεστής κέρδους του δελτίου υπολογισμένος στην «στοιχηματική μονάδα», δηλαδή στο ελάχιστο ποσό στοιχηματισμού. Στην Ελλάδα σήμερα οι αποδόσεις υπολογίζονται για ποντάρισμα 1,00 € και για κάποια άλλα παιχνίδια που θα μάθουμε παρακάτω για ποντάρισμα 3,00€). Υπάρχουν 2 τρόποι εξαγωγής των αποδόσεων, δηλαδή δύο τύποι στοιχήματος: το αμοιβαίο στοίχημα (που διεξάγεται στην Ελλάδα) και το προκαθορισμένο στοίχημα (συνταγή που ακολουθείται παράλληλα με το αμοιβαίο στοίχημα στο εξωτερικό). Στο αμοιβαίο στοίχημα της χώρας μας, προστίθενται στον ηλεκτρονικό συγκεντρωτή του Ιπποδρόμου (totalizator) όλα τα στοιχήματα που παίχθηκαν στην Ελλάδα, στην συγκεκριμένη ιπποδρομία και στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφαιρείται η «γκανιότα» (ο φόρος που επιβάλλεται επί των στοιχημάτων και αποδίδεται στο Δημόσιο, στα έπαθλα των ιπποδρομιών, στους πράκτορες ιπποδρομιακού στοιχήματος, στον ΟΔΙΕ κλπ) και το υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται στα κερδισμένα δελτία του συγκεκριμένου παιχνιδιού της ιπποδρομίας. Σήμερα η γκανιότα είναι 20,00%, συνεπώς στους νικητές της ιπποδρομίας επιστρέφεται το 80,00% των χρημάτων που παίχθηκαν πανελλαδικά στην συγκεκριμένη κούρσα και στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αν για παράδειγμα στην 2η κούρσα που παίξαμε γκανιάν το Νο1 παίχθηκαν συνολικά στο παιχνίδι του γκανιάν 1.000,00 € τότε στους κερδισμένους παίκτες του παιχνιδιού γκανιάν θα μοιραστούν 800,00€. Η απόδοση του συνδυασμού ενός παιχνιδιού προκύπτει από το κλάσμα που αριθμητή έχει το συνολικό ποσό που επιστρέφεται στους παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι και παρονομαστή το συνολικό ποσό που στοιχηματίσθηκε ο συγκεκριμένος συνδυασμός (πχ αν στους παίκτες επιστρέφονται όπως είπαμε πριν 800,00 €  και στο Νο1 στοιχηματίσθηκαν συνολικά 80,00 € σε όλη την Ελλάδα, τότε η απόδοση στο γκανιάν το Νο1 θα είναι: 800,00 €/80,00 €= 10. Αν ένας συνδυασμός δεν έχει πονταριστεί καθόλου και κερδίσει, τότε γίνεται το περίφημο  «τζακποτ» και τα χρήματα προστίθενται και θα διανεμηθούν στο αμέσως επόμενο ομοειδές παιχνίδι που θα διεξαχθεί). Το ποσό της εξαργύρωσής μας είναι η απόδοση για την νίκη που έχει η επιλογή μας (10 στο παράδειγμα) επί τις «στήλες» (ή «φορές») που έχουμε στοιχηματίσει υπέρ του (όπως είπαμε οι αποδόσεις βγαίνουν στην στοιχηματική μονάδα, που για το παράδειγμά μας είναι το 1,00€), δηλαδή: 10 x 5,00 €= 50,00 €. Σε περιπτώσεις εξαιρετικά μεγάλων αποδόσεων υπάρχουν παρακρατήσεις φόρων οι οποίες γίνονται αυτόματα από τα τερματικά και το αναφέρουμε στην περίπτωση που διαπιστώσετε διαφορές με τα κέρδη που αναμένατε να εισπράξετε. Στο προκαθορισμένο στοίχημα ισχύει ως απόδοση η τιμή που αναγράφεται στο δελτίο μας και συνήθως αποτελεί μορφή στοιχηματισμού του εξωτερικού καθώς και των εταιριών του Διαδικτύου. Αν τέλος η απόδοση πέσει κάτω από την στοιχηματική μονάδα τότε δεν διεξάγεται το παιχνίδι και επιστρέφονται όλα τα χρήματα του συγκεκριμένου παιχνιδιού στους παίκτες, ανεξάρτητα από την έκβαση και την τελική σειρά άφιξης της ιπποδρομίας.

Στην Ελλάδα το παιχνίδι γκανιάν δεν προτιμάται ιδιαίτερα από τους παίκτες, με συνέπεια να πραγματοποιεί χαμηλούς τζίρους (και να διαθέτει συνεπώς χαμηλές αποδόσεις). Στο εξωτερικό είναι το πρώτο παιχνίδι σε τζίρους με αρκετά καλές αποδόσεις στις περισσότερες περιπτώσεις. Αποτελεί την «βάση» για την ανάπτυξη και εισαγωγή άλλων παιχνιδιών που θα δούμε προσεχώς (παρολί-γκανιάν, σύνθετο, παιχνίδια τύπου ΣΚΟΡ).

Όλοι εσείς που θέλετε να «δοκιμάσετε την τύχη σας» για πρώτη φορά, σας συνιστούμε να επιλέξετε να ποντάρετε στο παιχνίδι του γκανιάν! Είναι απλό και γρήγορο στο ποντάρισμα, και πού ξέρετε; Μπορεί να αποκομίσετε καλά κέρδη αν η επιλογή σας κερδίσει και είναι αουτσάιντερ!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομιακές εκπομπές (Αρχείο)


Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να μεταφερθείτε στην υπο-ενότητα που σας ενδιαφέρει: 

- Εκπομπή «Ιππόδρομος» HIGH TV
«Ιπποδρομίες»

Το διακύβευμα του 2011 για τον ΟΔΙΕ
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Στο πρόσφατο δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» με τίτλο: «Γιατί δεν πρόκειται να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής στον ΟΔΙΕ» επιχειρήσαμε να αποτυπώσουμε μία «ακτινογραφία» της σημερινής κατάστασης του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Οι επόμενοι μήνες θα αποβούν καθοριστικής σημασίας για όλες τις Ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και μέσα σε αυτό το διάστημα θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον τους, ενόψει μάλιστα σπουδαίων εξελίξεων (ρύθμιση Διαδικτυακού στοιχηματισμού με χορηγήσεις αδειών, λειτουργία παιγνιομηχανημάτων) που αναμένεται να «ανατρέψουν» το σκηνικό, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
Η σφοδρή επιθυμία της Κυβέρνησης να καρπωθεί σημαντικά έσοδα από την αδειοδότηση των εταιριών στοιχημάτων στο Διαδίκτυο, η πίεση της τρόικας και του ΔΝΤ για ταχύτατες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές σε ο, τι αφορά στις Δημόσιες επιχειρήσεις και το «τελεσίγραφο» του Οικονομικού Επιτελείου προς όλες τις ΔΕΚΟ για επίτευξη των στόχων εξυγίανσης στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου μας φανερώνουν πως οι όλες οι αλλαγές που πρόκειται να συντελεστούν θα συμβούν αστραπιαία και χωρίς κανένα περιθώριο περαιτέρω διαβουλεύσεων ή διαπραγματεύσεων. Με άλλα λόγια οι ημέρες που πρόκειται να διανύσουμε θα «σφραγίσουν» την τύχη όλων των προβληματικών ΔΕΚΟ και κυρίως του ΟΔΙΕ που μας ενδιαφέρει.
Στην ανάλυση που κάναμε στο προηγούμενο δημοσίευμα αποδείξαμε πως σήμερα κρίνεται περίπου απαγορευτική η συμμετοχή ενός ιδιώτη ως στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ και συνεπώς η πιθανότητα εξεύρεσής του είναι μηδενική. Το πρόβλημα για τον ΟΔΙΕ ξεκινά από αυτό το σημείο:

Επειδή ο Οργανισμός δεν θα κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους που τέθηκαν και θα συνεχίσει να παρουσιάζει ζημίες, επειδή η τρόικα και το ΔΝΤ πιέζουν ασφυκτικά την Κυβέρνηση για ταχύτατες αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις, επειδή το Κράτος δε θέλει και (το κυριότερο) δεν μπορεί να στηρίξει άλλο οικονομικά τον Ιππόδρομο, επειδή η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή θα αποβεί άκαρπη

Η διαπίστωση πως ο ΟΔΙΕ δεν μπορεί ούτε δευτερόλεπτο πλέον να συνεχίσει να υφίσταται και να λειτουργεί με τον τρόπο που αυτό γίνεται σήμερα θα μεταστρέψει εκ των πραγμάτων το πρόβλημα στο δίλημμα:

κλείσιμο ή πώληση του Ιπποδρόμου


Προς τούτο συνηγορεί και το πρόσφατο δημοσίευμα της «Ημερησίας» με τίτλο: «Είκοσι μεταρρυθμίσεις – σοκ σε 90 ημέρες» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο) όπου μεταξύ των άλλων αναφέρει για τις ΔΕΚΟ πως όσες από αυτές δεν καταστεί δυνατό να εξυγιανθούν θα κλείσουν. Βεβαίως, στην περίπτωση του ΟΔΙΕ δεν είναι μόνον η επιχείρηση της οποίας διακυβεύεται το μέλλον της στο τέλος Μαρτίου, αλλά κάτι πολύ περισσότερο: διακυβεύεται το άθλημα των ιπποδρομιών στην Ελλάδα. Χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής, το «είδα» το επερχόμενο δίλημμα, και το «είδα» νωρίς. Ήδη από τις 04-06-2010 είχα αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικό κύριο Γ. Παπακωνσταντίνου τονίζοντάς του ακριβώς αυτό το ζήτημα, την ανάγκη δηλαδή να συνεχίσουν να διεξάγονται Ελληνικές ιπποδρομίες ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο οποίο θα βρίσκεται ο Ελληνικός Ιππόδρομος (την επιστολή τη δημοσιεύουμε σήμερα και μπορείτε να την αναζητήσετε στην αρχική σελίδα).
Το διακύβευμα λοιπόν του 2011 για τον ΟΔΙΕ μεταστρέφεται (σε σχέση με το προηγούμενο έτος) και πλέον από το δίλημμα «εξυγίανση ή στρατηγικός επενδυτής» μεταβαίνουμε στο δίλημμα «κλείσιμο ή πώληση». Το αισιόδοξο που προκύπτει από την ανάλυση που επιχειρήσαμε σήμερα είναι πως ουσιαστικά δεν μπορεί να τεθεί με τέτοιο τρόπο το δίλλημα μιας και συζητούμε όχι απλά για μια ζημιογόνα επιχείρηση αλλά για ένα ολόκληρο άθλημα. Συνεπώς, η επιλογή είναι μονόδρομος: Πώληση και οι ευχές όλων πρέπει να είναι ο νέος Ιππόδρομος να αποβεί κερδοφόρος για τους επόμενους ιδιοκτήτες του (ώστε να διασφαλιστεί και η συνέχεια των Ελληνικών ιπποδρομιών με αυτόν τον τρόπο) αλλά και όλοι εμείς οι φίλιπποι να δούμε επιτέλους τις Ελληνικές ιπποδρομίες να ανακάμπτουν, να ανθίζουν και να μας προσφέρουν απίστευτο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

 Επιστολή του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη προς τον Υπουργό Οικονομικών

Προς: Υπουργό Οικονομικών                       Κορυδαλλός, 04-06-2010
Κοιν. : Υπουργό Πολιτισμού
 Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού
          Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών
 Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.)
          Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες

Θέμα: Ελληνικές Ιπποδρομίες, η μεθεπόμενη ημέρα

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή τις πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων (όπου μεταξύ των άλλων περιλαμβάνεται και ο Ο.Δ.Ι.Ε.) θα ήθελα να σας παραθέσω σειρά σκέψεων που μπορούν ενδεχομένως να αποβούν χρήσιμες  στην λήψη των επικείμενων αποφάσεων των σχετικών με το μέλλον των Ελληνικών Ιπποδρομιών.
            Ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.) έχει την αποκλειστικότητα της διενέργειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα είναι ουσιαστικό μονοπώλιο σε αντίθεση με άλλα προσφερόμενα γεγονότα προς στοιχηματισμό (πχ ποδοσφαιρικούς αγώνες) ώστε οι όποιες σκέψεις για μετάβαση του Ιπποδρόμου σε άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς πρέπει κατά την γνώμη μου να γίνουν λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ιδιομορφίες που διαφοροποιούν τον Ο.Δ.Ι.Ε. από άλλους Οργανισμούς που ασχολούνται με την διενέργεια στοιχήματος στην χώρα μας (Ο.Π.Α.Π.). Μερικές ενδεικτικές επισημάνσεις που ενισχύουν αυτή την άποψη είναι οι εξής:

1) Οι εγχώριοι ποδοσφαιρικοί αγώνες όλων των επαγγελματικών κατηγοριών προσφέρονται προς στοιχηματισμό ακόμα και από ανταγωνιστές του Ο.Π.Α.Π. στο εξωτερικό (και στο Διαδίκτυο) «σπάζοντας» την μονοπωλιακή διάθεση και διαχείριση των προσφερόμενων γεγονότων ενώ στον αντίποδα οι Ελληνικές Ιπποδρομίες ακόμη κατέχουν αυτή την αποκλειστικότητα τόσο στην διάθεση όσο και στην διενέργεια και στην διεξαγωγή τους.
2) Στους εγχώριους ποδοσφαιρικούς αγώνες όλων των επαγγελματικών κατηγοριών που προσφέρονται προς στοιχηματισμό οι ποδοσφαιρικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτούς είναι ανώνυμες εταιρίες με διάφορες πηγές εσόδων (μέτοχοι, εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα, μπουτίκ και άλλα σημεία πωλήσεων κλπ) ενώ οι Ελληνικές Ιπποδρομίες στον αντίποδα - διότι και εδώ περί αθλήματος πρόκειται - έχουν ως αποκλειστική πηγή εσόδων τους το ιπποδρομιακό στοίχημα (τα διατιθέμενα έπαθλα των ιπποδρομιών προκύπτουν από τα έσοδα του ιπποδρομιακού στοιχήματος).

 Συνεπώς, η εκχώρηση της διενέργειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος σημαίνει και ταυτόχρονη παραχώρηση της διεξαγωγής του αθλήματος των ιπποδρομιών. Στο πιθανό ενδεχόμενο κάποιος επίδοξος επενδυτής να αναλάβει τις τύχες του Ο.Δ.Ι.Ε. και για δικούς του λόγους να αποφασίσει στο μέλλον το κλείσιμό του, το γεγονός αυτό θα συμπαρασύρει σε πλήρη αδρανοποίηση το ιπποδρομιακό άθλημα με ορατό τον κίνδυνο αφενός της εξαφάνισης των Ιπποδρομιών στην Ελλάδα (με την οργανωμένη τους μορφή όπως γνωρίζουμε σήμερα ασφαλώς και όχι κάποιες ερασιτεχνικές ιπποδρομίες εθιμοτυπικού χαρακτήρα που τελούνται στην χώρα μας μεμονωμένα) και αφετέρου των απωλειών εισοδημάτων για πολλές χιλιάδες ανθρώπων που ζουν και εργάζονται με (ή γύρω) από τις ιπποδρομίες (επαγγελματίες, εργαζόμενοι στον Ο.Δ.Ι.Ε., πράκτορες, Ιπποδρομιακός Τύπος, διανομείς, καλλιεργητές, έμποροι και εισαγωγείς ζωοτροφών και άλλων σκευασμάτων κλπ) καθώς και της «αχρήστευσης» τεράστιων κεφαλαίων επενδύσεων που έχουν ήδη διατεθεί για την ενίσχυση του ζωικού δυναμικού από τους επιχειρηματίες του χώρου (ιδιοκτήτες δρομώνων ίππων).
Συμπερασματικά, η ύπαρξη και η συνέχιση του αθλήματος των Ιπποδρομιών στην Ελλάδα σήμερα αλλά και στο μέλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα έσοδα από το ιπποδρομιακό στοίχημα. Η μετάβαση σε ιδιοκτησιακό καθεστώς άλλου τύπου για πολλούς φαντάζει ως μονόδρομος, άλλοι ίσως θεωρούν ως αναγκαία μια τέτοια κίνηση που πηγάζει από την δέσμευση της Πολιτείας στα πλαίσια μίας ευρύτερης και δραστικής μείωσης του Δημόσιου τομέα, ένα από τα κρίσιμα ζητήματα όμως που προκύπτουν από την ανάλυση που σας παρέθεσα είναι η ανάγκη διασφάλισης της συνέχειας των Ελληνικών Ιπποδρομιών στο διηνεκές ανεξάρτητα από την μορφή και το είδος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (πχ αν θα είναι μονοπωλιακή η διαχείριση του ιπποδρομιακού προϊόντος εφεξής ή όχι, αν θα περάσει εξ ολοκλήρου σε χέρια ιδιωτών ή αν θα εφαρμοστεί «μικτό» μοντέλο Δημοσίου – ιδιωτών κλπ). Η προσπάθεια του Οικονομικού Επιτελείου νομίζω πως πρέπει να εστιαστεί στην δημιουργία κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου ώστε οι Ελληνικές Ιπποδρομίες να μην κινδυνεύσουν να διακοπούν ούτε δευτερόλεπτο ανεξάρτητα από το ποιος διεξάγει το ιπποδρομιακό στοίχημα. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους κανόνες που διέπουν το Διαδίκτυο αφού όπως αναφέρεται σχετικά σε όλα τα δημοσιεύματα στον Τύπο στις σκέψεις της Κυβέρνησης είναι να ρυθμίσει με σχέδιο Νόμου το Ιντερνετικό στοίχημα. Θα ήταν νομίζω χρήσιμο να ενταχθεί και το ιπποδρομιακό στοίχημα και ο Ο.Δ.Ι.Ε. σε αυτές τις ρυθμίσεις ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν περιπτώσεις «άτυπου ανταγωνισμού» και «αντικρουόμενων συμφερόντων» μεταξύ εγχώριων Οργανισμών διενέργειας στοιχήματος (στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ Ο.Π.Α.Π. και Ο.Δ.Ι.Ε.).
Η χώρα μας ζει δύσκολες στιγμές που απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ο Ελληνικός Ιππόδρομος διανύει ίσως την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του με χρόνια «εσωτερικά» προβλήματα που τον ταλαιπωρούν επί μακρόν, που οξύνθηκαν λόγω της ευρύτερης οικονομικής ύφεσης και απειλούν την ίδια του την ύπαρξη και λειτουργία  ακόμη και στο εγγύς μέλλον. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα θα χαράξουν αμετάκλητα την πορεία του Ελληνικού Ιπποδρόμου αλλά και το μέλλον των Ιπποδρομιών στην Ελλάδα. Δική μου ευχή είναι η μεθεπόμενη ημέρα των Ελληνικών Ιπποδρομιών (διότι από ο, τι φαίνεται η επόμενη ημέρα είναι η μετάβαση του Ιπποδρόμου σε άλλου τύπου ιδιοκτησιακό καθεστώς) να τις βρει θεσμικά θωρακισμένες, απαλλαγμένες από προβλήματα του παρελθόντος ώστε όλοι όσοι αγαπούμε, ζούμε και κινούμαστε γύρω από αυτές να ατενίζουμε το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία.
Αφού σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη σας να διαβάσετε αυτές τις σκέψεις μου, παραμένω στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία.
 
Με εξαιρετική τιμή,

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε

Η τελευταία εβδομάδα του έτους μας επιφύλαξε πάρα πολλά και απρόοπτα γεγονότα, όλα εξαιρετικής σημασίας. Το κακό βέβαια στην περίπτωση είναι πως όλες οι ειδήσεις που προέκυψαν δεν αφορούν καθόλου σε αγωνιστικά ζητήματα αλλά μόνο σε εξω-αγωνιστικά, μιας και χάθηκε τόσο η τελευταία συγκέντρωση του 2010 όσο και η πρώτη του 2011, συνεπώς υπήρξε μηδαμινή αγωνιστική δράση στην εβδομάδα που διανύσαμε (μόλις μία συγκέντρωση)!
Είναι πρωτοφανές στα χρονικά του Ελληνικού Ιπποδρόμου να χαθεί η συγκέντρωση της Πρωτοχρονιάς, γεγονός που προξένησε οργή και αγανάκτηση στο σύνολο των φιλίππων. Το «χάπι επιχειρήθηκε να χρυσωθεί» με τη διενέργεια Γαλλικού στοιχήματος από πλευράς ΟΔΙΕ, ο οποίος δεν μπόρεσε να παίξει «μεσολαβητικό ρόλο» στα τεκταινόμενα ώστε να αποτρέψει τα όσα θλιβερά ζήσαμε και παρακολουθήσαμε. Έτσι, στο αποκορύφωμα της κρίσης είχαμε τη ματαίωση δύο ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων στην εμπορικότερη εποχή για τον τζόγο γενικά και στην κρισιμότερη εποχή για την επιβίωση του Οργανισμού. Δε συζητούμε για τους συμβολισμούς (απώλεια Κυπέλλου Πρωτοχρονιάς) διότι αυτοί έχουν παρέλθει και απαξιωθεί προ πολλού, με την κατά συρροή  διεξαγωγή κύριων διαδρομών με δύο ή τρεις ίππους, πολλές φορές μάλιστα μεταξύ ομοστάβλων.
Στα θέματα της επικαιρότητας που μας απασχόλησαν (και που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μας απασχολήσουν για καιρό) συγκαταλέγονται οι πρόσφατες αποφάσεις της Φιλίππου Ενώσεως (με σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 23-12-2010), σύμφωνα με τις οποίες αποφάσισε την αναδιανομή των ποσοστών από τα έπαθλα για τους επαγγελματίες (προπονητές και αναβάτες). Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μείωση του ποσοστού των προπονητών κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες και η αύξηση του ποσοστού των αναβατών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Η απόφαση για μείωση του ποσοστού των προπονητών (που ήδη έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται κατά 33,33% εξαιτίας της απώλειας τουλάχιστον μίας Ελληνικής συγκέντρωσης την εβδομάδα) ισοδυναμεί με «καταδικαστική απόφαση» για το συμπαθή κλάδο και αν – ω! μη γένοιτο – ίσχυε θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις (μαζικές αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις, φυγή προπονητών προς άλλες χώρες κλπ) με άμεσο αντίκτυπο στην ομαλή τέλεση των ιπποδρομιών, που θα έφερνε τα πάνω – κάτω στην Ελληνική ιπποδρομιακή καθημερινότητα. Επιπλέον, ο χρόνος που επελέγη για να εκδοθεί η απόφαση (στην ανάπαυλα των διακοπών των Χριστουγέννων) ήταν κάτι το οποίο σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από σύσσωμη την Ιπποδρομιακή κοινότητα. 
Οι «Ιπποδρομίες» παρουσίασαν τις θέσεις τους με εκτενή ανάλυση επί του θέματος και μάλιστα έκαναν ένα βήμα παραπάνω, με την κατάθεση δέσμης προτάσεων προς τον ΟΔΙΕ και προς τη ΦΕΕ με στόχο τη στήριξη των εισοδημάτων όλων των επαγγελματιών του Μαρκόπουλου ώστε όχι μόνον να μην επέλθει μείωση στα εισοδήματά τους αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο για τις ιπποδρομίες, αλλά τουναντίον να γίνει ο, τι είναι δυνατό για την περαιτέρω αύξησή τους. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι προτάσεις που απευθύναμε δεν προϋποθέτουν κάποια οικονομική επιβάρυνση του ΟΔΙΕ και μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία επί του θέματος ή όχι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αντίδραση των προπονητών ήταν άμεση, δυναμική και ομόφωνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΔΙ στις 27-12-2010 αφού καυτηρίασε εντονότατα τις ενέργειες της ΦΕΕ προανήγγειλε παράλληλα αποχή από τις εργασίες των προπονητών κατά τη διάρκεια των ιπποδρομιών (δύο ωριαίες στάσεις εργασίας που τελικώς πραγματοποιήθηκαν στη συγκέντρωση της Τρίτης 28-12-2010) ενώ στην ίδια ανακοίνωση έγινε λόγος και για ενέργειες που πρόκειται να επακολουθήσουν (καταγγελία των ιδιωτικών συμφωνητικών συνεργασίας που έχουν υπογράψει με τους ιδιοκτήτες), αφήνοντας να εννοηθεί ξεκάθαρα πως σε περίπτωση που δεν αποσυρθούν οι αποφάσεις της ΦΕΕ τότε η αντίδραση της ΕΠΔΙ θα λάβει μορφή γενικευμένης αποχής, κάτι που αν συμβεί θα αποβεί «μοιραίο» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες. Στο θέμα πήραν θέση με ανακοίνωσή τους τόσο η ΕΙΔΙΕ όσο και ο ΣΑΔΙΙ (Ιδιοκτήτες και αναβάτες) που τάχθηκαν απερίφραστα με το μέρος των προπονητών επικρίνοντας τη στάση που κράτησε η ΦΕΕ στο θέμα. Οι αναβάτες μάλιστα, σε ένδειξη συμπαράστασης εξήγγειλαν αποχή διαρκείας από τις ιπποδρομίες. Προ του αδιεξόδου (και με ορατό τον κίνδυνο κλεισίματος του Ιπποδρόμου επ’ αόριστο) η ΦΕΕ με νεότερη ανακοίνωσή της ανέστειλε την εφαρμογή της απόφασης και κάλεσε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους για παροχή εξηγήσεων, κάτι που δεν έγινε φυσικά αποδεκτό από κανέναν. 
Έτσι λοιπόν, οδηγηθήκαμε αναπόφευκτα στις διαδοχικές ματαιώσεις της 30ης-12-2010 και της 01ης-01-2011, ενώ με ανακοίνωσή του ο ΟΔΙΕ προανήγγειλε τη διενέργεια στοιχήματος με Γαλλικές ιπποδρομίες και για ολόκληρη την εβδομάδα που διανύουμε. Δηλαδή, την ήδη επιδεινωμένη και τεταμένη κατάσταση ήρθε να οξύνει περαιτέρω ο Οργανισμός κάνοντας λοκ-άουτ αντί να επιχειρήσει να πέσουν οι τόνοι και να κατευναστούν τα πνεύματα. Η λογική του δόγματος «κούρσες να γίνονται κι ας είναι από όπου να’ ναι» μας βρίσκει παντελώς αντίθετους και μόνο κακό κάνουν στις Ελληνικές ιπποδρομίες. Αν νομίζει η Ηγεσία του Ιπποδρόμου πως με τις Γαλλικές ή με όποιες άλλες ιπποδρομίες από το εξωτερικό μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση και συνεπώς δεν ενδιαφέρει κανέναν τι θα απογίνει με το Ελληνικό προϊόν, ας κάνει λίγο υπομονή μέχρι να απελευθερωθεί το Διαδικτυακό στοίχημα και τότε εδώ θα είμαστε, να τα ξανασυζητήσουμε και πάλι, αν θα πιάνει τότε τους μισούς τζίρους σε σχέση με το σήμερα! Το «βαρύ πυροβολικό» του ΟΔΙΕ ήταν ανέκαθεν - και θα παραμείνουν - οι δικές μας, οι Ελληνικές κούρσες, τόσο στις προτιμήσεις των παικτών όσο και μεταφραζόμενες σε τζίρους. Αν χρειαζόμασταν απλώς έναν διοργανωτή ξένου ιπποδρομιακού στοιχήματος, υπάρχουν κι άλλες εταιρίες στοιχημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ασύγκριτα καλύτερη υποδομή και τεράστιο δίκτυο πωλήσεων, συνεπώς δε απαιτείται ιδιαίτερη ικανότητα για να προβλέψει κάποιος τι θα συμβεί (και σύντομα μάλιστα) αν εξακολουθήσει αυτή η «αυτοκτονική» τακτική. Το θέμα είναι τεράστιο, δεν έχει λήξει και όπως είναι φυσικό θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα νεότερα και θα σας ενημερώνουμε.
Στα υπόλοιπα θέματα της εβδομάδας, είχαμε πλήθος δημοσιευμάτων των «Ιπποδρομιών» σχετικά με τις προοπτικές του ΟΔΙΕ, με την παρουσίαση της οικονομικής του κατάστασης, με τη δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων του για το πρώτο εννεάμηνο του 2010 (που είναι όντως εντυπωσιακά ανησυχητικά), με την ανάλυση του σημερινού χρηματο-οικονομικού περιβάλλοντος και τις εκτιμήσεις μας για την αδυναμία του Κράτους να βρει στρατηγικό επενδυτή για τον ΟΔΙΕ. Οι «Ιπποδρομίες» εκτιμούν πως το δίλημμα (και πολύ γρήγορα, αφού ήδη κάποιοι υποτονθορύζουν) θα μεταστραφεί σε «κλείσιμο ή πώληση του Ιπποδρόμου» και πιστεύουν πως οδεύουμε τελικά προς εξεύρεση αγοραστή, με δεδομένο πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσει το άθλημα των ιπποδρομιών.
Στις αρχές της εβδομάδας οι «Ιπποδρομίες» απέστειλαν επιστολή προς την ΠΑΝΕΦΙΛ ζητώντας της να παρέμβει και ερευνήσει το ζήτημα με τη διαφοροποίηση της γκανιότας που έγινε χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από τον ΟΔΙΕ. Δε γνωρίζουμε τις κινήσεις του Σωματείου, του οποίου το Καταστατικό του αναφέρει ως σκοπό την προστασία των φιλίππων (μεταξύ των άλλων), το σίγουρο πάντως είναι πως δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση και φυσικά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΦΙΛ. Θα αναμένουμε και αυτήν την εβδομάδα τόσο τον ΟΔΙΕ όσο και την ΠΑΝΕΦΙΛ και αν συνεχιστεί η σιωπή του πρώτου και η αδράνεια του δεύτερου τότε προχωρούμε στις επόμενες κινήσεις μας. Και τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για όλους…
Με αφορμή την ανεύρεση του ίππου ΜΑΤΑΝΤΟΡ με θεραπευτική ουσία στον οργανισμό του κατά την πρόσφατη νίκη του και τη διαβεβαίωση του αρμόδιου κτηνιάτρου πως παρείχε ο ίδιος τη συγκατάθεσή του για να εγγραφεί, οι «Ιπποδρομίες» απέστειλαν προς τη ΦΕΕ (για δεύτερη φορά) τεχνική ανάλυση που συνέταξε ο Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης και είχε ήδη αποστείλει προς τη ΦΕΕ από τις 27-04-2009 με θέμα: «Μέθοδοι καταπολέμησης του ντόπινγκ στις ιπποδρομίες» (κατόπιν σχετικής ανοιχτής πρόσκλησης που είχε απευθύνει η τελευταία προς ιδιώτες και φορείς). Η περίπτωση του ΜΑΤΑΝΤΟΡ προβλεπόταν ρητά στην εργασία και μάλιστα ο συνδυασμός των προτάσεων που υπάρχουν σε αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο να διαγωνιστεί ντοπαρισμένος ίππος από λάθος υπολογισμό του χρόνου αποχής του, όπως υπάρχει δέσμη προτάσεων και για κάθε άλλη περίπτωση ντοπαρίσματος. Ευχόμαστε έστω και τώρα να υιοθετηθούν κάποιες από τις προτάσεις αυτές ώστε να μην πλήττεται χωρίς λόγο η αξιοπιστία του αθλήματος, και μάλιστα σε ζητήματα που λύνονται με απλές προσαρτήσεις παραγράφων στις Γενικές Διατάξεις.
Στο αγωνιστικό κομμάτι της εβδομάδας πήγαμε αρκετά καλά (με 5 γκανιάν και 2 σύνθετα) κι έτσι ο χρόνος «έκλεισε» με πολλές υποσχέσεις για το νέο έτος! Στο σημερινό δημοσίευμα «Το σχόλιο της ημέρας» ακολουθεί μεγαλύτερη ανάλυση της τελευταίας μας αγωνιστικής και κάποιες άλλες ανακοινώσεις.
«Μείνετε κολλημένοι» στις «Ιπποδρομίες» και αυτήν την εβδομάδα για να μαθαίνετε γρήγορα και αξιόπιστα όλες τις ιπποδρομιακές εξελίξεις στην Ελλάδα!

«Ιπποδρομίες»

Το σχόλιο της ημέρας

Παρότι δεν έχουμε αγωνιστική δράση για όλη την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε – σε ο, τι αφορά στις Ελληνικές ιπποδρομίες – θα ξεκινήσουμε από τα πεπραγμένα μας της προηγούμενης Τρίτης (28-12-2010) για να ολοκληρώσουμε την ανάλυσή της. Στην τελευταία λοιπόν (όπως δυστυχώς εξελίχθηκε) αγωνιστική της χρονιάς υποδείξαμε 5 γκανιάν σε 9 ιπποδρομίες (συγκεκριμένα υποδείξαμε τους ίππους ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΕΤΖΜΠΑΣΤΟΝ, ΜΠΕΡΝΙΣΤ, ΜΠΟΥΓΚΥ ΝΤΕΪΖΥ, ΤΟΜΠΟΓΚΑΝΙΣΤ) με αποδόσεις 3,50 € - 2,83 € - 2,02 € - 2,49 € - 3,75 € και δύο σύνθετα (το 1ο και το 2ο σύνθετο) με αποδόσεις 8,66 € και 4,21 € αντίστοιχα. Στη μία από τις δύο καλύτερες επιλογές μας για την ημέρα είχαμε και πάλι διαγραφή σε βασικό (για το παιχνίδι μας) άλογο, όμως προωθώντας – όπως σας έχουμε ξαναπεί – κατά μία θέση τις υπόλοιπες υποδείξεις μας, δώσαμε το δίδυμο και το φορκάστ, ενώ αν η κούρσα είχε τρίο θα βρίσκαμε το τρίο και το tricast (το δίδυμο ΜΠΟΥΓΚΥ ΝΤΕΪΖΥ Χ ΣΤΙΝΑ ΓΟΥΕΪ απέδωσε 5,03 € και το φορκάστ 7,80 €). Επαναλαμβάνουμε στους αναγνώστες μας που συνεκτιμούν στις επιλογές τους τις υποδείξεις μας, πως οι ίπποι που προτείνουμε στην ανάλυσή μας δίνονται με απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ώστε αν προκύψει διαγραφή απλώς προωθήστε τους υπόλοιπους ίππους κατά μία θέση στο παιχνίδι σας. Πάντως γενικά δεν τα πήγαμε καθόλου άσχημα θα λέγαμε, αν συνυπολογίσουμε τις καιρικές συνθήκες και το λασπώδη στίβο που όπως και να το κάνουμε δυσκολεύουν τα πράγματα και επιπλέον την… παράδοση των ημερών που θέλει όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου να σημειώνονται περίεργα αποτελέσματα (για του λόγου το αληθές πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε πως τις τελευταίες ημέρες δεν είχαμε αγωνιστικά έκτροπα και αυτό καταλογίζεται οπωσδήποτε στα λίγα θετικά που μπορούμε να βρούμε για τον Ελληνικό Ιππόδρομο σήμερα). Κατά τα άλλα, από τις πρώτες ημέρες που ξεκινήσαμε να κάνουμε υποδείξεις στις Ελληνικές ιπποδρομίες φάνηκε πως τα πηγαίνουμε αρκετά καλά και πως τα στατιστικά μας βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Βεβαίως, είναι παιχνίδι και πάντα το παιχνίδι είναι απρόβλεπτο, όμως εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ο, τι καλύτερο μπορούμε ώστε να σας βοηθήσουμε να κάνετε επιτυχημένες επιλογές!
Στις Γαλλικές ιπποδρομίες, δεν είμαστε καλοί και δε θέλουμε να «ρισκάρουμε» με νούμερα απλώς για να συμπληρώσουμε τη στήλη με τις υποδείξεις. Μέχρι τώρα, είχαμε αποφασίσει να σας προσφέρουμε σε πίνακες τις διακυμάνσεις στο παιχνίδι του γκανιάν που διεξάγεται στη Γαλλία των ίππων που διαγωνίζονται (αρχικές αποδόσεις και πρωινές αποδόσεις). Από σήμερα αποφασίσαμε να προσθέσουμε και τα προγνωστικά της Γαλλικής ιπποδρομιακής ιστοσελίδας Zeturf δίνοντάς σας ενδεχομένως ένα παραπάνω «εργαλείο» στη μελέτη σας. Βεβαίως, η Zeturf προτείνει αρκετούς ίππους, εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τις τέσσερις πρώτες τύχες της. Από σήμερα λοιπόν, στη θεματική ενότητα «Οι σημερινές μας προτάσεις» ακριβώς κάτω από τους  - γνωστούς πλέον – πίνακες θα βρίσκετε και τις τέσσερις πρώτες τύχες της Zeturf, με την επισήμανση πως αν διεξαχθούν στο μέλλον διεθνείς ιπποδρομίες που να περιέχονται στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ, επειδή παρακολουθούμε ανελλιπώς ιπποδρομίες από όλον τον κόσμο και έχουμε διαμορφωμένη άποψη για πολλούς από τους κορυφαίους δρόμωνες του πλανήτη, σε τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρχουν οι υποδείξεις των «Ιπποδρομιών» για αυτές τις κούρσες με πλήρη ανάλυση, όπως ακριβώς γίνεται και στις Ελληνικές κούρσες. Υπάρχουν και άλλες σκέψεις, όμως επειδή δεν είναι ανακοινώσιμες επί του παρόντος θα αρκεστούμε να σας αναφέρουμε πως θα υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις και προσθήκες στο προγνωστικό κομμάτι των «Ιπποδρομιών» αν προστεθούν στις προσφερόμενες ιπποδρομίες του ΟΔΙΕ κούρσες από άλλες χώρες ή/και όταν απελευθερωθεί το Διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα, όπου θα μπορούμε να στοιχηματίζουμε σε ιπποδρομίες από όλον τον κόσμο. Μόλις συμβεί κάτι εκ των δύο, θα επανέλθουμε με νεότερες ανακοινώσεις. Κατά τα άλλα, συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε όσο μπορούμε την ποιότητα όλων των παραμέτρων των «Ιπποδρομιών» και ευχόμαστε στη χρονιά που μόλις ξεκίνησε να επιτύχουμε όσα πιο πολλά από αυτά μπορέσουμε!

«Ιπποδρομίες»


Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»