Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011



Το θέμα της εβδομάδας



Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Το θέμα που επιλέξαμε για αυτήν την εβδομάδα άπτεται γενικότερα των τυχερών παιχνιδιών, επομένως και του ιπποδρομιακού στοιχήματος εν γένει. Το συγκεκριμένο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.sigmalive.com, αφορά στο «κυνήγι» της τύχης με ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς (ειδικότερα στο γυναικείο πληθυσμό, κρατήστε σοβαρά αυτή τη σημείωση, διότι ως γνωστόν οι Ιπποδρομίες σήμερα είναι «ανδροκρατούμενο σπορ») και στην ελπίδα που πηγάζει από τη συμμετοχή του κόσμου στα διάφορα παιχνίδια.

Μερικά λόγια για το σημερινό θέμα:

Στη σημερινή εποχή των πολύ ακραίων γεγονότων, των ραγδαίων κοινωνικοπολιτικών αναταράξεων και της πλήρους αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα, δεν είναι λίγοι όσοι «βλέπουν» μέσα από τη συμμετοχή τους στα προσφερόμενα τυχερά παιχνίδια μία προσωρινή «λύση» – ή έστω μια μικρή «ανακούφιση» – στα οικονομικά αδιέξοδα των ημερών. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και των δύο φύλων αναζητούν κάποια επιπλέον έσοδα προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους μέσα από τον τζόγο. Σε άλλες εποχές θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως όλες αυτές οι ενδείξεις αποτελούν εμφανή σημάδια εξάρτησης, με τα σημερινά δεδομένα πάντως απλώς απεικονίζεται δυστυχώς άλλη μία πτυχή της ζοφερής πραγματικότητας την οποία βιώνουν στο σύνολό τους οι Έλληνες πολίτες.

Υπάρχουν παγκοσμίως αρκετές περιπτώσεις «επαγγελματιών παικτών», όπου ζουν κυριολεκτικά από την ενασχόλησή τους με τα τυχερά παιχνίδια, αυτοί όμως είναι πολύ λίγοι συγκριτικά με το πλήθος όσων ασχολούνται συστηματικά με τον τζόγο. Επιπλέον, στην προσπάθεια για την εξοικονόμηση κάποιων επιπλέον πόρων είναι πάντα ορατός ο κίνδυνος το πρόβλημα να επιδεινωθεί με μία ήττα (κάτι που οπωσδήποτε έχει πάντοτε σοβαρές πιθανότητες να συμβεί). Επομένως, ο στόχος του σημερινού «θέματος της εβδομάδας» είναι να καταδείξει ένα ακόμα κοινωνικό πρόβλημα που εμφανίζει ανησυχητικά σημεία επιδείνωσης και που κινδυνεύει στο εγγύς μέλλον να λάβει εφιαλτικά μεγάλες διαστάσεις, για να μην πούμε πως τείνει ήδη να λάβει μορφή «επιδημίας».

Ακολουθεί το κείμενο που αποτελεί το «θέμα της εβδομάδας»:

Με την ελπίδα να ζήσουν τ’ όνειρο

Όλοι αναζητούν το τυχερό δελτίο που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δοκίμασαν μια ή περισσότερες φορές την τύχη τους στα διάφορα εβδομαδιαία ή καθημερινά παιχνίδια, που δελεάζουν τον καθένα από μας να επιλέξει μερικούς αριθμούς, οι οποίοι υπόσχονται αμύθητα κέρδη

Ποσοστό αύξησης φαίνεται να παρουσιάζει η γυναικεία προσέλευση στο «άθλημα» των τυχερών παιχνιδιών

Στο εύκολο κέρδος λίγοι μπορούν ν’ αντισταθούν. Πόσω μάλλον όταν προέρχεται από τη θεά τύχη! Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δοκίμασαν μια ή περισσότερες φορές την τύχη τους στα διάφορα εβδομαδιαία ή καθημερινά παιχνίδια, που δελεάζουν τον καθένα από μας να επιλέξει μερικούς αριθμούς οι οποίοι υπόσχονται αμύθητα κέρδη. Η πρόκληση που προσφέρει από μόνο του το παιχνίδι είναι αρκετή για να μας παρασύρει στο δικό της χορό των αριθμών, των χρημάτων, των ονείρων. Πριν από μερικά χρόνια, οι περισσότεροι κυνηγούσαν τ’ όνειρο είτε για να ζήσουν πιο άνετα, είτε για να ξεκινήσουν με γερά εφόδια τη ζωή τους.

Σήμερα όλοι παίζουν συστηματικά για να κερδίσουν έστω και λίγα χρήματα που θα τους βοηθήσουν να καλύψουν τα χρέη τους. Τα εβδομαδιαία και τα καθημερινά τυχερά παιχνίδια κερδίζουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς, που θέλουν να πάρουν το οικονομικό έπαθλο. Μια επίσκεψη σε πρακτορεία στοιχημάτων είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι όλοι ανεξαιρέτως -Κύπριοι, αλλοδαποί, νεαροί, παιδιά, οικογενειάρχες, ηλικιωμένοι- κυνηγούν τ’ όνειρο!

«Παίζω για να έχω»

Ο Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά το πρακτορείο της γειτονιάς του. Είναι συνταξιούχος και τον ελεύθερό του χρόνο τού αρέσει να «ποντάρει», όπως είπε, σε διάφορους αριθμούς. Δεν του αρέσει να χάνει και γι‘ αυτό η τύχη δεν τον εγκαταλείπει. «Μπορεί να κερδίζω 10 ευρώ τη μια μέρα, 20 την άλλη, 50 την άλλη. Δεν έχει σημασία. Εγώ και 50 λεπτά να κερδίσω, σημασία έχει ότι κέρδισα». Στην ερώτησή μας γιατί παίζει καθημερινά, η απάντησή του ήταν αφοπλιστική. «Ό,τι κερδίζω, το φυλάω και δίνω λίγα στη γυναίκα για το σούπερμαρκετ. Η ζωή είναι πολύ ακριβή για να τα βγάλουμε πέρα μόνο με μια σύνταξη».

Ο 35χρονος Γιάννης επισκέφτηκε το πρακτορείο αμέσως μετά τη δουλειά του. Συχνός πελάτης των πρακτορείων, θεωρεί ότι μερικές χιλιάδες ευρώ θα του κάνουν τη ζωή του πολύ πιο εύκολη. «Φυσικά και έχω δάνεια. Σπίτι και αυτοκίνητο. Προσπαθώ να τα βολέψω όπως μπορώ». Η τύχη, όμως, δεν φαίνεται να είναι με το μέρος του. Δεν έχει κερδίσει ποτέ μεγαλύτερο ποσό από 20 ευρώ, όμως το παλεύει. Ελπίζει πως κάποια μέρα τα πολλά χρήματα θα έρθουν εκεί που δεν το περιμένει.

Οι αλλοδαποί δεν λείπουν από τη διεκδίκηση του χρηματικού επάθλου. Δύο φιλαράκια από το Πακιστάν βρήκαν ευκαιρία να το «σκάσουν» από τις οικοδομές και να τρέξουν στο πρακτορείο της γωνίας. «Είμαστε φτωχοί, αλλά μας αρέσει να στοιχηματίζουμε. Πού ξέρεις; Μπορεί και να φανούμε τυχεροί». Δεν τους περισσεύουν χρήματα, αλλά καταφέρνουν να δίνουν λίγα ευρώ για πετύχουν περισσότερα, όπως ελπίζουν.

Είναι θέμα τύχης, όπως όλοι δήλωσαν στη «Σ». Με την επίτευξη του στόχου, που είναι η απόκτηση του χρηματικού επάθλου, αμέσως όλοι βαπτίζονται ως τυχεροί της βραδιάς, της κλήρωσης, της ίδιας της ζωής. Η λέξη τύχη πλέον συμπορεύεται με αυτόν που έχει χρηματικό κέρδος.

Γυναίκες στο κυνήγι της τύχης

Ποσοστό αύξησης φαίνεται να παρουσιάζει η γυναικεία προσέλευση στο «άθλημα» των τυχερών παιχνιδιών. Είτε με τη συνοδεία του συζύγου, είτε μόνες τους επιχειρούν να εξασφαλίσουν μια θέση στον παράδεισο, συμπληρώνοντας όχι μόνο ένα αλλά πολλά δελτία, βάζοντας τυχαίους αριθμούς ή αυτούς που σημαδεύουν τη ζωή τους, όπως ημερομηνίες γέννησης, γάμου και διάφορες άλλες επετείους.

Η Ειρήνη είναι μόλις 18 χρονών και κάθε βδομάδα «μαυρίζει» 6 αριθμούς στο ειδικό έντυπο, ώστε να κερδίσει πολλές χιλιάδες ευρώ. Ξέρει ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο για την ίδια. «Κάθε παραμονή της κλήρωσης η ώρα 5 το απόγευμα είμαι εδώ. Κάθε φορά επιλέγω διαφορετικούς αριθμούς και παίζω δυο-τρία δελτία». Αν γινόταν το ποθητό, θα ήθελε να φύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές της και ενδεχομένως ν’ άνοιγε τη δική της δουλειά.

Η κ Σωτηρούλα ήρθε γι’ ακόμη μια φορά στο πρακτορείο θέλοντας να ελέγξει τα παλιά της δελτία. Η 69χρονη μαυροφορεμένη γυναίκα, με εμφανή σημάδια σκληρής δουλειάς και κόπωσης στο πρόσωπό της, ζήτησε τη βοήθεια από τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου για να ελέγξει αν κέρδισε έστω κι ένα ελάχιστο ποσό από την προσπάθειά της. Η χαρά στο πρόσωπό της φάνηκε όταν της ανακοινώθηκε ότι ένα κουπόνι της κέρδιζε 10 ευρώ. «Εν πειράζει κόρη μου, ας είναι και τούτα».

Τι ελπίζει από τα παιχνίδια; «Να σάσω τα εγγόνια μου, κόρη μου. Τούτα θα τα δώσω για κανένα παιχνίδι τους». Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει όχι μόνο η κ Σωτηρούλα, αλλά και πολλοί άλλοι σαν την κ. Σωτηρούλα, οδηγούν ακόμη και στο «κυνήγι» του χαμένου θησαυρού μέσα από τα διάφορα τυχερά παιχνίδια που προσφέρονται πια εύκολα, είτε γίνονται με την κλήρωση έξι αριθμών, είτε με λαχεία, είτε με τόμπολα, είτε με ηλεκτρονικά μέσα. Στόχος είναι να πετύχεις τους τυχερούς αριθμούς που θα φέρουν τη λύτρωση.

Η 28χρονη Μαρία παραπονέθηκε στον ιδιοκτήτη του πρακτορείου γιατί η τύχη δεν της χτύπησε ποτέ την πόρτα. «Ας είναι και 100.000 ευρώ», είπε χαριτολογώντας. «Θέλω ν’ αποκτήσω σπίτι. Δεν ήμουν από τους τυχερούς των οποίων οι γονείς θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν μια στέγη, σπουδές, αυτοκίνητο κλπ. Δεν ζητάω πολλά. Έστω την προκαταβολή», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι σήμερα οι νέοι δυσκολεύονται πολύ να ξεκινήσουν τη ζωή τους, αν δεν έχουν τα εχέγγυα από τους προγόνους τους. «Η κατάσταση είναι πλέον δραματική.

Το μηνιαίο εισόδημα που μου προσφέρει η δουλειά μου δε μου επιτρέπει να μπω σε δάνεια για ν’ αποκτήσω μια μικρή, έστω, κατοικία». Γνωρίζει ότι λύση δεν είναι τα τυχερά παιχνίδια, αλλά «δίνουν κάποιες ελπίδες, ίσως κάποτε ο τροχός γυρίσει και σε μας».

Η Σταύρη, που ήρθε με τον γιο της, ρωτούσε την υπεύθυνη του πρακτορείου πώς μπορεί να συμπληρώσει το κουπόνι. Δεν έτυχε να παίξει ξανά μόνη της και ήθελε να σιγουρευτεί ότι θα το συμπλήρωνε σωστά. Ο γιος της, όμως, φαίνεται να γνώριζε περισσότερα από την ίδια, αφού, όπως μας εξήγησε, έρχεται συχνά με τον πατέρα του. «Δεν ξέρω γιατί ήρθα», μας εξήγησε.

«Ίσως επειδή το ποσό το οποίο αναγράφεται έξω για την κλήρωση είναι πολύ μεγάλο. Είπα να δοκιμάσω κι εγώ την τύχη μου, πού ξέρεις, μπορεί να ισχύει αυτό που λένε για τους πρωτάρηδες».

Πολλοί παίζουν, αλλά τα πρακτορεία σημειώνουν τεράστια πτώση

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ενός από τα πρακτορεία στοιχημάτων που επισκεφθήκαμε, ο κ. Γιάννης Μάρος, επιβεβαίωσε ότι όλους τους έχει αγγίξει η οικονομική κρίση, σε σημείο ν’ αναζητούν τρόπους ν’ αποκτήσουν γρήγορα και εύκολα κέρδος. «Δυστυχώς η κρίση μπορεί να έσπρωξε πολλούς στα τυχερά παιχνίδια, όμως τα πρακτορεία στοιχημάτων σημειώνουν τεράστια πτώση σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια». Ο λόγος, όπως μας εξήγησε ο κ. Μάρος, είναι η λειτουργία των αναρίθμητων ηλεκτρονικών καζίνων και των παράνομων πρακτορείων που υπάρχουν, και προσελκύουν το κοινό με τα διαφορετικού είδους παιχνίδια που προσφέρουν. Όσο για τους επίμονους κυνηγούς της θεάς τύχης, ο κ. Μάρος εξήγησε ότι οι πιθανότητες να βρει κάποιος όλους τους αριθμούς που χρειάζεται συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ελάχιστες.

Μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν στο να σε χτυπήσει κάποιος μετεωρίτης παρά να σε βρει ο πρώτος λαχνός, όλοι όμως ζουν με την ελπίδα να πραγματοποιηθεί αυτό τ’ όνειρο». Στην εμπειρία των τόσων χρόνων που διατηρεί πρακτορείο ο κ. Μάρος είδε κόσμο να κερδίζει μικρά ποσά, αλλά και μεγάλα. «Είτε κερδίζουν μικρά είτε μεγάλα, πάλι επιστρέφουν εδώ». Πέρα από τα οικονομικά κίνητρα, η ικανοποίηση που νιώθει ο «τυχερός», όταν οι μαρκαρισμένοι στο χαρτί του αριθμοί είναι αυτοί που κληρώνονται, είναι πολύ μεγάλη ώστε να επιθυμεί να παίξει ξανά και ξανά.

Την πιο μπάνω άποψη επιβεβαίωσε η ψυχολόγος Χριστίνα Πέτα, η οποία ανέφερε στη «Σ» ότι «η ψυχολογία που δημιουργείται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως αυτήν που διανύουμε τώρα, όπου υπάρχουν πολλά αδιέξοδα και πιέσεις, μας οδηγεί στην αναζήτηση μαγικών λύσεων, όπως είναι αυτές των τυχερών παιχνιδιών. Χωρίς ιδιαίτερο κόπο ελπίζουμε στο οικονομικό κέρδος». Σύμφωνα με την κ. Πέτα, ο άνθρωπος, όταν βρίσκεται υπό πίεση, ψάχνει εναλλακτικές λύσεις που θα τον βγάλουν από το αδιέξοδο εύκολα. Από την άλλη μεριά, επεσήμανε τον κίνδυνο που κρύβει η συνήθεια των τυχερών παιχνιδιών. «Η αδρεναλίνη αυτού που παίζει ανεβαίνει, όταν προσπαθεί να βρει τους σωστούς αριθμούς για να κερδίσει, έτσι αντλεί μια δόση ικανοποίησης. Το πόσο θα επηρεάσει τον κάθε άνθρωπο εξαρτάται από τον ίδιο. Όταν το παιχνίδι γίνεται πολύ συχνά, χωρίς να μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό, τότε μιλάμε για εθισμό».


«Ιπποδρομίες» 

Νέα σημαντική επερώτηση για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες και τον τρόπο που αυτές διεξάγονται


 Τρόπος Διεξαγωγής Ιπποδρομιών στην Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Τρόπος διεξαγωγής ιπποδρομιών στην Ελλάδα

Οι προηγμένες ιπποδρομιακά χώρες της υφηλίου εφαρμόζουν το σύστημα κατηγοριών pattern races, απελευθερώνοντας τη διεξαγωγή ιπποδρομιών σε διεθνές πλέον επίπεδο. Αν γινόταν κάτι ανάλογο στην Ελλάδα θα είχε ως αποτέλεσμα η χώρα μας να δέχεται ίππους εγνωσμένης ποιότητας προσφέροντας θέαμα, ενώ παράλληλα θα μπορούσε με ένα πενθήμερο φεστιβάλ να αποτελέσει το κέντρο του πλανήτη, ειδικά τους χειμερινούς μήνες που στη βόρεια Ευρώπη δεν διεξάγονται επίπεδες ιπποδρομίες, προσελκύοντας διάσημες προσωπικότητες και μετατρέποντας έναν ζημιογόνο οργανισμό σε κερδοφόρο, ενώ θα αύξανε ραγδαία και την επιχειρηματικότητα των ξενοδόχων και των χώρων εστίασης, την αύξηση εσόδων μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα έσοδα από τους χορηγούς, τα έσοδα από διαφημίσεις κ.ο.κ. Επιπλέον, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα, κατά τα οποία οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να καλύψουν το κόστος τροφείου των ίππων τους, τα εγκαταλείπουν και για αυτό το λόγο οι ίπποι δεσμεύονται και δίνονται στους προπονητές χωρίς να γνωρίζουμε τι γίνονται αυτοί οι ίπποι. Τέλος, το τελευταίο καιρό δεν διεξάγονται έκτακτες ουροληψίες/ αιμοληψίες, ενώ παράλληλα δεν ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,

Α) Προτίθεται το υπουργείο Σας να εφαρμόσει το σύστημα κατηγοριών pattern cases στον τρόπο διεξαγωγής των ιπποδρομιών στην Ελλάδα;

Β) Όταν ένας επαγγελματίας αναγκάζεται να πάρει άλογα, τα οποία δεν πωλούνται γιατί δεν υπάρχουν αγοραστές και οι προπονητές δεν δύναται να καλύψουν το κόστος των τροφείων, γνωρίζετε που καταλήγουν αυτοί οι ίπποι;

Γ) Πότε θα εξοφληθεί το ΟΑΚΑ για να προβεί στην ανακοίνωση αναλύσεων και πότε θα ξεκινήσουνε οι έκτακτες αιμοληψίες/ουροληψίες;



Αθήνα 27.10. 2011

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών


«Ιπποδρομίες»

Κύπελλο Πηγάσου: race analysis


Την Παρασκευή 21-10-2011 διεξήχθη στο Μαρκόπουλο η ιπποδρομία του Κυπέλλου Πηγάσου (ίπποι 2 ετών ΒΗΕ – απόσταση: 1.400 μέτρα). Η κούρσα – όπως εν πολλοίς ήταν αναμενόμενο για τους περισσότερους φιλίππους – εξελίχτηκε σε «παράσταση για ένα ρόλο», αφού ο τρόφιμος του Στάβλου Ιπποφορβείου Ελιάς, ο εξαιρετικός ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ μετέτρεψε σε «τυπική διαδικασία» την υπόθεση της νίκης, κατακτώντας άλλη μία σημαντική κούρσα στο χώρο των διετών και θέτοντας ασφαλώς κύρια υποψηφιότητα για τις επόμενες μεγάλες ιπποδρομίες της ηλικίας του που έρχονται (Κριτήριο Διετών, Κριτήριο Τριετών, Ντέρμπι). Ο τρόφιμος του προπονητή κυρίου Αλέκου Γιατρά που ιππεύτηκε από το γνώριμο αναβάτη του Μιχάλη Ξυνό έκανε για άλλη μία φορά «επίδειξη δύναμης», μην αφήνοντας ουσιαστικά κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους συνομηλίκους τους!

ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ
Ξεκινώντας καλά από την αφετηρία και «πιάνοντας» 2ος στη διαδρομή κοντά στον πρωτοπόρο ΜΠΡΑΒΑΤΟ, ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ αρκέστηκε μόνο στο να επιτεθεί με την είσοδο στην τελική ευθεία. Από τα 250 μέτρα μάλιστα «απλοποίησε τα πράγματα» περνώντας καθαρά μπροστά και από εκείνο το σημείο πρακτικά δεν είχε αντίπαλο, κάτι μάλιστα που διαπίστωσε και ο Μιχάλης Ξυνός που τον «έσβησε». Η διάθεση που δείχνει ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ όταν του «ζητά» ο αναβάτης του και η άριστη ανταπόκρισή του – ειδικότερα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής, εκεί δηλαδή που πολλές φορές κρίνεται το αποτέλεσμα – είναι ενδεικτικά της μεγάλης κλάσης του και ασφαλώς θα πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα δε μας έχει δείξει το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων του, αφού μέχρι τώρα δεν έχει συναντήσει σθεναρή αντίσταση από τους αντιπάλους του! Από τους υπόλοιπους, ο ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ που πραγματοποίησε αυτή τη φορά διαδρομή καθαρά αναμονής επανήλθε με ωραίο φίνις στο ίσωμα και μπόρεσε στα τελευταία μέτρα να υποσκελίσει τον οδηγήσαντα ΜΠΡΑΒΑΤΟ και να συνθέσει καθαρά το δίδυμο, 5 περίπου μήκη πίσω από το νικητή (σημ. «Ιπποδρομιών»: η διαφορά τους στην άφιξη είναι πάντως πλασματική, αφού ο αναβάτης του ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ τον έσβησε από τα 200 μέτρα) και 1 περίπου μήκος μπροστά από τον ΜΠΡΑΒΑΤΟ, ο οποίος οδήγησε στο δικό του ρυθμό την κούρσα και προσπάθησε να τον συναγωνιστεί ανεπιτυχώς με την είσοδο στην ευθεία. Παρά ταύτα μπόρεσε να κρατήσει ωραίο βήμα μέχρι τέλους και αγωνίστηκε φιλότιμα. Στην επόμενη θέση – 2 περίπου μήκη πίσω του – τερμάτισε ο ΖΑΝΗΣ, ο οποίος αρχικά ακολούθησε κάπως πίσω και από τα 700 μέτρα ξεκίνησε δυνατό ανέβασμα. Στην ευθεία μάλιστα πραγματοποίησε πολύ δυναμικό φίνις με το οποίο κάλυψε πολλά μήκη και πλησίασε κάπως στην άφιξη, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φανεί απειλητικός για τους προπορευθέντες αντιπάλους του. Με την εμφάνισή του αυτή πάντως έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης και ασφαλώς αναμένεται με ενδιαφέρον να φανεί αν αυτή θα συνεχιστεί. Από τους υπόλοιπους, στην 5η θέση της άφιξης – 10 μήκη πίσω από τον ΖΑΝΗ – τερμάτισε ο ομόσταβλός του (αλλά όχι ομοπροπόνητος) ΚΟΥΚΑΡΑΣ, ο οποίος έφυγε κάπως «νωθρά» από το μηχάνημα εκκίνησης και επιπλέον έτρεχε κάπως ανοιχτά στη διαδρομή (χωρίς ωστόσο να δικαιολογείται από αυτά το μέγεθος της αποτυχίας του) και 6ος τερμάτισε ο ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ, που ακολούθησε στην 3η θέση της διάταξης μέχρι το ύψος των 600 μέτρων και ακολούθως στην ευθεία υστέρησε σημαντικά. Και οι δύο προαναφερθέντες (ΚΟΥΚΑΡΑΣ, ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ) έδειξαν να διαθέτουν προς το παρόν μειωμένη αγωνιστικότητα έναντι των αντιπάλων τους και σίγουρα χρειάζονται πολύ «δουλειά» προκειμένου κάποια στιγμή να καταστούν ανταγωνιστικοί.

Κύπελλο Πηγάσου 2011

Με την εμφάνισή του ο ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ «εδραίωσε» θα λέγαμε τη φήμη του ως ο κορυφαίος διετής ίππος αυτή τη στιγμή στο Μαρκόπουλο και με τα σημερινά δεδομένα εκτιμούμε πως δύσκολα θα απειληθεί από κάποιον συνομήλικό του προσεχώς, ενώ από τους υπολοίπους ο ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ – που απέδωσε πολύ καλά με διαδρομή αναμονής, κάτι που εκτιμούμε πως του «ταιριάζει» ιδιαίτερα – και ο ΜΠΡΑΒΑΤΟ – που δείχνει στοιχεία εξελίξιμου ίππου – είναι αυτοί που ξεχώρισαν των υπολοίπων και που – εκτός απροόπτου – θα συγκαταλέγονται μεταξύ των διεκδικητών των «τιμητικών θέσεων» στις κλασσικές κούρσες της ηλικίας τους, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα η πρώτη θέση μάλλον είναι ήδη «κατειλημμένη»!

Να σημειώσουμε τέλος πως το συγκεκριμένο άρθρο (όπως και κάθε δημοσίευμα που αναφέρεται στους διετείς της χρονιάς που διανύουμε) θα ενσωματωθεί και στη θεματική ενότητα «Κριτήριο Διετών 2011».

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Espana

Νικητής ίππος: Hauswagen

Hauswagen
 
2011 Clasico Espana
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico F.J. Beazley

Νικητής ίππος: Malibu Queen

Malibu Queen
  
 2011 Clasico F.J. Beazley
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Loteria Nacional

Νικητής ίππος: Tristeza Cat

Tristeza Cat

2011 Clasico Loteria Nacional
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»