Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Με ένα σμπάρο… δύο τρυγόνια


Εν αναμονή της απάντησης από την Κομισιόν για τις Κρατικές επιχορηγήσεις στον ΟΔΙΕ, η Πολιτεία οφείλει άμεσα να κάνει πιο ελκυστική την πώληση του Οργανισμού

Πώς μπορεί να επιτευχθεί «κίνηση – ματ» στην επικείμενη αποκρατικοποίησή του


Τα… «αγκάθια» και οι χρονοτριβές «απειλούν» το μέλλον του ΟΔΙΕ

Η εδώ και πολύ καιρό εξαγγελθείσα αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ – η οποία ειρήσθω εν παρόδω χαρακτηρίζεται εν πολλοίς ως «ώριμη» από τους αναλυτές – καθυστερεί υπέρμετρα. Ο λόγος αυτή τη φορά είναι η γνωμοδότηση που αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις Κρατικές επιχορηγήσεις που έχει λάβει ο ΟΔΙΕ μέχρι σήμερα, θέμα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και να δρομολογηθούν – επιτέλους – οι εξελίξεις.

Παρόλα αυτά, η επικείμενη πώληση του Ιπποδρόμου παρουσιάζει αρκετά «αγκάθια», κάτι που έτυχε ενδελεχούς ανάλυσης από καιρό, εδώ, στις «Ιπποδρομίες». Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί βεβαίως και το ζήτημα της απουσίας μόνιμης «τηλεοπτικής στέγης», εκεί όπου θα φιλοξενούνται απρόσκοπτα οι Ιπποδρομίες σε καθημερινή βάση. Αν μέχρι τώρα όλες οι Διοικήσεις που πέρασαν διαχρονικά από τον ΟΔΙΕ αδιαφόρησαν προκλητικά και δεν έδωσαν σχεδόν καμία σημασία στο συγκεκριμένο πρόβλημα, οι επίδοξοι αγοραστές του είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα εστιάσουν ιδιαίτερα σε αυτό το ζήτημα.

Ένα απλό… «σχέδιο απεμπλοκής» με πολλαπλά οφέλη

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η «καρδιά» και η ουσία του σημερινού άρθρου: Η Πολιτεία, με δεδομένη την εκπεφρασμένη πρόθεσή της να προχωρήσει σύντομα στην αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ, μπορεί και πρέπει να του προσδώσει μερικά «πλεονεκτήματα», τα οποία και πρόσθετη αξία θα δώσουν στο συνολικό τίμημα της αγοραπωλησίας του αλλά και θα τον παρουσιάσουν ακόμα πιο ελκυστικό στα μάτια των επίδοξων επενδυτών. Η πρότασή μας αφορά στην προσθήκη μίας ψηφιακής συχνότητας τηλεοπτικού σταθμού στο «πακέτο» της αποκρατικοποίησης του ΟΔΙΕ. Με την ενέργεια αυτή επιτυγχάνονται ταυτόχρονα δύο πολύ σπουδαία πράγματα:

- Το συνολικό τίμημα της πώλησης του Ιπποδρόμου ανεβαίνει, προς όφελος του Δημοσίου

- Ο ΟΔΙΕ λύνει άμεσα - και κυρίως οριστικά - με αυτό τον τρόπο ένα πρόβλημα μείζωνος σημασίας, που ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την τεράστια καθίζηση του ιπποδρομιακού τζίρου, κάτι που θα έχει ως φυσικό επακόλουθο να αποκτήσει μία άλλη «δυναμική» η επικείμενη αποκρατικοποίησή του.

Κάτι τέτοιο πάντως θα πρέπει να γίνει ταχύτατα και οπωσδήποτε σίγουρα πριν από τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης από το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να τονωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ακόμα πάντως και αν δεν τελεσφορήσει η «απόπειρα» για την πώληση του ΟΔΙΕ, μία ενέργεια αυτής της μορφής θα λύσει άπαξ και δια παντός ένα από τα σοβαρότερα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Ιππόδρομος και σε κάθε περίπτωση θα βοηθούσε σημαντικά στην προσπάθεια να ανακάμψουν τα οικονομικά του.

Η κρισιμότητα των στιγμών δεν αφήνει κανένα απολύτως χρονικό περιθώριο για εφησυχασμό, δεν υπάρχει η «πολυτέλεια» της αναμονής, ήρθε ο καιρός της άμεσης δράσης με στόχο την διάσωση των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Η Πολιτεία μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει τα μέγιστα με μία πολύ απλή κίνηση. Από δω και πέρα λοιπόν όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης και πολύ σύντομα θα διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο αυτή υπάρχει…
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»