Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010


Διαβάστε την Παρασκευή 31-12-2010 στις «Ιπποδρομίες»:


Η λύση υπάρχει, γιατί δεν εφαρμόζεται;

Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τη ΦΕΕ

Το σχόλιο της ημέρας

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν των Γαλλικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 31-12-2010

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 31-12-2010

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 30-12-2010

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας



 Καλή χρονιά!

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Οι «Ιπποδρομίες» καταθέτουν δέσμη προτάσεων για τη στήριξη των εσόδων όλων των επαγγελματιών  του Μαρκόπουλου

Έχοντας υπόψη τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών (που αφορούν στις αποφάσεις που έλαβε η ΦΕΕ και οι οποίες πλήττουν βάναυσα τα εισοδήματα κυρίως των Προπονητών), οι «Ιπποδρομίες» με αίσθημα ευθύνης καταθέτουν δέσμη προτάσεων για τη στήριξη των εσόδων όλων των επαγγελματικών τάξεων του Ελληνικού Ιπποδρόμου, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ΟΔΙΕ.
Με δεδομένο πως ο τζίρος που πραγματοποιεί μία μέση Ελληνική ιπποδρομία (με 7 συμμετοχές και άνω) είναι τουλάχιστον διπλάσιος από τον τζίρο που πραγματοποιεί η καλύτερη Γαλλική, είναι αυτονόητο πως όποια προσπάθεια γίνει προς την κατεύθυνση της αύξησης των εσόδων των επαγγελματιών περνά υποχρεωτικά από τις Ελληνικές κούρσες. Η πρόταση των «Ιπποδρομιών» στηρίζεται στην καθημερινή διεξαγωγή Ελληνικών συγκεντρώσεων που θα συμπληρώνονται (ανάλογα με τις ημερήσιες ανάγκες) με ξένες ιπποδρομίες. Πιο αναλυτικά:

Εδώ και λίγο καιρό εφαρμόζεται στη χώρα μας το σύστημα των κλειστών εγγραφών στις ιπποδρομίες με κάποιους περιορισμούς που έχει θέσει η ΦΕΕ ως προς τον ελάχιστο αριθμό συμμετεχόντων ίππων προκειμένου να διεξαχθεί μία διαδρομή. Εκμεταλλευόμενοι τις Διατάξεις που ισχύουν σήμερα, μπορούμε τουλάχιστον να «σπάσουμε» το όριο των ελαχίστων Ελληνικών διαδρομών ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή Ελληνικής συγκέντρωσης και με λιγότερες από έξι Ελληνικές ιπποδρομίες, αρκεί αυτές να πληρούν τους υπόλοιπους όρους (που αφορούν στην άρτια συμπλήρωσή τους). Με άλλα λόγια, αν έχουμε λιγότερες από έξι Ελληνικές ιπποδρομίες συμπληρωμένες άρτια, τι μας εμποδίζει να τις εντάξουμε στο αγωνιστικό πρόγραμμα και το υπόλοιπο στοιχηματικό μενού να συμπληρωθεί από τον ΟΔΙΕ με ξένες ιπποδρομίες; Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε τα εξής:

-         Προσελκύεται περισσότερος κόσμος για να στοιχηματίσει (με δεδομένη τη σαφή προτίμηση των φιλίππων προς τις Ελληνικές ιπποδρομίες έναντι των ξένων).
-         Επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ανακύκλωση του παιχνιδιού λόγω του μεγαλύτερου τζίρου που πραγματοποιούν οι Ελληνικές ιπποδρομίες έναντι μίας αμιγούς συγκέντρωσης με ξένες ιπποδρομίες, γεγονός που έχει ως συνέπεια περισσότερα έσοδα για τον Οργανισμό (και το Λογαριασμό των επάθλων αντίστοιχα, από όπου έχουν έσοδα και οι επαγγελματίες).
-         Ενισχύονται άμεσα από τα ποσοστά των επάθλων οι επαγγελματίες (προπονητές, αναβάτες και ιππικό προσωπικό) και στηρίζονται στην πράξη οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες ίππων με τη διεξαγωγή περισσότερων Ελληνικών ιπποδρομιών (αύξηση του μέσου όρου πραγματοποιηθεισών ιπποδρομιών ανά ίππο/σταβλίτη/αναβάτη/προπονητή/ιδιοκτήτη άρα και των εσόδων που αποκομίζουν όλοι εξ αυτών).
-         Σε περιπτώσεις που οι Ελληνικές διαδρομές είναι λιγότερες από έξι (και συνεπώς δεν επαρκούν για να συνθέσουν από μόνες τους το πεδίο για το ΣΚΟΡ6 ή και για το ΣΚΟΡ4 για παράδειγμα) η χρησιμοποίηση ξένων ιπποδρομιών στα παιχνίδια τύπου ΣΚΟΡ (με δεδομένη την αντικειμενική δυσκολία πρόβλεψης που αυτές παρουσιάζουν, κάτι που αντανακλάται άμεσα και στις αποδόσεις που κατά κανόνα τις συνοδεύουν) αναμένεται να προσδώσει εκ νέου ζωηρό ενδιαφέρον στα παιχνίδια αυτά (τα οποία ατόνησαν σημαντικά με την παρελθούσα αύξηση της ελάχιστης τιμής και της φορολόγησης των δελτίων) λόγω της αυξημένης δυσκολίας πρόβλεψης και της ισχυρής πιθανότητας για εμφάνιση αρκετών διαδοχικών τζακποτ, τονώνοντας σημαντικά τα έσοδα του ΟΔΙΕ και όλων όσων εισπράττουν ποσοστά επί της γκανιότας.

Επειδή δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα των έξι επιτυχώς συμπληρωμένων Ελληνικών διαδρομών (κατ' ελάχιστο) ως θεμελιώδη προϋπόθεση προκειμένου να διεξαχθεί μία Ελληνική συγκέντρωση (όταν υπάρχει μάλιστα η ευχέρεια να συμπληρώνεται το πρόγραμμα με όσες ξένες ιπποδρομίες επιθυμεί ο ΟΔΙΕ), επιμένουμε στην κατάργηση αυτού του μέτρου που τελικώς όχι μόνο δεν προσφέρει αλλά τουναντίον στερεί έσοδα από τον Οργανισμό και από τους επαγγελματίες. Αν πάλι το πρόβλημα έγκειται στο κόστος (λειτουργικά έξοδα) του ΟΔΙΕ από τους έκτακτους υπαλλήλους, μπορεί να ληφθεί μέριμνα ώστε αν οι Ελληνικές ιπποδρομίες του προγράμματος είναι λιγότερες από έξι τότε να λειτουργούν τα μισά (για παράδειγμα) ταμεία στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου.

Άλλες ενέργειες που μπορούν να γίνουν:

-         Επαναφορά του handicap ώστε να μπορούν να συμπληρώνονται πολυπληθείς και περισσότερο αμφίρροπες ιπποδρομίες (γεγονός που θα αντανακλά οπωσδήποτε θετικά στο στοιχηματικό τζίρο).
-         Επαναφορά του «ιπποδρομιακού λαχείου» (ΣΟΥΙΠΣΤΕΙΚ) δύο φορές το χρόνο (ενδεικτικά αναφέρουμε την Πρωτοχρονιά και την τελευταία συγκέντρωση προ των θερινών διακοπών) ώστε να προσελκυστούν με αυτόν τον τρόπο παίκτες και άλλων παιχνιδιών (λαχεία) και να προσδοθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον και στοιχηματική ποικιλία στο ιπποδρομιακό παιχνίδι (λαχείο και γκανιάν μαζί). Από τα έσοδα του Οργανισμού από το λαχείο προτείνουμε το 10,00% να διατίθεται υπέρ των επαγγελματιών του Ιπποδρόμου και μέχρι του ποσού των 10 χιλιάδων € σε έναν ειδικό Λογαριασμό.
-         Θέσπιση «ειδικών» ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων, τμήμα εσόδων των οποίων να διατίθεται υπέρ των επαγγελματιών του Μαρκόπουλου (συμπεριλαμβανομένων των αναξιοπαθούντων του χώρου) σε έναν ειδικό Λογαριασμό.
-         Δημιουργία τριών πρακτορείων του ΟΔΙΕ που θα διαχειρίζεται ο Οργανισμός (από ένα σε Αθήνα – Πάτρα – Θεσσαλονίκη) όπου τα καθαρά κέρδη τους (αφαιρουμένων των λειτουργικών εξόδων τους) να διατίθενται υπέρ των επαγγελματιών του Ιπποδρόμου σε έναν ειδικό Λογαριασμό.

Σημείωση: Τα διατιθέμενα ποσά υπέρ των επαγγελματιών (προπονητών, αναβατών και ιππικού προσωπικού) προτείνουμε όπως θα παρατηρήσατε προηγουμένως να συγκεντρώνονται σε έναν ειδικό Λογαριασμό ο οποίος θα αποδίδει τα συγκεντρωθέντα ποσά ετησίως σε κάθε επαγγελματικό κλάδο ως εξής:




Επαγγελματικός κλάδος


Ποσοστό (%) επί του ειδικού Λογαριασμού των επαγγελματιών

Προπονητές

50,00%

Αναβάτες

25,00%

Ιππικό προσωπικό

15,00%

Αναξιοπαθούντες επαγγελματίες

10,00%



Τα ποσά που θα μοιράζονται ανά επαγγελματικό κλάδο θα προκύπτουν αναλογικά από τη συμμετοχή εκάστου (με εξαίρεση τους αναξιοπαθούντες). Δηλαδή:

Ποσοστό εκάστου Προπονητή = Συνολικό ποσό που δικαιούνται οι Προπονητές από τον Ειδικό Λογαριασμό Χ ετήσιο αριθμό συμμετεχόντων ίππων Προπονητή που διαγωνίστηκαν : ετήσιο συνολικό αριθμό ίππων που διαγωνίστηκαν.

Ποσοστό εκάστου Αναβάτη = Συνολικό ποσό που δικαιούνται οι Αναβάτες από τον Ειδικό Λογαριασμό Χ ετήσιο αριθμό συμμετοχών Αναβάτη : ετήσιο συνολικό αριθμό αναβάσεων.

Ποσοστό εκάστου Σταβλίτη/Ιπποκόμου = Συνολικό ποσό που δικαιούται το Ιππικό προσωπικό από τον Ειδικό Λογαριασμό Χ ετήσιο αριθμό συμμετεχόντων ίππων του Στάβλου τους που διαγωνίστηκαν : ετήσιο συνολικό αριθμό  ίππων που διαγωνίστηκαν.
(Μέχρι εδώ προκύπτει το ποσό που αναλογεί στο τιμ του Στάβλου. Η διαίρεση με τον αριθμό των απασχολούμενων στο Στάβλο θα μας δώσει το τελικό ποσό που δικαιούται έκαστος.)

Ποσοστό εκάστου αναξιοπαθούντος επαγγελματία = Συνολικό ποσό που δικαιούνται οι αναξιοπαθούντες επαγγελματίες από τον Ειδικό Λογαριασμό : συνολικό αριθμό  αναξιοπαθούντων επαγγελματιών.

«Ιπποδρομίες»


Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τον ΟΔΙΕ και τη ΦΕΕ

Κορυδαλλός, 30-12-2010

Προς: Οργανισμό Διεξαγωγής
           Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ)
          Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος (ΦΕΕ)
Κοιν.:  Ιπποδρομιακό Τύπο
           Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες



Θέμα: Προτάσεις για τη στήριξη των εσόδων των επαγγελματιών του Μαρκόπουλου


Αξιότιμοι κύριοι,

Σας αποστέλλω συνημμένο αρχείο με δημοσίευμα του ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» (http://www.ippodromiaka-nea.blogspot.com/) της 30ης-12-2010 σύμφωνα στο οποίο περιγράφονται πλήθος προτάσεων που στόχο έχουν τη στήριξη των εισοδημάτων των επαγγελματιών του Ελληνικού Ιπποδρόμου, υποδεικνύοντας λύσεις και τρόπους που δεν κοστίζουν ούτε στον ΟΔΙΕ ούτε στην Πολιτεία και κυρίως αναμένεται να αποδώσουν γρήγορα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Μαζί με τις προσωπικές μου ευχές και του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών» (του οποίου τυγχάνω υπεύθυνος λειτουργίας) για Καλή Χρονιά,

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας.


Με τιμή,

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας ιστοχώρου «Ιπποδρομιών»)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»