Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Διαβάστε την Τετάρτη 15-12-2010 στις «Ιπποδρομίες»:


«Περίεργη» σιωπή…

«Το τερπνόν μετά του ωφελίμου»

Η «μηχανή» νίκησε και στο 2010 Hong Kong Cup!

Επιβλητικός νικητής ο Mastery στο 2010 Cathay Pacific Hong Kong Cup

Αεροπλάνο… όνομα και πράγμα!

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας


«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών
Οι «Ιπποδρομίες» επανέρχονται δριμύτερες!


Το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε προγραμματισμένη τεχνική συντήρηση του ιστοχώρου και αναβάθμιση λογισμικού του εξοπλισμού των «Ιπποδρομιών» και ολοκληρώθηκε νωρίς  το πρωί της Δευτέρας με επιτυχία.
Ζητούμε για άλλη μία φορά την κατανόηση των αναγνωστών μας και υποσχόμαστε πως σε παρόμοια περίπτωση στο μέλλον θα σας ενημερώνουμε πολύ πιο έγκαιρα. Παρόλα αυτά τα στατιστικά της επισκεψιμότητας των «Ιπποδρομιών» για το Σαββατοκύριακο ήταν ιδιαίτερα υψηλά (από τα καλύτερες μετρήσεις που έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα για Σαββατοκύριακο) και αυτό μας τονώνει και μας γεμίζει με περισσότερες ευθύνες για ποιοτικότερη ενημέρωση.
Σήμερα, μπαίνουμε πλέον με «φουλ» ρυθμούς στην καθημερινή ύλη μας. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την θεματική ενότητα «Οι προτάσεις μας» και να δείτε τις υποδείξεις των «Ιπποδρομιών» για τις σημερινές Ελληνικές ιπποδρομίες. Η πρώτη μας απόπειρα την περασμένη Παρασκευή πήγε αρκετά καλά, δεδομένου ότι υποδείξαμε 5 γκανιάν και 2 σύνθετα, ενώ μάλιστα αν κέρδιζε και ο ΤΑΚΟΥΝΑΣ (με τις… μυθικές αποδόσεις που θα έφερνε) σήμερα θα ήμασταν οι «ήρωες του Διαδικτύου», μιας και τον είχαμε προτείνει μόνο του με 1η τύχη σε όσους από τους αναγνώστες μας ασχολούνται με τα ΣΚΟΡ! Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι ανάλογη και ακόμα καλύτερη!
Στα θέματα που θα διαβάσετε σήμερα υπάρχουν δημοσιεύματα που αφορούν μόνον στην Ελληνική ιπποδρομιακή επικαιρότητα (περιέχονται και αποκλειστικότητες, προσφορά στους αναγνώστες μας) κι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι πως υπήρξε αδυναμία του επιτελείου μας να κάνει ρεπορτάζ των ξένων ιπποδρομιών το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (λόγω της αναβάθμισης που κάναμε) και ο δεύτερος λόγος είναι πως τα εγχώρια θέματα της επικαιρότητας στην εβδομάδα που διανύουμε είναι τόσα πολλά και σημαντικά που αναγκαστικά μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας. Αύριο που δεν διεξάγεται ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα, θα επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, με σχόλια και ειδήσεις από την χώρα μας, με ρεπορτάζ και videos από ξένες ιπποδρομίες και με ο, τι άλλο προκύψει και είναι άξιον αναφοράς.
Οι «Ιπποδρομίες» (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο τίτλος της δημοσίευσης) επανέρχονται δριμύτερες!
Καλή ανάγνωση και (για τους παίκτες του στοιχήματος) καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

«Ιπποδρομίες»
Αποσύρει η ΕΙΔΙΕ την εγγύηση για τους αναβάτες!


Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θέτει εν αμφιβόλω την συνέχιση των ιπποδρομιών φέρνουν σήμερα στο προσκήνιο οι «Ιπποδρομίες».
Σύμφωνα με την επιστολή της 10ης-12-2010 που απέστειλε η ΕΙΔΙΕ προς τον Σύνδεσμο Αναβατών (ΣΑΔΙ), τους ενημέρωσε πως προτίθεται να παρατείνει μέχρι σήμερα (Τρίτη 14-12-2010) για τελευταία φορά την εγγύηση που είχε καταθέσει και μέχρι του ποσού των 50.000,00 ευρώ για την ασφάλιση των μελών του Συνδέσμου Αναβατών για τυχόν ατυχήματα στις προπονήσεις και στις ιπποδρομίες, προσθέτοντας μάλιστα πως η εγγύηση καλύπτει μόνον ιππεύσεις αλόγων ιδιοκτησίας των μελών της ΕΙΔΙΕ (δείτε στην θεματική ενότητα «Νέα - Ανακοινώσεις» το πλήρες κείμενο της επιστολής).
Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της εγγύησης από μέρους της ΕΙΔΙΕ γίνεται σε «περίεργη» ιπποδρομιακή χρονική συγκυρία. Η απόφαση αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις εκ μέρους των αναβατών, με κίνδυνο να δυναμιτιστούν οι όποιες προσπάθειες καταβάλλονται σήμερα με στόχο την ομαλή ροή διεξαγωγής των Ελληνικών ιπποδρομιών. Παραμένει άγνωστο βεβαίως γιατί η ΕΙΔΙΕ δεν παρατείνει μέχρι τέλος του χρόνου την εγγύησή της ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα χωρίς να θίγεται καμία πλευρά, λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα τις επικείμενες ρυθμίσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν προσεχώς και σχετίζονται με την ασφάλιση των αναβατών.
Αναμένουμε φυσικά με ενδιαφέρον τι πρόκειται να πράξουν οι αναβάτες από την Τετάρτη 15-12-2010 που παύει να ισχύει η εγγύηση της ΕΙΔΙΕ. Το σίγουρο είναι πως η επιστολή αυτή «βάζει λάδι στην φωτιά».

«Ιπποδρομίες»
Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε
σχολιάζει ο Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης


Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πλούσια σε ειδησεογραφία, ενώ ακόμα περισσότερες εξελίξεις αναμένονται την εβδομάδα που διανύουμε. Ας δούμε συνοπτικά τα κυριότερα γεγονότα που «σημάδεψαν» την προηγούμενη εβδομάδα:
Στα αγωνιστικά πρώτα, είχαμε άλλη μία ματαίωση Ελληνικής συγκέντρωσης, πράγμα αδιανόητο τώρα πλέον που μπορούμε να έχουμε αγωνιστικό πρόγραμμα ακόμα και με 6 συμπληρωμένες διαδρομές.
Χελάκου
Σε ο, τι αφορά στην καθαρά αγωνιστική δράση, ξεχώρισε η άνετη επικράτηση του 3ετούς ΧΕΛΑΚΟΥ στο Κύπελλο Ποσειδώνος (ίπποι 3 ετών και άνω ΒΗΕ – 3000 μέτρα), που είναι προπόνησης και ιδιοκτησίας του κυρίου Παναγιώτη Θεολόγου, ο οποίος παρουσίασε τον τρόφιμό του σε άριστη ομολογουμένως φυσική κατάσταση. Ο ΧΕΛΑΚΟΥ αρχικά έμεινε τελευταίος, προωθούμενος γλυκά από τον αναβάτη του Πέτρο Λάο και στο ύψος του 1ου φίνις έπιασε τον όμιλο. Συνεχίζοντας να τρέχει γλυκά (ελαφρά στην εξωτερική) επιχείρησε να κάνει ανέβασμα στα 800μ και στο ύψος των 600μ έπιασε τον προπορευόμενο - εκείνη την στιγμή - ΠΕΡΙΦΗΤΗ και συνεκάλπασαν, ξεχωρίζοντας πλέον αισθητά των υπολοίπων και μετατρέποντας σε «προσωπική τους υπόθεση» την διεκδίκηση της 1ης θέσης. Στην ευθεία οι δυο τους πάλεψαν για λίγο, προς το τέλος όμως ο ΧΕΛΑΚΟΥ έδειξε αρκετά πιο δυνατός και κατέβαλε τον αντίπαλό του σχετικά άνετα (περίπου με 2 ½ μήκη διαφορά). Το μόνο επιπλέον άξιον αναφοράς για την κούρσα είναι η ανατροπή του αναβάτη Μιχάλη Ξυνού από τον ίππο ΜΕΛΩΔΟ στην εκκίνηση, χωρίς ευτυχώς άλλες δυσάρεστες συνέπειες.
Τέλος, για πρώτη φορά ο ΟΔΙΕ διεξήγαγε ιπποδρομιακό στοίχημα Γαλλικών ιπποδρομιών την Κυριακή, στην προσπάθειά του προφανώς να αυξήσει όσο περισσότερο δυνατόν τα έσοδά του.
Στα εξω-αγωνιστικά γεγονότα της εβδομάδας είχαμε το εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αποκάλυψε πρώτη η ιπποδρομιακή ιστοσελίδα cosmicway (http://cosmiway.net/),  σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας εφαρμόζεται μεγαλύτερη γκανιότα στα παιχνίδια του ΟΔΙΕ, χωρίς να έχουν δοθεί μέχρι στιγμής οι απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινίσεις από τους αρμοδίους (με το θέμα θα ασχοληθούμε εκτενώς και αυτήν την εβδομάδα).
Την Τετάρτη οι «Ιπποδρομίες» δημοσίευσαν άρθρο με σχετικό γράφημα που δείχνει την κατακόρυφη πτώση του ιπποδρομιακού τζίρου, παρουσιάζοντας την στοιχηματική κίνηση των τελευταίων ετών που αφορά στην ημέρα διεξαγωγής του Κριτηρίου Διετών (στοιχεία που παρουσίασε σε αριθμούς και η ιπποδρομιακή ιστοσελίδα ippodata, http://www.ippodata.com/).
Την Πέμπτη οι «Ιπποδρομίες» είχαν πλήρες ρεπορτάζ με όλες τις επικείμενες αλλαγές στις ΔΕΚΟ (και στον ΟΔΙΕ) ενόψει της ψήφισης του Νομοσχεδίου για την εξυγίανσή τους.
Την Κυριακή τέλος δημοσιεύσαμε ένα ακόμα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο Υφυπουργός Οικονομικών κύριος Φ. Σαχινίδης τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» πως όσες ΔΕΚΟ δεν κατορθώσουν να πιάσουν τους στόχους που έχουν τεθεί από την Κυβέρνηση οφείλουν οπωσδήποτε να πάρουν αντισταθμιστικά μέτρα προκειμένου να ισοσκελιστούν τα έσοδα με τα έξοδα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυσμενείς εξελίξεις σε ο, τι αφορά στον Ελληνικό Ιππόδρομο (μισθολογικές μειώσεις ή μειώσεις προσωπικού, μείωση ποσοστών των επαγγελματιών από την γκανιότα, αύξηση της γκανιότας). Οπωσδήποτε οι εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται «καυτές» και κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη ημέρα για τον Οργανισμό. Το σίγουρο είναι πως (και μετά την «επίσημη» αποχώρηση του τέως Προέδρου του ΟΔΙΕ κυρίου Δ. Σεφτελή) ο Ιππόδρομος είναι και πάλι «ακέφαλος» στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του, δείχνοντας το «ενδιαφέρον» της Πολιτικής Ηγεσίας για την τύχη του και δίνοντάς μας μια «γεύση» του τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Για την τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» της Κυριακής που πέρασε αναφερθήκαμε εκτενώς στα χθεσινά μας δημοσιεύματα (διαβάστε τα άρθρα της 13ης-12-2010 με τίτλους: «Πλούσια η θεματολογία της εκπομπής «Ιππόδρομος» - (Μέρος 1ο) και (Μέρος 2ο)»). Προέκυψαν και από εκεί πολλές και σημαντικές ειδήσεις που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα στην τρέχουσα εβδομάδα.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»