Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011



Διαβάστε την Πέμπτη 03-02-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις  
(άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη)

Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 01-02-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Πέμπτης 03-02-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 03-02-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τετάρτης 02-02-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Το σχόλιο της ημέρας

Ξανά και πάλι κοντά σας, έστω και ελαφρώς «περιορισμένοι»!
Αναγκαστήκαμε - εκ των πραγμάτων – να προβούμε σε (προσωρινή ελπίζουμε) σε μείωση της ύλης που δημοσιεύουμε εξαιτίας αυξημένων υποχρεώσεων που δε μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε όσο θα επιθυμούσαμε κι εμείς με τη θεματολογία. Το σίγουρο είναι πως θα παραμείνουμε ένας ειδησεογραφικός – ενημερωτικός – αμιγώς ιπποδρομιακός ιστοχώρος, ενώ οπωσδήποτε θα εξακολουθήσει να δημοσιεύεται (σε κάθε περίπτωση) το κομμάτι των υποδείξεων για Ελληνικές και ξένες ιπποδρομίες. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε κάποια προβλήματα που μας απασχολούν (και τα οποία προς το παρόν φαντάζουν ως αξεπέραστα) να μπορέσουμε να τα υπερβούμε για να γυρίσουμε στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς θεματολογίας και ενημέρωσης. Μέχρι τότε, η καθημερινή μας ύλη θα είναι επιλεκτική και μειωμένη έναντι του παρελθόντος, πάντως θέλουμε να κρατήσετε ως «δέσμευσή μας» απέναντί σας  την υπόσχεση πως οι «Ιπποδρομίες» θα είναι διαρκώς στο προσκήνιο των ιπποδρομιακών εξελίξεων! 
Η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου που ρυθμίζει την αγορά των τυχερών παιχνιδιών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη δεύτερη φάση της. Απομένει πλέον η τελική επεξεργασία του Οικονομικού Επιτελείου, οι διορθώσεις και προσαρμογές πριν την παρουσίασή του στο Κοινοβούλιο για την ψήφιση και τη – μετέπειτα – εφαρμογή του.
Στο σύνολό του ο Νόμος περιέχει αρκετές ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν τον ΟΔΙΕ, παρόλα αυτά υπάρχουν σημεία που χρήζουν διευκρίνισης, βελτίωσης και αλλαγών ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που θα παρέχονται πλέον στον Οργανισμό με την εφαρμογή του. Οι «Ιπποδρομίες» παρουσίασαν στη Δημόσια Διαβούλευση πλήρη ανάλυση βήμα προς βήμα του άρθρου 35 (που αφορά στον ΟΔΙΕ) και δημοσίευσαν τις προτάσεις τους για τις βελτιώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν (μπορείτε να τα αναζητήσετε όλα αυτά στο δημοσίευμα της Δευτέρας 31-01-2011 που αναρτήθηκε σε δύο μέρη στην αρχική σελίδα των «Ιπποδρομιών»). Επειδή τα κυριότερα σημεία που εστιάσαμε και για τα οποία «παλέψαμε» στην πρώτη φάση της Διαβούλευσης «πέρασαν» τελικά στο Σχέδιο Νόμου (αναφερόμαστε στο Ιντερνετικό παιχνίδι και στην αδειοδότηση του ΟΔΙΕ για τα παιγνιομηχανήματα) αισιοδοξούμε πως και τώρα κάποιες – έστω – από τις προτάσεις μας θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο που θα παρουσιάσει το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.
Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η ιδιαίτερα χαμηλή (σχεδόν ανύπαρκτη θα τολμούσαμε να πούμε) συμμετοχή των απλών φιλίππων στην ύστατη προσπάθεια να «σπρώξουμε θετικά» - στο μέτρο του δυνατού – τις εξελίξεις. Το στοιχείο αυτό φυσικά δείχνει τη «δυναμική» του αθλήματος που φθίνει διαρκώς όσο και το ενδιαφέρον των φιλίππων για το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου το οποίο ατονεί, ώστε τα «μηνύματα» που λαμβάνονται δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Το δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός είναι η παντελής απουσία (αυτή τη φορά) του ΟΔΙΕ από τη Διαβούλευση, όπως και η ανυπαρξία ενδιαφέροντος των εταιριών στοιχημάτων (επίδοξων επενδυτών ή αγοραστών) να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το άρθρο 35 που αφορά στον ΟΔΙΕ, κάτι το οποίο φανερώνει είτε αδιαφορία ή «στάση αναμονής» των επενδυτών για τον Ιππόδρομο (τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση, δεδομένου ότι έχουμε «εντοπίσει» ήδη από το παρελθόν δύο τουλάχιστον υποψήφιους «μνηστήρες», την PMU και την Intralot). Αν σκεφθεί κάποιος πως για τα υπόλοιπα άρθρα είχαμε αθρόα συμμετοχή των ξένων στοιχηματικών εταιριών (οι οποίες συμμετείχαν με προτάσεις και παρατηρήσεις τους στα άρθρα που αναφέρονται στο Διαδικτυακό στοίχημα κυρίως) γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στην παρούσα φάση ο Ελληνικός Ιππόδρομος δεν αποτελεί ελκυστική επένδυση και κυρίως – δυστυχώς – δε διαφαίνονται προοπτικές ανάπτυξής του, ακόμα και με τη θέσπιση ευνοϊκών μέτρων υπέρ του.
Κατά τα άλλα, αναμένουμε τις τελικές αλλαγές που θα προκύψουν από την επεξεργασία των προτάσεων (για τις οποίες ακόμα και από κάποιους που περιμέναμε να δούμε ιδέες και σκέψεις, μάλλον αυτήν τη φορά περιορίστηκαν στο να… κάνουν πλάκα, να μεμψιμοιρήσουν και από ουσία… τίποτα). Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Ελληνικός Ιππόδρομος «προικοδοτείται» αυτή τη φορά από το Κράτος και η δική μας ευχή είναι να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό οι παροχές του νέου Νόμου ώστε να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στη νέα εποχή που διαμορφώνεται πλέον στην Ελλάδα στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών.

«Ιπποδρομίες»

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 01-02-2011

Κατάσταση στίβου: Ελαφρά λασπώδης
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ


ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 24 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΣΤΡΟΝΓΚ ΛΑΪΟΝ διαγωνίσθηκε με παρωπίδες δικαιολογημένα.
-Μετά την τοποθέτησή του στο μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΦΟΞΤΡΟΤ ΦΟΞΤΡΟΤ έκανε ανόρθωση, εξήλθε του μηχανήματος και επανατοποθετήθηκε σύντομα.
-Ο ίππος ΣΤΡΟΝΓΚ ΛΑΪΟΝ ξεκίνησε διστακτικά.
-Στο ύψος των 1.000μ. ο ίππος ΦΟΞΤΡΟΤ ΦΟΞΤΡΟΤ έκλινε απότομα στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΕΛΑ ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥ.
-Στα πρώτα μέτρα της διαδρομής ο ίππος ΦΙΟΥΡΥ πιέσθηκε από τον αναβάτη του με χρήση δεξιού μαστιγίου. Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Τσιριγώτη που ίππευε τον ανωτέρω ίππο και υπενθύμιση προς όλους τους αναβάτες να είναι προσεκτικοί και φειδωλοί στην χρήση μαστιγίου στα πρώτα μέτρα της διαδρομής.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 25 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΝΤΕΜΠΟΡΑ ξεκίνησε με αναπήδημα με αποτέλεσμα ο αναβάτης Κουτσοπέτρος που ίππευε τον ανωτέρω ίππο να απωλέσει τους αναβολείς του, να δυσχερανθεί η ίππευσή του και στην αρχή της τελικής ευθείας να σταματήσει τον ίππο του.
-Ο ίππος ΓΙΑΝΓΚ ΑΓΑΠΗ ξεκίνησε διστακτικά και κινήθηκε στην εξωτερική.
-Για τεχνικούς λόγους λήφθηκαν ούρα από τον ίππο ΑΣΤΕΡΛΙΝΗ.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 26 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΟΞΙΝΟΣ ξεκίνησε δυσφορώντας.
-Ο ίππος ΓΛΥΚΟΥΛΗΣ ξεκίνησε με αναπήδημα, έκλινε στην εσωτερική και δυσχέρανε ελαφρά την ανάπτυξη του ίππου ΤΙΤΑΝ ΓΟΥΕΪ που είχε ξεκινήσει με μικρή καθυστέρηση.
-Στο ύψος των 250μ. περίπου ο ίππος ΙΝΚ υπό την χρήση δεξιού μαστιγίου από τον αναβάτη του, κινήθηκε στην εξωτερική και δυσχέρανε στιγμιαία την ανάπτυξη του ίππου ΟΞΙΝΟΣ. Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Μάριο που ίππευε τον ανωτέρω ίππο, να καταβάλλει προσπάθεια να τηρεί την γραμμή του.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 27 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΜΙΚΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ξεκίνησε με καθυστέρηση και έκλινε στην εξωτερική.
-Στο ύψος των 300μ. ο ίππος ΑΪ ΑΪ ΚΑΠΤΑΙΝ υπό την χρήση δεξιού μαστιγίου από τον αναβάτη του, κινήθηκε απότομα στην εξωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη των ίππων ΦΕΡΣΤ ΠΟΪΝΤ και ΕΝΕΟΣ. Για τα ανωτέρω επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ (€100) στον αναβάτη Μάριο που ίππευε τον ίππο ΑΪ ΑΪ ΚΑΠΤΑΙΝ. Λήφθηκε υπόψη η προσπάθεια του αναβάτη να επαναφέρει τον ίππο του στην γραμμή του.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΑΪ ΑΪ ΚΑΠΤΑΙΝ έκλινε ελαφρά στην εσωτερική, ταυτόχρονα ο ίππος ΦΕΡΣΤ ΠΟΪΝΤ στην εξωτερική και δυσχέραναν την ανάπτυξη του ίππου ΕΛΟΥΣΙΒ ΜΠΟΫ που αναπτυσσόταν ανάμεσά τους.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 28 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Στα τελευταία μέτρα της διαδρομής ο αναβάτης Μανώλης που ίππευε τον ίππο ΜΙΣ ΓΙΟΥ ΝΑΪΤΣ απώλεσε το μαστίγιό του.
-Ολοκληρώθηκε η εξέταση της διαδρομής του ίππου ΔΑΝΔΗΣ που διαγωνίσθηκε στην 3η ιπποδρομία της 29/1/2011. Εξεταζόμενος ο προπονητής Χρ. Σταύρου δήλωσε ότι δεδομένης της ιδιαιτερότητας του ίππου “να τραβάει υπερβολικά”, έμεινε ικανοποιημένος από την ίππευση του αναβάτη ο οποίος τήρησε επακριβώς τις οδηγίες του. Στη συνέχει εξετάσθηκε ο αναβάτης Βαγγέλης ο οποίος δήλωσε ότι οι οδηγίες του προπονητή του ήταν να επιδιώξει να συγκαλπάζει με τον πρωτοπόρο ίππο. Οι Ελλανοδίκες εξέτασαν την ιπποδρομία και διαπίστωσαν ότι ο αναβάτης πίεσε υπερβολικά τον ίππο του στο αρχικό τμήμα της διαδρομής, ώστε να συγκαλπάζει με τον εσωτερικά του αναπτυσσόμενο ίππο ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ (ο οποίος είχε ξεκινήσει καλύτερα), με συνέπεια οι δύο ίπποι να αποσπασθούν περί τα 5 μήκη από τους υπόλοιπους ίππους και στο τέλος να υστερήσουν - ο ίππος ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ τερμάτισε 4ος και ο ίππος ΔΑΝΔΗΣ τερμάτισε τελευταίος σε απόσταση 12 μηκών από τον προτελευταίο ίππο. Για τα ανωτέρω επιβάλλεται πρόστιμο επτακοσίων ευρώ (€700) στον προπονητή Χρ. Σταύρου, διότι στις προφορικές οδηγίες του προς τον αναβάτη Βαγγέλη δεν παρείχε εναλλακτικές οδηγίες ως όφειλε και αυτές που έδωσε και ακολουθήθηκαν επακριβώς από τον αναβάτη δεν ευνόησαν την διαδρομή του ίππου ΔΑΝΔΗΣ και συνετέλεσαν ώστε να υστερήσει ο ίππος ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ. Στον δε αναβάτη Βαγγέλη επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού τριών (3) ιπποδρομιακών ημερών διότι δεν ζήτησε ως όφειλε από τον προπονητή του εναλλακτικές οδηγίες διαδρομής. Με αφορμή τα παραπάνω υπενθυμίζεται προς όλους τους αναβάτες η υποχρέωσή τους να ζητούν πάντα εναλλακτικές οδηγίες διαδρομής από τους προπονητές τους. Επίσης υπενθυμίζεται στους προπονητές η υποχρέωσή τους να παρέχουν στους αναβάτες εναλλακτικές οδηγίες διαδρομής όπως άλλωστε προβλέπεται από το άρθρο 18 παρ. 3 των Γενικών Διατάξεων.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 29 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ έκλινε ελαφρά στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΙΣΝΤΑΑΡ ο οποίος με την σειρά του ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΛΕΤΖΙΤΙΜΕΤ ΦΡΟΟΝΤ. Για τα ανωτέρω επιβάλλεται πρόστιμο εκατόν πενήντα ευρώ (€150) στον αναβάτη Βαγγέλη που ίππευε τον ίππο ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ, διότι δεν κατέβαλε μέγιστη προσπάθεια να επαναφέρει τον ίππο του στην γραμμή του.
-Ο αναβάτης Μαστοράκης που ίππευε τον ίππο ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ δεν τήρησε τη γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής, έκλινε στην εσωτερική και συνέχισε να κινείται σε αυτήν χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να επαναφέρει τον ίππο του στην γραμμή του. Για το λόγο αυτό ο ανωτέρω αναβάτης τιμωρείται με αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας.
-Στους παρακάτω αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Βαγγέλης, Γ. Μερσινιάς, Δρόσος, Μαστοράκης, Δημητσάνης και μαθητευόμενος αναβάτης Γιώργος.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 30 (7η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Στο ύψος των 100μ. περίπου ο ίππος ΗΓΕΜΑΧΟΣ κινήθηκε στην εξωτερική και δυσχέρανε στιγμιαία την ανάπτυξη του ίππου ΜΥΣΤΙΚ ΝΤΑΝΣΕΡ. Για τα ανωτέρω γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Δημητσάνη που ίππευε τον ίππο ΗΓΕΜΑΧΟΣ.
-Ο ίππος ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ παραμένει υπό κτηνιατρική παρακολούθηση.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΔΙΕ (01-02-2011)

1/2/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. ενημερώνει ότι στις ιπποδρομίες της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου 2011 θα βραβευτούν οι πολυνίκες του 2010, από τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομίων Ελλάδος και την Φίλιππο Ένωση Ελλάδος.
Καλούμε τους φίλιππους να παραβρεθούν στον Ιππόδρομο, να απολαύσουν το θέαμα και την δράση των αλόγων, να συμμετάσχουν στα μεγάλα κέρδη και να χειροκροτήσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές των ιπποδρομιών

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΔΙΕ (01-02-2011)

1/2/2011

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ανακοινώνει ότι οι Ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις του μηνός Φεβρουαρίου 2011 θα διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Τρίτη
1
Φεβρουαρίου
2011
Παρασκευή
4
»
»
Τρίτη
8
»
»
Παρασκευή
11
»
»
Τρίτη
15
»
»
Παρασκευή
18
»
»
Τρίτη
22
»
»
Παρασκευή
25
»
»

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»