Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το σχόλιο της ημέρας


 «Να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του φετινού Ντέρμπι!»

Καλημέρα αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»!

Σήμερα στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ περιλαμβάνεται μικτό πρόγραμμα με δέκα συνολικά Ιπποδρομίες, εκ των οποίων οι οκτώ είναι Ελληνικές και οι δύο Γαλλικές (για τις δύο Γαλλικές κούρσες του μικτού προγράμματος δημοσιεύσαμε ήδη από χθες το απόγευμα τις προτάσεις για στοίχημα). Διαπιστώνουμε πως σιγά – σιγά «αλλάζει το μίγμα» στο μικτό πρόγραμμα μεταξύ Ελληνικών και αλλοδαπών διαδρομών, οπωσδήποτε πάντως είναι νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ως προς την επιτυχία ή την αποτυχία του εγχειρήματος…

Ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα που αφορά στο φετινό Ελληνικό Ντέρμπι πρόκειται να μας απασχολήσει σε δύο διαφορετικά δημοσιεύματα. Αφενός έχουμε μία επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς ΟΔΙΕ και Φίλιππο Ένωση και αφετέρου υπάρχει ένα άρθρο με την ανάλυση του συγκεκριμένου θέματος…

Έξι καινούργια videos από διεθνείς Ιπποδρομίες υπάρχουν και σήμερα για όλους τους αναγνώστες, τρεις από την Ευρώπη (Γαλλία) και τρεις από την Λατινική Αμερική. Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθήσετε σε video (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο για να μεταβείτε άμεσα) τις εξής αναμετρήσεις:







Κατά τα άλλα, οι υποδείξεις για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες του Σαββάτου 10-03-2012 θα δημοσιευτούν προς το απόγευμα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του σημερινού μικτού προγράμματος θα υπάρχει όπως συνήθως live ενημέρωση στη σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Facebook. Μετά το πέρας των Ιπποδρομιών όλα τα videos από τις Ελληνικές Ιπποδρομίες θα μεταφορτωθούν στο Ελληνικό κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο YouTube, ενώ για οτιδήποτε έκτακτο προκύψει θα υπάρχει (και εδώ) συνεχής ροή πληροφοριών.

«Ιπποδρομίες»

Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς ΟΔΙΕ και Φίλιππο Ένωση


Όσοι διαβάσατε το σημερινό δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» με τίτλο: «Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις» μάλλον φαντάζεστε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής. Για όσους πάλι δεν ενημερώθηκαν από το προηγούμενο δημοσίευμα, η υπόθεση (συνοπτικά) έχει ως εξής:
 
Με δεδομένο ότι η διοργάνωση του Euro 2012 είναι προγραμματισμένη από τις 08-06-2012 μέχρι και τις 10-07-2012 και επειδή το φετινό Ελληνικό Ιπποδρομιακό Ντέρμπι έχει σχεδιαστεί για να διεξαχθεί στις 24-06-2012, στην «καρδιά του Euro 2012» δηλαδή, ο κίνδυνος «να περάσει στα ψιλά» η κορυφαία αναμέτρηση της χρονιάς είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Προς τούτο μάλιστα και άλλες χώρες (όπως η Γερμανία για παράδειγμα) προέβησαν σε αλλαγές του ετήσιου προγράμματός τους εξαιτίας ακριβώς αυτού του γεγονότος.

Θεωρώντας (και) δικό μας καθήκον να «προστατεύσουμε» όσο μπορούμε και με κάθε τρόπο το Ντέρμπι, αποφασίσαμε να αποστείλουμε επιστολή προς τον ΟΔΙΕ και την ΦΕΕ στην οποία εξηγούμε πιο αναλυτικά όλα τα παραπάνω.

Ακολουθεί στην συνέχεια ολόκληρη η επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τον ΟΔΙΕ και τη Φίλιππο Ένωση:

Κορυδαλλός, 09-03-2012

Προς: Τον Οργανισμό Διεξαγωγής
           Ιπποδρομιών Ελλάδας (Ο.Δ.Ι.Ε.)

Κοιν.: Φίλιππο Ένωση της Ελλάδας (Φ.Ε.Ε.)
           Ιπποδρομιακό Τύπο
           Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες

Συν. : Δύο (2) έγγραφα

Θέμα: Μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του 66ου Ελληνικού Ντέρμπι

Αξιότιμοι κύριοι,

Η ώρα της κορυφαίας κούρσας της χρονιάς, του φετινού 66ου Ελληνικού Ντέρμπι, πλησιάζει και όπως είναι γνωστό η ημερομηνία διεξαγωγής της έχει οριστεί για την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012.

Η αναμέτρηση του Ντέρμπι αποτελεί αναμφισβήτητα μία «Ιπποδρομία – σύμβολο» για όλους τους φιλίππους, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Είναι δίχως αμφιβολία η κούρσα που παραμένει «ανεξίτηλα χαραγμένη» στις μνήμες των φιλίππων, ενώ όλοι οι πρωταγωνιστές της – διαχρονικά – περνούν μια για πάντα στο «Ιπποδρομιακό πάνθεον».

Φέτος, ειδικά, η ημερομηνία διεξαγωγής του 66ου Ελληνικού Ντέρμπι θα συμπέσει χρονικά με την διεξαγωγή μίας άλλης, σπουδαίας διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Εθνικών χωρών, του γνωστού σε όλους μας Euro 2012. Το ενδιαφέρον μάλιστα όλων των Ελλήνων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένο, δεδομένου ότι στην εν λόγω διοργάνωση συμμετέχει και το Εθνικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Παραδοσιακά διεθνώς –  όπως και στην Ελλάδα – όλοι οι φίλαθλοι στρέφονται μαζικά προς τέτοιας εμβέλειας αθλητικά γεγονότα ενώ κατά κοινή παραδοχή (κάτι που αποδεικνύεται και από τους τζίρους των εταιριών ποδοσφαιρικών στοιχημάτων) «φουντώνει» ο στοιχηματισμός στους ποδοσφαιρικούς αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια τέτοιων αθλητικών γεγονότων. Και μόνο αυτό καταδεικνύει την σοβαρή πιθανότητα να επηρεαστεί σημαντικά εξ αυτού του γεγονότος η διεξαγωγή του 66ου Ελληνικού Ντέρμπι.

Και αυτό το τελευταίο στηρίζεται στις εξής διαπιστώσεις:

Η πρώτη διαπίστωση προέρχεται από το γεγονός πως άλλες χώρες (όπως για παράδειγμα η Γερμανία, για την οποία σας αποστέλλουμε σήμερα ένα σχετικό δημοσίευμα από τον Διεθνή Ιπποδρομιακό Τύπο) έχουν ήδη λάβει μέτρα, αποφασίζοντας τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του δικού τους Ντέρμπι, προκειμένου να μην «χαντακωθεί» η κορυφαία κούρσα της χρονιάς, τόσο από πλευράς προβολής και διαφήμισης όσο βεβαίως και από πλευράς εσόδων από το στοίχημα. Επομένως, ο πολύ μεγάλος κίνδυνος να «περάσει στα αζήτητα» η διεξαγωγή του Ντέρμπι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες έχει εκ των προτέρων επισημανθεί και από άλλους (διεθνείς) Ιπποδρομιακούς Φορείς.

Από την άλλη, τα οικονομικά στοιχεία του συνόλου των στοιχηματικών εταιριών (επίγειων και Διαδικτυακών) όλων των προηγούμενων ετών δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι στοιχηματίες – στην μεγάλη τους πλειοψηφία τουλάχιστον – κατά την διάρκεια διεξαγωγής σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά προς τέτοιου είδους στοιχήματα.

Η άλλοτε «κραταιά εποχή» των Ελληνικών Ιπποδρομιών έχει παρέλθει, κάθε επιπλέον έσοδο από αυτές «μετρά» όσο ποτέ άλλοτε. Η διεξαγωγή του 66ου Ελληνικού Ντέρμπι μέσα «στην καρδιά» του Euro 2012 μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα και για αυτό ακριβώς το λόγο απευθυνόμαστε σήμερα σε εσάς, προκειμένου να εξετάσετε σοβαρά την πιθανότητα μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής του Ντέρμπι σε άλλη – μεταγενέστερη – ημερομηνία.

Και λέμε μεταγενέστερη για δύο βασικούς λόγους:

Ο πρώτος έχει να κάνει με τη γενικότερη προετοιμασία των τριετών ίππων η οποία είναι ήδη δρομολογημένη από τους προπονητές τους εδώ και καιρό. Μία ενδεχόμενη μετάθεση λοιπόν της διεξαγωγής του Ντέρμπι σε προγενέστερη ημερομηνία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα που αφορούν στην προετοιμασία των ίππων καθώς και στην – όσο το δυνατό καλύτερη – παρουσίασή τους για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι η έναρξη του Euro 2012 θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2012 και επομένως αν ήθελε κάποιος να «αποφύγει» την συγκεκριμένη διοργάνωση και να μεταθέσει την διεξαγωγή του Ντέρμπι νωρίτερα, θα έπρεπε αυτό να συμβεί σε κάποια ημερομηνία πριν από την 08η-06-2012. Σε μία τέτοια περίπτωση όμως, η χρονική απόσταση του Ντέρμπι από την κούρσα του φετινού Κριτηρίου Τριετών (που είναι προγραμματισμένο για τις 04-05-2012) θα ήταν μικρή, ίσως και μικρότερη του μήνα, γεγονός που θα επηρέαζε οπωσδήποτε την φυσική και αγωνιστική κατάσταση όλων των τριετών ίππων οι οποίοι θα συμμετάσχουν και στις δύο αναμετρήσεις.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν, εκτιμούμε πως η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του 66ου Ελληνικού Ντέρμπι για την πρώτη Κυριακή αμέσως μετά από την λήξη του Euro 2012, δηλαδή για τις 08-07-2012 (αφού ο τελικός του Euro 2012 είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 01-07-2012). Ουσιαστικά δηλαδή, ζητούμε να εξετάσετε την πιθανότητα μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής του 66ου Ελληνικού Ντέρμπι κατά δύο εβδομάδες αργότερα.

Ένα αίτημα του ΟΔΙΕ προς την Φίλιππο Ένωση της Ελλάδας για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του φετινού Ντέρμπι (μιας και η Φίλιππος Ένωση είναι ουσιαστικά η καθ’ ύλην αρμόδια για να πράξει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το Κεφάλαιο 1 – Άρθρο 2 – περίπτωση (β) του Κώδικα Ιπποδρομιών) εκτιμούμε πως θα τύχει άμεσης έγκρισης, αφού με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται δύο πράγματα: η «προστασία» της κορυφαίας ιπποδρομιακής αναμέτρησης της χρονιάς και η προάσπιση των (οικονομικών και όχι μόνο) συμφερόντων του Ιπποδρόμου.

Πέραν αυτού, το συγκεκριμένο περιστατικό δίνει αφορμή για να αναθεωρηθούν οι διαδικασίες σύνταξης του ετήσιου προγράμματος Ιπποδρομιών, αφού πολλές φορές ένα «ανεξάρτητο» ή «τυχαίο» γεγονός, που φαίνεται να μην σχετίζεται με τις Ιπποδρομίες αυτές καθαυτές είναι ικανό να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και να υποβαθμίσει το ιπποδρομιακό προϊόν.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή πληροφορία.

Με τιμή,


Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας «Ιπποδρομιών»)

Συνημμένα:

1. Δημοσίευμα της Ιπποδρομιακής ιστοσελίδας Racingpost με τίτλο: «Significant changes as fixture list published».

2. Δημοσίευμα της Ιπποδρομιακής ιστοσελίδας «Ιπποδρομίες» με τίτλο: «Υποθέσεις και… Ιππο - θέσεις».
«Ιπποδρομίες»

Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις


 άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Η σύνταξη του ετήσιου προγράμματος Ιπποδρομιών αποτελεί πάγια αρμοδιότητα και υποχρέωση του ΟΔΙΕ, ενώ η έγκρισή του αντίστοιχα αποτελεί αντικείμενο της Φιλίππου Ένωσης, όπως τουλάχιστον προβλέπεται σήμερα από τις ισχύουσες Διατάξεις. Επιπλέον, στην δικαιοδοσία της Φιλίππου Ένωσης ανήκει ο καθορισμός των περιόδων και των ακριβών ημερομηνιών και ωρών τέλεσης των Ιπποδρομιών καθώς και η τροποποίηση τόσο των παραπάνω όσο και του προγράμματος Ιπποδρομιών, κάτι που μπορεί να συμβεί εξάλλου και μετά από πρόταση των Ιπποδρόμων, όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στο Κεφάλαιο 1 – Άρθρο 2, περίπτωση (β) του Κώδικα Ιπποδρομιών.

Με αυτά λοιπόν ως δεδομένα, θα αναπτύξουμε σήμερα ένα σημαντικό θέμα, αυτό του σχεδιασμού του ετήσιου προγράμματος Ιπποδρομιών μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, λαμβάνοντας δηλαδή υπόψη επιπλέον δεδομένα και παραμέτρους όπου δεν άπτονται ίσως άμεσα των Ιπποδρομιών, έχουν όμως άμεση ή έμμεση με αυτές σχέση και τις επηρεάζουν οπωσδήποτε σε κάθε περίπτωση.

Για να γίνει αυτό το τελευταίο περισσότερο αντιληπτό, παραθέτουμε μικρό απόσπασμα (πρωτότυπο και μετάφραση) από ένα δημοσίευμα που διαβάσαμε πριν από λίγες ημέρες στον διεθνή Ιπποδρομιακό Τύπο: 

Significant changes as fixture list published

Germany: The German conditions book and fixture list for 2012 has been published and contains several significant changes from previous years, particularly with regard to the big meetings at Hamburg and Baden-Baden.

The German Derby is traditionally run at Hamburg on the first Sunday in July, and this is the case again this year. However the rest of the meeting has been revamped, partly because of the clash with Euro 2012….


Πηγή: Racinpost (πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο της Racingpost)
 

Ακολουθεί σε ελεύθερη μετάφραση το παραπάνω απόσπασμα:
 
Σημαντικές τροποποιήσεις στο ετήσιο πρόγραμμα Ιπποδρομιών στην Γερμανία
Γερμανία: Ο πίνακας του ετήσιου Ιπποδρομιακού προγράμματος της Γερμανίας για το 2012 ανακοινώθηκε και περιλαμβάνει μερικές σημαντικές τροποποιήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, ειδικότερα σε ο, τι έχει να κάνει με τα δύο σπουδαία ιπποδρομιακά μίτινγκ στο Αμβούργο και στο Baden-Baden.

Το Γερμανικό Ντέρμπι διεξάγεται παραδοσιακά στο Αμβούργο την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου και φέτος αποτέλεσε και πάλι το κύριο θέμα. Πέραν αυτού πάντως, υπήρξαν σημαντικές μεταβολές στα υπόλοιπα μίτινγκ, κάτι που οφείλεται εν μέρει και στην χρονική σύμπτωση με την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού Euro 2012


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το μίτινγκ του Γερμανικού Ντέρμπι διαρκεί συνολικά επτά ημέρες (!) και η μεγάλη κούρσα της χρονιάς είθισται να διεξάγεται την τελευταία ημέρα της ιπποδρομιακής φιέστας…


Από όσα διαβάσαμε λοιπόν παραπάνω, αποδεικνύεται περίτρανα – κάτι το οποίο από ο, τι φαίνεται έχουν ήδη καταλάβει σε πολλές άλλες χώρες και λαμβάνουν τα μέτρα τους – πως υπάρχουν γεγονότα ανεξάρτητα των Ιπποδρομιών (όπως είναι για παράδειγμα η διεξαγωγή μίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, του Euro 2012 εν προκειμένω) τα οποία επηρεάζουν κατά κάποιο τρόπο την ομαλή ροή τους. Η τελευταία αναφορά στην «ομαλή ροή» των Ιπποδρομιών έγκειται κυρίως στο γεγονός πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούν να επηρεάσουν – και θα επηρεάσουν – σε πολύ μεγάλο βαθμό τις Ιπποδρομίες σε σχέση με τον χρόνο διεξαγωγής τους (πχ παράλληλη διεξαγωγή σε ίδιες ημέρες ή και ώρες), κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές «παρενέργειες» και επιπτώσεις για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες (μειωμένος τζίρος, χαμηλή προσέλευση φιλίππων στις συγκεκριμένες ημερομηνίες κλπ).

Με άλλα λόγια, γεγονότα εντελώς διάφορα με τις Ιπποδρομίες μπορούν εν τούτοις να τις επηρεάσουν καταλυτικά (είτε θετικά ή αρνητικά) και για αυτό τον λόγο οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που καταρτίζουν το ετήσιο πρόγραμμα Ιπποδρομιών, όπως επίσης και αυτές που το εγκρίνουν, να τα λαμβάνουν όλα αυτά πολύ σοβαρά υπόψη.
 

Φέτος το καλοκαίρι πρόκειται να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Εθνικών ομάδων, το Euro 2012, στο οποίο θα συμμετάσχει όπως είναι γνωστό και το δικό μας αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η «σέντρα» της σπουδαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης θα γίνει την Παρασκευή 08-06-2012, με τη δική μας Εθνική ομάδα να δίνει το «εναρκτήριο λάκτισμα» κόντρα στην συνδιοργανώτρια Πολωνία, ενώ ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 10-07-2012. Στο διάστημα αυτό (κάτι που προκύπτει από την εμπειρία) τα βλέμματα όλων των Ευρωπαίων φιλάθλων – και όχι μόνο – θα είναι στραμμένα εκεί, κάτι που οπωσδήποτε δεν αποτελεί εξαίρεση και για τους Έλληνες φιλάθλους. Είναι λογικό λοιπόν να αναμένεται μία (ίσως και έντονη) πτώση του τζίρου του ιπποδρομιακού στοιχήματος και μία κάμψη των εσόδων εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αφού παραδοσιακά «φουντώνουν» τα ποδοσφαιρικά στοιχήματα αυτή την περίοδο, σε βάρος φυσικά των Ιπποδρομιών.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα παραδοσιακά διεξάγεται και το Ελληνικό Ντέρμπι στον Ιππόδρομο, όπου η παράδοση το θέλει να πραγματοποιείται στην τελευταία Κυριακή του Ιουνίου. Έτσι, λοιπόν, το 66ο Ελληνικό Ντέρμπι είναι προγραμματισμένο φέτος για την Κυριακή 24-06-2012, δηλαδή «μέσα στην καρδιά» του Euro 2012.


Με βάση λοιπόν τις παραπάνω εκτιμήσεις και την παρελθούσα εμπειρία, η διεξαγωγή του φετινού Ιπποδρομιακού Ντέρμπι στην συγκεκριμένη ημερομηνία και ο συνολικός απόηχός του, πρακτικά «θα περάσει στα αζήτητα», αφού στην ίδια χρονική περίοδο υπάρχει στο προσκήνιο ένα άλλο αθλητικό γεγονός που κυριολεκτικά θα «δεσπόζει». Εύλογα λοιπόν αντιλαμβάνεται καθένας ότι τα οικονομικά αποτελέσματα που θα προκύψουν για την κορυφαία ιπποδρομία της χρονιάς καθώς επίσης και η διαφήμιση μαζί με την προβολή που λογικά θα ελάμβανε αυτή υπό άλλες συνθήκες, σε καμία περίπτωση δεν θα αντιστοιχούν στα προσδοκώμενα, για ευνόητους λόγους.

Συμπερασματικά, η δική μου εκτίμηση είναι πως ειδικά φέτος χρειάζεται ένας αναπροσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής του Ελληνικού Ντέρμπι – κατά τα πρότυπα άλλων χωρών – ώστε να «προστατευτεί» τρόπον τινά η ίδια η «Ιπποδρομία – σύμβολο» (και σπουδαιότερη κούρσα της χρονιάς) και από την άλλη να διαφυλαχτούν – στο μέτρο του δυνατού – τα έσοδα του Ιπποδρόμου, αφού η διεξαγωγή μίας ιπποδρομιακής φιέστας εν μέσω μίας τόσο σπουδαίας αθλητικής δραστηριότητας θα «χαντακωνόταν» κυριολεκτικά.

Επιπλέον, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη για την δημιουργία διαδικασιών σύνταξης ενός ετήσιου προγράμματος Ιπποδρομιών για το οποίο θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πολύ περισσότερα δεδομένα (εντός αλλά και εκτός των Ιπποδρομιών) και θα συντάσσεται υπό ένα ευρύτερο οπτικό πρίσμα, προς όφελος των ίδιων των Ιπποδρομιών.

Σε διαφορετική περίπτωση, το Ελληνικό ιπποδρομιακό προϊόν θα εξακολουθήσει να «υποβαθμίζεται εκ των έσω»…

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»