Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011



Υψηλές οι ελπίδες… του Χάι Χόουπ

Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Σήμερα «ανακηρύσσεται» ο νέος «βασιλιάς των διετών» στο Μαρκόπουλο!

Η κορυφαία αναμέτρηση στο χώρο των διετών ίππων λαμβάνει χώρα σήμερα στο Μαρκόπουλο (5η ιπποδρομία, ώρα έναρξης: 16:10) και τα βλέμματα όλων των φιλίππων θα πρέπει να είναι ασφαλώς στραμμένα σε αυτήν την ιπποδρομία που αποτελεί και την «ποιοτική αιχμή» της ημέρας.

Στο χθεσινό μας δημοσίευμα με τίτλο: «Kριτήριο Διετών: pre – race analysis» δώσαμε κάποια στοιχεία που εμείς εκτιμούμε ως απολύτως απαραίτητα για τις τελικές επιλογές μας στο στοίχημα και αφορούν στην εκτίμηση του τρόπου εξέλιξης καθώς και του ρυθμού της διαδρομής. Σήμερα θα γίνουν πιο συγκεκριμένα τα πράγματα, ώστε εκτός από τις δικές μας εκτιμήσεις για τα «χαρακτηριστικά της διαδρομής» να δώσουμε και τις προτάσεις μας για παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής ο Χάι Χόουπ έχει δείξει σαφή και αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα στο χώρο των διετών ίππων, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως όλες οι νίκες του μέχρι στιγμής επιτεύχθηκαν με τρόπο που δε μας αποκαλύπτει το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων του, δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τον αναβάτη του αλλά ούτε και συνάντησε σοβαρή «κόντρα» πάνω στην κούρσα. Συνεπικουρούμενου του γεγονότος πως οι μέχρι τώρα επιδόσεις του τον συνιστούν αβίαστα, ενώ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με οποιαδήποτε μορφή διαδρομής, θα του δώσουμε την πρώτη τύχη για την κατάκτηση της νίκης.

Από κει και πέρα θα λέγαμε πως δυσκολεύει κάπως η επιλογή, πάντως εμείς θεωρούμε πως η Μικρή Λυδία αποτελεί τη σοβαρότερη αντίπαλό του και πως θα καταφέρει – με την ισχυρή ίππευση του Φρέντρικ Γιόχανσον – να συνθέσει το δίδυμο. Ο τρόπος που νίκησε στην προηγούμενη συμμετοχή της (την ανέκοπτε ο αναβάτης της μισή ευθεία!) μας κάνει να αισιοδοξούμε πως οι δυνατότητές της είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μας έχει ήδη αποκαλύψει και εκτιμώντας πως δε θα έχει κανένα πρόβλημα με τα επιπλέον μέτρα τη θεωρούμε ως τον υπ’ αριθμόν ένα ίππο για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Ο Τουταγχαμών μας άρεσε ιδιαίτερα στην μοναδική κούρσα που διαγωνίστηκε και αν εξασφαλίσει την πρωτοπορία με άνετο τρόπο, ώστε να οδηγήσει τον όμιλο στον επιθυμητό βαθμό, τότε μπορεί κατά τη γνώμη μας να αποδειχτεί απειλητικός και να παλέψει για μία καλή διάκριση. Ο Μπραβάτο που ενισχύθηκε από την ίππευση του τσάμπιον Παναγιώτη Δημητσάνη λογικά θα «καραδοκεί» σε επίκαιρη θέση στη διαδρομή, ελπίζοντας να επωφεληθεί τυχόν μειωμένης επίδοσης κάποιου από τους προαναφερθέντες αντιπάλους του, ενώ και ο Ζανής τέλος που ανεβάζει κούρσα με κούρσα την απόδοσή του (η άνοδός του συνεχίζεται, έστω και με βραδύ ρυθμό) μπορεί να «τρέφει ελπίδες» για μία αξιόλογη διάκριση και ως εκ τούτου νομίζουμε πως θα πρέπει να υπολογιστεί στα πολύπλοκα παιχνίδια.

Συμπερασματικά, οι προτάσεις μας για την ιπποδρομία του Κριτηρίου Διετών έχουν ως εξής:

Χάι Χόουπ – Μικρή Λυδία – Τουταγχαμών – Μπραβάτο

Η σειρά με την οποία προτείνουμε τους παραπάνω ίππους είναι αυτή την οποία πιστεύουμε ως την πιθανότερη άφιξη (με βάση το μοντέλο ανάλυσης της ιπποδρομίας).

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα πάντως, εμείς ευχόμαστε να απολαύσουμε ένα όμορφο θέαμα, μία ιπποδρομία που να μας επιφυλάσσει «δυνατές συγκινήσεις» και στο τέλος να κερδίσει φυσικά ο καλύτερος!

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

«Ιπποδρομίες»


Κριτήριο Διετών 2011: Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης των «Ιπποδρομιών»

Η μέτρηση της ιπποδρομιακής κοινής γνώμης που διεξήγαγαν οι «Ιπποδρομίες» ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Η δημοσκόπηση αφορούσε στην εκτίμηση των φιλίππων για το ποιος κατά τη γνώμη σας θα κατακτήσει τη φετινή κούρσα του Κριτηρίου Διετών, αλλά και ποιος θα πραγματοποιήσει πρωταγωνιστική εμφάνιση.

Στην μέτρηση αυτή της κοινής γνώμης που διήρκησε περίπου ένα μήνα, υπήρξαν αρκετές συμμετοχές μέχρι και σήμερα στις 11:00 πμ (για τη διασφάλιση της πιθανότητας να μην υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην καταμέτρηση – μήπως δηλαδή υπάρχει ενδεχόμενο να εμφανίζονται οι απαντήσεις μετά την παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος – οι ψήφοι θα καταμετρηθούν εκ νέου μεθαύριο, ώστε αν τυχόν υπάρξει διαφοροποίηση, τότε θα επανέλθουμε με τα νέα – ενημερωμένα – αποτελέσματα). Από τις δικές σας ψήφους λοιπόν, διαμορφώθηκαν τα εξής αποτελέσματα, τα οποία απεικονίζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

 

α/α

Ίππος

Ποιός ίππος νομίζετε πως θα κατακτήσει στο Κριτήριο Διετών 2011;

Ποιος θα πρωταγωνιστήσει στο Κριτήριο Διετών 2011; (εκτός του ίππου ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ)

Ψήφοι

Ποσοστό (%)

Ψήφοι

Ποσοστό (%)

1

Βάλιαντ Γουέι

7

25,00%

4

23,53%

2

Βέρτικαλ Γουέι

2

7,14%

1

5,88%

3

Ζανής

0

0,00%

2

11,76%

4

Μικρή Λυδία

5

17,86%

7

41,18%

5

Μπραβάτο

0

0,00%

2

11,76%

6

Τουταγχαμών

1

3,57%

1

5,88%

7

Χάι Χόουπ

8

28,57%

-

-

 

Σύνολα

23

100,00%

17

 

 


Παρατηρήσεις: Οι ψήφοι που συγκεντρώθηκαν είναι σαφώς περισσότεροι από αυτούς που εμφανίζονται παραπάνω και τα ποσοστά που αναφέρονται στον πίνακα προέρχονται από την αναγωγή των ψήφων και την καταμέτρηση μόνο των επιλογών που αφορούν στους σημερινούς διεκδικητές της νίκης. Επειδή η δημοσκόπηση ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από τις τελικές εγγραφές του Κριτηρίου Διετών, στο μενού της ψηφοφορίας περιλαμβάνονταν και άλλοι ίπποι που είχαν ανανεώσει τη συμμετοχή τους στις προηγούμενες φάσεις των προεγγραφών, όχι όμως και στην τελευταία. Προκειμένου λοιπόν να αποτυπωθεί στο ακέραιο η προτίμηση των συμμετεχόντων φιλίππων στη σφυγμομέτρηση, ακολουθεί ο πλήρης πίνακας με όλα τα αποτελέσματα που αφορούν στο σύνολο των ίππων που περιλαμβάνονταν στα δύο ερωτήματα:

Τα συνολικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης
Έτσι λοιπόν, από τη μέτρηση που πραγματοποιήθηκε και στην οποία εσείς, οι αναγνώστες των «Ιπποδρομιών» συμμετείχατε ενεργά και ψηφίσατε (με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους θερμά για τη συμμετοχή σας!) προκύπτει το συμπέρασμα πως οι «Ιπποδρομίες» «ψηφίζουν» για τη νίκη τον ίππο Χάι Χόουπ και ως πιθανότερο  ίππο για διάκριση τον ίππο Μικρή Λυδία (οι αναγνώστες των «Ιπποδρομιών» «βλέπουν» ως πιθανότερο forecast το Χάι Χόουπ Χ Μικρή Λυδία, το οποίο μάλιστα υποδείξαμε κι εμείς στις προτάσεις μας ως τον πιθανότερο συνδυασμό!) και ασφαλώς θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τελικά αν και κατά πόσο θα επαληθευτούν αυτές οι εκτιμήσεις!

«Ιπποδρομίες»

Προσφυγές στην Κομισιόν για νόμο στοιχήματος


 Η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Τυχερά Παιχνίδια & το Στοίχημα (European Gaming and Betting Association - EGBA) και η Ένωση Διαδικτυακού Στοιχήματος (Remote Gambling Association - RGA) υπέβαλλαν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφυγή σχετικά με τον ελληνικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τη ρύθμιση της αγοράς του διαδικτυακου στοιχήματος.

Η προσφυγή θέτει σειρά ζητημάτων, τα οποία κρίνεται ότι δεν είναι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και αποτελούν εμπόδιο για την είσοδο νέων παικτών στην Ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών, ζητώντας παράλληλα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως θεματοφύλακας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών, να ασχοληθεί επειγόντως με αυτό το θέμα.


Η νέα νομοθεσία για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, στόχος της οποίας είναι το άνοιγμα της αγοράς, έχει ήδη λάβει επικριτικά σχόλα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς τη συμβατότητά της με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.


Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε τις σχετικές παρατηρήσεις όταν η Ελλάδα υπέβαλε το πρώτο προσχέδιο του νόμου τον Ιούνιο του 2011. Ωστόσο, παρά τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εν λόγω νόμος εξακολουθεί να περιλαμβάνει σειρά αδικαιολόγητων περιορισμών που δεν ενθαρρύνουν το θεμιτό ανταγωνισμό και επιβαρύνουν τους νέους παρόχους με περιττά και αδικαιολόγητα οικονομικά βάρη.


Πηγή: www.euro2day.gr


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»