Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας


2010: Στα 17,70 δισ. ευρώ η πανευρωπαϊκή δαπάνη με μερίδιο 18,00%

Κερδίζει έδαφος η on-line διαφήμιση


Διψήφια ανάπτυξη παρουσίασε η on-line διαφήμιση στην Ευρώπη το 2010, ενώ παράλληλα διεύρυνε το μερίδιό της στη συνολική διαφημιστική πίτα.
Ειδικότερα και σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το IAB Hellas για λογαριασμό του IAB Europe, η on-line διαφημιστική δαπάνη στην Ευρώπη το 2010, παρουσίασε αύξηση 15,30%, αγγίζοντας τα 17,70 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 15,30 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2009. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 18,00% της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης σε όλα τα μέσα. Με μέσο ποσοστό ανάπτυξης 21,30%, το display advertising ξεπέρασε το search ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο format online διαφήμισης στην Ευρώπη.

Mobile Advertising

Το mobile search και το mobile advertising συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά φέτος στο report. Παρ' ό,τι σχετικά νούμερα είναι διαθέσιμα για μόνο 12 από τις 25 χώρες, επιβεβαιώνουν την προβλεπόμενη «απογείωση» του mobile advertising λόγω της διάδοσης των smartphones και tablets.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν αβίαστα από τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα «έκρηξη» των εμπορικών δραστηριοτήτων μέσω του Διαδικτύου, με τις προοπτικές μάλιστα για το μέλλον να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Η διαπίστωση ότι το Διαδίκτυο αποτελεί το μέσον και την απαραίτητη πλέον προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία μιας σύγχρονης επιχείρησης έρχεται να υπερτονίσει εμφατικά την ανυπαρξία ενός επιχειρηματικού πλάνου στον ΟΔΙΕ (σε ο, τι αφορά στην επέκτασή του αφενός  σε on-line στοίχημα) αλλά – κυρίως – και στην παντελή έλλειψη διαφημιστικής καμπάνιας του στο Διαδίκτυο, ενώ αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως ο Οργανισμός δεν έχει εκμεταλλευτεί ούτε καν στο ελάχιστο την επίσημη ιστοσελίδα του όσα χρόνια υφίσταται! Ενδεικτικό στοιχείο των όσων αναφέρουμε αποτελεί το γεγονός πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία διαφημιστική καταχώρηση στο site του Οργανισμού μία μόλις εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της σπουδαιότερης ιπποδρομίας της χρονιάς, του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι! Φανταστείτε το γεγονός πως σε άλλες ιστοσελίδες υπάρχουν εδώ και μέρες διαφημιστικές καταχωρήσεις για το Ντέρμπι και ο ίδιος ο ΟΔΙΕ δρα (ή μάλλον δε δρα καθόλου, για να είμαστε απολύτως ακριβείς) με τρόπο που δείχνει να «απαξιώνει» το δικό του προϊόν!

Πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό πως η τάση που αφορά στις εμπορικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται σήμερα μέσω του Διαδικτύου (συμπεριλαμβανομένης και της διαφημιστικής προώθησης προϊόντων, αγαθών και υπηρεσιών) όχι μόνον είναι αυξητική αλλά παρουσιάζει αλματώδη άνοδο στα μεγέθη της, κάτι που φυσικά αναμένεται με απόλυτη βεβαιότητα να συνεχιστεί εντατικά και στο μέλλον. Το κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι η προετοιμασία του Ελληνικού Ιπποδρόμου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλες τις «προκλήσεις του μέλλοντος». Με άλλα λόγια, η άρτια προετοιμασία του σήμερα – σε ο, τι αφορά σε υλικοτεχνική υποδομή, σε τεχνογνωσία και προ παντός σε επιχειρηματικό σχέδιο για την επέκταση των δραστηριοτήτων του ΟΔΙΕ στο Διαδίκτυο – θα κρίνει ουσιαστικά τη μελλοντική βιωσιμότητα του Οργανισμού σε συνθήκες «άκρατου ανταγωνισμού» που πρόκειται να επικρατήσουν στη χώρα αμέσως με το άνοιγμα που θα επέλθει στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών με την ψήφιση και την εφαρμογή του νέου Νόμου, όποτε αυτός προκύψει. Εν πολλοίς, οι χειρισμοί της σημερινής Ηγεσίας είναι αυτοί που θα «δώσουν τον τόνο» για την «επόμενη ημέρα» του ΟΔΙΕ. Όσο πιο γρήγορα μάλιστα γίνει αυτό αντιληπτό τόσο το καλύτερο, ενώ αν παρ’ ελπίδα συνεχιστεί η τωρινή αδράνεια και η απουσία χάραξης σχεδιασμού τότε δυστυχώς θα οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια προς περαιτέρω συρρίκνωση του στοιχηματικού τζίρου αλλά και του ίδιου του ιπποδρομιακού προϊόντος και φυσικά προς την ολοκληρωτική καταστροφή των Ελληνικών ιπποδρομιών.

Πηγή: Ναυτεμπορική
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Ascot Gold Cup  

Νικητής ίππος: Fame And Glory

Fame And Glory

2011 Ascot Gold Cup
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Queen Mary Stakes  

Νικητής ίππος: Best Terms
Best Terms
  
2011 Queen Mary Stakes   
«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Windsor Forest Stakes  

Νικητής ίππος: Lolly For Dolly

Lolly For Dolly

2011 Windsor Forest Stakes 
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Sandringham Handicap  

Νικητής ίππος: Rhythm of Light

Rhythm of Light

   
2011 Sandringham Handicap
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Gran Premio Di Milano

Νικητής ίππος: Voila Ici

Voila Ici

 2011 Gran Premio Di Milano
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»