Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ: Doping αλόγων με δερμορφίνη, νέο σκάνδαλο


Δεν ανιχνεύεται προς το παρόν η συγκεκριμένη αναλγητική ουσία με τις συνήθεις μεθόδους – σαράντα φορές πιο ισχυρή από την μορφίνη!

Μια ανακάλυψη στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αλλάξει τις ιπποδρομίες, αλλά και την αθλητική ιατρική για πάντα. Αμερικανός χημικός ανίχνευσε στο αίμα αλόγων αναλγητικό που είναι 40 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και προέρχεται από το δέρμα βατράχων! Το πρόβλημα με αυτή την ουσία είναι πως δεν ανιχνεύεται με τις συνηθισμένες μεθόδους αντιντόπινγκ.

Είναι γνωστό πως πολλά φάρμακα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και χορηγούνται ελεύθερα στους εκεί αθλητές, είναι παράνομα στην Ευρώπη. Ειδικά στις ιπποδρομίες η χρήση ουσιών, που θεωρούνται επικίνδυνες για την υγεία των αλόγων, είναι πολύ διαδεδομένη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτό έχει αναγκάσει τις ιππικές ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο να γίνουν αυστηρότερες στο θέμα των ελέγχων, προσπαθώντας να μειώσουν στο ελάχιστο τον κίνδυνο που διατρέχουν τα καθαρόαιμα.

Πολύ διαδεδομένη είναι η χρήση αναλγητικών φαρμάκων. Οι ουσίες που περιέχονται στα φάρμακα αυτά, μειώνουν τοπικά τον πόνο, με αποτέλεσμα να μπορούν ακόμα και τραυματισμένα άλογα να παίρνουν μέρος σε αγώνες. Οι συνέπειες της συμμετοχής τους σε ιπποδρομίες ενώ είναι τραυματισμένα, μπορεί να είναι από απλές υποτροπές, που κρατούν τα ζώα μακριά από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για καιρό, μέχρι σοβαρότατοι τραυματισμοί που μπορεί να οδηγήσουν τα ζώα στην ευθανασία. Για το λόγο αυτό οι έλεγχοι για αναλγητικές ουσίες είναι αυστηροί και συνεχείς. 

Steve Barker

Ο Δρ. Στίβεν Μπάρκερ από τις ΗΠΑ, ανακάλυψε τυχαία στο αίμα αλόγων ιπποδρομίας, μια αναλγητική ουσία, που είναι 40 φορές πιο ισχυρή από την μορφίνη και δεν ανιχνεύεται με καμία γνωστή μέθοδο. Η ουσία αυτή, βρέθηκε σε περισσότερα από 30 άλογα, σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ και ονομάστηκε «δερμορφίνη» γιατί προέρχεται από το δέρμα μιας ράτσας βατράχων της Νοτίου Αμερικής. Ο ίδιος αποκαλεί την ουσία αυτή «χυμό βατράχου».

Η δερμορφίνη μπορεί να χορηγηθεί σε άλογα και να εξαφανίσει εντελώς κάθε πόνο, με καταστροφικές συνέπειες. Ο Δρ. Μπάρκερ είναι σίγουρος πως κάποιος χημικός την έχει συνθέσει. «Είναι βέβαιο πως η ουσία που χορηγείται στα άλογα, είναι συνθετική, αφού οι ποσότητες που παράγει ο βάτραχος είναι ελάχιστες».

Η προσπάθεια του Δρ. Μπάρκερ εστιάζεται τώρα στο να ανακαλύψει μια ουσία που θα ανιχνεύει με αξιοπιστία τη δερμορφίνη, κάτι που, σύμφωνα με εκείνον, είναι δύσκολο. Μέχρι να τα καταφέρει οι υποψήφιοι χρήστες της δερμορφίνης είναι πολλοί και ενδεχομένως δεν περιορίζονται μόνο στα άλογα.
«Ιπποδρομίες»

Το μέλλον του τζόγου είναι στο Facebook;


Τα κοινωνικά δίκτυα και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια είναι δύο τεράστιες βιομηχανίες, που συναντιούνται στον κόσμο του social gaming. Τα παιχνίδια στο Facebook έχουν τόση κίνηση, όση οι εταιρίες με online καζίνο ονειρεύονται ακόμα. Είναι αυτός ο δρόμος τους προς το μέλλον;

Αν ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στους αριθμούς που περιγράφουν τον κόσμο του Facebook, θα δει ότι έχει πάνω από 800 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, με τους μισούς περίπου να είναι ενεργοί καθημερινά. Καθένας από τους χρήστες που επιλέγει να δώσει χρήματα για κάποιο παιχνίδι ξοδεύει περίπου $1-5.

Τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί; Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μέσα στο 2012, η βιομηχανία του διαδικτυακού τζόγου έχει κέρδη $6,2 δισεκατομμύρια. Την ίδια ώρα, τα social games έχουν βγάλει πάνω από 5 φορές αυτό το ποσό ($35,8 δισεκατομμύρια).

Πηγή: www.gazzetta.gr
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»