Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011



Αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης

- Οι ίπποι ΑΛΚΙΝΟΗ και ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ αγοράστηκαν από τον κύριο Γεώργιο Κωνσταντάκη και ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Μιχ. Ιωαννίδη. Οι παραπάνω ίπποι θα διαγωνίζονται με τα εξής χρώματα: Κόκκινη, διαγώνια ταινία άσπρη, μανίκια άσπρα, πηλίκιο κόκκινο.

- Ο ίππος ΣΕΚΕΡ αγοράστηκε από τον κύριο Παντ. Ζευγώλη.

- Οι ίπποι ΣΑΝΤΑ ΛΟΥΤΣΙΑ και ΓΚΑΜΠΥ ανήκουν στην ιδιοκτησία των Στάβλων Αετού Μεσσηνίας και τα έπαθλα ιπποπαραγωγού αυτών θα λαμβάνει η παραπάνω ιδιοκτησία.

- Οι ίπποι ΒΕΛΟΡΟΥΜ και ΣΠΗΝΤΑΪΜ επανήλθαν στον Ιππόδρομο και ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου  Νικ. Εμμανουηλίδη.

- Στους ίππους ΝΑΪΤ ΠΡΙΝΣ και ΑΝΚΟΡΕΤΖ έγινε εκτόμηση.

- Ο ίππος ΠΡΙΜΟΥΣΕΜΠΡΕ απομακρύνθηκε προσωρινά από τον Ιππόδρομο.

- Οι ίπποι ΚΟΥΪΝΤΟΡ ΓΟΥΕΪ, ΞΕΝΙΑ, ΞΕΝΟΚΡΙΤΗ, ΞΕΝΟΦΟΥΛΑ και ΤΡΑΦΕΛΣ ΓΟΥΕΪ απομακρύνθηκαν οριστικά από τον Ιππόδρομο.

- Οι ίπποι ΛΗΓΚΑΛ ΞΑΑΡ (IRE) και ΛΗΓΚΑΛ ΖΑΠΙΝΓΚ απομακρύνθηκαν οριστικά από τον Ιππόδρομο.

«Ιπποδρομίες»


Βασικές αρχές προπόνησης των αλόγων


Η αρχή και το τέλος της προπόνησης των αλόγων είναι η ησυχία και η ηρεμία. Και στα δυο στυλ τρεξίματος των αλόγων (Sprinters & Stayers) είναι αναγκαία η ηρεμία και η ησυχία του αλόγου.

Το Σπρίντερ πρέπει να παραμένει ήρεμο για μην χαλάσει η διάθεση του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ταχύτητα και την αντοχή του. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα άλογο stayer γιατί δεν θα μπορέσει να τερματίσει. Η κίνηση είναι το παν και σημαντικό είναι το άλογο να πηγαίνει όπου πρέπει και όχι όπου θέλει αυτό. Αυτό γίνεται με την συχνή προπόνηση καθώς έτσι τα άλογα μπορούν να μάθουν τα πατήματα τους. Η επανάληψη είναι σημαντική καθώς το άλογο μαθαίνει πιο εύκολα.

Σιγά σιγά γίνεται με την επανάληψη το άλογο να μειώνει τον χρόνο στα 200 μέτρα με αποτέλεσμα να μπορεί ένα καλογυμνασμένο άλογο να φτάσει τα 12.00 με 11.30 δεύτερα.

Μεγάλο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια του άλογο παίζει και ο προπονητής καθώς πρέπει να κρατεί την διάθεση του αλόγου σε πολύ καλή κατάσταση για να μπορεί το άλογο σε κάθε προπόνηση να ανεβάζει και ταχύτητα. Βήμα βήμα λοιπόν και όχι βιασύνη καθώς όπως είπαμε και πιο πάνω βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι και η ηρεμία του αλόγου. Η σταδιακή πρόοδος του αλόγου εξαρτάται από αυτά τα δυο συστατικά και όχι από την βιασύνη και το άγχος να βγάλουμε όσο πιο γρήγορα το άλογο στην κούρσα.

Μια τεχνική για προπόνηση είναι και η χρήση των παρωπίδων. Οι παρωπίδες χρησιμοποιούνται κυρίως στα άλογα που δεν έχουν ήπια συμπεριφορά. Η απόσπαση προσοχής το μη κράτημα της γραμμής και η έλλειψη συγκέντρωσης στην προπόνηση χρήζουν την χρησιμοποίηση παρωπίδων.

Σε πολλά άλογα επίσης γίνεται μια επέμβαση στον λάρυγγα ή στον οισοφάγο που έχει ως σκοπό το δέσιμο της γλώσσας του αλόγου για να έχει καλύτερη ροη του αέρα στην ανάσα του.

Πηγή: infobeto.com
«Ιπποδρομίες»

 

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Ballston Spa

 


Νικητής ίππος: Daveron

Daveron
 

2011 Ballston Spa

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»