Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

 
Κατά καιρούς έχουν επισημανθεί και σχολιαστεί πολλές λανθασμένες αποφάσεις που εκδίδονται από τις Επιτροπές Ελέγχου των Ιπποδρομιών (πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες), αλλά αυτό που συνέβη πρόσφατα ξεπερνά κάθε φαντασία!

Για να μη μακρηγορούμε, ας δούμε κάποια αποσπάσματα από το συγκεκριμένο περιστατικό και ας φυλάξουμε τα σχόλια για το τέλος:

Απόσπασμα από την απόφαση της Επιτροπής Ιπποδρομιών της 07ης-10-2011:

«…Συνήλθε σήμερα 7η Οκτωβρίου 2011 η Επιτροπή Ιπποδρομιών και αφού έλαβε υπ΄όψη τις ενώπιόν της υποβληθείσες αιτήσεις και τα Δελτία Ελλανοδικών της  30/9 και 3/10/2011 εξέτασε τα υφιστάμενα θέματα και πήρε τις κατωτέρω αποφάσεις:

1. Μετά από παραπομπή των Ελλανοδικών η Επιτροπή Ιπποδρομιών εξέτασε την διαδρομή του ίππου ΕΪΒΟΝ ΚΑΣΤΛ (GB) που διαγωνίσθηκε στην 8η ιπποδρομία της 26/9/2011. Εξεταζόμενος ο αναβάτης του ίππου Ν. Τσεργάς δήλωσε ότι είναι ένας ιδιόρρυθμος ίππος ο οποίος εάν δεν πάρει  κεφάλι από την αρχή, δεν αποδίδει καθώς και ότι εάν δεν βρει διαδρομή της αρεσκείας του δεν αναπτύσσεται, ιδίως αν τρώει λάσπη από τους προπορευόμενους ίππους. Ο προπονητής του ίππου Κος Αλ. Καραμάνογλου συμφώνησε με τα προαναφερθέντα και δεσμεύθηκε ότι θα τον επανεγγράψει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οι εξηγήσεις τους έγιναν δεκτές…»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ - Κ. ΚΟΝΤΟΣ – ΑΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Απόσπασμα από την απόφαση της Επιτροπής Ιπποδρομιών της 21ης-10-2011:

«…Συνήλθε σήμερα 21η Οκτωβρίου 2011 η Επιτροπή Ιπποδρομιών και αφού έλαβε υπ΄όψη τις ενώπιόν της υποβληθείσες αιτήσεις και τα Δελτία Ελλανοδικών της  14/10 και 17/10/2011 εξέτασε τα υφιστάμενα θέματα και πήρε τις κατωτέρω αποφασεις:    


6. Εξέτασε την διαφοροποιημένη επίδοση του ίππου ΕΪΒΟΝ ΚΑΣΤΛ (GB) προπόνησης Αλ. Καραμάνογλου, που διαγωνίσθηκε στην 8η ιππ/μία της 17/10/2011 και τερμάτισε 1ος, σε σχέση με την προηγούμενη συμμετοχή του(προτελευταίος). Εξεταζόμενος ο προπονητής δήλωσε ότι και την προηγούμενη φορά ενώπιον της Επιτροπής ότι ο ως άνω ίππος ο οποίος είναι ιδιόρρυθμος, δεν του αρέσει να μην ηγείται της διαδρομής, οπότε αν δεν «πάρει κεφάλι» από την αρχή δεν αποδίδει καθόλου, ιδίως αν δέχεται και την λάσπη/άμμο από τους προπορευόμενους ίππους. Στην συγκεκριμένη διαδρομή , ο ίππος πέτυχε καλή εκκίνηση και αναπτύχθηκε από την αρχή της διαδρομής δυναμικά και προπορευόμενος, οπότε και υπήρξε αυτή η ιλιγγιώδης βελτίωση.  Σύμφωνα δε με τον προπονητή η διαφοροποιημένη προς το καλύτερο επίδοση του έλαβε χώρα μετά την παρέλευση του είκοσαημέρου (20) το  οποίο  προβλέπει η διάταξη άρθ. 18 των Γενικών Διατάξεων, της ιπποδρομίας εκτελεσθείσας μετά την παρέλευση 21 ημερών από την τελευταία ανεπιτυχή εμφάνιση του ίππου.  Κατόπιν αυτών η Επιτροπή Ιπποδρομιών λαμβάνοντας υπόψη ότι : α) ο ίππος ενεγράφη προ του εικοσαημέρου και αγωνίστηκε μετά την παρέλευση αυτού, β) ότι η διαφοροποίηση στην επίδοση ήταν ακραία (1ος και προτελευταίος) και γ) ότι η Επιτροπή Ιπποδρομιών, δυνάμει του άρθρου 18 παρ. 1 των Γενικών Διατάξεων μπορεί να επιλαμβάνεται ακόμη και μετά την παρέλευση του εικοσαημέρου σε περιπτώσεις ακραίες ή εξόφθαλμες, κρίνει την εμφάνιση του ίππου υπερβολικά διαφοροποιημένη και κατά τούτο κρίνει τον προπονητή ελεγκτέο. Ως εκ τούτου δυνάμει του άρθρου 10 παρ. γ΄ του Κώδικα Ιπποδρομιών επιβάλλει στον προπονητή Κο Αλ. Καραμάνογλου πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500€) εξαιτίας της όλως αντιφατικής εμφάνισης του ίππου προπονήσεως του, ΕΪΒΟΝ ΚΑΣΤΛ (GB)…»

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ 
Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – Κ. ΚΟΝΤΟΣ - Ι. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


Με βάση τα όσα αναφέρουν οι ίδιες Επιτροπές Ελέγχου (η Επιτροπή Ιπποδρομιών και στις δύο περιπτώσεις, και μάλιστα κατά τη λήψη των δύο αποφάσεων η σύνθεσή της διαφέρει όπως είδατε μόνον κατά ένα πρόσωπο!) ενώ για την άσχημη εμφάνιση ενός ίππου αναγνωρίζουν και κάνουν αποδεκτές τις αιτίες της αποτυχίας του (γεγονός που οφειλόταν στις συνθήκες διαδρομής και σε καμία περίπτωση στην κακή φυσική του κατάσταση) κι ενώ στη μετέπειτα συμμετοχή του εκλείπουν οι αιτίες αυτές (κάτι που δικαιολογεί φυσικά στον απόλυτο βαθμό τη «μεταμόρφωσή» του προς το καλύτερο) έρχονται εκ νέου να κάνουν λόγο για «υπερβολικά διαφοροποιημένη» εμφάνιση και τιμωρούν τη διάκρισή του! Σε όλα αυτά, προσθέστε και το γεγονός πως παρήλθε το «εθιμοτυπικό» εικοσαήμερο προκειμένου να μπορεί να διαγωνιστεί με ελπίδες διάκρισης χωρίς κανένα  πρόβλημα και άξαφνα «επινοήθηκε» το γεγονός της εγγραφής (!) πριν την παρέλευση του 20ημέρου ως κάποιου νέου είδους εφεύρημα προκειμένου να στηριχτεί αυτή η παντελώς παράλογη απόφαση! Και λέμε παράλογη, για τους εξής απλούς λόγους:

1. Αν στην πρώτη (αποτυχημένη) συμμετοχή του ίππου δε διαπιστώθηκε κάτι το παθολογικό και επιπλέον όλες οι εξηγήσεις για τη μειωμένη επίδοσή του έγιναν απόλυτα δεκτές – κάτι που αναγράφηκε εξάλλου στην πρώτη απόφαση της Επιτροπής Ιπποδρομιών – τότε για ποιο λόγο θεωρείται αντιφατική η διαφοροποίησή του προς το καλύτερο, σε μία ιπποδρομία κατά την οποία δεν υπήρχε πλέον – εκ των πραγμάτων – καμία δικαιολογία αποτυχίας (δε συνέτρεχαν οι λόγοι που οδήγησαν στην προηγούμενη μειωμένη απόδοσή του);

2. Αφού η Επιτροπή Ιπποδρομιών εκτίμησε «δόλο» στη γρήγορη  επανεγγραφή του ίππου (πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η… «περίεργη» αναφορά της για την… εγγραφή (!) του ίππου πριν την παρέλευση του 20ήμερου, ενώ αυτό που «μετρά» είναι μόνο το γεγονός πως διαγωνίστηκε μετά από αυτό;) γιατί δεν εμπόδισε το υποτιθέμενο «παικτικό σκηνικό» που στήθηκε σε βάρος των φιλίππων, προβαίνοντας σε διαγραφή του ίππου προ της ιπποδρομίας (ει δυνατόν από τις εγγραφές ακόμα) αφού διαπιστώνει «ύποπτα σύντομη» επανεγγραφή; Και εν πάσει περιπτώσει, πώς ακριβώς στοιχειοθετείται ο δόλος; Υπάρχουν μήπως κάποιες ενδείξεις από το ιπποδρομιακό στοίχημα;

3. Το σημαντικότερο ίσως επιχείρημα κατά την άποψή μας είναι αυτό: Υπάρχει ποτέ περίπτωση να γραφτεί για να διαγωνιστεί κάποιος ίππος χωρίς να έχει ως στόχο του τη νίκη; Δηλαδή, τι μας λέει η Επιτροπή Ελέγχου; Πως για να μην τιμωρηθεί ένας ίππος που προέρχεται από αποτυχημένη εμφάνιση (στην περίπτωση που εξετάζουμε, πλήρως δικαιολογημένη από τους ίδιους (!)) αυτός θα πρέπει να έρχεται «γλυκά» στην άφιξη και πως δεν έχει δικαίωμα να κερδίσει απευθείας; Τότε, τι νόημα έχει η εγγραφή του; Να συμπληρωθεί το πρόγραμμα και μόνο;

4. Με δεδομένο ότι ο χρόνος που σημείωσε στη νίκη της η φοράδα είναι εν πολλοίς στα όρια των δυνατοτήτων της (έχει στο παρελθόν επιδόσεις παραπλήσιες με την τελευταία νικηφόρο εμφάνισή της), αν υπάρχει κάποιο «πρόβλημα», αυτό τελικά εστιάζεται στην τελευταία κούρσα στην «έπιασε την απόδοσή της» ή μήπως στην προηγούμενη συμμετοχή της όπου απέτυχε και στην οποία η ίδια η Επιτροπή Ιπποδρομιών έκανε πλήρως αποδεκτές όλες τις αιτιολογίες αυτής;

Τα «διαλυτικά φαινόμενα» της Φιλίππου Ένωσης και των επιτροπών της συνεχίζονται και πολύ φοβούμαστε πως στο μέλλον μπορούν να δημιουργηθούν πολύ περισσότερα προβλήματα, όσο συνεχίζουν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ίδια την Επιτροπή Ιπποδρομιών και που ασφαλώς πλήττουν την αξιοπιστία του αθλήματος, αφού ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία των Ιπποδρομιών παγκοσμίως, ένα άλογο το οποίο απέτυχε και μάλιστα πλήρως δικαιολογημένα κατά την άποψη των αρμόδιων Επτροπών Ελέγχου, τιμωρήθηκε εκ των υστέρων γιατί στην επόμενη συμμετοχή του απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές του και κέρδισε!

Μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η νέα «πρωτοτυπία» της Επιτροπής Ιπποδρομιών…

Και μη χειρότερα…

«Ιπποδρομίες»

Επιστολή αναφορικά με το διάστημα αποχής των ίππων από τις ιπποδρομίες σε περίπτωση αποτυχημένης εμφάνισης


(Σημ. «Ιπποδρομιών»: με αφορμή το σημερινό «Σχόλιο της ημέρας» επαναδημοσιεύουμε επιστολή του 2009 από το Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη προς τη Φίλιππο Ένωση, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους δύο Φορείς της Ιδιοκτησίας, για ένα σχετικά παρόμοιο - σε αρκετά σημεία του - περιστατικό διαγωγής ίππου που έλαβε χώρα εκείνη την εποχή).

Κορυδαλλός, 10-11-2009
  
Προς: Την Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος (Φ.Ε.Ε.)
Κοιν.:  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
           Ελληνικό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ίππων (ΕΛ.Σ.Ι.ΙΠ.)
           Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος (Ε.Ι.Δ.Ι.Ε.)
           Ιπποδρομιακό Τύπο
           Διαδικτυακές ιστοσελίδες ιπποδρομιακού περιεχομένου

 
Θέμα: Διάστημα αποχής ίππων από τις ιπποδρομίες σε περίπτωση αποτυχημένης εμφάνισης

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την πρόσφατη διερεύνηση των Επιτροπών Ελέγχου της επίδοσης του ίππου ΝΕΒΕΡ ΑΣΚ σε σχέση με την αποτυχημένη (προτελευταία) εμφάνισή του και την μετέπειτα (τελευταία) νικηφόρο συμμετοχή του θα ήθελα να σας αναφέρω μια σειρά θεμάτων που προέκυψαν και πιστεύω πως χρειάζονται την δική σας συμβολή ώστε να επιλυθούν άμεσα και οριστικά.

Στο Φύλλο Αγώνος των Ελλανοδικών της ημέρας που απέτυχε ο ίππος ΝΕΒΕΡ ΑΣΚ δεν αναφέρθηκε κανένα παθολογικό εύρημα που να δικαιολογεί την έκταση της αποτυχημένης του εμφάνισης. Ο προπονητής του δε, εξεταζόμενος από τους Ελλανοδίκες επέμεινε χαρακτηριστικά πως ο ίππος του βρίσκεται σε καλή οργανική και φυσική κατάσταση καθιστώντας το σαφές προς όλους (και προς τους φιλίππους, αφού ανεγράφη στο Φύλλο Αγώνος) πως η αποτυχία του ΝΕΒΕΡ ΑΣΚ οφείλεται σε άλλους παράγοντες και όχι σε κακή αγωνιστική κατάσταση του ίππου αποποιούμενος με αυτό τον τρόπο τις ευθύνες που του καταλογίστηκαν από τους Ελλανοδίκες. Επειδή ο προπονητής του έκρινε πως το άλογο είναι σε θέση να διαγωνιστεί αξιοπρεπώς και να διεκδικήσει την νίκη, μόλις βρήκε κούρσα «στα μέτρα του» αμέσως τον επανέγραψε καίτοι δεν είχε παρέλθει το προβλεπόμενο από τον Κώδικα χρονικό διάστημα αποχής του ίππου του (20 ημέρες). Ο ίππος ΝΕΒΕΡ ΑΣΚ, δικαιώνοντας την εκτίμηση του προπονητή του κέρδισε στην επόμενη συμμετοχή του. Τα γεγονότα αυτά εγείρουν σειρά προβληματισμών που χρήζουν ουσιαστικής αντιμετώπισης ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των διαδρομών και να προστατευθούν  οι φίλιπποι – στοιχηματίες. Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που προκύπτουν από τα ανωτέρω περιστατικά είναι τα εξής:

1. Πώς προκύπτει το χρονικό διάστημα αποχής ενός ίππου λόγω μεγάλης έκτασης αποτυχημένης εμφάνισης όταν δεν συνοδεύεται από ιατρική γνωμάτευση που να την δικαιολογεί; Με άλλα λόγια, πώς μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει ενιαία όλες τις περιπτώσεις αποτυχημένων εμφανίσεων και να οριοθετήσει το χρονικό διάστημα που απαιτείται για κάθε ίππο που υστέρησε (για αδιευκρίνιστους λόγους) ώστε να παρουσιαστεί στην ενδεδειγμένη αγωνιστική κατάσταση και να συμμετέχει στις ιπποδρομίες με βλέψεις διάκρισης; (όλοι οι ίπποι χρειάζονται 20 ημέρες για να φορμαριστούν;)

2. Επειδή – δανειζόμενος έκφραση της πρόσφατης επικαιρότητας – «το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό», πιστεύετε πως ο «θεσμός του 20ήμερου» (καθιερωμένος από την ιπποδρομιακή δεοντολογία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο των Γενικών Διατάξεων) λειτουργεί υπέρ της αξιοπιστίας των διαδρομών ή μάλλον το αντίθετο συμβαίνει στην πραγματικότητα;

3. Πώς προστατεύονται στην πράξη οι φίλιπποι που στοιχηματίζουν στις ιπποδρομίες από «απόπειρες αιφνιδιασμού» ίππων κατόπιν αποτυχημένης εμφάνισης; (φυσικά δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του ίππου ΝΕΒΕΡ ΑΣΚ διότι ο προπονητής του επέμεινε σφοδρά «προστατεύοντας» με τον τρόπο του όσους φιλίππους διάβασαν τα Δελτία των Ελλανοδικών)

4. Γιατί δεν επεμβαίνουν οι Υπηρεσίες της Φ.Ε.Ε. σε ενδεχόμενη εγγραφή ίππου για τον οποίο δεν έχει παρέλθει το διάστημα του 20ημέρου με αυτεπάγγελτη διαγραφή ώστε να προστατεύσουν τους φιλίππους σύμφωνα με τα άρθρα 120 παρ. α7, 123 παρ. β; (το μέτρο του προστίμου για σύντομη και εν πολλοίς αντιδεοντολογική επανεγγραφή φαντάζει μάλλον «φοροεισπρακτικό» στην προκειμένη περίπτωση). Επιπλέον, τι θα συμβεί αν κάποιος που έχει έννομα συμφέροντα στραφεί ενιστάμενος κατά της σειράς άφιξης της ιπποδρομίας σε περίπτωση διάκρισής του σε περίπτωση που τα εντεταλμένα όργανα της Φ.Ε.Ε. δεν επιληφθούν της υπόθεσης προ της ιπποδρομίας όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ιπποδρομιών άρθρο 147 παρ. α περίπτωση 3;

5. Αν πράγματι η αποτυχία ενός ίππου οφείλεται σε παράγοντες που δεν άπτονται της αγωνιστικής του κατάστασης γιατί να αφαιρείται η δυνατότητα από τον ιδιοκτήτη (και τον προπονητή) να διεκδικήσει ο ίππος τους άμεσα την δυνατότητα διάκρισής του ή ακόμα και  νίκης στερώντας τους – ενδεχόμενα – οικονομικά οφέλη από τα έπαθλα;

Η προσωπική μου εκτίμηση που απαντά σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι πως η Φίλιππος Ένωση της Ελλάδος, ως θεματοφύλακας των Ιπποδρομιών στην Ελλάδα, οφείλει και μπορεί να διαφυλάξει το κύρος και την αξιοπιστία των διαδρομών, να ενισχύσει τις Επιτροπές Ελέγχου και να προστατεύσει το φίλιππο κοινό που σύμφωνα με τις ισχύουσες Διατάξεις βρίσκεται κυριολεκτικά «έρμαιο» στις όποιες διαθέσεις «κερδοσκοπικών επιδρομών» θα μπορούσαν να επιχειρηθούν καλυπτόμενες πολλές φορές με το «νομιμοφανές πέπλο» της 20ημέρου αποχής. Και αυτό επιτυγχάνεται κατά την γνώμη μου μόνον με αναθεώρηση των ισχυουσών Διατάξεων του Κώδικα Ιπποδρομιών που προβλέπουν το χρονικό διάστημα αποχής ίππου μετά από αποτυχημένη εμφάνιση οφειλόμενη σε κακή αγωνιστική κατάσταση (ή άλλη αδιευκρίνιστη αιτία). Πιο αναλυτικά, η πρότασή μου είναι να καταργηθεί το «εθιμοτυπικό» διάστημα αποχής κάθε ίππου που αποτυγχάνει (Γενικές Διατάξεις άρθρο 18 παρ. 1 και άρθρο 33) εκτός των περιπτώσεων που ανευρίσκεται και πιστοποιείται από τους Κτηνιάτρους της Φ.Ε.Ε. κάποιο παθολογικής φύσης αίτιο και να δίνεται η δυνατότητα εγγραφής του ακόμη και άμεσα (5 ημερολογιακές ημέρες όπως προβλέπεται από τις Γενικές Διατάξεις άρθρο 7 παρ. γ5) στις ιπποδρομίες με την διαφορά πως στον ίππο πλέον θα επιτρέπεται να διαγωνίζεται εκτός στοιχήματος μέχρι να «έρθει στην θέση του» και να μπορεί να αποδίδει σύμφωνα με τις (διαπιστωμένες από παρελθούσες συμμετοχές του) δυνάμεις και ικανότητές του. Κατόπιν μπορεί να επανατοποθετηθεί εντός στοιχήματος μετά από απόφαση των Επιτροπών Ελέγχου και αφού πρώτα εξεταστεί η αγωνιστική συμπεριφορά του ίππου στο διάστημα που διαγωνίστηκε εκτός στοιχήματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνονται τα εξής:

- Δίνεται η δυνατότητα στους ίππους να διαγωνίζονται ανελλιπώς και σύμφωνα με την εκτίμηση του προπονητή τους που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αποφαίνεται πότε οι ίπποι του είναι έτοιμοι να διαγωνιστούν (αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος).

- Δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους να διεκδικούν τα έπαθλα στις ιπποδρομίες χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός της παρέλευσης του 20ημέρου. Σε περίπτωση μάλιστα που κάποιος ίππος απέτυχε για λόγους που δεν σχετίζονται με την φυσική κατάστασή του, ένα διάστημα 20ήμερης αγωνιστικής απραξίας θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και κάμψη της φόρμας του ίππου επιφέροντας τελικά τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

- Προστατεύονται ουσιαστικά οι φίλιπποι – στοιχηματίες από πιθανά «παικτικά σκηνικά».

- Δυναμώνει  μερικώς το αγωνιστικό πρόγραμμα λόγω αυξημένων συμμετοχών (έστω και εκτός στοιχήματος) με αποτέλεσμα την αποτροπή - σε μικρό βαθμό - των απωλειών συγκεντρώσεων λόγω δυστοκίας εγγραφών.

- Τονώνεται η αξιοπιστία των διαδρομών και ενισχύεται το κύρος των Επιτροπών Ελέγχου.

Η δέσμη αυτών των μέτρων μπορεί να  λειτουργήσει ευεργετικά και να δώσει λύσεις σε θέματα που προκαλούν πλήθος ερωτηματικών και δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις στις τάξεις των φιλίππων σε περιπτώσεις αποτυχίας ίππων, ειδικότερα όταν πρόκειται για φαβορί του κοινού. Το θέμα της αξιοπιστίας των διαδρομών είναι μέγιστης σημασίας και επιβάλλει τις δικές σας ενέργειες και πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί απροσπέλαστο τείχος αποτροπής κάθε σκέψης και δράσης που δεν συνάδουν με την καθαρότητα της ιπποδρομιακής συνείδησης που πρέπει να διέπει όλους τους επαγγελματίες του χώρου ανεξαιρέτως. Από τις δικές σας αποφάσεις τελικώς θα εξαρτηθεί η πορεία ανάκαμψης των ιπποδρομιών στην χώρα μας. 

Αφού σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη σας να διαβάσετε αυτές τις σκέψεις μου, εύχομαι οι όποιες ενέργειές σας να οδηγήσουν τα πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Παραμένω στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας.

Με τιμή,
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

«Ιπποδρομίες»
Νέες εφαρμογές από σήμερα στην τηλεοπτική κάλυψη των αλλοδαπών Ιπποδρομιών



25/10/2011

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ

Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011, στα πλαίσια της γενικότερης στρατηγικής ανάπτυξης, προβολής και περαιτέρω εμπλουτισμού του ιπποδρομιακού προϊόντος της, αναβαθμίζει σημαντικά τις τηλεοπτικές παραγωγές & μεταδόσεις των αλλοδαπών Ιπποδρομιών της, δίνοντας καλύτερη και αναλυτικότερη ενημέρωση στους Φιλίππους & στα μέσα ενημέρωσης  με ειδικά σχεδιασμένα  γραφικά.

Αξιοποιώντας ιδανικά τηv τεχνολογία, συνεργαζόμενη  με την εταιρεία Vermantia  Παραγωγές Α.Ε., η οποία επελέγη μετά από διαγωνισμό, θα προσφέρει μια σειρά από σημαντικές πληροφορίες προς τους Φιλίππους, όπως τον συνοπτικό πίνακα συμμετεχόντων ανά κούρσα, τις κύριες αποδόσεις, τα στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία, τις αναλύσεις και τα επίσημα αποτελέσματα.

Ενδεικτικά, παραθέτουμε δείγματα της καινούριας πληροφόρησης που πλέον θα αποτελούν κομμάτι της ανανεωμένης τηλεοπτικής παραγωγής της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.


Συμμετέχοντες ίπποι, φύλλο, ηλικία, αναβάτης, αποδόσεις για  Γκανιάν, Πλασέ και  συγκριτικά συνολικά ποσά στοιχήματος σε Ελλάδα και Γαλλία – Αγγλία.

 
Κάρτα με πληροφορίες Ίππου (ηλικία, φύλλο, πατέρας, μητέρα ) προπονητής, ιδιοκτήτης, αναβάτης, τελευταίες επιδόσεις, έπαθλα, συμμετοχές, Γκανιάν, Πλασέ  καθώς και διάγραμμα με την μεταβολή Στοιχήματος στη Γαλλία ή στην Αγγλία.

 
Συγκριτική κάρτα στοιχήματος Γαλλίας-Αγγλίας και Ελλάδος για Δίδυμο, Φορκάστ, Τρίο και Τρικάστ.

 
Κάρτα αποτελεσμάτων με άφιξη Ίππων και επίσημα αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»