Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011


Έκτακτη επικαιρότητα


Επιστολή της ΕΙΔΙΕ προς τη ΦΕΕ για το ζήτημα της μη καταβολής της Δ2 δόσης των επάθλων μηνός Ιουνίου

Οι ειδήσεις «τρέχουν» με τέτοιο ρυθμό που κυριολεκτικά δεν τις προλαβαίνουμε πια! Σήμερα (Δευτέρα 11-07-2011) η ΕΙΔΙΕ αντέδρασε στο εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που ανέκυψε πρόσφατα, για το οποίο έγραψαν σχετικά εδώ και μερικές μέρες οι «Ιπποδρομίες» και που μπορεί δυστυχώς να προσδώσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στις επόμενες ημέρες, το γεγονός δηλαδή ότι δεν καταβλήθηκε καθόλου η Δ2 δόση των επάθλων για το μήνα Ιούνιο. Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή της ΕΙΔΙΕ, ενώ στις επόμενες ημέρες (ή ώρες, αν αυτό είναι εφικτό) θα αναλύσουμε όλες τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Μαρκόπουλο, μιας και ο όγκος των πληροφοριών που έχουμε να επεξεργαστούμε είναι πλέον τεράστιος:


Η επιστολή της ΕΙΔΙΕ όπως δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της


Προς:                                                              Μαρκόπουλο, 11/7/2011
Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε.                                                        Αρ. πρωτ. 1134

Αξιότιμοι κύριοι,

Με απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από τις υπηρεσίες σας το γεγονός ότι η δεύτερη δόση (Δ2) των επάθλων για το μήνα Ιούνιο ήταν μηδενική. Γνωρίζετε καλά ότι πλέον οι ελάχιστες εναπομείναντες ιδιοκτήτες ίππων αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα οικονομικά αλλά και άλλου είδους που προκύπτουν κυρίως από την αβεβαιότητα για το μέλλον του Ιπποδρόμου.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα ζητούμε άμεση συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσής σας – εάν είναι δυνατόν και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα – για να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε σε μείωση ή και κατάργηση χρεώσεων της καρτέλας των Ιδιοκτητών απ’ τη Φ.Ε.Ε. για διαφόρους λόγους, όπως είναι τα τέλη εγγραφών, τα τέλη προεγγραφών κυρίων ιπποδρομιών αλλά και διάφορες χρεώσεις του Κώδικα. Τα ποσά με τα οποία χρεώνονται οι καρτέλες των Ιδιοκτητών ανήκουν σε άλλες εποχές και είναι πλέον τελείως δυσανάλογα με τα ποσά των επάθλων που εισπράττει τελικά η Ιδιοκτησία.

Περιμένοντας με αγωνία την πρόσκλησή σας,

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της ΕΙΔΙΕ

ΒΑΣΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ                                     ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

«Ιπποδρομίες»
Έκτακτη επικαιρότητα
 
 
Οι «Ιπποδρομίες» έλαβαν νωρίτερα το παρακάτω κείμενο και αποφάσισαν να το δημοσιεύσουν αυτούσιο:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα καταγγέλλει την κυβέρνηση και την διοίκηση  του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ) για τις 127 απολύσεις συμβασιούχων. Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν μία μέρα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Προστίθενται στο μακρύ κατάλογο των απολύσεων που εντάθηκαν μπροστά στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και συνεχίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση μετά από αυτή.

Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, που για χρόνια εργάζονται με το απαράδεκτο δουλεμπορικό καθεστώς των συμβάσεων μιας μέρας, για 4 έως 8 μέρες εργασίας το μήνα με μεροκάματο 26 ευρώ! Πετιόνται κυριολεκτικά στο δρόμο καθώς δεν δικαιούνται αποζημίωση, ούτε επίδομα ανεργίας, ενώ όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη, γιατί δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα. Οι περισσότεροι (που εργάζονται από 20 μέχρι και 35 χρόνια) έχουν πρωτόδικες αποφάσεις που μετατρέπουν τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Οι απολύσεις αυτές γίνονται λίγες μέρες πριν λοιπόν ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ. Σχετίζονται άμεσα  με το γεγονός ότι ο  ΟΔΙΕ είναι ανάμεσα στις δημόσιες επιχειρήσεις που θα παραδοθούν στο  κεφάλαιο, η συγκεκριμένη 100% εντός του 2011. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΔΙΕ θέλουν να παραδώσουν τον Οργανισμό στους ιδιώτες έχοντας εξασφαλίσει το λιγότερο δυνατό εργατικό κόστος, γι αυτό προετοιμάζουν και νέες απολύσεις.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του σωματείου του μόνιμου προσωπικού του ΟΔΙΕ, που έχει προσυπογράψει τις απολύσεις μέσω του εκπροσώπου του στο ΔΣ της εταιρείας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο χώρο έκαναν τα πάντα για να αποτρέψουν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, προκειμένου να διαιωνίζουν το καθεστώς  ομηρίας και την ευελιξία των κυβερνήσεων σε ρουσφετολογικές προσλήψεις.

Καλούμε το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες, να σταθούν στο πλευρό των απολυμένων για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις, για την κατάργηση κάθε μορφής και νόμου ελαστικής εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)
«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV 


Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 10-07-2011 είναι πλέον διαθέσιμη σε video για όλους τους επισκέπτες των «Ιπποδρομιών». Όλα τα αποσπάσματα από τα videos της εκπομπής ενσωματώθηκαν ήδη στο 2ο video player των «Ιπποδρομιών», στη σελίδα μας στο Facebook (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στη νέα σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Facebook) όπως επίσης και σε ένα από τα κανάλια που διαθέτουν οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube (πατήστε εδώ για να δείτε το Ελληνικό κανάλι των «Ιπποδρομιών», στο οποίο συμπεριλαμβάνονται πολλά videos από τις Ελληνικές ιπποδρομίες). 

Να σημειώσουμε τέλος πως το video της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε να το παρακολουθήσετε και μέσω του καναλιού του συμπαθούς βετεράνου αναβάτη και επίτιμου Προέδρου των αναβατών Μάρκου Καζάκου που διαθέτει στο YouTube (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο κανάλι του Μ. Καζάκου) καθώς επίσης και μέσω των links που διατίθενται στην αντίστοιχη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum dangerippo του δημοσιογράφου κυρίου Περικλή Δημητρίου, που είναι και ο παρουσιαστής της εκπομπής.




Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 10-07-2011 (1ο μέρος)



Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 10-07-2011 (2ο μέρος)




Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 10-07-2011 (3ο μέρος)

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Darley July Cup


Νικητής ίππος: Dream Ahead

Dream Ahead
 
2011 Darley July Cup
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»