Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Επιλογές TV: «Champions» (the movie)



Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών», 

Η ταινία που προστίθεται σήμερα στο Video Club των «Ιπποδρομιών» έχει τίτλο: «Champions». 

Η ταινία «Champions» που γυρίστηκε το 1983 και προβλήθηκε την επόμενη χρονιά - σε σενάριο του συγγραφέα Evan Jones - βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αποτελεί ένα καθαρά «ιπποδρομιακό» φιλμ, που «εισάγει» με τον καλύτερο τρόπο τους φιλίππους στον «υπέροχο κόσμο» των ιπποδρομιών με εμπόδια! 


Λίγα λόγια για το έργο: 

Ο Bob (Robert) Champion, ένας αναβάτης δρομώνων ίππων που εργάζεται στα Ιπποδρόμια της Αγγλίας, διαγνώνεται στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Αντί να υποκύψει στην ασθένειά του, ο Bob προχωρεί σε χειρουργική επέμβαση και μαζί με χημειοθεραπεία επιτυγχάνει μία θαυμαστή ανάρρωση, που του επιτρέπει να «επιστρέψει δυναμικά» στις Ιπποδρομίες για να διεκδικήσει το περίφημο Grand National

Με τους: John Hurt, Kirstie Alley, Edward Woodward, Jan Francis, Ben Johnson.

Σκηνοθεσία: John Irvin. 


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 1981 Grand National:

1981 Grand National

Μερικά πρόσθετα στοιχεία για το έργο: 

- Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Champions», John Hurt, απέσπασε το 1985 διάκριση για τον ρόλο που υποδύθηκε στο έργο, με την βράβευσή του στα βραβεία Evening Standard Film Awards, ενώ μία χρονιά νωρίτερα, ο σκηνοθέτης του φιλμ, John Irvin, ήταν ένας εκ των υποψηφίων νικητών του βραβείου «Golden Bear» στο ετήσιο κινηματογραφικό φεστιβάλ Berlin International Film Festival.

- Ο ίππος Aldaniti, με τον οποίο ο Rob Champion κατέκτησε στην πραγματικότητα το 1981 Grand National, συμμετείχε και αυτός στην ταινία «Champions», υποδυόμενος τον εαυτό του!

- Το όνομα του ίππου Aldaniti προέρχεται από τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των τεσσάρων εγγονών του ιπποπαραγωγού του, Tommy Barron! Τα ονόματα των εγγονών του είναι: Alastar, David, Nicola και Timothy!

- Εκτός από τον αναβάτη Rob Champion, ο οποίος ανάρρωσε με εκπληκτικό τρόπο και επανήλθε στις κούρσες, ο ίππος Aldaniti κατόρθωσε να ανακάμψει και αυτός με την σειρά του μετά από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό που «έθετε εν αμφιβόλω» την καριέρα του, για να κατακτήσουν – μαζί - μετέπειτα το Grand National!

Θα πρέπει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως το Video Club των «Ιπποδρομιών» εδώ και λίγες ημέρες «μετακόμισε» και πλέον «φιλοξενείται» μόνιμα στην θεματική ενότητα «Videos Ιπποδρομιών», εκεί όπου συγκεντρώθηκε προσφάτως όλο το τηλεοπτικό αρχειακό υλικό των «Ιπποδρομιών», ενώ, ζητούμε την κατανόησή σας για πιθανά «μικροπροβλήματα» που μπορούν ενδεχομένως να παρουσιαστούν κατά την παρακολούθηση του έργου (στιγμιαίες «παύσεις» της εικόνας για ένα – δύο καρέ ή «επανάληψη» κάποιας σκηνής για ελάχιστα δευτερόλεπτα), καθώς η ταινία εντοπίστηκε σε πολλά κομμάτια και χρειάστηκε ως εκ τούτου η δική μας επεξεργασία (μοντάζ) προκειμένου να μεταφορτωθεί και να προβληθεί ολοκληρωμένη (η ταινία «Champions» είναι το δεύτερο κατά σειρά φιλμ που «φιλοξενείται» στο νεοσύστατο κανάλι των «Ιπποδρομιών», το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό). 


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»