Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η κατιούσα του στοιχήματος

Την Κυριακή 05-12-2010 διεξήχθη στο Μαρκόπουλο το φετινό Κριτήριο Διετών. Η κούρσα που άλλοτε «δέσποζε» στο χειμερινό πρόγραμμα του καλενταριού των Ελληνικών Ιπποδρομιών (μαζί με το Κύπελλο Ταχύτητας) και αποτελεί «πρόκριμα» για το επερχόμενο Ντέρμπι του καλοκαιριού, φέτος πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μόλις 4 ίππων, ενώ ήταν προφανές εκ των προτέρων πως η μία συμμετοχή είχε καθαρά «τυπικό» χαρακτήρα.
Η συνολική αποδυνάμωση του αγωνιστικού προγράμματος (φαινόμενο που δεν είναι χθεσινό) έχει άμεση αντανάκλαση στους τζίρους του στοιχήματος. Στο γράφημα που ακολουθεί είναι ενδεικτική η τάση όσο και η δραματική μείωση των εσόδων των συγκεντρώσεων που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια την ημέρα του Κριτηρίου Διετών :


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Τα στοιχεία των τζίρων παρουσιάστηκαν  σε αριθμούς και από την ιπποδρομιακή ιστοσελίδα ippodata, http://www.ippodata.com/)

Είναι τραγική η διαπίστωση πως με 11 ιπποδρομίες φέτος (περισσότερες από πέρυσι) σημειώθηκε πτώση του τζίρου στην συγκέντρωση του Κριτηρίου Διετών κατά 42,13% (!). Είναι  σίγουρο πως η διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική ύφεση της Ελληνικής οικονομίας έχει παίξει τον ρόλο της στον χαμηλό όγκο στοιχήματος, αν όμως συγκρίνουμε την πορεία των εσόδων (και όχι των κερδών) άλλων Ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών θα διαπιστώσουμε πως στο εννεάμηνο του έτους κατόρθωσαν να συγκρατήσουν τα έσοδά τους σχεδόν στο ακέραιο σε σχέση με τα περσινά επίπεδα τζίρου, καταγράφοντας οριακές απώλειες της τάξης του 2,40% (διαβάστε σχετικά το δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» της 27ης-11-2010 με τίτλο: «Τα μηνύματα της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών»).
Τα στοιχεία «φωνάζουν» πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Πρέπει γρήγορα να ανακληθούν λανθασμένες αποφάσεις (όπως η αύξηση της στοιχηματικής μονάδας και η φορολόγηση των κερδισμένων δελτίων για παράδειγμα) και να γίνουν ενέργειες αποτροπής φαινομένων που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του ίδιου του Οργανισμού (επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την Ηγεσία του ΟΔΙΕ, θέμα που θα αποτελέσει ιδιαίτερο αντικείμενο σχολιασμού των «Ιπποδρομιών» προσεχώς). Οι αριθμοί παρότι είναι «ψυχροί» και «απρόσωποι» στην προκειμένη περίπτωση αντικατοπτρίζουν επακριβώς την πικρή αλήθεια.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»