Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 William Hill King George VI Chase

Νικητής ίππος: Long Run

Long Run
 
2011 William Hill King George VI Chase

«Ιπποδρομίες»

Διαβάστε τη Δευτέρα 17-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»


Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε (1ο μέρος)

Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε (2ο μέρος)

Πράξη αγάπης από τέσσερις κορυφαίους ίππους

Φοράδα έκανε δωρεά τα πέταλά της!

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 17-01-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 17-01-2011

Στατιστικά των ιπποδρομιών (ενημερωμένοι πίνακες)


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Πληθαίνουν οι «μνηστήρες»;

Από την είδηση που ακολουθεί νομίζουμε πως προκύπτουν ζητήματα εξαιρετικής σημασίας και δίχως υπερβολή θα πρέπει στο άκουσμά της να «ηχήσει συναγερμός» στον ΟΔΙΕ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Ισοτιμία», «Καθημερινή» και «Ναυτεμπορική» η Εταιρία Στοιχημάτων (θυγατρική εταιρία της Intralot) πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το πρότυπο ISO 9001:2008 και το αντικείμενο της πιστοποίησής της καλύπτει το σχεδιασμό, την οργάνωση, τη λειτουργία, τη διαχείριση κινδύνου, την επιχειρησιακή υποστήριξη, τη συμβουλευτική και την προβολή παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης που αφορούν σε αθλητικό ή μη αθλητικό στοίχημα, κυνοδρομιακό και ιπποδρομιακό στοίχημα και στοίχημα μέσω εναλλακτικών δικτύων.
Με άλλα λόγια, η θυγατρική εταιρία της Intralot (η οποία σήμερα παρέχει στον ΟΔΙΕ το λογισμικό διεξαγωγής του ιπποδρομιακού στοιχήματος μαζί με τις τεχνικές υπηρεσίες της) πιστοποιήθηκε ως προς τη διενέργεια και ιπποδρομιακού στοιχήματος (μεταξύ των άλλων), προκαθορισμένης ή μη απόδοσης. Αν κάποιος λάβει υπόψη του πως η Intralot διαθέτει ήδη τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία γύρω από το ιπποδρομιακό στοίχημα στην Ελλάδα (λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας της με τον ΟΔΙΕ) και αν συνδυάσει επίσης το «άνοιγμά» της προς τη Γαλλία (εκεί όπου μία άλλη θυγατρική της, η Intralot France έλαβε πρόσφατα 5ετή άδεια για τη διενέργεια διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος και που τώρα στοχεύει και στο ιπποδρομιακό στοίχημα) τότε μήπως μπροστά μας έχουμε «έτερο διεκδικητή» του Ελληνικού Ιπποδρόμου εκτός της PMU; Το μέλλον θα δείξει, πάντως αν επαληθευτεί αυτή η εικασία τότε η διεκδίκηση του Ελληνικού Ιπποδρόμου σε μία ενδεχόμενη περίπτωση πώλησής του θα αποβεί σε μία «σκληρή αναμέτρηση» με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Εκτός από τα όσα αναφέραμε μέχρι στιγμής θα θέλαμε να διατυπώσουμε και μία απορία: Είναι θεμιτή η σημερινή συνεργασία του ΟΔΙΕ με μία εταιρία, η θυγατρική της οποίας (Εταιρία Στοιχημάτων) είναι πιστοποιημένα πλέον ανταγωνίστριά του;
Προσεχώς, θα επεκταθούμε κι άλλο επί του θέματος μιας και υπάρχει και άλλη «καυτή» είδηση (περίπου σε εξέλιξη) που πηγάζει εν μέρει και από τα παραπάνω δημοσιεύματα. Η συνέχεια προσεχώς…

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρα τα δημοσιεύματα πατώντας:
Εδώ για το δημοσίευμα της «Ισοτιμίας»,
Εδώ για το δημοσίευμα της «Καθημερινής»
Εδώ για το δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» και
Εδώ για το δημοσίευμα της «Ημερησίας» (στο οποίο αναφέρονται οι δραστηριότητες της Intralot France)

«Ιπποδρομίες»
Χρειάζονται αστραπιαίες κινήσεις από τον ΟΔΙΕ ενόψει κρίσιμων εξελίξεων
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Ο περσινός τζίρος από το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα έφτασε στα 1,40 δισεκατομμύρια € σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 75,00 % (!) σε σχέση με το 2009, ενώ οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αποτελούν το μοναδικό κανάλι του εμπορίου που βρίσκεται σε άνοδο. Παλαιότεροι «παίκτες» αναβαθμίζουν τις ιστοσελίδες τους, παραδοσιακού τύπου λιανέμποροι εισέρχονται στις on-line πωλήσεις ενώ πληθαίνουν συνεχώς οι εταιρίες με αμιγώς παρουσία στο Διαδίκτυο, ακόμη και στις υπηρεσίες. Το 12,00% των χρηστών του Διαδικτύου που δεν είναι e-shoppers αναμένεται ότι θα ξεκινήσει on-line αγορές κατά τη διάρκεια του 2011 ενώ ο αριθμός των on-line αγοραστών έχει τετραπλασιαστεί (!) μέσα στην τελευταία πενταετία και αποτελεί σήμερα το 13,00% (!) του πληθυσμού φτάνοντας σε 840.000 (σύμφωνα με τη Focus Bari).
Αυτά καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία διαβάσαμε στο πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα της ιστοσελίδας «real.gr» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο) και φυσικά εξάγαμε κάποια συμπεράσματα που εκτιμούμε πως αφορούν και στον Ελληνικό Ιππόδρομο.
Η «εικόνα» της σημερινής αγοράς (ευρύτερα) στη χώρα δείχνει την έντονη «τάση» για χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα του Διαδικτύου από καταναλωτές οι οποίοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο με ιδιαίτερη έμφαση φυσικά στις μικρότερες ηλικίες (κάτι που δεν αναφέρεται στο άρθρο αλλά είναι σχεδόν αυταπόδεικτο ότι οι μικρότερες ηλιακά ομάδες είναι περισσότερο εξοικειωμένες με τις εξελίξεις και τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας). Σε αυτό το συμπέρασμα συντείνει και το γεγονός πως ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δημιουργούν ή αναβαθμίζουν τις υπάρχουσες ιστοσελίδες τους οι οποίες λειτουργούν ως «on-line καταστήματα» όλο το 24ωρο. Οι διαπιστώσεις αυτές «φωτίζουν» αν θέλετε μία ακόμα «χτυπητή αδυναμία» του ΟΔΙΕ ο οποίος «πάσχει» στο κομμάτι αυτό, της χρησιμοποίησης δηλαδή του Διαδικτύου στη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα.
Και τι ακριβώς εννοούμε με αυτό; Εννοούμε πως η ιστοσελίδα του Οργανισμού θα έπρεπε να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί «βιτρίνα» ή «προθάλαμο» αν θέλετε για όλους τους επίδοξους φιλίππους. Αρκεί μόνο να επισημάνουμε το γεγονός πως στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΔΙΕ (http://www.odie.gr/) δεν αναγράφεται ούτε η διεύθυνσή του ούτε κάποιο e-mail επικοινωνίας (!) και επομένως είναι μάλλον αναμενόμενο να μην υπάρχουν ούτε χάρτης διαδρομής, πληροφορίες και οδηγίες για την πρόσβαση των φιλίππων στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου…
Εκτός από το ζήτημα της προβολής και της διαφήμισης (που είναι εξαιρετικά σημαντικό, μιας και η «καλή βιτρίνα» ελκύει περισσότερο κόσμο) υπάρχει και το θέμα του στοιχηματισμού μέσω του Διαδικτύου. Γνωρίζουμε ήδη από τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ότι στις προθέσεις της είναι η αδειοδότηση ξένων εταιριών (και του ΟΠΑΠ) για Ιντερνετικό στοίχημα, ενώ ο ΟΔΙΕ (εξ όσων τουλάχιστον έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα) δεν αναμένεται να λάβει άδεια για τη διενέργεια ιπποδρομιακού στοιχήματος μέσω Διαδικτύου. Αυτό ουσιαστικά τον αποδυναμώνει σε ανυπολόγιστο βαθμό αφού του στερεί «το μέλλον», δηλαδή τους νέους (ηλικιακά) επίδοξους φιλίππους οι οποίοι είναι πλήρως εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο και που όπως είναι φυσικό και απολύτως αναμενόμενο θα στραφούν προς άλλες επιλογές στοιχηματισμού, ακόμα και αν πρόκειται για το ίδιο προϊόν (ιπποδρομίες). Και προσέξτε τώρα πολύ αυτήν την παρατήρηση: με την αδειοδότηση ξένων εταιριών προκειμένου αυτές να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών (είτε εντός ή εκτός Διαδικτύου) αίρεται αυτομάτως ο μονοπωλιακός χαρακτήρας τόσο σε ο, τι αφορά στην εγχώρια αγορά (στοίχημα εντός των συνόρων μας) όσο και σε ο, τι αφορά στα προσφερόμενα εγχώρια προϊόντα στοιχηματισμού. Αυτό θα είναι ασφαλώς και το πιο οδυνηρό για τον ΟΔΙΕ ο οποίος μπορεί μεταξύ των Ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται σήμερα στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών να «διασφαλίζεται» (προς το παρόν) σε ο, τι αφορά στο αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα αλλά δε θα μπορεί να εξαιρέσει τις εταιρίες του Διαδικτύου που θα διαθέτουν νόμιμη άδεια από το Κράτος από το να προσφέρουν στους πελάτες τους Ελληνικές ιπποδρομίες για να στοιχηματίσουν, διότι απλά δεν υπάρχει τρόπος να αποκλειστούν! Αν παρ’ ελπίδα επιχειρηθεί κάτι τέτοιο από την Κυβέρνηση τότε θα έχουμε μαζικές προσφυγές των ξένων στοιχηματικών εταιριών στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατηγορώντας τη χώρα μας για παραβίαση των όρων υγιούς ανταγωνισμού και αν δεν υπάρξει «συμμόρφωση» τότε πολύ απλά θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα, με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα που προσδοκά το Οικονομικό Επιτελείο από το εγχείρημα της αδειοδότησης ξένων εταιριών στοιχημάτων. Με άλλα λόγια, η ρύθμιση της Διαδικτυακής αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα θα σημάνει ταυτόχρονα και την κατάργηση του μονοπωλίου για τον ΟΔΙΕ.

Η δική μου πρόταση λοιπόν είναι πως θα πρέπει από σήμερα (για να μην πούμε από χθες) η Ηγεσία του Οργανισμού να επεξεργαστεί τρόπους και λύσεις ώστε όποτε «ανοίξει» η αγορά των τυχερών παιχνιδιών στο Διαδίκτυο να διεκδικήσει και να λάβει και ο ίδιος άδεια διενέργειας Διαδικτυακού ιπποδρομιακού στοιχήματος ώστε να «περισώσει» ο, τι μπορέσει ευρισκόμενος πλέον κάτω από συνθήκες «ασφυκτικού» και (κυρίως) «άνισου» ανταγωνισμού. Δε συζητούμε φυσικά για τις «βλέψεις» που θα έπρεπε να είχε ο ίδιος ο ΟΔΙΕ για «επέκτασή του εκτός συνόρων» (μέσω του Διαδικτύου), απλούστατα διότι δεν μπορεί να κοιτά το αύριο και την ανάπτυξη όταν σήμερα διακυβεύεται η ύπαρξη και η επιβίωσή του.
 

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης


Σκάνδαλο με «λερωμένους» ίππους σε κλασσικές ιπποδρομίες


Ocean And Beyond
Ένα σκάνδαλο που αφορά στην ανεύρεση τριών ίππων να έχουν κάνει χρήση αναβολικών ουσιών συγκλόνισε τον τελευταίο καιρό την ιπποδρομιακή κοινή γνώμη στην Ινδία. Ο λόγος γίνεται για τον ίππο Ocean And Beyond (ο οποίος μάλιστα αναμενόταν να είναι και το πρώτο φαβορί στο προσεχές Indian Derby που θα διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου) ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα το ενδεχόμενο αποκλεισμού μιας και στο δείγμα του βρέθηκε η απαγορευμένη ουσία boldenone (που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών αναβολικών) μετά τη νίκη του στο Indian 2000 Guineas που διεξήχθη τον περασμένο μήνα στο ιπποδρόμιο Mahalaxmi στο Mumbai (πατήστε εδώ για να δείτε την κούρσα). Επίσης κινδυνεύουν με αποκλεισμό (αν επαληθευτούν τα ευρήματα του αρχικού τους δείγματος) οι ίπποι Star Future και Eloise που διαγωνίστηκαν επίσης την ίδια ημέρα και τερμάτισαν στη 2η θέση του Indian 2000 Guineas και στην 3η θέση του Indian 1000 Guineas αντίστοιχα.
Η ουσία boldenone που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου είναι απαγορευμένη και ανήκει όπως είπαμε στην κατηγορία των στεροειδών αναβολικών, ενώ η χρήση της αποσκοπεί στην ανάπλαση του μυϊκού συστήματος του ίππου και στην αντοχή του σε εντατικότερη προπόνηση. Το λυπηρό μάλιστα της υπόθεσης δεν είναι μόνον το γεγονός πως τα τρία συγκεκριμένα άλογα που βρέθηκαν «λερωμένα» συγκαταλέγονται στα κορυφαία της χώρας, αλλά κυρίως στο γεγονός πως προπονούνται από τρεις από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην Ινδία (τον SK Sunderji του ίππου Ocean And Beyond, τον Cooji Katrak του ίππου Star Future και τον πολυνίκη προπονητή Pesi Shroff του ίππου Eloise) σε μία χρονική συγκυρία όπου τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον οι ιπποδρομίες στην Ινδία γνωρίζουν αλματώδη ανάπτυξη. Παρόλα αυτά υπάρχει «βεβαρυμμένο παρελθόν» στη χώρα ακόμα και στις κύριες ιπποδρομίες, αφού ο ίππος Saddle Up να αποκλείστηκε μετά τη νίκη του στο Indian Derby το 1999 όπως και ο ίππος Yana από τον οποίο αφαιρέθηκε η νίκη που σημείωσε στο Indian Oaks το 2008. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως και οι τρεις προπονητές εξέφρασαν τη δυσπιστία τους όσον αφορά στα ευρήματα της εξέτασης των δειγμάτων και πρόκειται να παραπεμφθούν ενώπιον των Ιπποδρομιακών Αρχών, αντιμετωπίζοντας ποινή χρηματικού πρόστιμου (στην καλύτερη περίπτωση) ενώ αν και το δεύτερο δείγμα βρεθεί επίσης θετικό θα δεχθούν και ποινή αποκλεισμού.

«Ιπποδρομίες»

Mέτρα καραντίνας σε δύο στάβλους στο Beulah Park
Επιβεβαιώθηκε τελικά η εμφάνιση του ερπητοϊού των ιπποειδών στο ιπποδρόμιο Beulah Park και έτσι δύο στάβλοι του τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ οι Υπηρεσίες της Πολιτείας του Ohio εξέδωσαν εντολή όσοι ίπποι σταβλίζονται στο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο να παρακολουθούνται και η θερμοκρασία τους να μετριέται και να καταγράφεται σε καθημερινή βάση. Μάλιστα αρχικά είχε τεθεί σε καραντίνα ένας ακόμα στάβλος του Beulah Park όμως όταν διαπιστώθηκε πως δεν παρουσιάστηκε κάποιο κρούσμα σε αυτόν έληξαν τα μέτρα. Πάντως οι εντολές που δόθηκαν από τις Υπηρεσίες είναι αυστηρές (τα θερμόμετρα θα πρέπει να απολυμαίνονται και να μην χρησιμοποιούνται σε άλλους στάβλους και οι μετρήσεις της θερμοκρασίας όλων των ίππων θα πρέπει να διαβιβάζονται προς τις Ιπποδρομιακές Αρχές του Beulah Park καθημερινά μέχρι το απόγευμα). Όσοι μάλιστα δε συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις (δε θερμομετρήσουν τα άλογα ή δεν αναφέρουν τις μετρήσεις προς τις Αρχές) θα λαμβάνουν πρόστιμο 25 δολαρίων ΗΠΑ για κάθε ίππο και σε περίπτωση υποτροπής ή έλλειψης διάθεσης συνεργασίας το πρόστιμο θα διπλασιάζεται. Παράλληλα με τις παραπάνω οδηγίες συστήθηκε η άμεση αναφορά προς τους κτηνιάτρους σε περιπτώσεις που διαπιστωθούν υψηλές θερμοκρασίες των αλόγων.  
Η Ιπποδρομιακή Αρχή της Πολιτείας του Ohio τέλος έδωσε εντολή να μην εξέλθει κανείς ίππος από το ιπποδρόμιο Beulah Park μέχρι να λήξουν τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί, ενώ αν συμβεί να εισέλθει ίππος στο ιπποδρόμιο επίσης απαγορεύεται η έξοδός του από αυτό μέχρι την οριστική λήξη των μέτρων.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»