Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011



Αλλαγές στο Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια 


«Νερό στο κρασί της» βάζει η Κυβέρνηση στο Σχέδιο Νόμου για τα τυχερά παιχνίδια, καθώς διευρύνονται οι αντιδράσεις από ισχυρούς «παίκτες» και εκπνέει η προθεσμία που έχει θέσει η Κομισιόν (8 Αυγούστου) έπειτα από τις ενστάσεις τις οποίες διατύπωσε η Μάλτα.

Ήδη στο κείμενο του νομοσχεδίου, όπως κατατέθηκε στη Βουλή, αντιμετωπίζεται μία από τις ενστάσεις της Μάλτας, στην οποία εδρεύουν οι περισσότερες εταιρίες διαδικτυακού στοιχήματος: Πρόκειται για τον παράλογο όρο σύμφωνα με τον οποίο ο υποψήφιος για άδεια έπρεπε να φέρει εγγυητική επιστολή από τράπεζα εγκατεστημένη στην Ελλάδα. Τώρα αρκεί η τραπεζική εγγύηση από πιστωτικό ίδρυμα της Ε.Ε.


Κυβερνητικά στελέχη που παρακολουθούν τις συζητήσεις με την Κομισιόν, η οποία πρόσφατα έστειλε αιτιολογημένη γνώμη και στη Γερμανία για αντίστοιχο νομοσχέδιο, υποστηρίζουν πως θα υπάρξουν βελτιώσεις. Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε προκειμένου να κερδηθεί χρόνος εξαιτίας των ασφυκτικών περιθωρίων στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και του ΟΔΙΕ, υποστηρίζουν. Οι ίδιοι θεωρούν πως οι δύο ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν πρόβλημα αν δεν ξεκαθαριστεί το πλαίσιο της αγοράς. «Δεν μπορείς να πάρεις τα ίδια χρήματα όταν βρίσκεσαι υπό την απειλή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», επισημαίνουν.

Πηγή: EURO2day
«Ιπποδρομίες»


Τι ζητά η Κομισιόν για τα τυχερά παιχνίδια 

Με επιστολή που υπογράφει ο Αντόνιο Ταγιάνι, επίτροπος Βιομηχανίας / Επιχειρηματικότητας και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, η Ε.Ε. θέτει - με τη μορφή της αιτιολογημένης γνώμης - υπόψιν της ελληνικής κυβέρνησης σειρά ζητημάτων αναφορικά με διατάξεις και περιορισμούς στο υπό διαμόρφωση σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής που παρέλαβαν οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, έμφαση δίνεται κατά κύριο λόγο, στα θέματα: της αδειοδοτικής διαδικασίας και των όρων συμμετοχής στους διαγωνισμούς, στον περιορισμό του αριθμού των αδειών που θα δημοπρατηθούν για τη δραστηριοποίηση στο online gambling, στην ύπαρξη ειδικών διατάξεων που αφορούν στον ΟΠΑΠ και τον ΟΔΙΕ, στην υποχρέωση πληρωμών αποκλειστικά μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, στην υποχρέωση αποθήκευσης δεδομένων σε servers με έδρα την Ελλάδα, στην επιβολή ποινών σε μη Έλληνες πολίτες και στην ασάφεια στην περιγραφή του όρου “παιχνιομηχανήματα”.

Αναλυτικά, η Ε.Ε. στην αιτιολογημένη γνώμη σημειώνει πως ένας ποσοτικός περιορισμός (σ.σ. το σχέδιο νόμου προβλέπει τη δημοπράτηση 15 έως 50 αδειών για το διαδικτυακό στοιχηματισμό), συνιστά εμπόδιο στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στην Ε.Ε. και για αυτό το λόγο απαιτείται επαρκή αιτιολόγηση, κάτι που δεν γίνεται στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου.

Ερωτήματα εγείρονται, σύμφωνα με την Ε.Ε., και στην πρόβλεψη για την ενεργοποίηση ειδικών διατάξεων στις περιπτώσεις του ΟΠΑΠ και του ΟΔΙΕ. Έμφαση δίνεται στην υποχρέωση κάρτας παίκτη, στους ηλικιακούς περιορισμούς αλλά και στη διαφήμιση. Μεταξύ άλλων, η Ε.Ε. δίνει βάρος στο ότι θα ισχύσουν διαφορετικοί κανόνες για τους νέους παίκτες της αγοράς, σε σχέση με αυτούς που υφίστανται για τους υπάρχοντες operators. Η Κομισιόν ζητά επίσης να μάθει από τις ελληνικές αρχές εάν οι υπάρχοντες operators μπορούν να ξεκινήσουν την παροχή on-line παιχνιδιών πριν την έναρξη ισχύος του νόμου και εάν οι κανόνες που θεσπίζονται, θα ισχύσουν σε αυτή την περίπτωση.

Αντιρρήσεις υπάρχουν και για το ζήτημα της υποχρέωσης πληρωμών των κερδών προς τους παίκτες αποκλειστικά μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων ή ιδρυμάτων πληρωμών που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα. Όπως σημειώνεται στην επιστολή, μπορεί να υποστηριχθεί πως οι ξένες εταιρείες που θα αδειοδοτηθούν στην Ελλάδα θα υποστούν επιπλέον βάρος για να έχουν τέτοια οικονομική υποστήριξη, τη στιγμή που έχουν τη δυνατότητα τέτοιων υπηρεσιών απευθείας από τα ιδρύματα των χωρών στις οποίες εδρεύουν.

Σε ό,τι αφορά στα παιγνιομηχανήματα, η Κομισιόν εντοπίζει ασάφειες στην περιγραφή τους και στην πιστοποίηση από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ενώ ζητείται η άρση των περιορισμών που συνεχίζουν να υφίστανται (από το ν.3037/2002) για τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια, για τους οποίους η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο ΔΕΚ.

Απορία εκφράζεται, τέλος, και για το γεγονός ότι για τη λειτουργία τους σε “μικτούς χώρους” (σ.σ. όπου ο μέγιστος αριθμός παιγνιομηχανημάτων διεξαγωγής τυχερών παιγνίων δεν υπερβαίνει τα τρία), προϋπόθεση αποτελεί να έχουν ελάχιστη επιφάνεια 80 τετραγωνικών.

Πηγή: capital.gr
 «Ιπποδρομίες»


Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία   2011 Markel Insurance Nassau Stakes British Champions Series


Νικητής ίππος: Midday

Midday
 
 2011 Markel Insurance Nassau Stakes British Champions Series
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»