Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011



Διαβάστε την Κυριακή 06-02-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 04-02-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών του Σαββάτου 05-02-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Αφιερώματα


Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να μεταφερθείτε στην ενότητα που σας ενδιαφέρει: 
«Ιπποδρομίες»

Videos Ιπποδρομιών



Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να μεταφερθείτε στην υπο-ενότητα που σας ενδιαφέρει: 

«Ιπποδρομίες»

Το σχόλιο της ημέρας

Είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με το ιπποδρομιακό στοίχημα πως εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχουν κάποια πρακτορεία του ΟΔΙΕ που έχουν μόνον ιπποδρομιακό στοίχημα, ή αν προτιμάτε δε διαθέτουν άδεια ΟΠΑΠ. Τα πρακτορεία αυτά (αρχικά) υπολογίζονταν σε 70 σε όλην την επικράτεια, με την πάροδο του χρόνου κάποια από αυτά δεν άντεξαν στις οικονομικές αντιξοότητες και αναγκάστηκαν να κλείσουν (σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του ιπποδρομιακού περιοδικού «ΚΟΥΡΣΕΣ» πρέπει να έχουν μείνει σήμερα λιγότερα από 40 σε ολόκληρη την Ελλάδα).
Το θέμα είχε αναλάβει να προωθήσει η Πανελλήνια Ένωση Πρακτόρων Προ-ιπποδρομιακού Στοιχήματος (ΠΕΠΠΣ) για λογαριασμό όλων των πρακτόρων που αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Κατά καιρούς στο παρελθόν έγιναν παραστάσεις στον ΟΠΑΠ, διαβουλεύσεις με Υπουργεία αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα από όλα είναι το γεγονός πως έχουν περάσει περισσότερα από 7 χρόνια (!) και οι δύστυχοι πράκτορες δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση, έστω και αρνητική.
Υπάρχει ένα ζήτημα στην υπόθεση που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης: κατά τη συνομιλία μας με υπάλληλο του ΟΠΑΠ (ο οποίος ασχολείται στον τομέα των πρακτορείων και στον έλεγχο αυτών) μας διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά πως οποιαδήποτε αίτηση έχει πρωτοκολληθεί στον ΟΠΑΠ λαμβάνει απάντηση εντός ενός μήνα από την κατάθεσή της. Έτσι, λοιπόν, τίθεται πλέον ένα πολύ απλό και συνάμα άκρως σοβαρό ερώτημα: γιατί δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα απάντηση σχετικά με τις αιτήσεις των πρακτόρων του ΟΔΙΕ που αιτήθηκαν για να λάβουν άδεια και για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ; Επειδή δε γνωρίζουμε αν υποκρύπτεται κάτι άλλο πίσω από αυτήν την ιστορία, αποφασίσαμε να ανακινήσουμε το θέμα ώστε – επιτέλους – να δοθεί επίσημη και οριστική απάντηση σε όλους τους επαγγελματίες που αγωνιούν καθημερινά και δίνουν «άνισο αγώνα» (σε σχέση με τους υπόλοιπους πράκτορες του ΟΔΙΕ που έχουν και την άδεια του ΟΠΑΠ) για την καθημερινή επιβίωση.
Το πρώτο βήμα που πραγματοποιήσαμε είναι η αποστολή επιστολής προς την ΠΕΠΠΣ (μπορείτε να τη διαβάσετε σήμερα στις «Ιπποδρομίες») με την οποία την ενημερώνουμε για αυτές ακριβώς τις εξελίξεις και αναμένουμε πλέον να δούμε αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση εκ μέρους του Σωματείου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που έχουμε να προτείνουμε σε όλους αυτούς τους πράκτορες που αναμένουν την έγκριση της αίτησής τους (κάτι που μας συστήθηκε κιόλας) είναι να απευθυνθούν προς τις υπηρεσίες του ΟΠΑΠ με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους, ζητώντας άμεση απάντηση (ενώ καλό είναι να σημειώσουν το όνομα του υπαλλήλου που θα τους εξυπηρετήσει).
Μετά το ζήτημα της γκανιότας και της – κατά τα φαινόμενα – «κρυφής αύξησης» στα παιχνίδια του ΟΔΙΕ, θέμα που «κυνηγήσαμε» χωρίς καμία απολύτως συμπαράσταση – ούτε καν από αυτούς που το ανακίνησαν – το ίδιο σκοπεύουμε να πράξουμε και τώρα ώστε να χυθεί άπλετο φως (και) σε αυτήν την ομολογουμένως «περίεργη» υπόθεση.

«Ιπποδρομίες»
Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς την ΠΕΠΠΣ 

Κορυδαλλός, 05-02-2011

Προς: Την Ένωση Πρακτόρων
          Προ-ιπποδρομιακού Στοιχήματος
          (ΠΕΠΠΣ)
Κοιν.: Ιπποδρομιακό Τύπο
         Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες
Συν.: ένα (1)

Θέμα: Σχετικά με τις αιτήσεις πρακτόρων – μελών της ΠΕΠΠΣ προς τον ΟΠΑΠ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για ένα ζήτημα γνωστό ήδη σε εσάς (το οποίο ήδη χειρίζεστε επί μακρόν) και το οποίο ενδεχομένως να χρειάζεται – και εκ μέρους σας – περαιτέρω διερεύνησης. Πρόκειται για τις αιτήσεις πρακτόρων - μελών της ΠΕΠΠΣ προς τον ΟΠΑΠ προκειμένου να τους δοθεί η σχετική άδεια, θέμα που όπως είναι γνωστό προωθήσατε κατά το παρελθόν εκπροσωπώντας το σύνολό τους και διεκδικώντας για λογαριασμό τους τις επίμαχες άδειες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» (http://ippodromiaka-nea.blogspot.com/) σε κατ’ ιδίαν συζήτηση του υπεύθυνου λειτουργίας του, Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη με υπάλληλο του ΟΠΑΠ διατυπώθηκε κατηγορηματικά η διαβεβαίωση πως κάθε αίτηση που πρωτοκολλείται στον ΟΠΑΠ (και σχετίζεται με αίτημα αδειοδότησης) λαμβάνει απάντηση εντός ενός μήνα από την κατάθεσή της. Ως εκ τούτου, είναι – αν μη τι άλλο – αξιοπερίεργο το γεγονός πως μέχρι σήμερα (και παρότι το ζήτημα προωθήθηκε «θεσμικά» μέσω της ΠΕΠΠΣ) δεν υπάρχει επίσημη και οριστική απάντηση για όλους τους συναδέλφους σας πράκτορες σχετικά με την αίτησή τους.
Η σύσταση που μας έγινε (την οποία και σας μεταφέρουμε) είναι να ενημερώσετε όλα τα μέλη σας των οποίων εκκρεμεί απάντηση επί του θέματος, να απευθυνθούν προς τις υπηρεσίες του ΟΠΑΠ με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης, σημειώνοντας παράλληλα το όνομα του υπαλλήλου που θα τους εξυπηρετήσει. Παρακαλούμε λοιπόν να ενημερώσετε άμεσα τους συναδέλφους σας ώστε να ενεργήσουν τα δέοντα για να λάβουν επιτέλους μία απάντηση σε ένα θέμα που τους ταλαιπωρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εμείς σε ο, τι μας αφορά, ο, τι στοιχεία συγκεντρώσουμε σχετικά θα τα προσκομίσουμε στον ΟΠΑΠ για περαιτέρω έλεγχο της υπόθεσης. Αναμένουμε πλέον για τις δικές σας ενέργειες και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας.

Με τιμή,
Για τις «Ιπποδρομίες»

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας ιστοχώρου)


Συνημμένα:
1. Δημοσίευμα του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» της 05ης-02-2011 με τίτλο: «Το σχόλιο της ημέρας».

«Ιπποδρομίες»

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 04-02-2011
 

Κατάσταση στίβου: Λασπώδης
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ


ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 31 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-ΟΥΔΕΝ

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 32 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΑΘΗΝΙΑΝ ΣΤΟΡΜ διεγράφη.
-Ο ίππος ΥΑΚΙΝΘΗ διεγράφη από τους κτηνίατρους λόγω μη ταυτοποίησης των στοιχείων του.
Εξεταζόμενος ο προπονητής Γ. Καμούτσης ισχυρίσθηκε ότι το συμβάν πιθανόν οφείλεται σε σύγχυση από πλευράς του με άλλον ίππο της προπόνησής του, του οποίου η ταξινόμηση έγινε ταυτόχρονα με τον εν λόγω ίππο. Για τα ανωτέρω επιβάλλεται πρόστιμο τριακοσίων ευρώ (€300) στον προπονητή Γ. Καμούτση, διότι έγινε υπαίτιος διαγραφής ίππου και το περιστατικό παραπέμπεται στην Ε.Ι. προς περαιτέρω διερεύνηση.
-Τον ίππο ΣΙΒΥΛΑ ίππευσε ο αναβάτης Μανώλης αντί του αναβάτη Βαγγέλη που τραυματίσθηκε στην 1η ιπποδρομία.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 33 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΑΥΓΗ διεγράφη επειδή δεν βρέθηκε άλλος αναβάτης να αντικαταστήσει τον αναβάτη Βαγγέλη.
-Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του προπονητή Αλ. Καραμάνογλου ο ίππος ΕΪΒΟΝ ΚΑΣΤΛ διαγωνίσθηκε με ευθύνη του ιδίου και μέριμνα του αρχισταβλίτη Εμμ. Δημητράκη.
-Οι ίπποι ΕΞΕΛΕΝΤ ΘΟΤ και ΕΪΒΟΝ ΚΑΣΤΛ ξεκίνησαν με αναπήδημα.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΜΠΛΑΚ ΓΟΥΙΝΤΟΟΥ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΧΑΟΥ ΚΑΝ ΑΪ ΜΠΙ ΣΟΥΡ που είχε ξεκινήσει διστακτικά.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 34 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Τον ίππο ΜΠΕΡΛΕΪ ίππευσε ο αναβάτης Λαζαρίδης αντί του αναβάτη Βαγγέλη.
-Ο ίππος ΑΧΙΛΛΕΑΣ ξεκίνησε διστακτικά.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΛΑΕΤΙΟΣ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΚΑΝΘΟΣ.
-Ο ίππος ΜΠΑΒΕΝΟ ξεκίνησε με καθυστέρηση.
-Στο ύψος των 700μ. και 600μ. ο ίππος ΛΑΕΤΙΟΣ κινήθηκε ελαφρά στην εξωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΑΧΙΛΛΕΑΣ. Γίνεται σύσταση στον αναβάτη Μανώλη που ίππευε τον ίππο ΛΑΕΤΙΟΣ να καταβάλλει προσπάθεια να τηρεί την γραμμή του.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 35 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΤΣΕΛΣΙ ΛΕΪΤΛΙ παρά τις προσπάθειες του αναβάτη του, έκλινε στην εσωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του ίππου ΕΞΙΝΤ ΠΑΟΥΕΡ.
-Ο αναβάτης Π. Κεράτσας που ίππευε τον ίππο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ δεν τήρησε τη γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής και έκλινε στην εσωτερική. Για το λόγο αυτό ο ανωτέρω αναβάτης τιμωρείται με αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας.
-Στον ίππο ΑΚΜΠΑΡ που διαγωνίσθηκε στην 4η ιπποδρομία, μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Αλειφερόπουλος, Αντωνίου.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 36 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Λόγω της απονομής στους πολυνίκες του έτους 2010 που έγινε μετά την διεξαγωγή της 5ης ιπποδρομίας, η εκκίνηση της 6ης ιπποδρομίας καθυστέρησε 15΄.
-Ο ίππος ΡΕΪΝΑ ΒΑΣΙΑ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.
-Ο ίππος ΗΩΣ ξεκίνησε με αναπήδημα.
-Ο ίππος ΑΝΤΛΟΝΑΣ ΣΟΥΪΝΓΚ επέστρεψε με χωλότητα προσθίου δεξιού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Αλειφερόπουλος, Αντωνίου.
-Η κτηνιατρική εξέταση του ίππου ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ που διαγωνίσθηκε στην 7η ιπποδρομία της 1/2/2011 δεν ολοκληρώθηκε διότι παρά την εντολή των Ελλανοδικών να γίνει ενδοσκόπηση στον ίππο, ο προπονητής Γ. Κουβαράς δεν μερίμνησε ώστε ο ίππος να οδηγηθεί στο κτηνιατρείο. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται πρόστιμο τριακοσίων ευρώ (€300) στον ανωτέρω προπονητή.
-Στους παρακάτω αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Ξυνός, Χαλιάσος, Π. Κεράτσας, Εντιόν Τσεργάς, Μπάβαρης και νέα αναβάτιδα Ντίνα.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 37 (7η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Τον ίππο ΡΑΜΟΥΣ ΓΟΥΕΪ ίππευσε ο αναβάτης Χαλιάσος αντί του αναβάτη Βαγγέλη.
-Για τεχνικούς λόγους λήφθηκαν ούρα από τον ίππο ΤΟΜΠΟΓΚΑΝΙΣΤ.
-Ο αναβάτης Μανώλης έκανε υπερβολική χρήση μαστιγίου στον ίππο του ΝΤΑΪΡΕΚΤΟΡ ΛΟΤΖΙΚ μη δίνοντάς του χρόνο να ανταποκριθεί. Για το λόγο αυτό ο ανωτέρω αναβάτης τιμωρείται με αποκλεισμό δύο (2) ιπποδρομιακών ημερών.
-Κατά την διάρκεια της ιπποδρομίας ο ίππος ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΤΑΝΤΟΡ απώλεσε το πέταλο από το πρόσθιο δεξιό άκρο.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 38 (8η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»