Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το σχόλιο της ημέρας


 «Μαραθώνιος» έντεκα διαδρομών σήμερα στο Μαρκόπουλο!

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»!

«Πρόγραμμα – μαμούθ» έντεκα συνολικά Ελληνικών ιπποδρομιών σήμερα, όχι με ιδιαίτερα πολυπληθείς διαδρομές, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι θετικότατο στοιχείο να διεξάγονται όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνικές διαδρομές. Εκτός από αυτές, υπάρχουν και άλλες τέσσερις Αγγλικές αναμετρήσεις μετά το πέρας της Ελληνικής συγκέντρωσης, για τις οποίες οι προτάσεις για το στοίχημα έχουν ήδη δημοσιευτεί.

Την ξένη τηλεοπτική σειρά «Luck» που έχει ως κεντρικό της θέμα τις Ιπποδρομίες την είχαμε παρουσιάσει πέρυσι, λίγο πριν «βγει στον αέρα» στις ΗΠΑ, με τους Ντάστιν Χόφμαν και Νικ Νόλτε να αποτελούν βεβαίως τα «βαριά χαρτιά» της παραγωγής και παράλληλα την εγγύηση για την εμπορική της επιτυχία. Τελικά, από ο, τι φαίνεται, μάλλον δεν πρέπει να ήταν… και τόσο «τυχερή» η σειρά, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ…

Εκτός από τις πρόσφατες αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης στο Μαρκόπουλο, σήμερα «φιλοξενούμε» οκτώ νέα videos με διεθνείς Ιπποδρομίες από το Ιπποδρόμιο Meydan στο Dubai. Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθήσετε σε video (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο για να μεταβείτε άμεσα) τις εξής αναμετρήσεις:


Οι προτάσεις για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες του Σαββάτου 16-03-2012 θα δημοσιευτούν σήμερα το απόγευμα, οι προτάσεις για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες της Δευτέρας 19-03-2012 θα δημοσιευτούν το απόγευμα της Κυριακής, ενώ για οποιαδήποτε έκτακτη είδηση θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

Να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
«Ιπποδρομίες»

«Άτυχη»… αποδείχτηκε τελικά η τηλεοπτική σειρά «Luck»



Ο τρίτος θάνατος ίππου «σταματά» τα γυρίσματα

Ο θάνατος του – τρίτου κατά σειρά – ίππου στα γυρίσματα της τηλεοπτικής Αμερικάνικης σειράς «Luck» (που έχει ως θέμα της τις Ιπποδρομίες) στάθηκε η αφορμή να σταματήσουν τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν της σειράς.


Οι παραγωγή της σειράς δέχτηκαν να αναστείλουν τα γυρίσματα μετά από αίτημα της Αμερικανικής Ανθρωπιστικής Οργάνωσης, της AHA (American Humane Association) που αποτελεί ένα πανεθνικό ίδρυμα παιδικής πρόνοιας στις ΗΠΑ το οποίο ασχολείται και με ζητήματα ευζωίας των ζώων (για το λόγο αυτό παρακολουθεί τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που χρησιμοποιούνται στις Χολιγουντιανές παραγωγές).


Η Οργάνωση AHA λοιπόν απαίτησε να σταματήσει άμεσα κάθε τηλεοπτική παραγωγή που σχετίζεται με άλογα, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του τρίτου κατά σειρά ίππου που χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των επεισοδίων για τη δεύτερη σεζόν της σειράς (Σημ. «Ιπποδρομιών»: το εν λόγω τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Ιπποδρόμιο Santa Anita) ενώ η ΑΗΑ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, επιμένει στην πλήρη διακοπή των γυρισμάτων της σειράς μέχρι ότου τελικά να υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση όλων των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα τρία περιστατικά θανάσιμων τραυματισμών των τριών ίππων.

 

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό Αμερικανικό κανάλι που προβάλλει την σειρά «Luck», το τελευταίο τραγικό περιστατικό συνέβη όταν η άτυχη φοράδα που έχασε τη ζωή της οδηγείτο από ένα σταβλίτη και ξαφνικά σηκώθηκε στα πίσω πόδια της, έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε με το κεφάλι στο έδαφος.
 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των επεισοδίων για την πρώτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «Luck» άλλοι δύο ίπποι έχασαν τη ζωή τους, γεγονός που είχε εγείρει από τότε σοβαρό ζήτημα ανεπαρκών διαδικασιών ασφαλείας από την Αμερικανική ζωοφιλική οργάνωση People for the Ethical Treatment of Animals (Peta) αναφορικά με την ευζωία των ίππων που ελάμβαναν μέρος στα γυρίσματα.

«Ιπποδρομίες»

Αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης


- Ο ίππος ΚΟΡΙΝΘΟΣ (IRE) αγοράστηκε από τον κύριο Γάσπαρη Μπαλωμένο και περιήλθε στην προπόνηση του.

- Το 50,00% του ίππου ΣΑΤΣ ΟΠΤΙΜΙΣΜ (GB) αγοράστηκε από τον κύριο Αρ. Μυκονιάτη.

- Ο ίππος ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΤ (GB) αγοράστηκε από την εταιρεία «Αφοι Παραδκευόπουλοι ΟΕ – Στ. Μεσσηνίας».

- To 50,00% του ίππου ΕΞΕΛΕΝΤ ΘΟΤ (GB) αγοράστηκε από την ιδιοκτήτρια των «Στάβλων Κενταύρων» και ο ίππος ανατέθηκε στην προπόνηση του κυρίου Γάσπαρη Μπαλωμένου.

- Οι ίπποι ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΣ, ΣΟΥΝΤΕΪΚΙΝ (GB) και ΣΟΦΗ ΘΕΑΝΩ ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Γ. Καλογρίδη.

- Ο ίππος ΧΙΛ ΙΝΒΕΪΝΤΕΡ (IRE) έθανε.

- Στον ίππο ΣΕΝΤΙΟΥΣΕΡ (GB) χαρίστηκε ευθανασία.

- Οι ίπποι ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΤΟΚΙΝΓΚ (GB) και ΙΖΑΓΚΟΝΑΓΟΥΪΝ (IRE) απομακρύνθηκαν οριστικά από τον ιππόδρομο.
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»