Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο ΟΠΑΠ η πρώτη ΔΕΚΟ που εφαρμόζονται επιχειρησιακές συμβάσεις


Οι επιχειρησιακές συμβάσεις στον ΟΠΑΠ είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για τις πρώτες επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται στο Δημόσιο και αφορούν στη μείωση των μισθών των εργαζομένων του κατά 14,50% και στην παράλληλη αύξηση των ωρών απασχόλησής τους, ενώ οι συγκεκριμένες αλλαγές αφορούν σε μία τριετία.

Πέντε μήνες μετά την επιστολή του υπουργού Οικονομικών κυρίου Γ. Παπακωνσταντίνου προς τις εισηγμένες ΔΕΚΟ προκειμένου να περιορίσουν τις μισθοδοτικές δαπάνες στα πρότυπα των αλλαγών στο Δημόσιο, η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση, και μάλιστα σε κερδοφόρα εταιρία –  με κέρδη 575,80 εκατομμύρια € το 2010... – έγινε τελικά πράξη.

Στον ΟΠΑΠ λοιπόν υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση του Δημοσίου, η οποία περιλαμβάνει τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 14,50% για την επόμενη τριετία και την αύξηση των ωρών εργασίας σε 8 από 7,5 προηγουμένως. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε να δεχθεί την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 2011 – 2013. Η σύμβαση αφορά σε 240 εργαζόμενους στη μητρική εταιρεία, οι υπόλοιποι 700 υπάλληλοι της θυγατρικής εταιρίας «ΟΠΑΠ Υπηρεσίες» απασχολούνται με άλλο καθεστώς – ως πρώην ημερομίσθιοι – ενώ αρκετοί εργαζόμενοι έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει οπωσδήποτε σε ανατροπές στα επικρατούντα σήμερα στο Δημόσιο και ασφαλώς αναμένεται να αποτελέσει το πρόκριμα για την επιβολή αντιστοίχων μέτρων και σε άλλες επιχειρήσεις του Δημοσίου.

Ερώτημα «Ιπποδρομιών»:

Αν στον ΟΠΑΠ που είναι κερδοφόρος επιβάλλονται τέτοιες ρυθμίσεις (και ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες προς αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ, μαζί με τον ΟΔΙΕ για τον οποίον ήδη αναγγέλθηκε «αναδιοργάνωση» προ της πώλησής του), μπορεί κάποιος να φανταστεί τι «έρχεται» στον Ιππόδρομο;

«Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα» στο Μαρκόπουλο… 
 
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»