Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις…


Οι στιγμές που διανύουμε και που σφραγίζουν το μέλλον όχι μόνον του ΟΔΙΕ ως επιχείρηση αλλά κυρίως των Ελληνικών Ιπποδρομιών συνολικά, είναι ιστορικές. Πολλά ακούγονται, πολλά υπονοούνται, πολλοί παίρνουν θέση επί παντός επιστητού. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ενώ θα έπρεπε τώρα που τους καλεί το καθήκον να πρωτοστατούν, να βρίσκονται στις επάλξεις και να  συσπειρώνουν δυναμικά τους φιλίππους, προτιμούν να σιωπούν και να αδρανούν. Ή μήπως όχι;
Η ΠΑΝΕΦΙΛ (Πανελλήνια Ένωση Φιλίππων) ιδρύθηκε προκειμένου να προασπίζεται τα συμφέροντα των φιλίππων, σύμφωνα με το καταστατικό της. Αντί αυτού, σιωπή. Ένας άνθρωπος μόνον από το ΔΣ της (ο Γενικός Γραμματέας της, κύριος Νίκος Παπαδάκης) είναι ο μόνος που δραστηριοποιείται και προσπαθεί στο μέτρο των δυνάμεών του, είτε συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τις θέσεις που εκφράζει. Είναι απορίας άξιον βεβαίως το γεγονός πως σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο όταν ο κύριος Παπαδάκης μιλά δημοσίως διαβεβαιώνει πως εκφράζει απόψεις της ΠΑΝΕΦΙΛ, όταν όμως του ζήτησα Πρακτικά Συνεδρίασης και Απόφαση ΔΣ για αυτές, δεν πήρα τίποτα διότι προφανώς δεν υπάρχουν. Επιπλέον, όντας ο ίδιος Γενικός Γραμματέας της ΠΑΝΕΦΙΛ αγνοεί αν εγώ είμαι ή όχι μέλος της (γεγονός που αγνοώ κι εγώ με την σειρά μου, αφού εκκρεμεί η σχετική αίτηση που κατέθεσα από τον περασμένο Απρίλιο!)
Το χειρότερο από όλα είναι πως κάποιοι στο όνομα της ΠΑΝΕΦΙΛ επενδύουν όλες τις προσωπικές τους βλέψεις και χρησιμοποιώντας ως όχημα όλους εμάς τους αγνούς φιλίππους επιδίδονται σε «παιχνίδια» προσωπικής ανέλιξης. Δεν γνωρίζω αν είναι παράνομο ή όχι να καταχωρούνται πολιτικές διαφημίσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΝΕΦΙΛ (αλήθεια, με ποια απόφαση ΔΣ έγινε αυτό;), είναι όμως ηθικό; Η ιστοσελίδα της (http://www.panefil.com/) παραμένει ανενεργή – χωρίς ουσιαστική ενημέρωση – από το 2008 και η μοναδική καταχώρηση που υπήρχε προσφάτως (και μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο εξακολουθεί να υπάρχει) είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Προέδρου της ΠΑΝΕΦΙΛ κυρίου Σωτήρη Μεταξά ως Δημοτικού Συμβούλου στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές που διεξήχθησαν προσφάτως.
Διατυπώνω κάποια απλά ερωτήματα ενός φιλίππου που θέλησε να ενώσει την φωνή του με την φωνή των μελών της ΠΑΝΕΦΙΛ για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τα δικαιώματά μας πιο αποτελεσματικά:

Η ΠΑΝΕΦΙΛ λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό της;

Τηρούνται οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις εγγραφής μέλους της ΠΑΝΕΦΙΛ;

Η λειτουργία της ΠΑΝΕΦΙΛ σήμερα συνάδει με τους σκοπούς της σύστασής της; Με άλλα λόγια, είναι νόμιμη η συνέχιση της ύπαρξης και της δραστηριοποίησής της;

Είναι επιτρεπτό ο Πρόεδρος του Σωματείου να χρησιμοποιεί ως «όχημα» την δύναμη και την επιρροή που απορρέει από το Σωματείο (δηλαδή από τα μέλη του) προς ίδιον όφελος;

Πώς μπορεί να εκπροσωπεί κάποιος Σωματείο χωρίς προηγουμένως να έχουν συνομολογηθεί οι θέσεις του ΔΣ του μέσω Συνεδρίασής του ή χωρίς να υπάρξει Γενική Συνέλευση όλων των μελών του;

Αν όντως είναι αυθεντική η αναρτηθείσα θέση της ΠΑΝΕΦΙΛ και όχι προσωπική άποψη του Γραμματέα του Σωματείου (όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας) στην Δημόσια Διαβούλευση,  πώς γίνεται να παραθέτει το Σωματείο την υποτιθέμενη θέση του στο Διαδίκτυο κατά την Δημόσια Διαβούλευση και να μην την αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα του; (ωσάν δηλαδή να λειτουργεί κρυφίως;)

Τα προσωπικά ερωτήματα που θέλω να θέσω στον Πρόεδρο της ΠΑΝΕΦΙΛ θα τα δείτε στην επιστολή που θα του απευθύνω την Δευτέρα το πρωί.
Αύριο λοιπόν τα σπουδαία…

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
Τα πρώτα συμπεράσματα


Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που οι «Ιπποδρομίες» δραστηριοποιήθηκαν με καταχωρήσεις και αναρτήσεις θεμάτων, υπήρξε μία αξιοσημείωτη είσοδος επισκεπτών. Αν συνυπολογίσει κάποιος το γεγονός πως έχουμε ξεκινήσει χωρίς κανενός είδους προβολής ή διαφημιστικής καταχώρησης, η επισκεψιμότητα που διαρκώς καταγράφεται καταδεικνύει περίπτρανα την δυναμική και τις προοπτικές που έχει ο ιστοχώρος μας. Είναι προφανές πως η αγάπη με την οποία μας περιβάλλατε ευθύς εξαρχής είναι η σημαντικότερη αναγνώριση της προσπάθειάς μας. 
Οι «Ιπποδρομίες» δείχνουν να έχουν αποκτήσει το δικό τους αναγνωστικό κοινό (σχετικά μικρό, αλλά σταθεροποιημένο σε αριθμό επισκέψεων ημερησίως και οπωσδήποτε σημαντικό για ξεκίνημα) και χάρη σε εσάς και στην δύναμη που αντλούμε από την στήριξή σας θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο κέφι διότι τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν πως οι «Ιπποδρομίες» έχουν δυναμική. Και αυτήν την δυναμική θα φροντίσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, προϊόντος του χρόνου.
Ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας αν διαπιστώνετε σφάλματα ή παραλείψεις. Αντιμετωπίζουμε τώρα στην αρχή τις «παιδικές ασθένειες» του ιστοχώρου και κάνουμε ο, τι μπορούμε ώστε τα προβλήματα που προκύπτουν να λύνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και οριστικά. Για καλό των αναγνωστών μας (και κακό δικό μας… μιας και μας «αγχώνει» ιδιαίτερα) δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που φέρνουμε και συνεχώς επιδιώκουμε να βελτιωνόμαστε. Άλλωστε αυτό απαιτεί ο σεβασμός προς τον αναγνώστη και η αγάπη προς τους φιλίππους και προς τις ιπποδρομίες. Η γνώμη σας φυσικά παίζει πάντα ρόλο (είτε μέσω των ερωτηματολογίων ή των polls όταν τεθούν σε εφαρμογή, είτε μέσω σχολίων κάτω από τα αναρτημένα θέματα ή τέλος στα e-mail: serafeim.panagiotakis@yahoo.gr, serafeim.panagiotakis@gmail.com). Να ξέρετε πως υπολογίζουμε πολύ στις προτάσεις και τις λαμβάνουμε πάντα υπόψη όταν σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας. Ακόμα και από τα στατιστικά επισκεψιμότητας ανά θεματική ενότητα ή και ανά θέμα εξάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα για τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας. Να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε ο, τι πρέπει για να σας παρέχουμε αυτό που περιμένετε από τις «Ιπποδρομίες», δηλαδή έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.
Το μέλλον φαντάζει ευοίωνο για τις «Ιπποδρομίες». Τα πρώτα συμπεράσματα είναι θετικά. Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά.
Σας ευχαριστούμε!



Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»