Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Αγγλία: «Τίτλοι τέλους» με «απόλυτο» και «περίπατο» για τον Frankel


«Αποθεώθηκε» από όλους τους φιλίππους στο κατάμεστο Ιπποδρόμιο του Ascot μετά από την στερνή του νικηφόρα εμφάνιση – Αποσύρεται πλέον για την Ιπποπαραγωγή


Μία λαμπρή καριέρα ολοκληρώθηκε, ένας «μύθος» γεννιέται…!

Ο εκπληκτικός ίππος Frankel που όπως είχαμε γράψει και προ ημερών θα αγωνιζόταν στο Ιπποδρόμιο Ascot το Σάββατο 20 Οκτωβρίου για τελευταία φορά στην αγωνιστική του καριέρα, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για την πανίσχυρη κλάση του – και μαζί τα προγνωστικά του Ιπποδρομιακού Τύπου, των στοιχηματικών εταιριών και των φιλίππων – και πρόσθεσε άλλη μία – τελευταία – εύκολη νίκη στο ενεργητικό του, φτάνοντας αισίως στις 14 επί ισάριθμων συμμετοχών και αποκομίζοντας έπαθλα που έφτασαν συνολικά τα 3.735.532,00 λίρες Αγγλίας!

Δε χρειάστηκε παρά να πιεστεί για λίγα μόλις μέτρα από τον αναβάτη του – και να δεχτεί μία μαστιγιά που είχε περισσότερο «εθιμοτυπικό χαρακτήρα» θα λέγαμε! – για να προσπεράσει στο ίσωμα με σχετική άνεση τον Cirrus Des Aigles που οδήγησε την κούρσα εξαρχής, παρουσιάστηκε και αυτός με την σειρά του σε άριστη κατάσταση και φάνηκε από τα πρώτα κιόλας μέτρα της κούρσας δυνατός και ικανός να διεκδικήσει κάτι καλό σε αυτήν την αναμέτρηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Frankel για μία ακόμα φορά «διέλυσε τον ανταγωνισμό» και έτσι ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία μία πολύ πλούσια καριέρα, «βγαλμένη από τα παραμύθια»!

Τώρα πλέον αποσύρεται προκειμένου να εκτελεί στο εξής χρέη επιβήτορα στο Ιπποφορβείο Juddmonte Farm του Ιδιοκτήτη του K. Abdulla, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πιθανά έσοδα από όλη την «επιχείρηση» που πρόκειται να στηθεί γύρω από τον Frankel που μπορούν να πλησιάσουν τα 120 εκατομμύρια λίρες(!)

Η «παραφιλολογία» γύρω από τον Frankel καλά κρατεί και μπορούμε να πούμε πως στην συνείδηση του κόσμου έχει ήδη καθιερωθεί ήδη μεταξύ των κορυφαίων δρομώνων ίππων όλων των εποχών, ενώ αρκετοί είναι αυτοί – φίλιπποι και επαγγελματίες - που πιστεύουν και προεξοφλούν πως πρόκεται για τον κορυφαίο ίππο που εμφανίστηκε ποτέ! Ασφαλώς το «σήριαλ» αυτό θα έχει και άλλα «επεισόδια», πάντως είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο Frankel «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του» στις Ιπποδρομίες και «έγραψε Ιστορία με χρυσά γράμματα»!

Ας παρακολουθήσουμε κλείνοντας σε αυτό το σημείο τον τελευταίο θρίαμβο του Frankel στην ιπποδρομία 2012 Qipco Champions Stakes. Απολαύστε τον να «πετάει» για μία ακόμα – και τελευταία – φορά:

2012 Qipco Champions Stakes
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»