Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ραγδαίες και καθοριστικές οι εξελίξεις στο επόμενο τρίμηνο για τον ΟΔΙΕ


Η παρουσία των απεσταλμένων της τρόικας τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα επέφερε κύμα μεγαλύτερης αναστάτωσης και αβεβαιότητας στην κοινή γνώμη. Με δεδομένο πως στους επόμενους 3 μήνες θα πρέπει να επιτευχθούν πολύ δύσκολοι στόχοι προκειμένου να λάβουμε την έγκριση για την 4η δόση του δανείου, οι εξελίξεις σε ο, τι αφορά στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ (οι οποίες πρέπει να αναφέρουμε πως αποτελούν ζήτημα πρώτης προτεραιότητας μαζί με την πάταξη της φοροδιαφυγής για το Οικονομικό Επιτελείο) θα είναι άμεσες.Προς τούτο συνηγορούν και οι χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στις οποίες έκανε λόγο για «βαθιές τομές» στον Δημόσιο Τομέα και διαρθρωτικές αλλαγές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ισοτιμίας» της Δευτέρας που πέρασε (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο) οι αξιωματούχοι της τρόικας δεν πίστευαν στα μάτια τους από τα στοιχεία του 2009 που τους παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών για τις 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων «φιγουράρει» και ο ΟΔΙΕ. Αν προσθέσουμε σε αυτά και την οδηγία του ΔΝΤ για ταχεία προώθηση των αλλαγών στον Δημόσιο Τομέα (κυρίως με μετατάξεις, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται με απόλυτη βεβαιότητα και ορισμένες απολύσεις) αντιλαμβάνεται κανείς πως οι εργαζόμενοι στον ΟΔΙΕ όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις ιπποδρομίες (επαγγελματίες και φίλιπποι) αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις ενέργειες της Κυβέρνησης που θα επακολουθήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Λαμβάνοντας υπόψη πως στις προθέσεις της Κυβέρνησης – προς το παρόν τουλάχιστον – είναι να παραμείνει κρατικός ο Οργανισμός, θα πρέπει να αναμένουμε ριζικές αλλαγές στον Οργανισμό που συνιστώνται σε μειώσεις προσωπικού και σε μισθολογικές περικοπές προκειμένου ο ΟΔΙΕ να καταστεί (θεωρητικά τουλάχιστον) βιώσιμη επιχείρηση. Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι αν θα μπορέσει να μεταστρέψει τους αρνητικούς δείκτες και να μετατραπεί στο μέλλον σε κερδοφόρα εταιρία. Όπως και να’ χει το πράγμα, το σίγουρο είναι πως περιθώρια για πειραματισμούς δεν υπάρχουν πλέον και θα πρέπει να θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο πως αν δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες αυτήν την φορά, η «συνταγή» της τρόικας προβλέπει κλείσιμο ή πώληση, πράγμα που ισχύει για όλες τις ΔΕΚΟ ανεξαιρέτως. Συνεπώς, η προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει για 3 περίπου μήνες ουσιαστικά θα «κλειδώσει» την τύχη του ΟΔΙΕ.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις επί του θέματος και όπως είναι φυσικό οι «Ιπποδρομίες» παρακολουθούν στενά το ζήτημα και θα σας ενημερώνουν άμεσα.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»