Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σημαντικές ειδήσεις από τον κύριο Νίκο Τσαούση και το περιοδικό «ΚΟΥΡΣΕΣ»


Ο πολύπειρος δημοσιογράφος και εκδότης ενός εκ των κορυφαίων ιπποδρομιακών περιοδικών, κύριος Νίκος Τσαούσης, ανήρτησε πρόσφατα μία πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση στον Διαδικτυακό τόπο του περιοδικού «ΚΟΥΡΣΕΣ» (http://www.kourses.gr/), σύμφωνα με την οποία ο μεγαλοϊδιοκτήτης και ιπποπαραγωγός κύριος Δημήτρης Παρασκευόπουλος του απεκάλυψε σε μεταξύ τους συνομιλία πως στις αρχές Ιανουαρίου (με πιθανότερη ημερομηνία την Κυριακή 9 Ιανουαρίου) θα πραγματοποιήσει δημοπρασία των 20 μονοετών του Ιπποφορβείου του και πως οι τιμές θα είναι εξαιρετικά χαμηλές και προσιτές για τους ιδιοκτήτες. Επίσης ο κύριος Παρασκευόπουλος δήλωσε πως όλα τα άλογά του (κάθε ηλικίας) μπορούν να αγοραστούν από όποιον ιδιοκτήτη επιθυμεί, ώστε στην δημοπρασία του Ιανουαρίου εκτός από τους μονοετείς θα δημοπρατηθούν και άλλα άλογα του Ιπποφορβείου σε συμφέρουσες τιμές, ενώ φάνηκε διατεθειμένος να πουλήσει ακόμα και το Ιπποφορβείο του στο Δώρειο Μεσσηνίας (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο).

Οι ειδήσεις που βγαίνουν από αυτήν την συνομιλία είναι δύο, η μία ευχάριστη και η άλλη δυσάρεστη. Η ευχάριστη είδηση αφορά στην δημοπράτηση των 20 νέων μονοετών Ελληνικής παραγωγής που αν καταφέρουν να πουληθούν θα δώσουν μερική «ανάσα» στις ιπποδρομίες των διετών της επόμενης χρονιάς, διότι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε αποδυναμωμένες διαδρομές και ο κυριότερος λόγος μέχρι σήμερα ήταν η έλλειψη μονοετών ίππων προς εμπορική διάθεση. Η κίνηση του κυρίου Παρασκευόπουλου να διαθέσει 20 μονοετείς του Ιπποφορβείου του σε δημοπρασία μπορεί να χαρακτηριστεί ως «τονωτική ένεση» και σίγουρα αποτελεί θετικότατη εξέλιξη για το άθλημα των Ελληνικών Ιπποδρομιών. Ευχόμαστε το ίδιο να πράξουν στο μέλλον και άλλοι Έλληνες Ιπποπαραγωγοί, οι κυριότεροι εκ των οποίων σήμερα παράγουν ίππους αποκλειστικά για δική τους χρήση (είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες και ιπποπαραγωγοί).

Κινγκ Φοίβος
Η  άλλη (δυσάρεστη) είδηση που προκύπτει είναι η διαφαινόμενη πρόθεση του κυρίου Παρασκευόπουλου να αποσυρθεί από το χώρο (όπως εμείς τουλάχιστον αντιληφθήκαμε από την στιχομυθία). Αν αυτό συμβεί θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα το άθλημα, μιας και ο κύριος Παρασκευόπουλος εκτός από πολύ σημαντικός ιδιοκτήτης και ιπποπαραγωγός αποτελεί «ζωντανή διαφήμιση» για το Μαρκόπουλο και παράλληλα χαίρει της εκτίμησης σύσσωμης της Ιπποδρομιακής οικογένειας (γεγονός εξαιρετικά σημαντικό κατά την δική μας άποψη).

Η ευχή των «Ιπποδρομιών» είναι αφενός να πουληθούν όλοι οι μονοετείς στην επικείμενη δημοπρασία και από την άλλη να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στις Ελληνικές Ιπποδρομίες ο καθ' όλα συμπαθής κύριος Παρασκευόπουλος, ο οποίος μάλιστα γεύθηκε φέτος τη χαρά της νίκης στο Ντέρμπι με τον ίππο ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ.

«Ιπποδρομίες»

Διαβάστε την Κυριακή 19-12-2010 στις «Ιπποδρομίες»:


Σημαντικές ειδήσεις από τον κύριο Νίκο Τσαούση και το περιοδικό «ΚΟΥΡΣΕΣ»

Έβαλε στόχο… τις 6000 νίκες!

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν των Γαλλικών ιπποδρομιών της Κυριακής 19-12-2010

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της  Κυριακής 19-12-2010


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Ντοκουμέντο: Η ανακοίνωση των αποφάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής


Οι «Ιπποδρομίες», προσηλωμένες στην επιλογή τους για έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση των αναγνωστών τους, δημοσιεύουν την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία αναφέρονται όλες οι αποφάσεις που έλαβε η διευρυμένη Διυπουργική Επιτροπή κατά την συνεδρίασή της την Τετάρτη 15-12-2010.
(Η απόφαση που αφορά στον ΟΔΙΕ έχει σημανθεί με χρωματισμό).







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΝΙΚΗΣ 5-7

10180 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                         
TΗΛ.:  210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : press@minfin.gr

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2010


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ

Ανακοίνωση σχετικά με τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων:

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), σε διευρυμένη σύνθεση.

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΑΑ συμμετείχαν τα μόνιμα μέλη της Επιτροπής, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, όπως επίσης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.
Η ΔΕΑΑ εξέτασε ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και  θέματα αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων και έλαβε τις εξής αποφάσεις:
Α. Αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας
Η ΔΕΕΑ έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις της ομάδας εργασίας η οποία λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις που έχει ορίσει, και στην οποία συμμετέχουν Γενικοί Γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων και εκπρόσωποι φορέων για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (ΚΕΔ Α.Ε., ΕΤΑ Α.Ε. κ.α.), και προχώρησε σήμερα στις εξής συγκεκριμένες αποφάσεις:
·                    Καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Δόθηκε εντολή στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων του Υπουργείου Οικονομικών για την άμεση πρόσληψη ομάδας εξειδικευμένων συμβούλων με στόχο την καταγραφή, ποιοτική ανάλυση και επενδυτική διερεύνηση των ακινήτων του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρξουν ολοκληρωμένα και αξιόπιστα στοιχεία για το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα. Ολοκλήρωση της καταγραφής: Ιούνιος 2011.
·                    Αξιοποίηση του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού. Με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και με τη χρήση της διαδικασίας fast-track, αποφασίστηκε α) συγκρότηση φορέα ειδικού σκοπού ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε στον οποίο περιέρχεται η διαχείρισή της, και β) η πρόσληψη χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων για την αξιοποίηση της έκτασης.
·                    Επιλογή και προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων. Αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδων Διοίκησης Έργου με τη συμμετοχή και εξειδικευμένων συμβούλων για την άρση των διοικητικών εμποδίων και την προώθηση αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων από τους υπεύθυνους φορείς (ΚΕΔ, ΕΤΑ/Ολυμπιακά Ακίνητα). Συνημμένα επισυνάπτεται κατάλογος μεγάλων ακινήτων που προωθούνται αμέσως μόλις ελεγχθούν για άμεση αξιοποίηση, συνδυάζοντας δραστηριότητες τουριστικής ή άλλης οικονομικής ανάπτυξης με την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.
·                    Θεσμικές και οργανωτικές αλλαγές για την άσκηση ενιαίας και αποτελεσματικής πολιτικής διαχείρισης δημόσιας περιουσίας. Στο πλαίσιο αυτό: α) η ΔΕΑΑ εξέτασε θετικά και εισηγείται την συγκρότηση Γενικής Γραμματείας Αξιοποίησης Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας στο Υπουργείο Οικονομικών η οποία θα εποπτεύει τις κτηματικές υπηρεσίες, τα εθνικά κληροδοτήματα, και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ΝΠΔΔ, και β) προωθεί τη δημιουργία ενός φορέα χρηματοοικονομικής διαχείρισης των ώριμων προς αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου με τη μορφή Α.Ε. στον οποίο θα περιέρχονται ακίνητα από υφιστάμενους φορείς του δημοσίου και σε επόμενη φάση θα διαθέσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τα παραπάνω σηματοδοτούν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για συγκεκριμένες ενέργειες που θα επιτρέψουν για πρώτη φορά την καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στη βάση ολοκληρωμένων σχεδίων, αξιοποιώντας και βελτιώνοντας σημερινές δομές, ξεπερνώντας την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και εγκαθιστώντας διαφανείς οριζόντιες διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τη διαχείριση και διάθεση των ακινήτων του δημοσίου.

Β. Αποκρατικοποιήσεις και αναδιαρθρώσεις
Στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης και διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων στο ευρύτερο χαρτοφυλάκιο του Δημοσίου, η ΔΕΑΑ με την κατάλληλη κατά περίπτωση σύνθεσή της προχώρησε σήμερα στις εξής αποφάσεις:
1)      Άμεση πρόσληψη χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων (η ανακοίνωση των ονομάτων των εταιριών συμβούλων θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρόνο με την ολοκλήρωση των συμβατικών κειμένων) για:
·                    Επέκταση σύμβασης παραχώρησης του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου
·                    Αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
·                    Αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

2)      Αναζήτηση χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων (η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2011) για:
·                    τον διαχωρισμό των λειτουργιών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
·                    την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας μέσω συμβάσεων παραχώρησης,
·                    το αεροδρόμιο στο Καστέλλι Κρήτης και την αξιοποίηση του αεροδρομίου Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης
·                    την αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
·                    την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ομίλου ΟΣΕ
·                    την επέκταση συμβάσεων παραχώρησης στην Αττική Οδό και Εγνατία Οδό
·                    την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα ΕΛΤΑ
·                    την αξιοποίηση του Φάσματος Συχνοτήτων και του Ψηφιακού Μερίσματος
·                    την αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου στο Αττικό λιμενικό σύστημα
·                    τη μελέτη στρατηγικής και συμβάσεων παραχώρησης για λιμάνια και ιδιαίτερα για 11 περιφερειακούς οργανισμούς λιμένων
·                    τη μελέτη στρατηγικής και συμβάσεων παραχώρησης για 850 περιφερειακούς λιμένες (μαρίνες)
·                    την αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου στην βιομηχανία ΛΑΡΚΟ,
·                    την αξιοποίηση της συμμετοχής του δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ,
·                    την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του ΟΠΑΠ και διαχείριση της συμμετοχής του δημοσίου,
·                    την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ,
·                    την πώληση της συμμετοχής του δημοσίου στο καζίνο της Πάρνηθας, και
·                    τη μετοχοποίηση/ είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό).

Στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι η εισροή εσόδων ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2011-2013 και ειδικότερα η είσπραξη τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μέσα στο 2011. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου με απόλυτη διαφάνεια και σχεδιασμό και με βασικό γνώμονα τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, του ελέγχου σε τομείς στρατηγικής και εθνικής σημασίας, αλλά και την αναδιάρθρωση τομέων της οικονομίας που μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος. Κάθε απόφαση θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη για μεγιστοποίηση των εσόδων από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, η οποία θα συμβάλλει στην μεγάλη προσπάθεια για τον έλεγχο και τη μείωση του δημοσίου χρέους.



«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»