Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

65ο Ελληνικό Ντέρμπι 2011 – το προφίλ των πρωταγωνιστών

ΜΠΛΑΝΚΟ

ΜΠΛΑΝΚΟ
Ο 3ετής ορφνός εκτομίας που είναι προϊόν αλλοδαπής, προέρχεται από τον Needwood Blade (GB) και την Untold Ritches (USA), ανήκει στην ιδιοκτησία των Στάβλων Σαιν Ζερμαίν και προπονείται από τον κύριο Π. Καστρινό. Η αγωνιστική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από πέρυσι (19-07-2010) με τη συμμετοχή του σε ιπποδρομία 1.000 μέτρων. Παρότι είχε πολύ σοβαρές ατυχίες στην εκκίνηση – χάνοντας πάρα πολλά μήκη – εν τούτοις επέδειξε πολύ καλή διάθεση στο φίνις του, με το οποίο κατόρθωσε τελικά να διακριθεί στην 3η θέση της άφιξης, σε μια κούρσα όπου εντυπωσίασε ο εύκολος νικητής ίππος ΑΞΙΟΣ (πιθανός αντίπαλός του στο Ντέρμπι). Στην επόμενη συμμετοχή του διαγωνίστηκε στα 1.200 μέτρα (Έπαθλο Καρλοβασίου, 14-10-2010) διακρίθηκε και πάλι στην 3η θέση, σε απόσταση από τους ίππους ΚΑΝΑΔΑ και ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ (πιθανοί αντίπαλοί του προσεχώς) ενώ αμέσως μετά (Έπαθλο Κρατερού, 28-10-2010) τερμάτισε 2ος του ίππου ΔΑΝΔΗ και προηγούμενος ο ίδιος καθαρά του ίππου ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ (όλοι γραμμένοι για τη φετινή κούρσα του Ντέρμπι). Ακολούθως γράφτηκε για να συμμετάσχει στο Έπαθλο Κενταύρων (05-11-2010, απόσταση: 1.400 μέτρα) και κατέλαβε την 4η θέση πίσω από τους ίππους ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ, ΑΞΙΟ και ΚΑΝΑΔΑ (με τον τελευταίο τερμάτισε πλησιέστατα) και με αυτήν την ιπποδρομία έκλεισε η περασμένη χρονιά για τον ίππο ΜΠΛΑΝΚΟ. Φέτος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο Έπαθλο Τζαβέλλα (08-02-2011, απόσταση: 1.200 μέτρα) η οποία μάλιστα συνδυάστηκε με επικράτηση, προηγούμενος μάλιστα του ίππου ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ (πιθανού αντιπάλου του στο φετινό Ντέρμπι). Η επόμενη συμμετοχή του στο Έπαθλο Απόλλωνος (25-02-2011, απόσταση: 1.800 μέτρα) συνδυάστηκε με ωραία εμφάνιση – τερμάτισε 3ος πίσω από τον ίππο ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ και προηγήθηκε των ίππων ΔΑΝΔΗΣ και ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ –, σε μια κούρσα όπου έδειξε να «σηκώνει ευχάριστα» τα επιπλέον μέτρα (σε σχέση με τις μικρο-μεσαίες αποστάσεις στις οποίες διαγωνιζόταν μέχρι πρότινος). Η αμέσως επόμενη εμφάνισή του πραγματοποιήθηκε στις 11-03-2011 (Έπαθλο Παναθηναίων, απόσταση: 1.400 μέτρα) στην οποία κατετάγη στη 2η θέση της άφιξης, καταφέρνοντας να προηγηθεί καθαρά των ίππων ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ και ΔΑΝΔΗΣ και βελτιώνοντας ελαφρά τις επιδόσεις του στην απόσταση. Τέλος, ακολούθησαν δύο πολύ δυνατές κούρσες για τον ΜΠΛΑΝΚΟ με τις οποίες ολοκληρώνεται – μέχρι στιγμής – η φετινή αγωνιστική του πορεία. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 08-04-2011 (Κύπελλο Ηνιόχου 2011, απόσταση: 1.800 μέτρα) στην οποία τερμάτισε στην 4η θέση, πολύ κοντά στους βασικούς πρωταγωνιστές της ιπποδρομίας και υποψήφιους αντιπάλους του προσεχώς (ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ, ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ, ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ), ενώ η δεύτερη σημειώθηκε στις 29-04-2011 (Κριτήριο Τριετών 2011, απόσταση: 1.800 μέτρα) στην οποία τερμάτισε στην 5η θέση πίσω από τους ίππους ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ, ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ και ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ (όχι πολύ μακριά από τον 3ο στην άφιξη ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ) ενώ ο ίδιος προηγήθηκε με τη σειρά του των ίππων ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ και ΔΑΝΔΗΣ.

Τα στατιστικά του για φέτος εμφανίζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΜΠΛΑΝΚΟ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
1
1
-
-
1.400μ
1
-
1
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
3
-
-
1
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-


Ο ΜΠΛΑΝΚΟ έχει δείξει μέχρι τώρα πως πρόκειται για ένα πολύ σταθερό και αξιόπιστο άλογο που αποδίδει διακριτικά σε κάθε του εμφάνιση, ενώ οι συμμετοχές του στην απόσταση των 1.800 μέτρων (τρεις φορές, όλες φέτος) μας κάνουν να αισιοδοξούμε πως μάλλον θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με σχετική επιτυχία και στη μεγαλύτερη επίπονη απόσταση στην οποία διεξάγεται το 65ο Ελληνικό Ντέρμπι (2.400 μέτρα). Θα πρέπει να αναφέρουμε πως στην τελευταία του συμμετοχή (Κριτήριο Τριετών 2011) περιμέναμε από αυτόν κάπως καλύτερη εμφάνιση – από πλευράς επίδοσης αποκλειστικά, δεδομένου ότι λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό βρισκόταν στην 3η θέση και υποσκελίστηκε από τους αντιπάλους του στα τελευταία φουλέ – ώστε ομολογούμε πως προβληματιζόμαστε ελαφρά για τον αν διαθέτει άλλα περιθώρια εξέλιξης (κάτι που οπωσδήποτε εκτιμούμε πως του είναι αναγκαίο προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστικός στο μέγιστο βαθμό). Ίσως να έπαιξε βέβαια κάποιο ρόλο το γεγονός πως «τράβηξε» δύο πολύ δυνατές κούρσες σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων (Κύπελλο Ηνιόχου, Κριτήριο Τριετών), ώστε θεωρούμε πως υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ξεκουραστεί επαρκώς και να καταφέρει να παρουσιάσει νεότερη εξέλιξη μέχρι τη συμμετοχή του στο φετινό Ντέρμπι. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε εκτιμούμε πως θα πρέπει να υπολογιστεί σοβαρά, ενώ ούτως ή άλλως θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να μην αγνοηθεί σε καμία περίπτωση από τους φιλίππους στα στοιχήματά τους (ιδιαίτερα στα πολύπλοκα παιχνίδια).

ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ

ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ
Ο 3ετής ορφνός εκτομίας που αποτελεί προϊόν του Ιπποφορβείου του κυρίου Θ. Νάνου, ανήκει επίσης στην ιδιοκτησία των Στάβλων Θ. Νάνου ΑΕ και προπονείται από τον κύριο Χρ. Θεοδωράκη. Ο γιος του Allied Forces (USA) και της Stroller (IRE) έκανε την παρθενική του εμφάνιση στο Μαρκόπουλο φέτος (15-03-2011) στην απόσταση των 1.200 μέτρων (Έπαθλο Αετόπετρας). Στη συγκεκριμένη κούρσα είχε σοβαρές ατυχίες στα πρώτα μέτρα, κάτι που τον ανάγκασε να χάσει την επαφή του με τον όμιλο και να μείνει σε απόσταση τελευταίος. Εν τούτοις, κατάφερε να «στρώσει βήμα» λίγο αργότερα και με συνεχή πίεση από τον αναβάτη του μπόρεσε να καλύψει μεγάλο μέρος από το απολεσθέν έδαφος, τερματίζοντας στην 5η θέση της άφιξης. Η επόμενη συμμετοχή του (08-04-2011) ήταν ουσιαστικά το πρώτο δυνατό τεστ για τον ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ, καθώς συμμετείχε στο Κύπελλο Ηνιόχου (1.800 μέτρα) στο οποίο τελικά δεν κατάφερε να διακριθεί, αφού τερμάτισε 5ος σε μεγάλη απόσταση από τους προπορευόμενους ίππους στην άφιξη (ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ, ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ, ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ, ΜΠΛΑΝΚΟ). Ακολούθως ξεκουράστηκε για ένα μήνα και επανήλθε στις 09-05-2011 (Έπαθλο Δαυλείας, απόσταση: 1.200 μέτρα) σε μια κούρσα όπου τερμάτισε καθαρά 2ος, ενώ η πρώτη νίκη της καριέρας του ήρθε στην αμέσως επόμενη (και τελευταία μέχρι στιγμής) συμμετοχή του στο Έπαθλο Δωροθέας (23-05-2011, απόσταση: 1.200 μέτρα) όπου κατόρθωσε να βγει εξαρχής στην πρωτοπορία, οδήγησε με εύκολο τρόπο και στο ίσωμα ξέφυγε με μεγάλη υπεροχή του 2ου στην άφιξη (και πιθανού αντιπάλου του στο Ντέρμπι) ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ.

Τα στατιστικά του για φέτος εμφανίζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
3
1
1
-
1.400μ
-
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
1
-
-
-
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-

Ο ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ δείχνει ίππος μαχητικός και φιλότιμος, ενώ μέχρι τώρα έχει καταφέρει να ανεβάζει κούρσα με κούρσα την απόδοσή του (με εξαίρεση τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Ηνιόχου). Παρότι φαίνεται πως μάλλον δεν έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αγωνιστικής ανόδου, εν τούτοις το γεγονός πως υστέρησε σημαντικά στη μοναδική του συμμετοχή στα 1.800 μέτρα μας δημιουργεί πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία και στα επιπλέον μέτρα (2.400 μέτρα) της κούρσας του Ντέρμπι. Παρότι υπάρχει ακόμα βέβαια το χρονικό περιθώριο να τραβήξει κάποιες μακρινές δοκιμές στο γύρο – κάτι που θα μας βοηθήσει να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα – και είναι οπωσδήποτε πιθανή μία πρόοδος, εν τούτοις εκτιμούμε πως – στην περίπτωση που επιλεγεί για να συμμετάσχει στο Ντέρμπι – το έργο του αναμένεται αρκετά δύσκολο.

(συνεχίζεται)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»