Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011


65ο Ελληνικό Ντέρμπι – pre race analysis


Από τότε που ξεκινήσαμε την ανάλυσή μας εδώ και αρκετές ημέρες για όλους τους διεκδικητές του φετινού 65ου Ελληνικού Ντέρμπι, για ορισμένους από αυτούς τους ίππους μεσολάβησαν μετέπειτα ορισμένες νεότερες συμμετοχές. Ας δούμε λοιπόν τη συνολική εικόνα που σχηματίσαμε για κάθε έναν από αυτούς χωριστά, στην τελευταία (pre race) ανάλυση της κορυφαίας κούρσας της χρονιάς:

ΑΞΙΟΣ

Προηγούμενα σχόλια:
ΑΞΙΟΣ
Η αγωνιστική συμπεριφορά του ΑΞΙΟΥ δείχνει ίππο με στοιχεία «κρακ» αλόγου που βρίσκεται υπό συνεχή εξέλιξη και καταφέρνει να ανεβάζει την απόδοσή από κούρσα σε κούρσα. Με δεδομένη πλέον την ετοιμότητά του αλλά και την καταλληλότητα που επέδειξε στα 2.400 μέτρα εκτιμούμε πως θέτει από τώρα βασική υποψηφιότητα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Όπως και να’ χει πάντως το πράγμα (με δεδομένο ότι μέχρι τη διεξαγωγή του Ντέρμπι υπάρχει το χρονικό περιθώριο να εξελιχθούν αρκετά και άλλοι ίπποι) ο ίππος ΑΞΙΟΣ κατά την άποψή μας συγκαταλέγεται ήδη ανάμεσα στους υποψήφιους πρωταγωνιστές, με τις ελπίδες του για την κατάκτηση της νίκης (ειδικότερα αν ανατεθεί σε κατάλληλο αναβάτη) να είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Νεότερες συμμετοχές: -

Γενικά:
Ο ίππος ΑΞΙΟΣ ασφαλώς θα πρέπει να υπολογιστεί μεταξύ των πιθανότερων διεκδικητών της νίκης, ειδικότερα στην περίπτωση που «ανοίξει» σχετικά ο ρυθμός της διαδρομής.

ΔΑΝΔΗΣ

Προηγούμενα σχόλια:
ΔΑΝΔΗΣ
Ο ΔΑΝΔΗΣ μέχρι στιγμής δε μας έχει πείσει πως μπορεί να συναγωνιστεί με επιτυχία την πλειοψηφία των αντιπάλων του που έχουν γραφτεί για να τρέξουν στο φετινό Ντέρμπι, ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν υπερισχύσει του ΔΑΝΔΗ με σημαντικές διαφορές στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ακόμα δηλαδή κι αν επιδείξει τεράστια εξέλιξη – κάτι που πάντως δε φαίνεται ως πιθανό ενδεχόμενο – εκτιμούμε πως δεν μπορεί να ελπίζει σε κάποια αξιόλογη (ή πρωταγωνιστική) διάκριση και συνεπώς στην περίπτωση που τελικά διαγωνιστεί, ο ρόλος του λογικά θα περιοριστεί σε αυτόν του «ρυθμιστή» του ρυθμού της διαδρομής (όπου ενδεχομένως θα προσπαθήσει να υποβοηθήσει κάποιον εκ των ομοστάβλων του).

Νεότερες συμμετοχές: -

Γενικά:
Ο ρόλος του ίππου ΔΑΝΔΗ στην κούρσα εκτιμούμε πως θα είναι περισσότερο «ρυθμιστικός» και μάλλον υποβοηθητικός για τον ομόσταβλό του – και εκ των φαβορί – ίππο ΑΞΙΟ. Πιθανολογούμε μάλιστα πως θα επιδιώξει εξαρχής την πρωτοπορία κάνοντας κάπως «ανοιχτή» κούρσα στα ενδιάμεσα τμήματα της διαδρομής (ή εναλλακτικά, αν χάσει το κεφάλι πιστεύουμε πως θα προσπαθήσει να «πιέσει» τον επικεφαλής της ιπποδρομίας) ώστε δε βλέπουμε (με βάση και τη μέχρι σήμερα αγωνιστική συμπεριφορά του) πως θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Θεωρούμε συμπερασματικά πως ο ίππος ΔΑΝΔΗΣ γράφτηκε για να συμμετάσχει προκειμένου να ενισχύσει την – ούτως ή άλλως αυξημένη – τύχη του ομόσταβλού του ίππου ΑΞΙΟΥ.

ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ

Προηγούμενα σχόλια:

ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ
Ο ίππος ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ ασφαλώς μας προβλημάτισε με την τελευταία εμφάνισή του. Και αυτό το αναφέρουμε διότι μέχρι τώρα είχε αποδείξει πως πρόκειται για έναν πολύ φιλότιμο και μαχητικό ίππο με σοβαρά περιθώρια εξέλιξης και ο οποίος ιδιαίτερα με τη διαγωγή που επέδειξε στην κούρσα του Κριτηρίου Τριετών «άφησε υποσχέσεις» και για το Ντέρμπι. Ίσως κάτι να του έλειπε τελικά και να μην είχε ολοκληρώσει την προετοιμασία του για τη μεγαλύτερη και σαφώς πιο επίπονη απόσταση (2.400 μέτρα) στην οποία διαγωνίστηκε πρόσφατα, ώστε είναι δυνατό να τον δούμε προσεχώς «μεταμορφωμένο» προς το καλύτερο (υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να συμβεί κάτι τέτοιο). Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμούμε πως θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε μία ιδιαίτερα διακριτική – και γιατί όχι πρωταγωνιστική – εμφάνιση.

Νεότερες συμμετοχές: -

Γενικά:
Το μικρό ρεπό στο οποίο υπεβλήθη μετά από τη συμμετοχή του στο Έπαθλο Βεργίνας (20-05-2011, απόσταση: 2.400 μέτρα) πιθανότατα θα τον ωφελήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορέσει να ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις τους και να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει και στο Ντέρμπι εμφάνιση ανάλογη με αυτήν του Κριτηρίου Τριετών (2ος πίσω από το νικητή ίππο ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ). Με την προϋπόθεση να μη μείνει πολύ πίσω στη διάταξη και στην περίπτωση που ανατεθεί σε δυναμικό αναβάτη, νομίζουμε πως μπορεί να τρέφει ελπίδες για πολύ δυναμική εμφάνιση. Ασφαλώς αξίζει να τον «προσέξουν» οι φίλιπποι που θα στοιχηματίσουν (ειδικότερα στα πολύπλοκα παιχνίδια).

ΛΑΡΡΥ

Προηγούμενα σχόλια:
ΛΑΡΡΥ
Ένα μεγάλο – αναμφίβολα – «μειονέκτημα» για τον ΛΑΡΡΥ αποτελεί το γεγονός πως δεν πρόλαβε να «τραβήξει» μερικές κούρσες προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει την απαραίτητη ποιότητα για να συναγωνιστεί τους κορυφαίους εκπροσώπους της ηλικίας του, ούτε επίσης μπορεί από τώρα να εκτιμηθεί αν διαθέτει τις κατάλληλες ιδιότητες προκειμένου να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην επίπονη απόσταση των 2.400 μέτρων, εφόσον τελικά επιλεγεί για να διαγωνιστεί στο Ντέρμπι. Αποτελεί με λίγα λόγια ένα ακόμα από τα «ερωτηματικά» της κούρσας του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι, παρόλα αυτά υπάρχει χρόνος ακόμα για να μπορέσει να δοκιμαστεί (είτε πάνω στην κούρσα ή με μακρινές δοκιμές στο γύρο) και συνεπώς η εκτίμησή μας για τον ίππο ΛΑΡΡΥ είναι – με τα σημερινά δεδομένα – πως τα πράγματα δε θα είναι τόσο εύκολα σε ο, τι αφορά στην υπόθεση της νίκης, από την άλλη πάντως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πλήρως το ενδεχόμενο να διακριθεί στην άφιξη (με δεδομένο μάλιστα το πιθανό οπωσδήποτε ενδεχόμενο να επιδείξει προσεχώς σημαντική άνοδο).

Νεότερες συμμετοχές:
Ο ίππος ΛΑΡΡΥ «τράβηξε» άλλη μία συμμετοχή στις 10-06-2011 (Έπαθλο Θεαγένους, απόσταση:1.400 μέτρα). Από τα πρώτα μέτρα της διαδρομής προωθήθηκε  στη δεύτερη θέση της διάταξης ακολουθώντας τον επικεφαλής ΒΕΛΒΕΤ ΑΝΤΕΡΓΚΡΑΟΥΝΤ. Παρότι ο προαναφερθείς αντίπαλός του αποδείχτηκε ανώτερός, εν τούτοις ο ΛΑΡΡΥ «περνούσε» κάποια από τα ενδιάμεσα τμήματα της διαδρομής σχεδόν σε παραπλήσιο ρυθμό θα λέγαμε με τον ΒΕΛΒΕΤ ΑΝΤΕΡΓΚΡΑΟΥΝΤ, ενώ στο ίσωμα ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε να τον καταδιώξει με αξιώσεις, προηγούμενος με σημαντική διαφορά των υπολοίπων συμμετεχόντων.

Γενικά:
Η τελευταία συμμετοχή του ΛΑΡΡΥ πιστοποίησε πως βρίσκεται πλέον σε περίοδο αγωνιστικής ανόδου. Είναι δύσκολο βέβαια να προεκτιμηθεί κατά πόσο θα μπορέσει να «κοντράρει» κάποιους βασικούς αντιπάλους του στο Ντέρμπι, παρόλα αυτά νομίζουμε ότι τρέφει κι αυτός με τη σειρά του ελπίδες διάκρισης, ειδικότερα αν πλασαριστεί μεταξύ των πρώτων στη διαδρομή, ακολουθώντας σε «επίκαιρη» θέση. Αν μάλιστα επικρατήσει «μαλακός» ρυθμός, τότε ίσως μπορέσει να διακριθεί έντονα στην άφιξη, ώστε νομίζουμε πως πρέπει να υπολογιστεί αρκετά σοβαρά (τουλάχιστον σε ο, τι αφορά στα πολύπλοκα παιχνίδια).

ΜΠΛΑΝΚΟ

Προηγούμενα σχόλια:
ΜΠΛΑΝΚΟ
Ο ΜΠΛΑΝΚΟ έχει δείξει μέχρι τώρα πως πρόκειται για ένα πολύ σταθερό και αξιόπιστο άλογο που αποδίδει διακριτικά σε κάθε του εμφάνιση, ενώ οι συμμετοχές του στην απόσταση των 1.800 μέτρων (τρεις φορές, όλες φέτος) μας κάνουν να αισιοδοξούμε πως μάλλον θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με σχετική επιτυχία και στη μεγαλύτερη επίπονη απόσταση στην οποία διεξάγεται το 65ο Ελληνικό Ντέρμπι (2.400 μέτρα). Θα πρέπει να αναφέρουμε πως στην τελευταία του συμμετοχή (Κριτήριο Τριετών 2011) περιμέναμε από αυτόν κάπως καλύτερη εμφάνιση – από πλευράς επίδοσης αποκλειστικά, δεδομένου ότι λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό βρισκόταν στην 3η θέση και υποσκελίστηκε από τους αντιπάλους του στα τελευταία φουλέ – ώστε ομολογούμε πως προβληματιζόμαστε ελαφρά για τον αν διαθέτει άλλα περιθώρια εξέλιξης (κάτι που οπωσδήποτε εκτιμούμε πως του είναι αναγκαίο προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστικός στο μέγιστο βαθμό). Ίσως να έπαιξε βέβαια κάποιο ρόλο το γεγονός πως «τράβηξε» δύο πολύ δυνατές κούρσες σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων (Κύπελλο Ηνιόχου, Κριτήριο Τριετών), ώστε θεωρούμε πως υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να ξεκουραστεί επαρκώς και να καταφέρει να παρουσιάσει νεότερη εξέλιξη μέχρι τη συμμετοχή του στο φετινό Ντέρμπι. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε εκτιμούμε πως θα πρέπει να υπολογιστεί σοβαρά, ενώ ούτως ή άλλως θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να μην αγνοηθεί σε καμία περίπτωση από τους φιλίππους στα στοιχήματά τους (ιδιαίτερα στα πολύπλοκα παιχνίδια).

Νεότερες συμμετοχές: -

Γενικά:
Το ρεπό στο οποίο υποβλήθηκε ο  ΜΠΛΑΝΚΟ πρέπει να λειτούργησε μάλλον «ευεργετικά». Οι δυνατότητές του είναι δεδομένες, δε γνωρίζουμε πάντως κατά πόσο θα μπορέσει να συναγωνιστεί πλήρως κάποιους εκ των βασικών του αντιπάλων. Στην περίπτωση που καταφέρει τελικά να εμφανιστεί έστω και ελαφρά βελτιωμένος, τότε ασφαλώς θα πρέπει να αναμένεται μία ιδιαίτερα διακριτική (ή και πρωταγωνιστική) παρουσία του στην άφιξη.

ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ

Προηγούμενα σχόλια:
ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ
Ο ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ δείχνει ίππος μαχητικός και φιλότιμος, ενώ μέχρι τώρα έχει καταφέρει να ανεβάζει κούρσα με κούρσα την απόδοσή του (με εξαίρεση τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Ηνιόχου). Παρότι φαίνεται πως μάλλον δεν έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αγωνιστικής ανόδου, εν τούτοις το γεγονός πως υστέρησε σημαντικά στη μοναδική του συμμετοχή στα 1.800 μέτρα μας δημιουργεί πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν και κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία και στα επιπλέον μέτρα (2.400 μέτρα) της κούρσας του Ντέρμπι. Παρότι υπάρχει ακόμα βέβαια το χρονικό περιθώριο να τραβήξει κάποιες μακρινές δοκιμές στο γύρο – κάτι που θα μας βοηθήσει να εξάγουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα – και είναι οπωσδήποτε πιθανή μία πρόοδος, εν τούτοις εκτιμούμε πως – στην περίπτωση που επιλεγεί για να συμμετάσχει στο Ντέρμπι – το έργο του αναμένεται αρκετά δύσκολο.

Νεότερες συμμετοχές:
Συμμετείχε και ο ίδιος (μαζί με τον ομόσταβλο και εκ νέου αντίπαλό του ίππο ΛΑΡΡΥ) στο Έπαθλο Θεαγένους (10-06-2011, απόσταση:1.400 μέτρα). Προσπάθησε να φύγει με τους πρώτους (παρότι τον «έπιασε» κάπως άτσαλα ο αναβάτης του και δυσφόρησε «τραβώντας» λίγο έξω στα πρώτα μέτρα) και το κατάφερε, αφού βρέθηκε – σε μικρή απόσταση – πίσω από τον ομόσταβλό του ίππο ΛΑΡΡΥ στην τρίτη θέση. Προς στιγμήν (από το ύψος των 800 μέτρων περίπου) έχασε προσωρινά τη θέση του, παρόλα αυτά επανήλθε με δυνατό τέλος στην ευθεία και πέρασε πολύ καθαρά και με μεγάλη άνεση στην 3η θέση της άφιξης, δεν μπόρεσε πάντως να συναγωνιστεί στο ελάχιστο τους δύο πρωταγωνιστές της κούρσας (εν προκειμένω μας ενδιαφέρει ο ίππος ΛΑΡΡΥ το οποίον καλείται να αντιμετωπίσει και πάλι στο Ντέρμπι).

Γενικά:
Οι επιφυλάξεις μας γύρω από την τύχη του ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ στην κούρσα του Ντέρμπι ενισχύθηκαν μετά από την τελευταία συμμετοχή του στην οποία δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάποια αξιοσημείωτη πρόοδο. Παρότι έδειξε καλή διάθεση στο φίνις του εν τούτοις δε μας έπεισε πως μπορεί να αποδειχτεί ανταγωνιστικός για την πλειοψηφία των αντιπάλων του και ως εκ τούτου επιμένουμε στην αρχική μας εκτίμηση πως το έργο του στην κούρσα του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι αναμένεται πολύ δύσκολο.

ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ

Προηγούμενα σχόλια:
ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ
Ήδη από τις πρώτες περυσινές του εμφανίσεις ο ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ έπεισε πως πρόκειται για ένα πολύ δυνατό, αξιόπιστο και μαχητικό ίππο ο οποίος μάλιστα πρωταγωνίστησε σε όλες ανεξαιρέτως τις συμμετοχές του αποδίδοντας εξαιρετικά. Η τελευταία πάντως «σαρωτική» νίκη του στο Κριτήριο Τριετών ενίσχυσε κατά πολύ την πεποίθηση πως όχι μόνον βρίσκεται υπό νεότερη (ίσως και εντυπωσιακή) πρόοδο αλλά τώρα πια υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία πως θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία και στα επιπλέον μέτρα (2.400 μέτρα). Σε αυτό το τελευταίο μάλιστα συνηγορούν και οι  stayer ιδιότητες τις οποίες έχει αποκαλύψει σε όλες τις συμμετοχές του κατά το παρελθόν. Αναμφίβολα λοιπόν ο ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ είναι – δικαιολογημένα – ήδη από πολύ νωρίς το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι και σίγουρα αναμένεται από αυτόν μία πρωταγωνιστική εμφάνιση στην κορυφαία ιπποδρομία της χρονιάς. Κατά τη δική μας εκτίμηση υπάρχουν ορισμένοι αντίπαλοί του που μπορούν αν μη τι άλλο να το συναγωνιστούν έντονα, όπως και να’ χει το πράγμα πάντως ο ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ αναμένεται να συγκεντρώσει την προτίμηση της πλειοψηφίας των φιλίππων (στοιχηματικά) και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για να δούμε αν θα καταφέρει τελικά να δικαιώσει τα προγνωστικά και να είναι αυτός που θα περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού για να στεφθεί «χρυσός ίππος» της χρονιάς.

Νεότερες συμμετοχές: -

Γενικά:
Ο ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ έχει πείσει πως πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων ίππων της ηλικίας του. Ιδιαίτερα ο «σαρωτικός» τρόπος επικράτησής του στο φετινό Κριτήριο Τριετών τον τοποθετεί ούτως ή άλλως μεταξύ των βασικότερων διεκδικητών της νίκης και πιστεύουμε πως ο Στάβλος Ιπποφορβείου Ελιάς ΑΕ βρίσκεται φέτος ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση της σπουδαίας ιπποδρομίας, με κυριότερο εκφραστή των ελπίδων του τον ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ.

ΠΡΑΪΣΛΕΣ

Προηγούμενα σχόλια:
ΠΡΑΪΣΛΕΣ
Η αγωνιστική πορεία της ΠΡΑΪΣΛΕΣ την έχει ήδη καταξιώσει και την έχει αναδείξει μακράν ως την κορυφαία τριετή φοράδα στο Μαρκόπουλο για το έτος 2011. Το επόμενο δυνατό της τεστ αποτελεί συνάμα και το «μεγάλο στοίχημα» για την ίδια, σε μια κούρσα που πρέπει να αποδείξει αν έχει τα φόντα για να μπορέσει τώρα να «κοντράρει στα ίσα» και τους κορυφαίους αρσενικούς συνομηλίκους της. Η πρόσφατη άκρως εντυπωσιακή εμφάνισή της στο Κύπελλο Καρυάτιδων έδειξε πλέον ξεκάθαρα πως η ΠΡΑΪΣΛΕΣ διέρχεται περίοδο κορυφαίας φόρμας και ραγδαίας ισχυροποίησης, έπεισε απόλυτα για τις πλούσιες αγωνιστικές της αρετές αλλά και για τη μαχητικότητα που τη διακρίνει (καθώς έχει καταφέρει να σημειώσει νίκες με κάθε πιθανή μορφή διαδρομής, ενώ μάλιστα στην τελευταία της συμμετοχή διαγωνίστηκε σε εξαιρετικά δυναμικό όμιλο) και τόνωσε την αισιοδοξία πως μπορεί να «σηκώσει ευχάριστα» και τα 2.400 μέτρα (η τελευταία εκτίμηση προκύπτει κυρίως με βάση τη σπουδαία διάθεση που επέδειξε κατά την τελική της προώθηση στο Κύπελλο Καρυάτιδων). Με δεδομένο τώρα ότι ο ίππος ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη επιλογή του προπονητή της για το φετινό Ντέρμπι, υπάρχει το δίλλημα ποιος θα είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος του Στάβλου της (μεταξύ της ίδιας και του ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ). Η τελευταία πάντως εντυπωσιακή εμφάνισή της σε συνδυασμό με τη μέτρια απόδοση που είχε ο ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ στην πρόσφατη συμμετοχή του μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η ΠΡΑΪΣΛΕΣ βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει εκείνη το «πράσινο φως» για να διαγωνιστεί στην κούρσα του Ντέρμπι. Αν τελικά αυτό επαληθευτεί, τότε εκτιμούμε πως η ΠΡΑΪΣΛΕΣ θα πρέπει να αποτελέσει μία εκ των βασικότερων διεκδικητών της νίκης και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπολογιστεί πάρα πολύ σοβαρά.

Νεότερες συμμετοχές: -

Γενικά:
Η μοναδική φοράδα της αναμέτρησης ουσιαστικά «δίνει εξετάσεις» στον όμιλο μετά από την τελευταία εκπληκτική επικράτησή της στο Κύπελλο Καρυάτιδων (03-06-2011, απόσταση: 1.800 μέτρα). Η άνοδός της συνεχίζεται κούρσα με την κούρσα, αποδίδει εξίσου καλά με κάθε μορφή διαδρομής και ασφαλώς μπορεί να αποτελέσει το «πλούσιο αουτσάιντερ» της διαδρομής, ενισχύοντας τις ελπίδες του Στάβλου Ιπποφορβείου Ελιάς ΑΕ ο οποίος εμφανίζεται φέτος «πανίσχυρος».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»