Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκρατικοποιήσεις: Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η πρώτη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ


Δεν συμπεριελήφθη ο Ιππόδρομος στα θέματα της σύσκεψης – Στις 19 Σεπτεμβρίου ορίστηκε το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο

Κρίσιμες αποφάσεις για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στην πρώτη μετά τις 15 Μαΐου, συνεδρίαση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην άρση κάποιων εκκρεμοτήτων που εμπόδιζαν την δρομολόγηση και άλλων διαγωνισμών, ενώ ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι που περνούν στην επόμενη φάση των διαγωνισμών για το Ελληνικό και τα ακίνητα σε Κέρκυρα και Ρόδο.

Αναλυτικά το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στη λήψη των εξής αποφάσεων:

1. Στην β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση έως και του 70% των μετοχών της «Ελληνικό ΑΕ» επελέγησαν να συμμετάσχουν οι εταιρείες:

- Elbit Cochin Island Ltd,
- Lamda Development SA,
- London and Regional Properties και
- Qatari Diar Real Estate Investment Co. QSC

2. Στην β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη Κέρκυρας επελέγη να μετάσχει η ένωση προσώπων

- NCH New Europe Property Fund II LP και NCH Balkan Fund L.P

3. Στην β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του ακινήτου Αφάντου Ρόδου επελέγησαν να συμμετάσχουν οι εταιρείες:

- ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
- LAMDA DEVELOPMENT SA,
- LONDON & REGIONAL PROPERTIES LTD
- MINOAN GROUP PLC,
- NCH CAPITAL INC
- Τ.Ε.ΜΕΣ ΑΕ.

4. Εγκρίθηκε το τελικό κείμενο της Σύμβασης για τη σύσταση Επικαρπίας επί του Δικαιώματος Διοίκησης και Διαχείρισης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) για περίοδο 90 ετών με βάση το οποίο θα υποβληθούν οι τελικές οικονομικές προσφορές των υποψηφίων επενδυτών.

5. Εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΔΕΗ σχετικά με την παραίτηση της ΔΕΗ, έναντι καταβολής ανταλλάγματος από το ΤΑΙΠΕΔ, από το δικαίωμά της να ζητήσει να αγοράσει έως και το 30% των μετοχών της ΔΕΠΑ.

6. Εγκρίθηκαν οι όροι της Α' Φάσης του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ με βάση τους οποίους θα υποβληθούν ενδεικτικές προσφορές από τους υποψηφίους επενδυτές.

7. Εγκρίθηκε το Μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με την ενιαία αξιοποίηση της έκτασης της χερσονήσου «Μικρό Καβούρι» στη Βουλιαγμένη.

Το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ορίσθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2012.

Πηγή: www.ethnos.gr
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»