Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011


65ο Ελληνικό Ντέρμπι 2011 – το προφίλ των πρωταγωνιστών


ΑΞΙΟΣ

ΑΞΙΟΣ
Ο ορφνός 3ετής ο οποίος προέρχεται από τον Where Or When (IRE) και την Royal Flame (IRE) είναι ο πρώτος αλλοδαπός ίππος που παρουσιάζουμε ανάμεσα στους υποψήφιους για την κατάκτηση του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι. Θυμίζουμε πως από φέτος επιτρέπεται η συμμετοχή και των αλλοδαπών ίππων σε κύριες ιπποδρομίες εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις των Γενικών Διατάξεων που πριν από λίγους μήνες τροποποίησε η Φίλιππος Ένωση. Ο ίππος ΑΞΙΟΣ ανήκει στην ιδιοκτησία του Στάβλου ΛΥΔΙΑ ΕΠΕ και προπονείται από τον κύριο Χρ. Σταύρου.
Το ντεμπούτο του ΑΞΙΟΥ στο Μαρκόπουλο έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Από την πρώτη του κιόλας συμμετοχή (στην απόσταση των 1.000 μέτρων) η οποία συνδυάστηκε με μία πολύ εύκολη σε τρόπο επίτευξης νίκη, έδειξε τα πλούσια αγωνιστικά του προσόντα και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Φέτος, διαγωνίστηκε δύο φορές μέχρι στιγμής, και οι δύο μάλιστα νικηφόρες (μετρά 4 νίκες και μία 2η θέση επί συνόλου 5 συμμετοχών), ενώ η τελευταία επικράτησή του έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς υπερίσχυσε στην απόσταση των 2.400 μέτρων (απόσταση στην οποία θα διεξαχθεί και το Ντέρμπι) πείθοντας με αυτόν τον τρόπο για την καταλληλότητά του στα μέτρα. Για την ιστορία, σε αυτή την ιπποδρομία προηγήθηκε με 6 περίπου μήκη του ίππου ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ (τον οποίον ίσως αντιμετωπίσει στην κούρσα του Ντέρμπι), ενώ στην αμέσως προηγούμενη συμμετοχή του είχε εντυπωσιάσει με το πολύ δυνατό φίνις που εξαπέλυσε και τον τρόπο που κάλυψε τα μήκη στο ίσωμα, επικρατώντας τότε πολύ δυναμικών (και μεγαλύτερων σε ηλικία) αντιπάλων του, όπως είναι ο περσινός νικητής του 64ου Ελληνικού Ντέρμπι ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ, ο ΙΝΣΑΪΝΤ ΤΡΑΚ και ο ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ, ενώ η διαφορά του στην άφιξη από τον ομόσταβλό του 3ετή ίππο ΔΑΝΔΗ που συμμετείχε στην ίδια κούρσα (και που ίσως να συμμετάσχει κι αυτός στο φετινό Ντέρμπι) δε λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη καθώς ο ΔΑΝΔΗΣ παρασύρθηκε σε ταχύτατο ρυθμό με αποτέλεσμα να υστερήσει πλήρως και να τερματίσει μακράν των υπολοίπων. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως στις περσινές του αναμετρήσεις ο ΑΞΙΟΣ προηγήθηκε όλες τις φορές στην άφιξη των 3ετών ίππων ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ (έτρεξαν μαζί μία φορά) και ΜΠΛΑΝΚΟ (έτρεξαν μαζί δύο φορές, η μία από αυτές ήταν στο Έπαθλο Κενταύρων 2010) τους οποίους ενδεχομένως να αντιμετωπίσει και στο Ντέρμπι, ενώ στη μοναδική ήττα που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής (στο Έπαθλο Κενταύρων του 2010) υποσκελίστηκε μόλις στα τελευταία μέτρα – τρέχοντας ισόκιλα – από τον 3ετή ίππο ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ που συγκαταλέγεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι.

Τα στατιστικά του για φέτος είναι μόλις 2 συμμετοχές στις οποίες σημείωσε 2 νίκες:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΑΞΙΟΣ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
-
-
-
-
1.400μ
1
1
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
-
-
-
-
2.400μ
1
1
-
-
2.400μ+
-
-
-
-


Η αγωνιστική συμπεριφορά του ΑΞΙΟΥ δείχνει ίππο με στοιχεία «κρακ» αλόγου που βρίσκεται υπό συνεχή εξέλιξη και καταφέρνει να ανεβάζει την απόδοσή από κούρσα σε κούρσα. Με δεδομένη πλέον την ετοιμότητά του αλλά και την καταλληλότητα που επέδειξε στα 2.400 μέτρα εκτιμούμε πως θέτει από τώρα βασική υποψηφιότητα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Όπως και να’ χει πάντως το πράγμα (με δεδομένο ότι μέχρι τη διεξαγωγή του Ντέρμπι υπάρχει το χρονικό περιθώριο να εξελιχθούν αρκετά και άλλοι ίπποι) ο ίππος ΑΞΙΟΣ κατά την άποψή μας συγκαταλέγεται ήδη ανάμεσα στους υποψήφιους πρωταγωνιστές, με τις ελπίδες του για την κατάκτηση της νίκης (ειδικότερα αν ανατεθεί σε κατάλληλο αναβάτη) να είναι ιδιαίτερα σημαντικές.


ΑΤΜΟΣΤ ΓΟΥΕΪ

ΑΤΜΟΣΤ ΓΟΥΕΪ
Ο 3ετής ξανθός εκτομίας αποτελεί ένα προϊόν του Ιπποφορβείου Κουήνς Γουέϊ, από τον Hawk Wing (USA) και την Leisurely Way (GB), ανήκει επίσης στους Στάβλους Κουήνς Γουέϊ και προπονείται από την κυρία Ειρ. Κεράτσα. Η αγωνιστική του πορεία στο Μαρκόπουλο ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου και μέχρι στιγμής έχει διαγωνιστεί δύο φορές στην απόσταση των 1.200 μέτρων και μία φορά στα 1.800 μέτρα (Κριτήριο Τριετών 2011). Στο ντεμπούτο του κατάφερε να διακριθεί στην 3η θέση με διαδρομή αναμονής σε απόσταση από το νικητή αλλά παλεύοντας για τη 2η θέση, ενώ ο ίδιος προηγήθηκε με μεγάλη διαφορά του ίππου ΡΕΝΤ ΜΠΗ (ο οποίος έχει γραφτεί κι αυτός για να συμμετάσχει στη φετινή κούρσα του Ντέρμπι). Η μετέπειτα αγωνιστική του εξέλιξη ομολογούμε πως δε μας ενθουσίασε, καθώς τερμάτισε αρκετά πίσω στο Κριτήριο Τριετών 2011 (υποσκελίστηκε πολύ καθαρά από τους ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ, ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ, ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ, ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ και ΜΠΛΑΝΚΟ, όλοι τους εγγεγραμμένοι για να συμμετάσχουν στο φετινό Ντέρμπι) προηγούμενος καθαρά ο ίδιος των ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ (2 μήκη) και ΔΑΝΔΗ (τερμάτισε μακράν των υπολοίπων), δείχνοντας πως μάλλον «δεν τα έχει» τα πολλά μέτρα. Με δεδομένο πως δεν κατόρθωσε να φανεί ανταγωνιστικός στα 1.800 μέτρα, εκτιμούμε πως στα 2.400 μέτρα θα πρέπει να δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο, εφόσον τελικά επιλεγεί για να συμμετάσχει στο Ντέρμπι. Στην τρίτη – και τελευταία μέχρι στιγμής – συμμετοχή του επανέλαβε περίπου την επίδοση που είχε στο ντεμπούτο του (συνυπολογιζομένης και της σοβαρής ατυχίας που είχε στην στροφή) τερματίζοντας πίσω από τον ίππο ΠΛΕΪ ΜΠΟΫ (ο οποίος είχε εγγραφεί για το Ντέρμπι αλλά δεν ανανέωσε τη συμμετοχή του στην τρίτη φάση των προεγγραφών) καθώς και από τον ομόσταβλό του ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ (που αποτελεί πιθανό μελλοντικό αντίπαλό του, στην περίπτωση που διαγωνιστούν τελικά και οι δύο τους στο Ντέρμπι) .

Τα στατιστικά του για φέτος εμφανίζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΑΤΜΟΣΤ ΓΟΥΕΪ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
2
-
-
1
1.400μ
-
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
1
-
-
-
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-

Ο ΑΤΜΟΣΤ ΓΟΥΕΪ δείχνει ένα φιλότιμο και σταθερό (σε επιδόσεις) άλογο, ο οποίος πάντως δε φαίνεται να «έχει το κάτι παραπάνω» προκειμένου να διατηρεί κάποιες βλέψεις ουσιαστικής διάκρισης στο φετινό Ντέρμπι. Με δεδομένο μάλιστα ότι η μοναδική συμμετοχή του σε μικρότερη – αλλά οπωσδήποτε ενδεικτική των δυνατοτήτων του – απόσταση (1.800 μέτρα) δε μας έπεισε και επειδή ηττήθηκε καθαρά στις αναμετρήσεις του με διάφορους συνυποψήφιούς για την κούρσα του Ντέρμπι, εκτιμούμε πως στην (μάλλον μικρή) πιθανότητα που γραφτεί για να τρέξει στο 65ο Ελληνικό Ντέρμπι η συμμετοχή του θα έχει περισσότερο «τυπικό χαρακτήρα».

(συνεχίζεται)

«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV

Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 22-05-2011 είναι πλέον διαθέσιμη σε video για όλους τους επισκέπτες των «Ιπποδρομιών». Τα αποσπάσματα από τα videos της εκπομπής ενσωματώθηκαν ήδη στο 2ο video player των «Ιπποδρομιών» όπως επίσης και στο κανάλι που διαθέτουν οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube (πατήστε εδώ για να δείτε το κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο οποίο περιλαμβάνονται διάφορα videos από τις Ελληνικές ιπποδρομίες). Το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε χθες αποκαταστάθηκε πήρως και έτσι δημοσιεύουμε και στην αρχική σελίδα σήμερα τα videos της εκπομπής.

Να σημειώσουμε τέλος πως το video της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε μέσω του καναλιού του πολύ συμπαθούς βετεράνου αναβάτη και επίτιμου Προέδρου των αναβατών Μάρκου Καζάκου που διαθέτει στο YouTube (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο κανάλι του Μ. Καζάκου) καθώς επίσης και μέσω των links που διατίθενται στην αντίστοιχη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum dangerippo του δημοσιογράφου κυρίου Περικλή Δημητρίου, που είναι και ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 22-05-2011 (1ο μέρος)

Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 22-05-2011 (2ο μέρος)


Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 22-05-2011 (3ο μέρος)

Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 22-05-2011 (4ο μέρος)

 Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 22-05-2011 (5ο μέρος)

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»