Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011


Έκτακτη επικαιρότητα – η ανακοίνωση της παραίτησης του ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης



12 Οκτωβρίου 2011
12/10/2011

Κατά την διάρκεια της 30μηνης  θητείας της, η Διοίκηση της Φ.Ε.Ε κινούμενη εντός του πλαισίου του θεσμικού της ρόλου, έλαβε τελευταία  σημαντικές πρωτοβουλίες και εισηγήθηκε σειρά μέτρων με στόχο την εξυγίανση και ανάπτυξη της ιπποδρομιακής δραστηριότητας, την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος. Ενδεικτικώς μνημονεύουμε τα εξής : 

1. Ελήφθησαν και υλοποιήθηκαν μέτρα δραστικής μείωσης του αριθμού των Τεχνικών Επιτετραμμένων με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ποσού μεγαλύτερου των 300.000 ευρώ ετησίως.

2. Ελήφθη και υλοποιήθηκε απόφαση μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών της Φ.Ε.Ε από νοικιασμένο χώρο γραφείων σε χώρο του ιππόδρομου άνευ καταβολής οικονομικού ανταλλάγματος, με στόχο και αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 120.000 ευρώ ετησίως.

3. Ελήφθη και υλοποιήθηκε απόφαση δραστικής περικοπής των χορηγιών της Φ.Ε.Ε προς διάφορους φορείς ιππικής δραστηριότητος και των εξόδων φιλοξενίας και εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ποσού άνω των 50.000 ευρώ ετησίως.

4. Ελήφθη και υλοποιήθηκε, μερικώς, απόφαση για την θέσπιση μέτρων υποχρεωτικής ασφάλισης των ιπποκόμων με στόχο  την καταπολέμηση της παράνομης απασχόλησης στον χώρο του ιππόδρομου, την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος και την καταπολέμηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού στην ιπποδρομιακή δραστηριότητα.  

5. Ελήφθη και υλοποιήθηκε απόφαση για την θέσπιση του μέτρου της υποχρεωτικής σύμβασης μεταξύ ιδιοκτητών και προπονητών με στόχο και αποτέλεσμα την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος, την προστασία των συμβαλλομένων και την καταπολέμηση πρακτικών αθέμιτου ανταγωνισμού στην ιπποδρομιακή δραστηριότητα.

6. Ελήφθη και υλοποιήθηκε απόφαση υιοθέτησης  μηχανισμού σύνδεσης των διανεμομένων επάθλων με το ύψος του στοιχήματος με στόχο και αποτέλεσμα την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος από την συστηματική διεύρυνση του ελλείμματος του λογαριασμού επάθλων.

7. Ελήφθη και υλοποιήθηκε απόφαση θέσπισης του μέτρου της διανομής συμβολικού χρηματικού επάθλου σε προκηρυγμένες ιπποδρομίες με συμμετοχή μικρότερη των 5 ίππων με στόχο και αποτέλεσμα την προστασία του Δημόσιου συμφέροντος από την διανομή σημαντικών χρηματικών επάθλων σε νικητές ιπποδρομιών με ελάχιστη ή και μηδενική συμβολή στην στοιχηματική δραστηριότητα.  

8. Ελήφθη και υλοποιήθηκε απόφαση άρσης όλων των περιορισμών στην συμμετοχή ίππων της ΕΕ στις Ελληνικές ιπποδρομίες και κατάργηση των αμιγώς Ελληνικών ιπποδρομιών προκειμένου να ενθαρρυνθεί η εισαγωγή ίππων και η ενίσχυση του αγωνιστικού δυναμικού ακόμη και εις βάρος της εγχώριας ιπποπαραγωγής που εκ του καταστατικού της η Φ.Ε.Ε έχει υποχρέωση να στηρίζει.

9. Ελήφθη και υλοποιήθηκε απόφαση αντικατάστασης όλων των μελών των Ελεγκτικών Επιτροπών που επί χρόνια παρέμεναν με την ίδια στελέχωση ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε φυτώριο Ελλανοδικών.

10. Ελήφθη και υλοποιήθηκε απόφαση επαναλειτουργίας, μετά από πολύχρονη διακοπή, της σχολής αναβατών και της σχολής προπονητών.
Δυστυχώς και παρά τις προσπάθειές μας η ιπποδρομιακή δραστηριότητα ακολούθησε μια πορεία οικονομικής εξαθλίωσης και απαξίωσης της δραστηριότητας και των θεσμών με αποτέλεσμα τον παρελθόντα Μάιο , η Γενική Συνέλευση της Φ.Ε.Ε να διαπιστώσει ομοφώνως ότι δεν είναι πλέον αποδεκτή η συνέχιση της διεξαγωγής ιπποδρομιών υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες και έδωσε εντολή στο Διοικητικό Συμβούλιο να ενημερώσει σχετικώς την Πολιτική ηγεσία των συναρμοδίων Υπουργείων ζητώντας παράλληλα την επείγουσα λήψη μέτρων αποκατάστασης της αξιοπιστίας και την δημιουργία προϋποθέσεων συνέχισης των ιπποδρομιών.

Τα στοιχεία που διαμόρφωσαν την ομόφωνη πεποίθηση για την απαράδεκτη κατάσταση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας αφορούσαν, κυρίως, στην προφανή  αδυναμία της Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε να αξιοποιήσει με εμπορική και επιχειρηματική επιτυχία το ιπποδρομιακό προϊόν και της εκ του λόγου αυτού αδυναμίας εξασφάλισης ικανών πόρων για την διατήρηση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας με όρους αξιοπρέπειας, νομιμότητας και αξιοπιστίας.

Δυστυχώς, το διάστημα που παρήλθε, η κατάσταση έχει περαιτέρω επιδεινωθεί και είναι πλέον σαφές ότι η ιπποδρομιακή κοινότητα δίνει πλέον αγώνα επιβίωσης με κάθε τρόπο υιοθετώντας πρακτικές που επιτείνουν τον φαύλο κύκλο της αναξιοπιστίας και της απαξίωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κρατικός φορέας διενέργειας ιπποδρομιακού στοιχήματος, λειτουργεί εδώ και μήνες με μπλοκαρισμένους κάποιους από τους λογαριασμούς του μετά από παρέμβαση των ελεγκτικών Αρχών της Πολιτείας, ενώ  αδυνατεί πλέον να αντιμετωπίσει εμπρόθεσμα στοιχειώδεις υποχρεώσεις του όπως η καταβολή του ΙΚΑ, η απόδοση εργοδοτικών κρατήσεων, τα έπαθλα, τα έξοδα έλεγχου ντόπινγκ, τα έξοδα έλεγχου DNA  κλπ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι καμία από τις  πολλές επιστολές της Φ.Ε.Ε προς τους προϊσταμένους φορείς της Πολιτείας με επισήμανση των σοβαρών προβλημάτων του χώρου δεν έχει τύχει απαντήσεως, ούτε καν η επιστολή της 20ης Ιουνίου προς τα συναρμόδια Υπουργεία με την επισήμανση της συστηματικής εισφοροαποφυγης και έκκληση για συνεργασία προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της. 

Εν’ όψει των ανωτέρω και του γεγονότος ότι οι ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου της Φ.Ε.Ε  προς τα αρμόδια Όργανα της Πολιτείας κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης όχι απλώς δεν απέδωσαν αλλά αντιθέτως η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινώς, τα  παριστάμενα εις την συνεδρίαση  εκλεγέντα από την Γενική Συνέλευση της Φ.Ε.Ε μέλη του Δ.Σ   Κύριοι Γ.Βαρδινογιάννης, Κ. Καλλίρης, Ι. Μυτιληναίος και Κ. Μαργαρίτης,  απεφάσισαν την  παραίτησή τους. Απόφαση η οποία δεν ελήφθη αιφνιδίως, καθώς επίσης είχε τεθεί θέμα παραίτησης των Μελών στη συνεδρίαση της 27.07.2011 και με πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ.Βαρδινογιάννη, ανεστάλη μέχρι την επόμενη συνεδρίαση και αφού με προσωπική του παρέμβαση επιτευχθεί συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με τον αρμόδιο Υπουργό και την Διοίκηση της Ο.Δ.Ι.Ε Α.Ε, συνάντηση η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

Σημειωτέον ότι, προ της έναρξης της συνεδρίασης του Δ.Σ, το μέλος του Δ.Σ Κος Λ. Μαρινόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους ταυτόσημους με τα αναφερόμενα ανωτέρω και απεχώρησε ενημερώνοντας το Δ.Σ και για την απόφαση του ιδίου και της Κας Μαρινοπούλου να παραιτηθούν και από την ιδιότητα του απλού μέλους της Φ.Ε.Ε, όπως επίσης και το μέλος του Δ.Σ Κος Αλ. Καζάζης που δεν συμμετείχε στην εν λόγω συνεδρίαση, ανακοίνωσε  την παραίτηση και του ιδίου συμμεριζόμενος απολύτως τους λόγους και το σκεπτικό της παραίτησης και των υπολοίπων εκλεγμένων μελών του Δ.Σ.

Μετά τα παραπάνω, το Δ.Σ της Φ.Ε.Ε αποφάσισε την  επείγουσα σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με θέμα την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέων μελών του Δ.Σ. με δεδομένη την παραίτηση όλων των αιρετών μελών του Δ.Σ και εξουσιοδότησε τον Γενικό Διευθυντή κ. Κώτσικο να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο και το καταστατικό της Φ.Ε.Ε ενέργειες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση στον συντομότερο δυνατό χρόνο. 
                                                     Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Αύριο θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα και θα σχολιάσουμε την παραπάνω ανακοίνωση.

«Ιπποδρομίες»

Το θέμα της εβδομάδας

Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Όπως είδατε από τον τίτλο που προηγήθηκε η θεματική στήλη «Το κείμενο της εβδομάδας» μετονομάστηκε σε «Το θέμα της εβδομάδας», ώστε να υπάρχει στο μέλλον η δυνατότητα να φιλοξενούμε εδώ ακόμα και videos ή και απλές φωτογραφίες.

Αυτό που ξεχωρίσαμε λοιπόν αυτή τη φορά είναι η παράθεση ενός σχολίου από έναν εκ των διαχειριστών του ιπποδρομιακού forum «Απ’ την αλάνα του Δέλτα στο VIP του Belmont», σε έναν από τους πολλούς κι άκρως ενδιαφέροντες διαλόγους που αναπτύσσονται καθημερινά μεταξύ των μελών του.

Μερικά λόγια  για το θέμα της εβδομάδας:
Στο Ελληνικό ιπποδρομιακό forum «Απ’ την αλάνα του Δέλτα στο VIP του Belmont» αναπτύσσονται καθημερινά πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τους φιλίππους. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι μακράν το πρώτο Ελληνικό ιπποδρομιακό forum σε τόσο σε επισκεψιμότητα όσο και σε συμμετοχή, ενώ αναμφίβολα αποτελεί στις μέρες μας ένα «ζωντανό κύτταρο» των ιπποδρομιακών συζητήσεων και αναζητήσεων, αφού μέσα στις θεματικές του ενότητες μπορεί καθένας να ενημερωθεί, να μάθει πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από τις Ιπποδρομίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, να παρακολουθήσει αρκετά ενδιαφέροντα videos που αναρτώνται συστηματικά κι επιπλέον μπορεί να συμμετάσχει ενεργά σε όλες τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις που διεξάγονται καθημερινά στις διάφορες θεματικές ενότητές του. Το απόσπασμα λοιπόν που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε σήμερα προέρχεται από το διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ μελών του forum στην ενότητα «Φαληρικό Δέλτα», μια ενότητα που «κρατά αναμμένη τη φλόγα» της αναπόλησης γύρω από την ένδοξη ιστορία των Ελληνικών Ιπποδρομιών στο Δέλτα Φαλήρου (τοποθεσία στην οποία είχε δημιουργηθεί ο Ελληνικός Ιππόδρομος από της σύστασής του και ο οποίος βρισκόταν εκεί μέχρι και τη μεταφορά του στο Μαρκόπουλο) βοηθώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο ώστε «να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι», με την παρουσίαση ανά τακτά διαστήματα πλούσιων αποσπασμάτων και ντοκουμέντων από την παλαιότερη ιστορία του Ελληνικού Ιπποδρόμου, με μία αρκετά έντονη γεύση νοσταλγίας και ρομαντισμού που νομίζουμε πως «ξυπνούν μνήμες» σε όλους όσους πρόλαβαν – και είχαν την τύχη θα προσθέταμε – να ζήσουν μοναδικές στιγμές στο Δέλτα του Φαλήρου.

Η παράθεση του σχολίου γίνεται από τον διαχειριστή με το user-name DeltaLover (Σημ. «Ιπποδρομιών»: μάλλον είναι κάτι παραπάνω από προφανής η... λατρεία του για το Δέλτα Φαλήρου, δε συμφωνείτε;) που απαντά σε ένα μέλος του forum με το user-name stelios, ο οποίος προηγουμένως είχε σχολιάσει με τη σειρά του το γεγονός πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση των κορυφαίων ίππων που πέρασαν κατά καιρούς από το Φάληρο με απόλυτους όρους, καθώς η κάθε εποχή είναι διαφορετική από πλευράς συνθηκών και πως όλα (ακόμα και σήμερα) είναι διαφορετικά. Η απάντηση του DeltaLover που ακολούθησε εκτιμούμε πως «δίνει το στίγμα» της «εποχής Φαλήρου» για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες με τον καλύτερο τρόπο, εκεί όπου το συναίσθημα μαζί με την «ταύτιση με τους ήρωες» της εποχής (τους κορυφαίους δρόμωνες ίππους δηλαδή, ή και αναβάτες σε πολλές περιπτώσεις) ήταν  πράγματα περίπου αυτονόητα και αφορούσαν σε όλους τους φιλίππους.

Διαβάστε τώρα το κείμενο του DeltaLover:

«« Απ'την αλανα του Δελτα στο VIP του Belmont Αρχική σελίδα -> Φαληρικο Δελτα»

DeltaLover
Site Admin

Δημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 08, 2011 12:05 pm Θέμα δημοσίευσης:


stelios έγραψε:


Όλα ήταν τότε -όπως και τώρα βέβαια-διαφορετικά.



Απόλυτα σωστός....


Εκείνα τα χρόνια το Ιπποδρόμιο είχε άλλη ύφη, άλλο χαρακτήρα... Υπήρχαν αλόγατα τα οποία τα υποστηρίζαμε σαν οπαδοί όχι σαν αλογοπαίκτες.... Οι αλογατάδες βρίσκονταν πάντα στην μάντρα και τα έπαιζαν σαν άντρες, όχι όπως σήμερα που το internet betting έχει την μερίδα του λέοντος....


Βέβαια παίζει ρόλο και η ωρίμανση... Ου γαρ έρχεται μόνον... Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο συντηρητικοί γινόμαστε, χάνουμε τον αυθορμητισμό και το πάθος, γινόμαστε πιο υπολογιστικοί και ψυχροί.....


Γενικά το παιγνίδι γνωρίζει (για πολλούς λόγους που μπορούμε να τους συζητήσουμε κάποια στιγμή) μια παγκόσμια κρίση που είναι αμφίβολο αν τελικά θα ξεπεραστεί....
»

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Bet At Bluesq.com On Your Mobile Novices' Chase
Νικητής ίππος: Cue Card 
Cue Card

2011 Bet At Bluesq.com On Your Mobile Novices' Chase
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Emaar Middle Park Stakes
Νικητής ίππος: Crusade


Crusade


2011 Emaar Middle Park Stakes 
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Dubai Dewhurst Stakes

Νικητής ίππος: Parish Hall 

Parish Hall

2011 Dubai Dewhurst Stakes
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»