Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011


Έπαθλο Αιγίου – race analysis
 
Την Παρασκευή 25-11-2011 διεξήχθη στο Μαρκόπουλο άλλη μία κούρσα που απευθύνεται σε διετείς ίππους, η ιπποδρομία του Επάθλου Αιγίου (ίπποι 2 ετών μέδεν – απόσταση: 1.200 μέτρα), στην οποία συμμετείχαν συνολικά επτά διετείς δρόμωνες. Τη νίκη κατέκτησε τελικά με θεαματικό τρόπο (και μετά από έντονη μάχη) ο ίππος Χάρης Τζούνιορ.
 
Χάρης Τζούνιορ
Ο διετής ορφνός τρόφιμος των Στάβλων Μεσσηνίας που προπονείται από τον κύριο Αλέκο Γιατρά και ιππεύτηκε από τον αναβάτη Μιχάλη Ξυνό ακολούθησε από κοντά από τα πρώτα κιόλας μέτρα τον επικεφαλής της διαδρομής ίππο Ούραγκον Κάιλ και μάλιστα από κάποιο σημείο κι έπειτα συνεκάλπασε μαζί του εκ της εξωτερικής. Στο μέσον της ευθείας περίπου εξαπέλυσε την επίθεσή του, για να δεχτεί μετ’ ολίγον με τη σειρά του την επίθεση του ομοστάβλου του ίππου Ζανή, με τον οποίον έδωσε σκληρή μάχη μέχρι τον τερματισμό για τη νίκη, η οποία «κρίθηκε στις λεπτομέρειες» υπέρ του Χάρη Τζούνιορ. Ο δεύτερος στην άφιξη Ζανής, ακολούθησε κι αυτός κοντά στους πρωτοπόρους καλπάζοντας στο κάγκελο, ενώ στα μέσα περίπου της ευθείας βρήκε ανοιχτή την εσωτερική και προσπάθησε να καταδιώξει με δυνάμεις τον νικητή Χάρη Τζούνιορ, χάνοντας όπως προείπαμε τη νίκη με διαφορά κεφαλής. Στην τρίτη θέση, 2 ¾ μήκη πίσω από τον ίππο Ζανή τερμάτισε ο ίππος Γκάμπυ, ο οποίος από νωρίς έχασε την επαφή του με το γκρουπ των πρωτοπόρων, μένοντας κάπω πίσω. Στο ίσωμα πάντως επανήλθε με δυνάμεις και ανταποκρινόμενος πλήρως στην πίεση του αναβάτη του εξαπέλυσε πολύ δυνατό φίνις για να καταλάβει στο τέλος με άνεση την τρίτη θέση 1 ¼ μήκη μπροστά από τον τέταρτο στην άφιξη Ούραγκον Κάιλ, που οδήγησε την κούρσα από την αρχή υπό την «στενή επιτήρηση» του Χάρη Τζούνιορ και ο οποίος απέδωσε αν μη τι άλλο αξιόλογα στο ντεμπούτο του στο Μαρκόπουλο, δείχνοντας στοιχεία μαχητικότητας και αγωνιστικότητας. Πλησιέστατα στον Ούραγκον Κάιλ (με διαφορά κεφαλής) βρέθηκε ο ίππος Βέρτικαλ Γουέι που τερμάτισε στην πέμπτη θέση της άφιξης. Φεύγοντας με μικρό αναπήδημα και ακολουθώντας από κοντά με τους πρώτους, τρέχοντας ελαφρά στην εξωτερική, επιτέθηκε κι αυτός στο μέσον της ευθείας και προς στιγμήν μάλιστα μας έδωσε την εντύπωση πως θα πρωταγωνιστήσει. Παρότι κράτησε καλό βήμα μέχρι τέλους, δεν μπόρεσε τελικά να συναγωνιστεί στον απόλυτο βαθμό τους βασικούς πρωταγωνιστές της διαδρομής, επιδεικνύοντας απλώς σταθερότητα επιδόσεων. Πιο πίσω από τον Βέρτικαλ Γουέι (4 περίπου μήκη) τερμάτισε ο ίππος Λέξης Πρινς ο οποίος είχε επαφές και παρενοχλήσεις στα πρώτα μέτρα της διαδρομής, χάνοντας σημαντικό έδαφος στην εκκίνηση και μένοντας στην τελευταία θέση σε απόσταση. Αναπτυσσόμενος κάπως πρόωρα από τον αναβάτη του μπόρεσε κάποια στιγμή να «μπει στον όμιλο» όμως στην ευθεία δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό, παρόλο που κράτησε βήμα μέχρι τέλους. Δεδομένων των ατυχιών του όπως και της απειρίας του (επρόκειτο για την πρώτη συμμετοχή του Λέξης Πρινς στις ιπποδρομίες) εκτιμούμε πως δε θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτή η συμμετοχή του και πως αναμένουμε να τον δούμε βελτιωμένο προσεχώς. Τέλος, ο ίππος Βινορόσο Γουέι ανέτρεψε τον αναβάτη του στην εκκίνηση και ως εκ τούτου δε θα προβούμε σε κανένα σχολιασμό. 



 Έπαθλο Αιγίου 2011

Ο νικητής Χάρης Τζούνιορ βελτιώθηκε ελαφρά μόνο από πλευράς επιδόσεων και απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές του, σε αντίθεση με τον ομόσταβλό του Ζανή, ο οποίος παρουσίασε σημαντική πρόοδο και βελτίωσε κατά πολύ τις επιδόσεις του, παρόλα αυτά χρειάζεται μάλλον «το κάτι παραπάνω» για να συναγωνιστεί μερικούς αντιπάλους του στην σπουδαία κούρσα του Κριτηρίου Διετών στην οποία γράφτηκε για να διαγωνιστεί. Έχει κάποιο περιθώριο για να εντατικοποιήσει την προετοιμασία του πιθανώς να μπορέσει να διακριθεί σε κάποια από τις τιμητικές θέσεις (κάτι ωστόσο που δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί από τώρα). Ο Γκάμπυ μας άρεσε ιδιαίτερα και πιστεύουμε πως στο δεύτερο τρέξιμό του θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος, κάτι που πιστεύουμε πως θα κάνει και ο Ούραγκον Κάιλ (προς το παρόν πάντως ο Γκάμπυ μας φάνηκε περισσότερο εξελίξιμος ίππος). Ο Βέρτικαλ Γουέι επέδειξε σταθερότητα και νομίζουμε πως θα δυσκολευτεί κι αυτός με τη σειρά του να αντιμετωπίσει κάποιους αντιπάλους του στο Κριτήριο Διετών, ώστε θα πρέπει να συναντήσει ευνοϊκές συνθήκες διαδρομής και παράλληλα να επιδείξει σημαντική άνοδο προκειμένου να ελπίζει σε κάτι θετικό (κάτι που θα εκτιμηθεί αφού συνυπολογιστούν και οι τελευταίες «πρόβες» του για την κούρσα της Κυριακής). Ο Λέξης Πρινς παραμένει ένα «ερωτηματικό» για τους λόγους που αναλύσαμε παραπάνω, ενώ ο Βινορόσο Γουέι αναμενόταν να πρωταγωνιστήσει σε αυτήν τη διαδρομή και ίσως η ατυχία του να του στέρησε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Κριτήριο Διετών, όπου κατά τη γνώμη μας η τύχη του θα ήταν σημαντική (τουλάχιστον για μία υψηλή διάκριση).

«Ιπποδρομίες»
Οι Ελληνικές και αλλοδαπές ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις του μηνός Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ

ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ανακοινώνει ότι οι Ελληνικές Ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις του μηνός Δεκεμβρίου 2011 θα διεξαχθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:
  
α)
Παρασκευή
2
Δεκεμβρίου
2011

β)
Κυριακή
4
»
»
ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΔΙΕΤΩΝ
γ)
Δευτέρα
5
»
»

δ)
Παρασκευή
9
»
»

ε)
Δευτέρα
12
»
»

στ)
Παρασκευή
16
»
»

ζ)
Δευτέρα
19
»
»

η)
Παρασκευή
23
»
»

θ)
Τρίτη
27
»
»

ι)
Παρασκευή
30
»
»


Ώρα έναρξης των Ιπποδρομιών ορίζεται η 14:30.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε
ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι τον Δεκέμβριο 2011 θα διεξάγονται Γαλλικές και Αγγλικές Ιπποδρομιακές Συγκεντρώσεις από Δευτέρα έως και Σάββατο.

Σημειώνεται ότι λόγω της εορτής των Χριστουγέννων δεν θα διεξαχθούν Ιπποδρομιακές Συγκεντρώσεις το Σάββατο 24/12/2011 και την Δευτέρα 26/12/2011.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε

«Ιπποδρομίες»


Πίνακας δύστροπων ίππων μηνός Δεκεμβρίου
 
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ 30.11.2011

Η Επιτροπή Ιπποδρομιών δημοσιοποιεί πίνακα των ίππων που παρουσιάζουν δυστροπία ή άλλα προβλήματα στο μηχάνημα εκκινήσεως με τον αντίστοιχο βαθμό αξιολόγησης από τον αφέτη από το ελάχιστο 1 στο μέγιστο 4, η οποία ισχύει για τον μήνα Δεκέμβριο 2011.  
         
ΑΔΕΣΠΟΤΗ
1
ΑΖΕΑΣ
1
ΑΪΛΑΝΤ ΜΠΡΙΖ
3
ΑΛΑΡΓΙΝΟΣ
3
ΑΛΕΚΤΩΡ
1
ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΤΣΟΪΣ
1
ΑΛΚΥΟΝΗ
2
ΑΛΜΟΥΝΤΑΝΣΕΡ
1
AMΦΙΤΡΥΩΝ
3
ΒΑΪΤΑΛ ΛΙΝΚ
1
ΒΑΛΑΤΡΙΞ
3
BAΛΤΙΚΗ
3
ΒΡΟΝΤΕΑΣ
2
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΣ
3
ΓΚΑΛΑΣΙΓΙΑ
3
ΓΟΝΟΣ
1
ΓΟΥΪΝ Ε ΜΙΛΙΟΝ
4
ΓΟΥΝΤΕΝΤ ΓΚΛΕΪΝΤ
3
ΔΕ ΧΙΛΑΡΙΣ
2
ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
2
ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
3
ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
3
ΕΛΑ ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥ
2
ΕΛΟΥΣΙΒ ΜΠΟΫ
1
ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
1
ΕΞΤΜΑΝ
3
ΕΞΙΝΤ ΠΑΟΥΕΡ
2
ΘΩΡΑΞ
3
ΙΚΑΔΙΟΣ
3
ΚΑΙΝΙΑΣ
2
ΚΑΛΥΨΩ
1
ΚΕΛΕΪΦ ΜΠΙΟΝ ΜΠΙΛΗΦ
1
ΚΛΑΟΥΝΤΙ ΜΙΣΤ
3
ΚΛΕΜ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
2
ΚΟΥΙΝΣΤΟΝ ΓΟΥΕΪ
2
ΚΟΥΙΡΙΝΑΛ ΓΟΥΕΪ
3
ΚΡΕΩΝ
3
ΛΑΜΑΧΗ
3
ΛΕΝΟΝ
3
ΛΥΣΙΑΣ
1
ΜΑΝΙΠΙΟΥΛΕΪΤ
3
ΜΑΣΕΤΟΣ ΦΑΝ
2
ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ
3
MIKΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
2
ΜΙΣΤΕΡ ΛΑΖΑΡΟΣ
4
ΜΟΛΟΤΩΦ
3
ΜΟΥΒΙΝΓΚ ΑΪΣ
3
ΜΠΑΒΕΝΟ
2
ΜΠΑΣΦΟΥΛ ΜΠΡΑΪΝΤ
2
ΜΠΑΣΦΟΥΛΝΕΣ
2
ΜΠΛΑΝΚΟ
3
ΜΠΛΕΪΚΥΣ ΜΠΟΫ
2
ΜΠΛΟΚ ΠΑΡΤΥ
3
ΝΑΡΑΜΠΕΛ
2
ΝΑΤΑΣΟΥΛΑ ΜΟΥ
3
ΝΟΡΜΑ ΤΑΛΜΑΤΖ
3
ΝΤΑΝΤΕ ΑΜΑΡΑΛ
3
ΟΞΙΝΟΣ
2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ
4
ΠΑΝΔΑΜΑΤΩΡ
3
ΠΑΡΙΖΙΑΝ ΑΡΤ
1
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ
2
ΠΕΡΙΦΗΤΗΣ
2
ΠΙΤΖΕΟΝ ΧΟΛΟΟΥ
4
ΠΡΩΣΣΟΣ
2
ΡΕΪΝΑ ΒΑΣΙΑ
2
ΡΕΝΤ ΜΠΗ
3
ΡΕΝΤ ΜΠΡΑΝΤΣ ΝΑΪΤ
2
ΡΟΥΝΤΙ ΡΑΝΕΡ
3
ΡΥΘΜΙΚ ΣΤΑΡ
3
ΣΑΜΣΤΑΡ
2
ΣΑΝΒΗΝ
2
ΣΑΡΠ ΕΚΛΙΨ
3
ΣΑΤΣ ΟΠΤΙΜΙΣΜ
2
ΣΕΝΤΙΟΥΣΕΡ
1
ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ
2
ΣΙΜΣΕΪΚ
1
ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ
2
ΣΚΗΠΤΡΟ
3
ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΤ
2
ΣΟΥΝΤΕΙΚΙΝ
1
ΣΟΥΠΕΡΜΠ ΛΑΪΤ
2
ΣΠΑΡΤΟΝ ΝΤΙΟΥΚ
2
ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ
3
ΣΥΜΠΟΣΙΟ
3
ΤΑΚΟΥΝΑΣ
1
ΤΑΡΙΤΑ
4
ΤΑΫΜΟΥΡ
3
ΤΕΪΚΙΝΓΚ ΑΝΤΒΑΝΤΑΤΖ
3
ΤΕΡΝΠΑΪΚ
2
ΤΖΕΝΤΑΛΟΛΥ
2
ΤΙΜΩΡΟΣ
4
ΤΣΙΦΤΗΣ
2
ΦΛΑΣΥ ΛΟΒΕΡ
3
ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟΣ
1
ΧΕΡΝΑΝΤΙΝΙΟ
3
ΧΙΛ ΙΝΒΕΪΝΤΕΡ
2

*ΟΔΙΤΗΣ    (ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΙΠΠΟΣ)
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ν.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – Κ. ΚΟΝΤΟΣ – ΑΛ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Municipalidad de La Plata

Νικητής ίππος: Storm Rotter

Storm Rotter

2011 Clasico Municipalidad de La Plata
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Precoces 2009 - Clasificatorio Potrillos

Νικητής ίππος: Solo Una Vez

Solo Una Vez

2011 Clasico Precoces 2009 - Clasificatorio Potrillos
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Precoces 2009 - Clasificatorio II

Νικητής ίππος: Graciosa Chica

Graciosa Chica

2011 Clasico Precoces 2009 - Clasificatorio II
  «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»