Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Αγγλικές Ιπποδρομίες: Προγνωστικά Παρασκευής 03-02-2012

 Προγνωστικά Παρασκευής 03-02-2012 (από την Αγγλική ιστοσελίδα timeform.com)

1. 3-2-1
2. 12-9-10
3. 1-10-5
4. 1-5-2
5. 1-7-2

«Ιπποδρομίες»

Ελεύθερος ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΕ – νεότερη ενημέρωση


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον 7ο τακτικό ανακριτή ο Αλ. Ζαχαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του  Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ο οποίος είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος βάσει νόμου για οφειλές του Οργανισμού που άγγιζαν τα 84 εκατομμύρια ευρώ.  

Ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη επικεφαλής εταιρείας που βρίσκεται στον έλεγχο του Δημοσίου για χρέη προς το... Δημόσιο και η πρώτη  φορά επίσης που επιβάλλεται ως περιοριστικός όρος «η προθεσμία 30 ημερών ώστε να προχωρήσει ο ΟΔΙΕ στη ρύθμιση των χρεών του με τη μορφή της κεφαλαιοποίησης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος υποχρεούται επίσης να μην βγει από τη χώρα και να εμφανίζεται στο ΑΤ της περιοχής του 2 φορές το μήνα.

«Το δημόσιο χρέωσε τον ιππόδρομο στον ΟΔΙΕ»

Ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου ήταν πώς το κύριο μέρος των χρεών (περίπου 83 εκατομμύρια ευρώ) προέρχεται από τραπεζικό δάνειο που αναλήφθηκε για την κατασκευή του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Όπως φέρεται να είπε ο κ. Ζαχαρής «μέχρι το 2010 το δημόσιο πλήρωνε το δάνειο, όμως αιφνιδιαστικά από το 2007 καταλόγισε το χρέος στον ΟΔΙΕ με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Οργανισμός να ανταποκριθεί». Σημειώνεται μάλιστα πως ο ΟΔΙΕ συγκαταλέγεται στη λίστα των εταιρειών προς ιδιωτικοποίηση, με τους υποψήφιους επενδυτές να έχουν ήδη καταθέσει μη δεσμευτικές προτάσεις ενδιαφέροντος.  

Με βάση στοιχεία που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών το 2010, ο ΟΔΙΕ συγκαταλέγονταν στη λίστα των πιο επιβαρημένων οικονομικά ΔΕΚΟ. Σημειώνεται πως το 2010 ο ΟΔΙΕ πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 194,3 εκατ. ευρώ, από 261,2 εκατ. ευρώ το 2009, με τις ζημιές μετά από φόρους να αγγίζουν τα 28,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 27 εκατ. ευρώ τη προηγούμενη χρήση.

Ο Οργανισμός στο τέλος του 2010 απασχολούσε 817 εργαζομένους (από 1053 στο τέλος του 2009), αριθμός που έχει μειωθεί περαιτέρω. Από τις συνολικές υποχρεώσεις ύψους 242 εκατ. ευρώ, την ίδια περίοδο, τα 131 εκατ. € αφορούν σε τραπεζικό δανεισμό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αφορά στα δάνεια που είχε λάβει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τη μετεγκατάσταση από το Φάληρο στο Μαρκόπουλο. 

Έγινε ρύθμιση

Ο κατηγορούμενος ανέφερε επίσης στην απολογία του πώς σήμερα ρυθμίστηκε με εφάπαξ καταβολή η οφειλή για  την περίοδο 01-01-2011 έως 31-05-2011 από μη απόδοση παρακρατηθέντα φόρου κερδών, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 277.220,35 ευρώ, ενώ δε κατάφερε να ρυθμίσει ποσό οφειλής 741.279 ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσοστό 1,5% επί του 80% των ακαθαρίστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος.

Ανέφερε επίσης κατά πληροφορίες, πώς «δεν απέδωσε τους φόρους γιατί έπρεπε να καλύψει άλλες ανάγκες του οργανισμού όπως η μισθοδοσία του προσωπικού».

Πηγή: www.onair24.gr

«Ιπποδρομίες»


Έκτακτη επικαιρότητα – αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΕ


 

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν ζωντανά από το μεσημβρινό δελτίο της ΝΕΤ, πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερος ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΕ με περιοριστικούς όρους και προθεσμία για την τακτοποίηση των οφειλών του Οργανισμού.

Μόλις γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, θα ενημερωθείτε άμεσα με νεότερο έκτακτο δημοσίευμα.

«Ιπποδρομίες»

Τίτλοι τέλους…


 άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Η χθεσινή είδηση της σύλληψης του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΔΙΕ έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία». Τις μεσημεριανές ώρες κυκλοφόρησε έντονα η φημολογία που ήθελε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού να έχει συλληφθεί προκειμένου να οδηγηθεί το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως λίγο αργότερα μετά από την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, η σύλληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΔΙΕ πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί (01-02-2012) με την κατηγορία της μη απόδοσης παρακρατηθέντα φόρου κερδών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά την διαχειριστική περίοδο από 01-01-2011 έως 31-05-2011 δεν αποδόθηκαν στο Δημόσιο παρακρατηθέντες φόροι κερδών που ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 277.220,35 ευρώ καθώς επίσης και το ποσοστό 1,50% επί του 80,00% των ακαθαρίστων εισπράξεων από το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα ποσού 741.279,95 ευρώ, ενώ σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί και τα χρέη του Οργανισμού προς το Δημόσιο τα οποία ανέρχονται σε 83.117.139,90 ευρώ.

Για το τελευταίο ποσό (83.117.139,90 €) δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι ιδιαίτερα, καθότι αποτελεί σωρευτικό χρέος όλων των προηγούμενων περιόδων το οποίο φυσικά αυξήθηκε αναλογικά και κατά την διάρκεια της θητείας του νυν Διευθύνοντος Συμβούλου. Για τα υπόλοιπα ποσά όμως, καθώς και για την μη απόδοσή τους προς το Δημόσιο οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Τα υπόλοιπα χρήματα για τα οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΕ συνελήφθη και κατηγορείται για την μη απόδοσή τους είναι ποσά που εισέπραξε (μετρητά) ο Οργανισμός όλο αυτό το διάστημα από το καθημερινό αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα που διεξάγει. Επομένως, είναι αυτονόητο και επιβεβλημένο καθήκον του να τα αποδίδει στο ακέραιο – όπως οφείλει άλλωστε – στο Δημόσιο.

Η χρονική επιλογή της σύλληψης θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως… «περίεργη σύμπτωση»… αυτό το γεγονός πάντως δεν αφαιρεί κάτι από την ουσία της υπόθεσης…

Τα ταμεία του ΟΔΙΕ είναι άδεια εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι «μάντης» ή «ειδικός»  για να το αντιληφθεί, αφού είναι γνωστό σε όλους εδώ και καιρό ότι ο Ιππόδρομος βαίνει ζημιογόνος κατά 1 και πλέον εκατομμύριο ευρώ σε μηνιαία βάση. Προξενούσε συνεπώς τεράστια απορία το πώς μπορούσε ο ΟΔΙΕ να λειτουργεί απρόσκοπτα επί τόσο διάστημα χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα «στάσης πληρωμών». Με την ανάδειξη των λεπτομερειών αυτής της ιστορίας, ίσως τώρα να δόθηκαν κάποιες απαντήσεις στο ερώτημα…

Αυτό που είναι σίγουρο πια, είναι το γεγονός πως ο Ελληνικός Ιππόδρομος αποτελεί – και επίσημα – το «μαύρο πρόβατο» των ΔΕΚΟ, αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες που βαραίνουν της Ηγεσία του εισέπραττε τόσο καιρό χρήματα για λογαριασμό του Δημοσίου και δεν τα απέδιδε. Αντιλαμβάνεστε όλοι πλέον ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να υπάρχει καμία «περίοδος χάριτος» πια για τον ΟΔΙΕ, αλλά τουναντίον εκτιμώ βάσιμα πως πρέπει να σημειωθούν εντός των επόμενων ημερών – ακόμα και ωρών – καταιγιστικές εξελίξεις, και μάλιστα καθόλου καλές για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες…

Το φάσμα του «λουκέτου» μετατράπηκε πλέον σε μία σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα που δυστυχώς θα βιώσουν σύντομα όλοι οι εμπλεκόμενοι με τις Ιπποδρομίες. Παρότι η ευχή όλων ήταν να συμβεί πρώτα η αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, εν τούτοις μετά από τα τελευταία θλιβερά γεγονότα είναι περίπου αδύνατο να μπορέσει πια να λειτουργήσει, ούτε για μία ημέρα…

Ο ΟΔΙΕ υπέστη (εκ των έσω!) για μία ακόμα φορά ένα βαρύτατο πλήγμα στην αξιοπιστία του και φυσικά οι «μετοχές» του σημειώνουν «ελεύθερη πτώση» στο «χρηματιστήριο των αποκρατικοποιήσεων», με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τις επικείμενες εξελίξεις. Από την άλλη πλευρά, εκτιμώ πως ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΕ δεν θα μπορεί πια να «σταθεί» στην θέση του, ούτε και να συνομιλεί πλέον «επί ίσοις όροις» με τους υποψήφιους επενδυτές και με τους συνεργάτες του Οργανισμού από το εξωτερικό, ώστε θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη η απομάκρυνσή του από την Ηγεσία του ΟΔΙΕ.

Σε κάθε περίπτωση – και εύχομαι να κάνω μεγάλο λάθος – ο ΟΔΙΕ «σφύριξε λήξη»…

Με άλλα λόγια, «έπεσαν» οι τίτλοι του τέλους…

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Το σχόλιο της ημέρας




Την Παρασκευή 18-11-2011 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Συνέλευση των Μελών της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος με θέμα «Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου».


Ακολούθως διεξήχθη ψηφοφορία και εξελέγησαν οι έξι – και μοναδικοί – υποψήφιοι που θα έπρεπε λογικά να προβούν άμεσα στην συγκρότηση του νέου ΔΣ της.


Από τότε… αναμένουμε ακόμα και ΔΣ στην Φίλιππο Ένωση δεν βλέπουμε!!!


Εκτός των άλλων, δεν έχει υπάρξει από τότε και μέχρι σήμερα καμία επίσημη ανακοίνωση που να εξηγεί τους λόγους αυτής της απίστευτης διακωμώδησης και του πλήρους διασυρμού της Ανώτατης Ιπποδρομιακής Αρχής…


Χωρίς να μπούμε καθόλου στην διαδικασία να αναλύσουμε τα βαθύτερα αίτια αυτής της κατάστασης καθώς επίσης και ποιους σκοπούς πιθανώς εξυπηρετεί αυτή, θέτουμε κάποια πολύ απλά ερωτήματα που ζητούν άμεση απάντηση:


1. Με βάση την περίπτωση (α) στο άρθρο 4 του Κεφαλαίου 1 των Γενικών Διατάξεων («Διοικητικό Συμβούλιο»), το ΔΣ της ΦΕΕ έχει δικαίωμα:


«…Να δέχεται ή να αρνείται την χορήγηση χρωμάτων σε ιδιοκτήτες…»


Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος σήμερα να πάρει χρώματα στον Ιππόδρομο και να γίνει ιδιοκτήτης ίππων χωρίς να υπάρχει ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης για να εγκρίνει κάτι τέτοιο, όπως προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά από τις Γενικές Διατάξεις;


Στο σημείο αυτό αποκαλύπτεται δυστυχώς άλλη μία εσκεμμένη (;) παραπληροφόρηση του φιλίππου κοινού από τον ΟΔΙΕ, ο οποίος εξέδωσε προ ημερών Δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερε την έγκριση επιχορήγησης ποσού ύψους 120 χιλιάδων € για την μεταφορά στην Ελλάδα των ίππων που θα αγοραστούν στο προσεχές διάστημα από το εξωτερικό,


«…προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες δρομώνων ίππων να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για εισαγωγή νέων ίππων από το εξωτερικό, καθώς επίσης και για την προσέλκυση νέων ιδιοκτητών …»


Μα, αφού δεν μπορεί κανείς εδώ και πολλούς μήνες να γίνει νέος ιδιοκτήτης στον Ιππόδρομο εξαιτίας της ανυπαρξίας του ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης που χορηγεί τα χρώματα, ποιους ακριβώς νέους ιδιοκτήτες επιχειρεί να «προσελκύσει» ο ΟΔΙΕ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου του; Τα σχόλια δικά σας…


2. Σύμφωνα με την περίπτωση (α) στο άρθρο 1 του Κεφαλαίου 1 των Γενικών Διατάξεων («Διοικητικό Συμβούλιο»),


«…Το ΔΣ της ΦΕΕ είναι η Ανώτατη Ιπποδρομιακή Αρχή που επιλύει σε τελευταίο βαθμό κάθε ιπποδρομιακή διαφορά με μόνη επιφύλαξη το δικαίωμα που έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σύμφωνα με το άρθρο 8 του N. 665/77…»


ενώ σύμφωνα με την περίπτωση (δ) στο άρθρο 3 του Κεφαλαίου 1 των Γενικών Διατάξεων («Διοικητικό Συμβούλιο»), το ΔΣ της ΦΕΕ έχει δικαίωμα:


«…Να εκδικάζει σε τελευταίο βαθμό ενστάσεις και εφέσεις και να επιλαμβάνεται αιτήσεων ακύρωσης από οποιονδήποτε φορέα ή πρόσωπο και αν υποβάλλονται…»


Τι θα γίνει αν μία υπόθεση «φύγει από τα χέρια» των Επιτροπών Ελέγχου και χρειαστεί η περαιτέρω εξέτασή της από το ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης;


Τι θα συμβεί αν υπάρξει κάποια έφεση ενός τιμωρημένου προσώπου; Ποιος θα εκδικάσει σε τελευταίο βαθμό μία ένσταση ή μία έφεση εφόσον δεν υφίσταται το ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης;


3. Στην περίπτωση (ε) του άρθρου 2 στο Κεφάλαιο 1 πάλι των Γενικών Διατάξεων («Διοικητικό Συμβούλιο»), αναφέρεται πως το ΔΣ της ΦΕΕ έχει δικαίωμα:


«…Να χορηγεί, να ανανεώνει ή να αφαιρεί άδειες προπονητών, μετά από πρόταση της Επιτροπής Ιπποδρομιών…»


Τι θα συμβεί σε περίπτωση που επιβληθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ελέγχου (Επιτροπή Ιπποδρομιών) κάποια ποινή που χρήζει της έγκρισης του ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης; Δεν θα εκτελεστεί η ποινή μέχρι να συγκροτηθεί σε Σώμα το ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης; Ή μήπως θα εκτελεστεί χωρίς έγκριση;


Τι θα γίνει με τις ανανεώσεις των αδειών των προπονητών;


Υπάρχουν φυσικά πολλά άλλα ακόμα θέματα της ιπποδρομιακής καθημερινότητας για τα οποία η ύπαρξη και λειτουργία του ΔΣ της Φιλίππου Ένωσης κρίνεται ως απολύτως αναγκαία. Και τίθεται λοιπόν εύλογα το ερώτημα:


 
Η Πολιτική Ηγεσία, η οποία έχει ορίσει την Φίλιππο Ένωση της Ελλάδας ως το εποπτεύον όργανό του Δημοσίου στα θέματα που άπτονται του αγωνιστικού όπως και του πειθαρχικού ελέγχου των Ελληνικών Ιπποδρομιών, γνωρίζει καθόλου την κατάσταση; Και αν την γνωρίζει, τι ακριβώς έπραξε προκειμένου να δοθεί επιτέλους μία λύση στο σημερινό αδιέξοδο;
 
Με δεδομένη την προσπάθεια που εντατικοποιείται τις τελευταίες ημέρες με στόχο την αποκρατικοποίηση του ΟΔΙΕ, δημιουργείται παράλληλα η ανάγκη για την αναδιαμόρφωση του ρόλου της Φιλίππου Ένωσης, η οποία θα κληθεί προσεχώς να παίξει ένα διαφορετικό ρόλο, μιας και στις αρμοδιότητές της θα πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί και η εποπτεία του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος (του οποίου η διενέργεια φεύγει πλέον οριστικά από τα χέρια του Δημοσίου) και παράλληλα να της αφαιρεθούν μερικές άλλες αρμοδιότητες που άπτονται – κυρίως – της σύνταξης και τροποποίησης των Κανόνων και των Διατάξεων που θα διέπουν στον μέλλον τις Ελληνικές Ιπποδρομίες, κάτι που εκτιμούμε πως πρέπει να περάσει εξολοκλήρου στην δικαιοδοσία του νέου ιδιοκτήτη.

Μέχρι τότε, θα περιμένουμε για να δούμε ποιο θα είναι το «φινάλε» αυτού του «κακόγουστου σήριαλ»…


«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Sunshine Millions Sprint Stakes


 Νικητής ίππος: Soaring Stocks

Soaring Stocks
 
2012 Sunshine Millions Sprint Stakes
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Sunshine Millions Filly and Mare Turf Stakes


 Νικητής ίππος: Hooh Why

Hooh Why

2012 Sunshine Millions Filly and Mare Turf Stakes
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 J&B Reserve Stayers


 Νικητής ίππος: Blake

Blake

2012 J&B Reserve Stayers
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Clasico Nueva Generacion


 Νικητής ίππος: Timberlake

Timberlake

2012 Clasico Nueva Generacion
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»