Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ελεύθερος ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΕ – νεότερη ενημέρωση


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον 7ο τακτικό ανακριτή ο Αλ. Ζαχαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του  Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος ο οποίος είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος βάσει νόμου για οφειλές του Οργανισμού που άγγιζαν τα 84 εκατομμύρια ευρώ.  

Ήταν η πρώτη φορά που συνελήφθη επικεφαλής εταιρείας που βρίσκεται στον έλεγχο του Δημοσίου για χρέη προς το... Δημόσιο και η πρώτη  φορά επίσης που επιβάλλεται ως περιοριστικός όρος «η προθεσμία 30 ημερών ώστε να προχωρήσει ο ΟΔΙΕ στη ρύθμιση των χρεών του με τη μορφή της κεφαλαιοποίησης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος υποχρεούται επίσης να μην βγει από τη χώρα και να εμφανίζεται στο ΑΤ της περιοχής του 2 φορές το μήνα.

«Το δημόσιο χρέωσε τον ιππόδρομο στον ΟΔΙΕ»

Ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου ήταν πώς το κύριο μέρος των χρεών (περίπου 83 εκατομμύρια ευρώ) προέρχεται από τραπεζικό δάνειο που αναλήφθηκε για την κατασκευή του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Όπως φέρεται να είπε ο κ. Ζαχαρής «μέχρι το 2010 το δημόσιο πλήρωνε το δάνειο, όμως αιφνιδιαστικά από το 2007 καταλόγισε το χρέος στον ΟΔΙΕ με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Οργανισμός να ανταποκριθεί». Σημειώνεται μάλιστα πως ο ΟΔΙΕ συγκαταλέγεται στη λίστα των εταιρειών προς ιδιωτικοποίηση, με τους υποψήφιους επενδυτές να έχουν ήδη καταθέσει μη δεσμευτικές προτάσεις ενδιαφέροντος.  

Με βάση στοιχεία που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών το 2010, ο ΟΔΙΕ συγκαταλέγονταν στη λίστα των πιο επιβαρημένων οικονομικά ΔΕΚΟ. Σημειώνεται πως το 2010 ο ΟΔΙΕ πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 194,3 εκατ. ευρώ, από 261,2 εκατ. ευρώ το 2009, με τις ζημιές μετά από φόρους να αγγίζουν τα 28,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 27 εκατ. ευρώ τη προηγούμενη χρήση.

Ο Οργανισμός στο τέλος του 2010 απασχολούσε 817 εργαζομένους (από 1053 στο τέλος του 2009), αριθμός που έχει μειωθεί περαιτέρω. Από τις συνολικές υποχρεώσεις ύψους 242 εκατ. ευρώ, την ίδια περίοδο, τα 131 εκατ. € αφορούν σε τραπεζικό δανεισμό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αφορά στα δάνεια που είχε λάβει με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τη μετεγκατάσταση από το Φάληρο στο Μαρκόπουλο. 

Έγινε ρύθμιση

Ο κατηγορούμενος ανέφερε επίσης στην απολογία του πώς σήμερα ρυθμίστηκε με εφάπαξ καταβολή η οφειλή για  την περίοδο 01-01-2011 έως 31-05-2011 από μη απόδοση παρακρατηθέντα φόρου κερδών, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 277.220,35 ευρώ, ενώ δε κατάφερε να ρυθμίσει ποσό οφειλής 741.279 ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσοστό 1,5% επί του 80% των ακαθαρίστων εισπράξεων αμοιβαίου στοιχήματος.

Ανέφερε επίσης κατά πληροφορίες, πώς «δεν απέδωσε τους φόρους γιατί έπρεπε να καλύψει άλλες ανάγκες του οργανισμού όπως η μισθοδοσία του προσωπικού».

Πηγή: www.onair24.gr

«Ιπποδρομίες»


Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»