Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011


2011 Qatar Prix de l’ Arc de Triomphe: ρεπορτάζ από την κορυφαία ιπποδρομία της Αψίδας του Θριάμβου 


Η ιπποδρομία της Αψίδας του Θριάμβου του 2011, της σπουδαιότερης κατά τεκμήριο flat ιπποδρομίας στην Ευρώπη και ενός από τα μεγαλύτερα ιπποδρομιακά events της χρονιάς παγκοσμίως πέρασε πλέον στην ιστορία. Σε ένα γεμάτο ιπποδρόμιο στο Longchamp διεξήχθησαν μερικές σπουδαίες κούρσες την Κυριακή 02-10-2011, με «αιχμή του δόρατος» βεβαίως την ιπποδρομία 2011 Qatar Prix de l’ Arc de Triomphe, με τη συμμετοχή 16 κορυφαίων καθαρόαιμων δρομώνων ίππων στην απόσταση των 2.400 μέτρων.

Νικήτρια της φετινής Αψίδας του Θριάμβου αναδείχτηκε με άκρως επιβλητικό τρόπο η 3ετής έξοχη Γερμανική φοράδα Danedream, ιδιοκτησίας Gestut Burg Eberstein και προπόνησης Peter Schiergen, η οποία ιππεύτηκε υπέροχα από τον αναβάτη της Andrasch Starke κι έφτασε με εύκολο τρόπο στη μεγάλη επιτυχία. Προκειμένου μάλιστα να μπορέσει να συμμετάσχει η Danedream στην ιπποδρομία της Αψίδας του Θριάμβου καταβλήθηκε νωρίτερα μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα το ποσό των 100 χιλιάδων € από τον ιδιοκτήτη της, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η επίδοσή της (2’:24’’:49) αποτελεί ρεκόρ χρόνου όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη ιπποδρομία (χωρίς πάντως να λαμβάνεται υπόψη η ελαφρότητα του στίβου).

Ακολουθώντας σε πιο επίκαιρη θέση από άλλους βασικούς αντιπάλους της που συγκαταλέγονταν στα θεωρητικά φαβορί της κούρσας και ιππευθείσα ιδεωδώς από τον Andrasch Starke, η Danedream επιτέθηκε στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής και από τα 400 μέτρα ξεχώρισε εντυπωσιακά, φτάνοντας με εύκολο τρόπο και έξοχη – όπως προείπαμε – επίδοση στη νίκη, αφήνοντας 5 περίπου μήκη πίσω της στη δεύτερη θέση το απώτατο αουτσάιντερ της αναμέτρησης φοράδα Shareta, για την οποία πρέπει να αναφερθεί πως θεωρείτο «λαγός» της διαδρομής που θα «δούλευε» υπέρ της ομόσταβλής της και φαβορί της ιπποδρομίας Sarafina και η οποία τελικά κατάφερε να «αντέξει», περιορίζοντας με τη σειρά της στην τρίτη θέση της άφιξης τη Snow Fairy η οποία απέδωσε το κατά δύναμη και στην τέταρτη θέση τον So You Think που τερμάτισε πλησιέστατα στους προαναφερθέντες αντιπάλους του.

2011 Qatar Prix de l' Arc de Triomphe

Τέλος, ας αναφέρουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την Danedream καθώς και για την Αψίδα του Θριάμβου: 
 
Δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της ιπποδρομίας της Αψίδας του Θριάμβου, ο Ιάπωνας ιπποπαραγωγός Teruya Yoshida αγόρασε το 50% της φοράδας Danedream, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η φοράδα είχε αγοραστεί από τον ιδιοκτήτη της – ως μονοετής – με το ποσό των 9 χιλιάδων €. Με τη νίκη της αυτή η Danedream πρόσθεσε στα έσοδά της από έπαθλα κάτι λιγότερο από 2,96 εκατομμύρια €, ενώ με την επιτυχία της αυτή έγινε η πρώτη Γερμανική εκπρόσωπος που κατακτά την Αψίδα του Θριάμβου από το 1975 κι έπειτα (χρονιά στην οποία επικράτησε ο επίσης Γερμανικός ίππος Star Appeal) και ο 15ος 3ετής ίππος που κερδίζει την Αψίδα του Θριάμβου στα τελευταία 18 χρόνια! 


1975 Prix de l' Arc de Triomphe (νικητής ίππος: Star Appeal)


Από στοιχηματικής άποψης τώρα, η φετινή Αψίδα του Θριάμβου θεωρήθηκε από τους bookmakers ως «μία από τις καλύτερες ημέρες» τους στη σύγχρονη ιστορία της Αψίδας του Θριάμβου, καθώς το σύνολο των φαβορί ίππων απέτυχαν, ενώ το δίδυμο συνέθεσαν τελικά τα δύο τελευταία αουτσάιντερ της κούρσας (ειδικότερα η δεύτερη τερματίσασα Shareta ήταν το απώτατο αουτσάιντερ της διαδρομής με «μυθικές αποδόσεις» για τη νίκη της).

«Ιπποδρομίες»

Κύπελλο Ουΐλιαμ Ρηζ: race analysis



Την περασμένη Παρασκευή 30-09-2011 διεξήχθη στο Μαρκόπουλο η ιπποδρομία του Κυπέλλου Ουΐλιαμ Ρηζ, κούρσα που απευθυνόταν σε διετείς ίππους μέδεν στην απόσταση των 1.200 μέτρων.

ΜΠΡΑΒΑΤΟ
Τη νίκη κατέκτησε με πολύ άνετο τρόπο ο διετής ίππος ΜΠΡΑΒΑΤΟ, που ανήκει στην προπόνηση του κυρίου Παναγιώτη Θεολόγου και ιππεύτηκε από τον αναβάτη Κώστα Μανώλη. Ο ορφνός τρόφιμος των Στάβλων Ιπποάτικα ακολούθησε από νωρίς με πολύ εύκολο τρόπο τον οδηγήσαντα τη διαδρομή ίππο ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ καλπάζοντας εξωτερικά του. Ήδη από το ύψος των 800 μέτρων προηγήθηκε ελαφρά ενώ κάλπαζε «κρατητός», ενώ από τα 600 μέτρα ξέφυγε στο βήμα του, μπαίνοντας με υπεροχή στην ευθεία. Από κει και πέρα τα πράγματα ήταν εύκολα για τον ΜΠΡΑΒΑΤΟ, ο οποίος δεν πιέστηκε από τον αναβάτη του, ενώ παρά το γεγονός ότι εξόκειλε στο ίσωμα εν τούτοις δε δυσκολεύτηκε να επιβληθεί των αντιπάλων του, επικρατώντας με διαφορά 4 μηκών του δεύτερου στην άφιξη ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ που οδήγησε τη διαδρομή και πραγματοποίησε με τη σειρά του πολύ καλή εμφάνιση. Στην τρίτη θέση της άφιξης τερμάτισε ο ίππος ΒΙΝΟΡΟΣΟ ΓΟΥΕΪ, 4 περίπου μήκη πίσω από το δεύτερο ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ. Επιδεικνύοντας σημαντική νευρικότητα πριν από την εκκίνηση της ιπποδρομίας και παρουσιάζοντας σημάδια δυσφορίας κατά τη διαδρομή (είναι ενδεικτικό πως δεν μπορούσε να «στρώσει βήμα» στην αρχική φάση της κούρσας, χάνοντας την επαφή του με τον όμιλο και ακολουθώντας αρκετά πίσω) δεν μπόρεσε κατά τη γνώμη μας να μας παρουσιάσει πλήρως τις δυνάμεις του. Παρόλα αυτά, ο τρόπος που κάλυψε έδαφος στο ίσωμα και η διάθεση που επέδειξε στο φίνις του, ανταποκρινόμενος στην πίεση του αναβάτη του μας έπεισε πως πρόκειται για ίππο που έχει σαφώς αρκετά μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτές που είδαμε, ώστε εν πολλοίς η εμφάνισή του χαρακτηρίζεται ως «προειδοποιητική» και καθόλου ενδεικτική (εκτιμούμε πως βρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη νίκη της σταδιοδρομίας του, με τη βασική οπωσδήποτε προϋπόθεση πως θα αποβάλλει τις «ιδιορρυθμίες» που εμφάνισε στο ντεμπούτο του). Ακολούθως τερμάτισαν κατά σειρά οι ίπποι ΧΑΝΤΣΑΜ ΜΠΟΫ (5 περίπου μήκη πίσω από τον ΒΙΝΟΡΟΣΟ ΓΟΥΕΪ) που φάνηκε κάπως «άγουρος», ο ΒΑΛΙΑΝΤ ΓΟΥΕΪ ( 1 ½ μήκη πίσω από τον ΧΑΝΤΣΑΜ ΜΠΟΫ) που έδειξε να μην μπορεί να συναγωνιστεί με αξιώσεις τους περισσότερους από τους αντιπάλους του και τέλος ο ΖΑΝΗΣ (2 ½ μήκη πίσω από τον ΒΑΛΙΑΝΤ ΓΟΥΕΪ) ο οποίος «κρέμασε» από νωρίς στην τελευταία θέση σε απόσταση από τον όμιλο και δεν μπόρεσε να «παίξει ρόλο» στη διαδρομή. Καίτοι κάλυψε σχετικό έδαφος στην ευθεία, δεν μπόρεσαν να εξαχθούν για αυτόν ασφαλή συμπεράσματα για τη δυναμικότητά του και ως εκ τούτου η αγωνιστική συμπεριφορά του θα παρακολουθηθεί προσεχώς.

Κύπελλο Ουΐλιαμ Ρηζ 2011

Με την εμφάνισή του αυτή ο ΜΠΡΑΒΑΤΟ έδειξε στοιχεία πολύ εξελίξιμου ίππου, ενώ ο τρόπος που κάλπαζε και η άνεση με την οποία επιβλήθηκε φανερώνουν πως μάλλον θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία και σε μεγαλύτερες των 1.200 μέτρων αποστάσεις, ενώ από τους υπόλοιπους διαγωνισθέντες ξεχωρίζουμε ως πιο εξελίξιμο (λαμβάνοντας υπόψη και τις ατυχίες του) τον ΒΙΝΟΡΟΣΟ ΓΟΥΕΪ.

Να σημειώσουμε τέλος πως το συγκεκριμένο άρθρο (όπως και κάθε δημοσίευμα που αναφέρεται στους διετείς της χρονιάς που διανύουμε) θα ενσωματωθεί και στη θεματική ενότητα «Κριτήριο Διετών 2011».

«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV 

Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 02-10-2011 είναι πλέον διαθέσιμη σε video για όλους τους επισκέπτες των «Ιπποδρομιών». Ήδη η εκπομπή έχει ενσωματωθεί στο 2ο video player των «Ιπποδρομιών» όπως επίσης και σε ένα από τα  τέσσερα κανάλια που διαθέτουμε στο YouTube (πατήστε εδώ αν θέλετε να μεταφερθείτε στο κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο οποίο μπορείτε να βρείτε και πολλά videos από τις Ελληνικές ιπποδρομίες). 

Να σημειώσουμε τέλος πως το video της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε να το παρακολουθήσετε και μέσω του καναλιού του συμπαθούς βετεράνου αναβάτη και επίτιμου Προέδρου των αναβατών Μάρκου Καζάκου που διαθέτει στο YouTube (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο κανάλι του Μ. Καζάκου) καθώς επίσης και μέσω των links που διατίθενται στην αντίστοιχη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum dangerippo του δημοσιογράφου κυρίου Περικλή Δημητρίου, που είναι και ο παρουσιαστής της εκπομπής.





Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 02-10-2011


«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Prix de l' Arc de Triomphe

Νικητής ίππος: Danedream

Danedream
 
2011 Prix de l' Arc de Triomphe
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Qatar Prix Dollar

Νικητής ίππος: Byword

Byword
 
2011 Qatar Prix Dollar
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Qatar Prix de l' Opera

Νικητής ίππος: Nahrain

Nahrain
  
 2011 Qatar Prix de l' Opera
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»